|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cicibanovi čevlji - da ali ne
6.4.2008 11:28:36   
BJ
Lep pozdrav vsem na tem forumu

Imam eno vprašanje, ki me zanima, eni govorijo da ja eni ne zato se obračam na vas, ker imate kake izkušnje s temi čevlji. Zakaj so dobri ti čevlji zakaj ne?
Moj otrok je star 13 mesecev in veselo že hodi kar 2 meseca in bi rada da se mu vredu oblikuje nogica. Hodi s copatki večinoma včasih pa tudi z zokni.
Kupila sem mu čevlje in ne cicibanove ker mi je svetovala patronažna sestra da ne, zdaj pa res ne vem kako in kaj?

Hvala in lp

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Cicibanovi čevlji - da ali ne
6.4.2008 11:36:53   
Naja30
Moja je imela prve čevlje cicibanove. Copate tudi in ti povem, da se je prav lomila v njih. S čevlji je še nekako šlo, s copati pa je ves čas padala in sem se že bala, da je kaj narobe. Potem sem ji kupila superfit in je boljše. Ciciban je res trd ko user posted image  čeprav sem ga dolgo časa zagovarjala.

(odgovor članu BJ)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.4.2008 11:42:44   
BJ
In kako so kaj ti čevlji? Mal mi povej....

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.4.2008 12:00:28   
Naja30
Kateri? Cicibanovi ali superfit? Cicibanovi so zelo trdi. Superfit pa mehkejši. Cenovno so v istem rangu.

(odgovor članu BJ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.4.2008 13:00:07   
frufru
superfit je avstrijski ciciban, mehak kot ciciban softy, al pa še bolj, podplat diha kot pri geoxu.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.4.2008 20:58:19   
eya
Mi smo tudi imeli superfitke. Kupiš pa jih lahko v Massu ali Humanicu.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.4.2008 22:15:20   
Maleal
Pa v Stefenkoningu jih tudi imajo in to bolj poceni,v Humanicu so prišli 22€,v Stefekoniku pa 17€.

Ja ne vem kak se napiše ta stefekoning.user posted image user posted image

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.4.2008 1:28:19   
Anonimen
Steiffelkonig. user posted image

Drugače pa - mi smo imeli za mladiča samo copate od Cicibana (pri starosti cca. 2 leti) in ni bilo nobenih problemov z ničemer. Samo z razmerjem med ceno in časom uporabe - prerasel jih je v enem mesecu user posted image

(odgovor članu Maleal)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
7.4.2008 15:05:17   
zaspanka
naš mali bo junija star 2 leti in je imel vse čeveljčke in copatke do sedaj in jih še ima cicibanove (razen dvojih zimskih gojzarčkov geox). bilo pa jih je že zelo veliko, saj imamo že nogo 26. in vsi so se zelo dobro obnesli, čeprav mnogi pravijo, da so trdi. jaz nimam tega občutka in tudi mali čisto lepo šiba naokoli in se nič ne spotika. vrjetno je tudi odvisno od modela. kolegica je tudi rekla, da so jim pretrdi, pa je probala naše in bila začudena, da sploh niso trdi... ne vem kaj naj ti svetujem, najboljše da jih greste probat in naj tam malo naokoli hodi, pa malo jih prepogni  in se boš morda lažje odločila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.4.2008 15:08:31   
Bojananika
Ojla, jaz pa prvič slišim, da Cicibanovi čevlji niso uredu, jaz jih kupujem eno leto, odkar mala hodi pa nisem zasledila kak problem.
Lp

(odgovor članu BJ)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.4.2008 17:16:24   
borovnička
Po novem (tako svetujejo pediatri, ortopedi, piše se v raznih člankih) mora biti obuvalo za malčke čim bolj mehko, da se nogica prosto razvija in ne po nekem modelu čevljev. Najboljše za otroške nogice je, da so otroci bosi in hodijo čim več po mivki, ker se tako krepijo mišice na podplatu. Tako se nogica pravilno razvije in otrok je s tem tudi bolj stabilen. Ker pa otroci ne morejo biti vse leto bosi, priporočajo čim bolj mehko obuvalo.

Jaz temu verjamem, je tudi logično. Je pa res, da je včasih veljalo, da mora obuvalo imeti trd podplat, opetnik in vse, da se nogica fiksira. No, danes ni več tako. Najin lump ni imel niti čevljev, niti copatkov od Cicibana. Copatki so obvezno samo od Superfit. Krasni copatki, mehki in nogica se nič ne poti (mimogrede, v Massu so najcenejši, do 19,90€). Za druge čevlje pa gledava, da so čimbolj mehki in udobni.

Pozdravček user posted image

Najino srce grejeta dve srečici... prvi je ime Nik, drugi pa Neja.

(odgovor članu Bojananika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.4.2008 18:54:11   
BJ
Hvala vsem za informacije, kdo mi je rekel - patronažna sestra ko sem jo vprašala in to pred pol leta zato sem se pa obrnila na vas da povete svoje izkušnje

lp bj

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.4.2008 19:09:41   
Mišni
Tudi nam je pediatrinja odsvetovala Cicibanove čevlje. Rekla je, da so ponavadi tisti najcenejši najboljši.

Čevelj mora biti predvsem čimbolj mehak. Cicibanovi so edino iz kolekcije softy sprejemljivi. Pa še tisti imajo ortopedski podlat, ki pa ni priporočljiv.

(odgovor članu BJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.4.2008 20:46:34   
tatam
Jaz temu verjamem, je tudi logično. Je pa res, da je včasih veljalo, da mora obuvalo imeti trd podplat, opetnik in vse, da se nogica fiksira. No, danes ni več tako.

Mi hodimo na fizioterapije,ker pri 15 mesecih še ne hodita in so mi ravno tam rekli,da dokler otrok se uči vstajat in dokler ne shodi v redu mora met čevlje,ki prekrijejo tudi gleženj.Da se noga fajn fiksira.Ko pa že zna hodit pa to ni več potrebno!

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.4.2008 20:48:46   
viv_
Meni so pa Cicibanovi softyji zakon1 Pa ful so mehki!

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.4.2008 20:55:10   
Dashenka
Cicibanovi čevlji - linija Softy so najboljše, kar lahko dobiš pri nas, tudi nekateri modeli od Chiccota so OK.

Drugače pa so odlični čevlji tudi Naturino, pa Kickers, vendar jih žal dobiš le v Italiji.

(odgovor članu BJ)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.4.2008 21:03:30   
frutka_
Jaz sem tudi bila s Cicibanovimi zadovoljna, Softy program je fajn. Pa Geoxke so fajn in Super Fit copatki.
Od športnih copat kupujem Adidas in Nike, vse je bilo do zdaj BP.Ž
Kupi copatke, ki imajo nedrseč podplat, če se rad sezuva so fajn vezalke. Itak pa je odvisno od nogice. Moj ima visok nart in pridejo v poštev samo nizki copatki na ježke.

(odgovor članu BJ)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.4.2008 21:21:52   
Mišni
Tukajle en članek, kiga je enkrat pripela Seven:

Čeveljeki za prve korake
As. mag. Janez Brecelj, dr. med., spec. ortopedije, Ortopedska klinika Ljubljana

Za normalen razvoj stopala je pomembno, da je že prvo obuvalo pravilno. To pomeni, da pušča nožici polno svobodo gibanja in kar se da pristno ohranja dotik s podlago. Ravno občutek dotika s tlemi je pomemben za razvoj tako hoje kot pravilnega skladnega delovanja mišic, ki sodelujejo pri hoji.

Obutev v prvem letu življenja
V prvem letu življenja bomo zaščitili stopalo v prvi vrsti pred mrazom. Ko je toplo, naj bo otrok bos, sicer mu bomo pa obuli ene od številnih toplih nogavičk ali copatk, ki smo jih dobili za darilo ob otrokovem rojstvu. Do prvih korakov z obutvijo ne bo težav, saj le-te dojenček ne potrebuje. Za prve korake je idealna bosa noga na mehki podlagi. Kot prvo obutev pa priporočam nogavičke s stopalnim delom, ki preprečuje drsenje. Trenje podplata na obuvalu naj bi bilo čimbolj podobna trenju kože na podplatu. Če se odločimo za čeveljčke, priporočam mehke čevlje z enoplastnim mehkim usnjenim podplatom. Ti čevlji bodo izjemoma visoki, da segajo preko gležnjev iz preprostega razloga, da se otroku težje snamejo.

Malček je shodil
Ko bo otrok zakorakal v zunanji svet na trda tla, bo potreboval nekaj več zaščite za stopala. Nujno ga bomo utesnili v bolj okorne čevlje z debelejšim podplatom. Ves čas odraščanja moramo biti pozorni na dve stvari.

Otroku noga presenetljivo hitro raste. Že ob rojstvu stopalo doseže 40% svoje končne dolžine in v prvem letu se poveča za 70%. Končno velikost pa doseže kmalu po 12 - 13 letu starosti, dosti prej kot ostali deli telesa. Bodimo torej pozorni da ima otrok dovolj veliko obutev, predvsem da ne utesnjuje sprednjega dela stopala po njegovi širini, saj so otroška stopala običajno relativno širša. Druga pomembna značilnost dobrega čevlja pa je, razen prostornosti tudi prožnost podplata, dobra upogljivost preko osnovnih členkov prstov in pa mehak zgornji del čevlja. Čevelj naj ne sega preko gležnjev, če to ne narekujejo vremenske razmere. Za vsa obdobja velja, da mora biti čevelj narejen iz zračnega materiala, tudi zimski čevelj.

Omeniti moram coklje, ki jih pogosto vidimo na otroških nogah. To obuvalo res oponaša boso hojo, vendar predstavlja zaradi svoje okornosti in nestabilnosti veliko nevarnost za zvin ali celo zlom skočnih sklepov. Mlajši je otrok, bolj so zanj cokli neprimerni.

Ortopedska obutev - da ali ne?
Dolgo časa je veljajo prepričanje, da potrebuje stopalo za normalni razvoj in dosego optimalne oblike neko stalno zunanjo oporo. Skozi desetletja so otroci nosili trdo obutev, starši so neutrudno iskali čevlje s trdimi opetniki, z oporami za stopalne loke ali gleženj, kar so s skupnim imenom imenovali "ortopedski čevelj". Danes na osnovi obsežnih raziskav vemo, da takšna "ortopedska obutev" ni samo nepotrebna ampak celo škodljiva za normalen razvoj stopala.

Največji odstotek deformacij stopala, ki mučijo odrasle in pogosto zahtevajo operativno zdravljenje, je posledica nepravilne obutve že v otroštvu. Če stopalo uklenemo v kalup v želji da ga oblikujemo po našem okusu, podobno kot dela kipar z glino, bomo zavirali razvoj stopalnih mišic in vezi, ki oblikujejo stopalne loke. Ob tem bomo z utesnjevanjem sklepov med nartnimi kostmi in stopalnicami ter prsti povzročili kronična vnetja teh sklepov, s tem bolečine in kasneje trajne deformacije. Vse to so razlogi zakaj je tako pomembno, da je obutev od prvih korakov naprej mehka in prostorna. Bolečina v nogah je pri otrocih najpogosteje posledica neprimerne pretesne in okorne obutve. Na srečo je športni copat, ki ga moda narekuje mladini, po današnjih merilih ortopedske stroke najbolj ustrezna obutev.

Pa še debata:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1061357&mpage=1&key=prvi%2C%E8evlji&#1061522

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.4.2008 21:23:38   
Mišni
Pa tule najdete zanimiv odgovor strokovnjaka:

Prvi čevlji
prof. dr. Vane Antolič, ortoped, višji svetnik
Zanima me, kakšni naj bodo prvi čevlji, ki jih kupimo otroku. Poleg tega me zanima, ali naj otrok nosi čevlje, še preden shodi.
Simona iz Kranja

Prvi otroški čevlji naj bodo predvsem mehki, udobni, dovolj veliki spredaj pri prstih, iz naravnega materiala, po obliki pa čim bolj podobni nogi. Opozoriti moram, da nošenje čevljev nikakor ni potrebno zato, da bi se stopalo lahko normalno razvilo. Prej nasprotno: čevelj lahko celo ovira normalni razvoj stopala, zato se stopali najbolje razvijeta pri bosonogih ljudstvih. Nošenje čeveljev je potrebno iz drugih razlogov: preprečevanja poškodb in vnosa umazanije ter zaradi vremenskih razmer. Doba, ko so otrokom predpisovali trde čevlje z opetniki, je že zdavnaj mimo. To pa seveda velja samo za normalno stopalo: v kolikor gre za deformacijo, je še vedno potrebno nošenje posebno izdelanih in prilagojenih čevljev. Za normalnega otroka velja, da naj bo po možnosti čim več bos, saj tako stopalo dobi največ impulzov za zdrav razvoj.

http://www.orthops.si/clanki-moj_malcek.php?id=18

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.4.2008 21:34:21   
borovnička
Ja, ravno o tem se pisala v svojem postu!user posted image user posted image user posted image Ta dva oba članka sem tudi sama prebrala.

Pozdravček user posted image

Najino srce grejeta dve srečici... prvi je ime Nik, drugi pa Neja.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 20
23.6.2008 22:28:58   
marčika
Imam 3.5let starega sina,ki sem mu do drugega leta kupovala cicibanove čevlje nato eno leto ne.V tem času je otrok večkrat šepal na koncu že tako ,da ni mogel hodit.Šli smo k ortopedu vse bp.,svetoval je primerno obutev:ŠE ISTI DAN SEM KUPILA CICIB:ČEVLJE težave so takoj izginile,čez 14 dni sem za probo obula stare teniske že po 20.minutah je šepal.Pa lep pozdravuser posted image

(odgovor članu BJ)
Neposredna povezava do sporočila: 21
24.6.2008 8:30:17   
zmajči25
Mi na začetku, ko je shodila nismo kupovali Cicibana, ker nismo našli pravega modela (zelo majhna nogica in visok nart), zato smo imeli Superfitke. Kasneje pa, ko je nogica zrasla pa smo vedno našli kak model od Cicibana, ki ji je ustrezal in ki je bil dovolj mehek. Copatki so večinom Cicibanovi, supergice pa vedno kupujemo Adidas. Tako, da niso vsi cicibanovi čeveljčki dobri pa tudi slabi ne, treba je pač najti pravi model in jih preizkusiti, če so dovolj mehke. Imajo pa res dosti fensi modelov (moja miss si je za poleti omislila zlate cicibanove sandale)user posted image . Superfitke včasih še kupimo copatke, se mi zdi da se nogica v njih manj poti. Za na plažo pa imamo Tewa sandalčke, so res neuničljivi pa še v vodo gre lahko z njimi!

(odgovor članu BJ)
Neposredna povezava do sporočila: 22
24.6.2008 12:44:12   
rainbow
Za začetne korake so Superfit krasni.  Sicer pa otrok ni dolgo v čevljih.

Mi ostajamo zvesti Cicibanu ali Superfitu. Kupujem pa skoraj vedno v isti trgovini, ker mi znajo super svetovat. In se mi ne da po vseh možnih trgovinah iskat.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 23
24.6.2008 12:55:02   
mirabela
kupujemo samo ciciban, stari smo 19 mesecev in so super  user posted image

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 24
24.6.2008 13:00:04   
Anonimen
OD CICIBANA SO ZAME OK SAMO SOFTISI, VSE OSTALO SO COKLE

(odgovor članu BJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Kako kupite nov avto?

Z gotovino. (36%)

Na kredit. (39%)

Na lizing. (20%)

Denar mi posodijo starsi. (5%)

Število vseh glasov: 9239

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!