Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Cerkvena poroka - obred 16.7.2010 18:32:41
|
|
|
|
carbene
|
Mislim, da je pri nas še vedno bolj pogost način prihoda do oltarja tako, da ženin in nevesta skupaj prideta tja, mar ne?
|
|
|
|
RE: Cerkvena poroka - obred 16.7.2010 19:16:19
|
|
|
|
Udb
|
Maš več načinov prihoda. Ali pride ženin in priče najprej, potem pa oče pripelje nevesto, ali gresta ženin in nevesta skupaj..pa še kaj bi se našlo. Drugače pa sam poročni obred zajema to, da ženin in nevesta drug drugemu povesta (prebereta), da se bosta ljubila in spoštovala do konca življenja, sledi blagoslov prstanov, nato si jih izmenjata. To je približno to. Če je poroka z mašo je obred pred darovanjem. Če je poroka brez maše, je na zač. kratek nagovor, nato 1 berilo, obred, očenaš, blagoslov in je konec. Te kaj konkretnega zanima (zdaj ko sem bila že na ene 100 sem kar poučena )
|
|
|
|
RE: Cerkvena poroka - obred 17.7.2010 8:44:22
|
|
|
|
nksrv
|
Živjo! Pri nama je župnik dal na izbiro tri načine: - Vsi zbrani pred oltarjem, in oče pripelje nevesto
- nevesta in ženin vstopita skupaj
- nevesta in ženin vstopita v sprevodu z župnikom in ministranti ter pričami
Midva sva se odločila za zadnjo, pa je bilo fino. Zanimivo je predvsem zato ker vsi ne vidijo takoj neveste
|
|
|
|
RE: Cerkvena poroka - obred 17.7.2010 12:13:09
|
|
|
|
carbene
|
Pri nama je bila pa še četrta varianta: ministranti, duhovnik, midva, priči, najini starši. In v bistvu se nismo nič menili za to. Moram priznati, da na to sploh nisem pomislila. In je kar nekako spontano (ali je pa mogoče duhovnik dal take napotke tik pred zdajci, se ne spomnim ) nastala taka formacija.
|
|
|
|
RE: Cerkvena poroka - obred 17.7.2010 14:51:22
|
|
|
|
bubu_bibi
|
IZVIRNO SPOROČILO: nksrv Živjo! Pri nama je župnik dal na izbiro tri načine: - Vsi zbrani pred oltarjem, in oče pripelje nevesto
- nevesta in ženin vstopita skupaj
- nevesta in ženin vstopita v sprevodu z župnikom in ministranti ter pričami
Midva sva se odločila za zadnjo, pa je bilo fino. Zanimivo je predvsem zato ker vsi ne vidijo takoj neveste Tudi midva sva želela tako :)
|
|
|
|
RE: Cerkvena poroka - obred 17.7.2010 21:20:30
|
|
|
|
mayci
|
Pri nama je pa šel najprej moj dragi s pričama, potem pa midva z mojim očetom. Ta trenutek, ko me je "oddal" bodočemu možu pred oltarjem, se mi je zdel eden najbolj čustvenih na poroki...
|
| Stran: [1] |
OSKARTLFKako vam je všeč ime Oskar za dečka?zelo všeč (
34%)
ne preveč (
24%)
ni mi všeč (
42%)
Število vseh glasov: 133Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!