Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 3.6.2007 11:52:25
|
|
|
|
Aja32
|
Mi smo ga cepili... 11. je imel prvo cepljenje, zdaj 15. pa ima drugega... Živimo ob gozdu, mali je firbec 100 na uro, tako da leze v vse mogoča grmovja... Preventiva je le preventiva... LP A
|
|
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 3.6.2007 12:52:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi smo ga cepili 2 leti nazaj (torej pri 3 letih), ni bilo nobenih reakcij.
|
|
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 3.6.2007 13:57:12
|
|
|
|
ajdaN
|
Ravno pred 2 tednoma je bil drugič cepljen, tako da je zdaj zaščiten. Reakcije ni imel nobene. Upoštevaj pa to, da zaščita nastopi šele po 2. cepljenju, ki mora biti najmanj 1 mesec kasneje. Se pravi bo to pri vas že na sredi poletja.
|
|
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 3.6.2007 19:08:49
|
|
|
|
Maxica
|
Mah, mi smo šli pa enkrat aprila vprašat v ZD, kako je s tem cepljenjem, nam je pa medicinska sestra rekla, da bi bilo bolje, da pridemo enkrat novembra, ko bo sezona klopov zagotovo mimo. Da ni dobro, da bi ga sedaj cepili, ko so klopi že tu, ker če ga ta čas dobi, pol se ne ve, a je prijelo al ni. Ma kr neki, no, nam je razlagala, sem bila kar malo razočarana in sedaj samo upam, da ne dobi nobenega klopa. Novembra pa zihr gremo.
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 4.6.2007 7:15:03
|
|
|
|
Lenny
|
Tudi naš je cepljen. Reakcije ni bilo nobene, zdaj pa čakam, da pride še mini na vrsto.
|
|
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 4.6.2007 7:52:36
|
|
|
|
asso
|
Mi smo jo nekje pred dvema meseca (2. doza). Je pa tako, da sedaj imajo hitro in celo super hitro varianto. To zgleda nekako tako, da ti vse tri doze dajo po enem mesecu. Oziroma super hitra (ali neki takega), ti dajo na vsake 14 dni ali nekaj takega. To nam je povedala pediatrinja, ko sem jaz spraševala. Cepijo pa čez vse leto, je pa res, da je najboljše november to pa za to, da je otrok v sezoni klopov zaščiten. Če se sedaj cepi in če dobi nato klopa mislim, da dajo nato takoj 2. dozo po tistem ko dobi klopa - ali nekaj takega... Jaz zelo priporočam, ker je to lahko smrtonosna bolezen. Mi niso imeli nobenih stranskih učinkov. Lp asso
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 4.6.2007 7:56:44
|
|
|
|
Blacky30
|
Zadnjič sem brala v Večeru, da če se cepiš zdaj, ko so klopi že na pohodu, pač ne dobiš druge doze šele čez dva meseca, pač pa nekje po 14 dnevih. Da si čimprej imun.
|
|
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 4.6.2007 9:22:35
|
|
|
|
Pajaca
|
Nam je rekla, da je zadnji čas za prvo ceplenje do konca aprila, da kasneje ne cepijo (KR). Tako da smo ravno ulovili zadnje dneve. Bo pa tamal ta teden 18m, tako da je tvoj sigurno že dosti star.
|
|
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 4.6.2007 13:11:28
|
|
|
|
Blacky30
|
Kaj mi je zdaj to ena kolegica rekla, da ne ve, če bi dala svojega malega cepit, ker je alergičen na jajca, to cepivo pa je baje na jajčni osnovi ali nekaj takega. Ima katera od vas otroka, alergičnega na jajca in ga je cepila ali pa so vsaj katero opozorili in vprašali, če je alergičen. Moj sicer ni, me pa vseeno tu zanima.
|
|
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 4.6.2007 13:37:00
|
|
|
|
ajdaN
|
Ja baje je cepivo narejeno na osnovi jajčnega beljaka - mene so vprašali, če je alergičen na jajca in kako je prenesel cepljenje pri 1 letu.
|
|
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 4.6.2007 19:58:31
|
|
|
|
lolipop
|
Moj je včeraj dobil drugo dozo. Pa mama je tudi dobila ta drugo. Cepiš se lahko vse leto, najbolje zgodaj spomladi, da cepivo prime, še preden se klopi zbudijo. Glede jajčnega beljaka - mene niso nič vprašali.
< Sporočilo je popravil lolipop -- 4.6.2007 19:59:28 >
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 5.6.2007 13:16:12
|
|
|
|
hariba
|
Moj bo že septembra star 12 let, je letos maja prebolel klopni meningitis. Cepljen ne sme bit zaradi alergije na jajca . Žal
|
|
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 5.6.2007 13:22:04
|
|
|
|
Rožica I
|
Poznam kar nekaj otrok, vključno z mojim, ki so cepljeni in ni bilo nikakršne reakcije. Če pa si prebereš, kakšne vse so možne reakcije, pa se (po moje) izogibaš cepljenja na 1 km! In če baje vidiš človeka, ki je fasal klopni meningitis, se cepiš raje 4x! In zdaj bodi pameten...
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 5.6.2007 13:42:25
|
|
|
|
nelči
|
Tudi naš 21 mesečnik je v maju dal skozi 2 cepljenja in oba brez reakcije . Govorijo pa različno ... njegova pediatrinja je cepljenje odsvetovala-baje, da je vedela za primer, kjer je cepljenje povzročilo ogormno problemov (ni povedala kakšne), na zavodu pa odločno priporočajo, tako da ........ ? V glavnem, mi živimo v bližini gozda in sva se na koncu le odločila, da je bolje, da je mali cepljen, kot pa da kakšnega okuženega klopa stakne. LP
|
|
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 6.6.2007 8:18:55
|
|
|
|
tinkatonka
|
Cepljenje proti kloplnemu meningitisu je super zadeva, samo pri nas v ZD-ju pravijo da ni priporočljiv pred 3 letom, zaradi sestavin, ki jih ima cepivo. Ne me vprašat katere so te sestavine, samo baje ni fajn, da se vnesejo v telo pred to starostjo. Jaz jih bom ubogala. Živim na vasi, selimo še na "večjo" vas in edino kar lahko rečem je, da bom otroka vsak večer pri tuširanju pogledala in upala da ne stakni klopa.
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 6.6.2007 8:38:57
|
|
|
|
Blacky30
|
No, jaz sem poklicala na zavod in mi je povedala, da ni starostne omejitve za cepljenje, da pa je omejitev, če je otrok alergičen na kurja jajca, v tem primeru se ga mora cepiti v bolnišnici in ne pri njih, da pa se ga vseeno lahko cepi, če starši želijo. Ker je zdaj poletje in ni ravno pravi čas za začetek cepljenja, pa je rekla samo, da bo drugo dozo dobil čez 14 dni namesto čez mesec ali dva. Da pa ni nič narobe. Aja, cena pa je za otroka 25 €, za odrasle pa 28 €.
|
|
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 6.6.2007 21:08:19
|
|
|
|
kepa*
|
Mi bomo malčka tudi dali cepit takoj, ko bo zdrav, ker je imel letos že kar nekaj klopov. Groza, kako se ga prijemajo! Me je kar strah. Smo že imeli dogovorjeno za cepljenje, zdaj pa je zboljel in polsedično še kar nekaj časa ne bo mogel it na cepljenje. Me prav skrbi.
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 7.6.2007 7:35:22
|
|
|
|
lolipop
|
IZVIRNO SPOROČILO: kepa* Mi bomo malčka tudi dali cepit takoj, ko bo zdrav, ker je imel letos že kar nekaj klopov. Groza, kako se ga prijemajo! Me je kar strah. Smo že imeli dogovorjeno za cepljenje, zdaj pa je zboljel in polsedično še kar nekaj časa ne bo mogel it na cepljenje. Me prav skrbi. Kar daj ga čimprej. Glede na njegovo živahnost zagotovo obrne vsak grm. Želim mu, da hitro okreva. Sem prebrala tvoj spodnji post. Revček.
< Sporočilo je popravil lolipop -- 7.6.2007 7:39:43 >
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 7.6.2007 12:55:47
|
|
|
|
SaaS
|
Cepivo proti klopnemu menengitisu je narejeno na enaki osnovi kot cepivo proti rdečkam, ošpicam,mumpsu (cepljenje pri enem letu). Če na tisto cepivo ni imel posebnih reakcij, potem tudi s tem naj ne bi bilo težav. Zato tudi največkrat raje vidijo, da da otrok najprej skozi tisto obvezno cepljenje. Cepijo po enem letu starosti. Jaz sem mlajšega dala cepiti lani, starejši pa bo letos. Ja, poleti imajo tiste hitre variante, ki jih punce že omenjajo.
|
|
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 7.6.2007 14:46:46
|
|
|
|
Pia67
|
V NM cepijo tudi sedaj, torej ni ovir, da ne bi bili cepljeni zaradi letnega časa, ko so klopi na pohodu. Le pri 2. dozi treba bit pozoren, da če otroka med 1. in 2. dozo piči klop, je treba takoj izvest 2. cepljenje, ker še ni imunosti. drugače pa je čas med 1. in drugim cepljenjem mesec dni. reakcije nobene, vse OK, cena pa, čedno zasoljena: ena doza cepiva je 16€, skupaj s storitvijo pregleda in cepljenja pa 34,70 €. Pač, samoplačniško, kaj čmo.
|
|
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 8.6.2007 10:31:15
|
|
|
|
NIN@
|
Kam cepijo otročke, a v ritko???Jz sem glede teh cepiv nam "zoprna" se bojim posledic ker baje tudi škodujejo ne samo pomagajo lp nin@
|
|
|
|
RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu 8.6.2007 10:35:09
|
|
|
|
Lenny
|
Pri nas cepijo v roko.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Praznična okrasitev: Papirnate snežinkePapirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?