|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cepljenje pri enem letu in pol
28.9.2006 17:11:31   
anitaz
Ker je (baje) to eno izmed najhujših cepljenj, me zanima, kakšne so lahko reakcije. Do zdaj ni imela nobenih, razen pri prvem je imela malo vročine, pa še to samo popoldne.

In, če bodo reakcije, kako se jih da blažiti? Aja-bila je pa eno uro nazaj cepljena....

Hvala!

Anita
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Cepljenje pri enem letu in pol
28.9.2006 17:48:43   
Anonimen
Pri nas ni bilo nobene reakcije, razen ene dva dni je govorila, da jo nogca boli.

Če bo nogca otečena, ji daj  kakšne obkladke gor.

(odgovor članu anitaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
28.9.2006 20:23:52   
lelaval
Moj sin je  imel reakcije po cepljenju. Po 1. cepljenju je bilo katastrofalno, po 2. pa sem mu v flaško nalila kamilice - te sem dala tudi na mesto vboda (sem zraven vzela še eno sterilno gazico in hanzaplast) in že v čakalnici žličko sirupa proti bolečinam (Calpol). Tako, da - preverjeno - učinkuje user posted image .

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.9.2006 20:29:57   
*goldfish*
Moj sin tudi ni imel nobenih stranskih učinkov. Pa smo bili  v torek cepljeni.

Hm...user posted image  Če prav pomislim, a je divjanje stranski učinek? Namreč postal je pravi razbojnikuser posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.9.2006 20:39:28   
Naja31
Prvič slišim, da je cepljenje pri 1.5 letu najhujše.
A ni to samo 4. doza Di-te-per?

Ne me zdaj strašiti, mi ga imamo čez 14 dni.

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.9.2006 20:45:06   
Naja31
http://www.ringaraja.net/ClanekPodrobno.asp?p_id=4&id=71&kat=27˛

Evo, sem našla. Pri 1.5 letu je 4. odmerek DiTePer, tako da če je prva tri cepljenja prensel brez reakcije, potem bi moral tudi to.

Meni so ta cepljenja vedno stresna, pa ni imel do zdaj še nikoli kakšne hude reakcije.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.9.2006 20:54:14   
eva1
ja pri enem letu in pol, je 4 cepljenje, naš je imel le večjo oteklino, mesto vboda je bilo par dni rdeče, vroče, obkladki so valda pomagali-sedaj ga boli le še tam kjer je bil mikropor prilepljen, tako da ni panike! Vsa cepljenja prenesel ok-hvala bogu!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.9.2006 20:57:01   
NinaŠ
Pri nas ni bilo nobene reakcije, edino v trgovini je potem ves užaljen razlagal trgovki kako je "nica pik pik nogo" in da zdaj "boli noga" (no čez 2 uri je že pozabil na to). Res pa sem mu po vsakem cepljenju, takoj ko sva prišla domov preventivno dala svečko paracetamola.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.9.2006 8:30:19   
mily
Naša ni nikoli mela nobenih reakcij po ceplenjih (hvala bogu). Vedno sem s sabo mela gazico, ki sem jo zmočla z hladno vodo in jo potem, predno smo se oblekli takoj prilepila na mesto vboda. doma sem ji potem še večkrat zamenjala gazico, da se je skos po malem hladilo.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.9.2006 8:53:40   
anitaz
NO, zdaj ima vročino. user posted image  Čeprav je vsa prejšnja ceplejnja prestala brez problemov....

Naja31-sem dvakrat brala (pa ne vem zdaj kje), da je to cepljenje zelo nevarno. Da je otrok bil zdrav, normalen do takrat, ko pa je dobil to "dozo" cepiva, pa je dobil mišično distrufozo (če sem sploh prav napisala)...

Jaz fuuul ne zaupam tem cepivom, ampak cepimo jo pa vseeno user posted image

ps: Pa ne me zdej napadat, to sem prebrala....user posted image

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.9.2006 10:31:24   
dana
Naš je bil cepljen prejšnjo sredo. Vsa prejšnja cepljenja so minila brez kakršnihkoli reakcij (če odštejem to, da je bil malo bolj siten), mel je mesto vboda 2 dni zatečeno in redeče.

Tokrat ga je pa noga bolela kakšna dva dni, tako da je sploh ni pokrčil. Sem se ful ustrašla ko sem po popoldanskem spanju opazila da ful trdo hodi, da se ne skloni. Potem sem mu pa par stvari na tla vrgla, da sem sploh ugotovila v čem je problem. Sem se ustrašla da je kaj s hrbtenico narobe.

Smo mogli pa tudi mi enkrat prestavit to zadnje cepljenje za 14 dni ker je imel vročino.

lp dana

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.9.2006 8:59:01   
AAA
Mene pa zanima, če mora biti otrok obvezno cepljen s tem cepivom predno gre v vrtec (jasli). Ker moj gre čez en teden v vrtec in imamo v sredo cepljenje, pa me je malo strah. Ker pravijo, da včasih cepivo zataji in so otroci ratali avtistični zaradi njega. Naš  je star šele 10,5 mesecev in se mi zdi prekmalu za to cepivo. Če ni obvezno ga cepit pred prihodom v vrtec, bi jaz to cepljenje prestavila, če se ga sploh prestaviti da.

Kaj pa menite na to, da je avtizem lahko posledica tega cepljenja?

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.9.2006 9:18:54   
AAA
Sem šla brati članek. Da ne bo pomote, s 4. cepljenjem sem jaz mislila na cepljenje pri enem letu za MMR (ošpice, mumps, rdečke).

(odgovor članu AAA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.9.2006 9:26:11   
eva1
AAA-naš je bil ceplejn pred vrtcem za ošpice, mumps, rdečke pri 10 mesecih-ni bilo reakcije!

(odgovor članu AAA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.9.2006 9:28:51   
eva1
Aja še to-jaz mislim,da avtizem nima nič s tem cepljenjem, sem pa tudi sama brala izpoved mamice, ki je to napisala! Diagnozo avtizem itak vedno postavijo po 1 letu, oz. še kasneje, ker se takrat začno najbolj kazati vsi znaki, ki so za to bolezen značilni!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?