Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 11.7.2008 16:41:33
|
|
|
|
Freycha
|
ker nisem vedela, da bi naj imela ta cepiva stranske učinke jih naša tudi ni imela...... vse BP
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 11.7.2008 16:49:08
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha ker nisem vedela, da bi naj imela ta cepiva stranske učinke jih naša tudi ni imela...... vse BP Koliko pa je bila punči stara, ko je prejela prvo dozo cepiva?
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 11.7.2008 16:57:00
|
|
|
|
Freycha
|
joj, po predpisanem roku (oz. smo ta rok lovili). Ko je dobila drugo cepivo je bila ravno v zadnjih momentih cepljena, da je še ujela maksimalno starost za drugo cepivo.... ker pa sem jaz bolj pozabljve sorte, pa sem seveda že pozabila koliko mesecev je bila stara..... v bistvu je bil pa moj komentar bolj v smislu, manj kot veš, manj gre lahko pri takih zadevah narobe...... oz. mogoče je imala kakšen stranski učinek, pa sploh nisem vedela da je... pa ni bilo nič hudega.....
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 11.7.2008 16:58:36
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha v bistvu je bil pa moj komentar bolj v smislu, manj kot veš, manj gre lahko pri takih zadevah narobe...... oz. mogoče je imala kakšen stranski učinek, pa sploh nisem vedela da je... pa ni bilo nič hudega..... Itak da tisto, česar ne vemo, ne boli... Tudi glede drugih tem... Hvala ti za odgovor
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 11.7.2008 17:05:13
|
|
|
|
SaTiSa
|
Prvič cepljena (no, ni enekcija, je sirup ki ga spije) pri 3. m. polek onega rednega ceplenja, drugič bo zdaj pri 4. Stranskih učinkov ni mela, mogoče je bla malo bol slabe volje. Smo pa doble svečke če bi vročino dobila.
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 11.7.2008 17:08:11
|
|
|
|
Annny
|
Glede naše punčke se spomnim, da je bila ob cepljenju ponavadi eno popoldne sitna in tudi povišano temperaturo je imela. In zelo veliko je tisti dan spala. Ampak je hitro minilo... Lp
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 11.7.2008 17:14:35
|
|
|
|
špelin@
|
SaTiSa in Annny, hvala tudi za vajini izkušnji
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 11.7.2008 17:19:41
|
|
|
|
Annny
|
Ni za kaj Spomnim se še, da je tudi precej več pila, kot običajno. Ampak to je bilo najbrž povezano s temperaturo. Jaz sem jo kar pustila, da je prespala vse skupaj in potem je bila kot nova
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 11.7.2008 18:01:26
|
|
|
|
scubadiver
|
Naša je bila prvič cepljena pri treh mesecih, drugič pri 4,5, obakrat hkrati z rednim cepljenjem. Prvič je prespala cel naslednji dan, ampak ne vem zaradi katerega cepiva, drugič pa nobenega stranskega učinka, vse super
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 11.7.2008 19:49:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Hm, se opravičujem, toda tudi jaz imam vprašanje. Močno se nagibam da otrok prejme to cepivo pa sem tukaj zasledila starost 3 mesece prva doza... Toda mislim da se lahko cepi tudi prej, ali se motim? Moj P. bo če se tako odločim cepil že sedaj ko nima niti 2 meseca... Zanima pa me samo razmak med odmerkom 1 in odmerkom 2 ?? Je to 1 mesec ali več? Se opravičujem, da to tukaj sprašujem ampka P. je na dopustu....
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 11.7.2008 19:49:48
|
|
|
|
špelin@
|
scubadiver, hvala tudi tebi Drugače pa za same fajn izkušnje - če je stranski učinek boljše spanje kakšen dan, nimam nič proti
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 11.7.2008 19:51:28
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ scubadiver, hvala tudi tebi Drugače pa za same fajn izkušnje - če je stranski učinek boljše spanje kakšen dan, nimam nič proti Iz tvojih ust v Božja ušesa ... to leti na boljše spanje.
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 11.7.2008 19:51:32
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: **** Hm, se opravičujem, toda tudi jaz imam vprašanje. Močno se nagibam da otrok prejme to cepivo pa sem tukaj zasledila starost 3 mesece prva doza... Toda mislim da se lahko cepi tudi prej, ali se motim? Moj P. bo če se tako odločim cepil že sedaj ko nima niti 2 meseca... Zanima pa me samo razmak med odmerkom 1 in odmerkom 2 ?? Je to 1 mesec ali več? Se opravičujem, da to tukaj sprašujem ampka P. je na dopustu.... Za 6 sekund si me prehitela Naša pediatrinja ima namen našega cepiti že drug teden - pri osmih tednih. No, saj najina sta enako stara Koliko je razmaka do druge doze pa ne vem
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 11.7.2008 19:54:20
|
|
|
|
špelin@
|
****, našla "po navodilih za uporabo cepiva Rotarix (ki so nastala po protokolih preskušanja) morajo med obema odmerkoma miniti najmanj (vsaj) 4 tedni." KLIK
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 11.7.2008 19:57:00
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Za 6 sekund si me prehitela Naša pediatrinja ima namen našega cepiti že drug teden - pri osmih tednih. No, saj najina sta enako stara Koliko je razmaka do druge doze pa ne vem Jaz ga nameravam cepiti konec tega meseca... Prej ima namreč še en drug poseg,ki ga kar odlašam in odlašam... Zato, da ne bi bilo vse na kupu razmišljam da bi ga cepila na pregledu pri 2 mesecih ali pa kak teden čez in potem čez en mesec tik predno gremo... A misliš da bo izvedljivo? Je lahko razmak med dozama samo 1 mesec??
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 11.7.2008 19:58:23
|
|
|
|
srečka nosečka
|
IZVIRNO SPOROČILO: scubadiver Naša je bila prvič cepljena pri treh mesecih, drugič pri 4,5, obakrat hkrati z rednim cepljenjem. Prvič je prespala cel naslednji dan, ampak ne vem zaradi katerega cepiva, drugič pa nobenega stranskega učinka, vse super pri nas je bilo isto
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 11.7.2008 19:58:59
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ ****, našla "po navodilih za uporabo cepiva Rotarix (ki so nastala po protokolih preskušanja) morajo med obema odmerkoma miniti najmanj (vsaj) 4 tedni." KLIK Aha, torej izvedljivo... Potem bom pa jaz to kar naredila. A je treba to v naprej povedat , da naročijo cepivo ali ga imajo v ambulantah na zalogi???
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 11.7.2008 21:27:12
|
|
|
|
scubadiver
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ scubadiver, hvala tudi tebi Drugače pa za same fajn izkušnje - če je stranski učinek boljše spanje kakšen dan, nimam nič proti Se čist strinjam, ti povem po pravici da mi je tist prespan dan tako pasal da me je kr sram povedat . Ampak sem imela po dolgem času mal miru čez dan , pa čeprav se grdo sliši. Bi takoj podpisala da bi bla taka reakcija po vseh cepljenjih pa je žal potem ni blo več
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 11.7.2008 21:27:41
|
|
|
|
scubadiver
|
IZVIRNO SPOROČILO: **** A je treba to v naprej povedat , da naročijo cepivo ali ga imajo v ambulantah na zalogi??? Pri nas so ga imeli na zalogi..
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 11.7.2008 21:29:52
|
|
|
|
SaTiSa
|
IZVIRNO SPOROČILO: scubadiver IZVIRNO SPOROČILO: **** A je treba to v naprej povedat , da naročijo cepivo ali ga imajo v ambulantah na zalogi??? Pri nas so ga imeli na zalogi.. Smo ga mogli naročiti, skoraj mesec dni prej.
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 13.7.2008 10:19:29
|
|
|
|
Raho
|
Evo, ena, ki je imela stranske učinke je bila naša punca - driskala je cel teden, in sicer tako, da sem P. rekla, da mi bo dal za plenice . Ampak samo driskica je bila. Pa še to samo po prvi dozi. Po drugi dozi pa nobenega stranskega učinka
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 13.7.2008 10:26:42
|
|
|
|
Ana001
|
Naša ni imela stranskih učinkov.
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 13.7.2008 19:19:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Ojla Mi mormo tud zdele pri dveh mescih povedat če ga mislimo cepit, ker cepiva ni na zalogi bo pa menda cepljen pri 3 mescih.Mene pa zanima kok to cepivo res pomaga da otrok ne dobi rotavirusa?Ker eni pravjo da ni nujno da prime. lp
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 13.7.2008 20:31:05
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: majčica 24 Mene pa zanima kok to cepivo res pomaga da otrok ne dobi rotavirusa?Ker eni pravjo da ni nujno da prime. Sem vprašala in dobila tale odgovor: KLIK
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zanimivosti o novembrskih otrocihPričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?