|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cepljenje- spet
7.12.2009 14:26:01   
mamamajča
Ste se dale cepit, ste dale cepit svoje otroke?
Jaz se vedno bolj nagibam k temu, da bi se vsi trije.
Ne vem..... čim začnem razmišljat o tej gripi, me že vse boliuser posted image
danes posebejuser posted image


Malo mi opišite- cena, potek, stranski učinki?
Je kateri žal, da se je šla cepit?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Cepljenje- spet
7.12.2009 14:38:05   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

Ste se dale cepit, ste dale cepit svoje otroke?


ne in ne in  ne nimam namena nas dat cepit.user posted image

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Cepljenje- spet
7.12.2009 15:00:00   
Tea 1
Midva sva se cepla, našega 8.5 mesečnika pa ne. Cena 7e, stranski učinki pa -pri mojemu nič, pri meni pa naslednji dan vročina 38.7 in zelooo slabo počutje ene 3 ure , potem pa kot da ni bilo nič.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Cepljenje- spet
7.12.2009 16:12:21   
mojčika
Sem se dala samo jaz, sem asmatik, otroci so dokaj zdravi, mož sicer sladkorni bolnik tip1, a sem se poizkusnega zajčka šla sama, pa samo zato, da če bi zboleli, da bom lahko pedenala celo familijo. Po navadi, ko kdo zboli, sem daleč najslabša jaz in velikokrat grem zato tudi v bolnico, tokrat si tega ne morem privoščit.

Reakcije, slabo počutje cel popoldan tisti dan, 4 dni boleča roka.

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Tea 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Cepljenje- spet
7.12.2009 16:29:12   
zmajaz
Pri nas se ni nihče cepil in se tudi ne bomo. Jaz sem pa tako najverjetneje že celo preboela to gripo.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Cepljenje- spet
7.12.2009 17:08:43   
bskrle
Cepil se je mož, pri nas sem moraš naročiti pri glavni sestri, cepijo kar v dveh ambulantah.

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Cepljenje- spet
7.12.2009 18:42:14   
J.L.
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

Ste se dale cepit, ste dale cepit svoje otroke?
Jaz se vedno bolj nagibam k temu, da bi se vsi trije.
Ne vem..... čim začnem razmišljat o tej gripi, me že vse boliuser posted image
danes posebejuser posted image


Malo mi opišite- cena, potek, stranski učinki?
Je kateri žal, da se je šla cepit?



mi se še nismo, sem bila trdno prepričana da se nebomo, sedaj pa se vedno bolj nagibam k cepljenju.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Cepljenje- spet
7.12.2009 19:16:56   
piškotka
Smo se vsi, tudi desetletni sin, petletna hčerka pa se še bo. Nobenih stranskih učinkov, samo rdečina in malce boleča roka naslednja dva dni.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Cepljenje- spet
7.12.2009 19:25:44   
Anonimen
Klinična preskušanja za nova zdravila trajajo vsaj 5 let, tako da se s tem "cepivom", katerega preskušanje je trajalo 1 mesec, niti pod razno ne bi cepila.

(odgovor članu mamamajča)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Cepljenje- spet
9.12.2009 12:49:11   
Anonimen
Sem se dala danes cepit....sicer so rekli,da lahko dobim vročino,da bo bolela roka...bomo videli.Mož se gre v petek tudi cepit.Malega ne bova dala  zato ker se midva cepiva.Drugi pa ga nimajo kaj lubčkat pa nevem kaj.Sicer pa mam v verandi na velko napisano,če kdo pride naj si razkuži roke sem danes nabavla.Bomo videli kak bo.Trenutno je v redu še vse....

Mi je pa danes dr.strogo naročila,da bi že mogla se cepit zaradi mojih pljuč....


< Sporočilo je popravil Florina -- 9.12.2009 12:52:08 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Cepljenje- spet
9.12.2009 12:53:54   
majch
no tole sem dobila na mail...prav neverjetno, kako veliko pošte te poskuša prepričati v eno ali v drugo stran...



Tole je napisal dr. Ivanuša, prej je bil v Krki vodja MFC (medicinsko farmac. Sektorja), zdaj je predstavnik WHO za Slovenijo.
cepi se, ce ne si cepec ;-)

Dragi prijatelji!

V zadnjih tednih sem dobival v svoj nabiralnik številna e-sporočila znanih in neznanih oseb, ki so me s svojimi sporočili želeli prepričati, naj se nikar ne cepim z nevarnim cepivom proti gripi. Dolgo časa sem jih ignoriral, kakšnemu vsake toliko prijazno odgovoril, naj ne pretirava, dokler mi sedaj končno ni prekipelo od tega "gverila marketinga" nasprotnikov cepljenja. Enostavno sem se naveličal navodil o tem, da naj pijem sirotko ali žganje in naj jem česen predvsem pa naj postavim čebulo v vsak prostor, ker to zanesljivo posrka vse viruse in si takoj zdrav oz. sploh ne zboliš. ...

Zato vsem tem »dobronamernim neumnostim« odgovarjam s tem emailom. Vi, ki me poznate, veste, da mislim resno in mi prav tako zaupate, da imam dovolj znanja in informacij, da lahko kompetentno povem svoje stališče.

Nova gripa H1N1 je nevarna. Zaradi tega, ker gre za nov virus, bo zaradi nje zbolelo veliko prebivalcev, najbrž vsaj 25 %, verjetno pa celo več. V državah, kjer je prvi val gripe H1N1 že mimo, je bilo največ bolnikov v starosti od 5 do 45 let, vendar lahko zboli vsak ne glede na starost. Prenaša se enako učinkovito, kot siceršnja sezonska gripa. Morda celo bolje. Ob prejšnjih pandemijah je trajalo pol leta, da je virus obkrožil svet. Ta virus je to pot opravil v vsega šest tednih. Prve analize kažejo, da lahko pričakujemo, da od milijon bolnikov z novo gripo umre 250 do 1250 bolnikov. Nekateri od teh imajo že druge kronične bolezi, nekateri pa so prej popolnoma zdravi ljudje. Zakaj? Novi virus gripe ima večjo afiniteto do pljuč, kot prejšnji virusi gripe. Zaradi tega lahko pri posameznikih povzroči hudo obliko virusne pljučnice. Ko pride do takšnega razvoja bolezni, so možnosti zdravljenja dokaj omejene. Ena tretjina bolnikov, ki so pristali na intenzivni negi, je bila prej povsem zdravih.

Velika je umrljivost pri nosečnicah, otrocih do dveh let, pri debelih in pri tistih, ki imajo druge pridružene bolezni. Najboljša preventiva je cepljenje. Cepivo je varno. Lahko povzroči prehodno bolečino na mestu vboda, bolečine po telesu, blago zvišano telesno temperaturo. Z novim cepivom so že cepili na milijone ljudi, pa so še vsi živi. Zaradi nove gripe pa jih je že umrlo na tisoče. Cepivo, ki je na voljo v Sloveniji, je odobrila Evropska agencija za zdravila.

Pa še o drugih cepljenjih: otroška paraliza je izjemno huda bolezen. Vprašajte svoje starše, ali se spominjo koga, ki je bolezen imel in je invalid za vse življenje, ali pa je celo umrl. Takih otrok je nekoč bilo izjemno veliko. Zahvaljujoč cepljenju, je bolezen skoraj izkoreninjena (tako kot je uspelo izkoreniniti črne koze). Izkoreninjenje ni možno zaradi nemogočih pogojev za izvajanje cepljenja v nekaterih kriznih žariščih v Afriki in na Bližnjem vzhodu. Če ne bi bilo cepljenja proti otroški paralizi, davici, oslovskemu kašlju, tetanusu, ošpicam in tuberkulozi, bi vsako leto umrlo 2.500.000. Ja, umirati bi začeli tudi pri nas, ko bi precepljenost padla pod določen odstotek.

Toliko o škodljivostih cepljenja. In o njegovih koristih. Vsak lahko piše neumnosti, pa tudi če ima naziv profesorja in doktorja znanosti. Vse te znanstvenike pozivam, naj stopijo pred obličje očeta in matere, katerih otrok je umrl zaradi bolezni, ki bi jo lahko preprečili s cepljenjem. Hvaležen sem svojim staršem, da so me cepili ter mi tako omogočili, da sem živ in zdrav. V svetu in pri nas obstajajo nasprotniki cepljenja, ki žal ne gledajo na problematiko širše in imajo očitno zelo enostranske informacije oz. ne želijo videti ničesar drugega, razen tistega kar pritrjuje njihovemu mnenju.

Nekateri kolegi iz držav, kjer še ni cepiva za novo gripo, me sprašujejo, ali bi lahko kupili v Slovenji cepivo vsaj zase in za svoje družine. Pri nas pa se delamo norca iz vsega, kar je dobro in koristno. Verjamemo pa temu, da pomaga, če pijemo žganje in postavimo čebulo v vsak bivalni prostor, ker menda posrka vse viruse. No, nekateri drugi predlagajo ribje olje, tretji česen, četrti ...

Samo znanstvenim dokazom nismo pripravljeni verjeti. Zdi se, da mnogi med nami še zmerom živijo v srednjem veku in bolj verjamejo čarovnicam kot pa resni znanosti.

Jaz sem se cepil (za tiste, ki me ne poznate – sem zdravnik) in sem hvaležen sistemu, ki mi je to omogočil. Ostali pa ravnajte po svojem prepričanju. Virus kroži in vsak dan je manj časa, da se resnično zaščitite. Poleg cepljenja pa seveda skrbite za splošno higieno in higieno kašlja. Saj zgibanke o gripi smo prejeli v vse družine, kajne?

Upam, da bo tudi ta email tako uspešno potoval po Sloveniji in opozarjal na resnično plat medalje!

Pošljite ga tistim, ki jih imate radi.

Lep pozdrav.

Marijan

http://ecdc.europa.eu/en/healthtopics/Pages/Influenza_A(H1N1)_Outbreak.aspx

http://www.who.int/csr/disease/swineflu/en/

http://www.euroflu.org/index.php


_____________________________

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Cepljenje- spet
10.12.2009 22:17:15   
tofsi
Če bi bilo več tako pozitivnih člankov bi bila v Sloveniji precepljenost prebivalcev večja. Vsekakor je odločitev o cepljenju stvat posameznika. Jaz sem se cepila 10.11.2009 pa razen otekle roke 2-3dni nisem imela nobenih drugih stranskihn učinkov. Žalostno je, da se je cepilo tako malo zdravstvenih delavcev.

(odgovor članu majch)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Cepljenje- spet
10.12.2009 22:33:11   
Peli
Pri nas le najmlajšega zaenkrat še nismo cepili, ker je bil na ATB, in vedno bolj razmišljam da ga tudi nebi cepili.
Midva z možem sva imela oba vročino, bolečne v mišicah, jest drugi dan močan glavobol in oba 4 dni skupaj bolečo roko, sin, star skoraj 4 leta, pa nič ni jamral, ga pa je treba peljat po še eno dozo (sicer ne vem a za sezonsko al to pandemsko gripo al za obedve ?user posted image
Naročit se v KR ni treba, niti kartice ne rabiš, samo 7€ daš, za sezonsko pa 12€, oz. 7, če si kronični bolnik.

Cepila sm se zaradi astme, ker nebi rada pristala v kakšni bolnišnici, moža pa je tud potegnil in odločila sva se še za otroke...

(odgovor članu tofsi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Cepljenje- spet
10.12.2009 22:34:43   
nanč
Ste se dale cepit, ste dale cepit svoje otroke?
Jaz se vedno bolj nagibam k temu, da bi se vsi trije.
Ne vem..... čim začnem razmišljat o tej gripi, me že vse boliuser posted image
danes posebejuser posted image
Jaz oz.midva sva trdila,da se sigurno ne bomo cepili,pa me je naša pediatrinja pregovorila k nasprotnemu,gledam zdaj stvari še z drugega vidika,tako,da ju3 se bomo cepili.

_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Cepljenje- spet
11.12.2009 7:53:24   
2ursae
tudi mi se bomo cepili. Sem včeraj po odmevih gledala Rosvito Pesek z gosti in so me prepričali ZA. HB, da je bila končno ena pametna oddaja brez izpadov zagovornikov teorije zarote user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH

Klinična preskušanja za nova zdravila trajajo vsaj 5 let, tako da se s tem "cepivom", katerega preskušanje je trajalo 1 mesec, niti pod razno ne bi cepila.


to so včeraj zelo lepo razložili: današnja tehnologija omogoča, da se sezonsko cepivo za gripo spremeni le v delu, ki se nanaša na virus - odstranijo tistega, ki povzroča sezonsko gripo in ga s posebnim postopkom nadomestijo s H1N1.


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Cepljenje- spet
11.12.2009 7:57:02   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: tofsi

Žalostno je, da se je cepilo tako malo zdravstvenih delavcev.

Zakaj pa? Sej se tud proti sezonski gripi cepi malo zdravstvenih delavcev.

(odgovor članu tofsi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Cepljenje- spet
11.12.2009 8:00:00   
al1*
Mi se nismo cepili, so se pa cepili moji starši - oče brez stranskih učinkov, mamo pa že od cepljenja dalje (cepila se je pred dobrim tednom)  vsak dan boli glava.

_____________________________

lp


(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Cepljenje- spet
11.12.2009 8:09:27   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: mika

IZVIRNO SPOROČILO: tofsi

Žalostno je, da se je cepilo tako malo zdravstvenih delavcev.

Zakaj pa? Sej se tud proti sezonski gripi cepi malo zdravstvenih delavcev.


meni se pa zdi žalostno. Poleg tega imamo pa tu pandemijo, ki je sezonska gripa ne dosega in pri sezonski res ni neke hude potrebe za cepljenje. Ne bi mi bilo ravno prav, če bi prišla k zdravniku in se od njega nalezla, ker ni bil cepljen, je pa v vsakodnevnem kontaktu z ljudmi, ki so lahko že okuženi, sploh če vzamem v obzir, kako malo ljudi je cepljenih user posted image .


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Cepljenje- spet
11.12.2009 8:26:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

tudi mi se bomo cepili. Sem včeraj po odmevih gledala Rosvito Pesek z gosti in so me prepričali ZA. HB, da je bila končno ena pametna oddaja brez izpadov zagovornikov teorije zarote user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH

Klinična preskušanja za nova zdravila trajajo vsaj 5 let, tako da se s tem "cepivom", katerega preskušanje je trajalo 1 mesec, niti pod razno ne bi cepila.


to so včeraj zelo lepo razložili: današnja tehnologija omogoča, da se sezonsko cepivo za gripo spremeni le v delu, ki se nanaša na virus - odstranijo tistega, ki povzroča sezonsko gripo in ga s posebnim postopkom nadomestijo s H1N1.



Seveda so lepo razložili, da bi ljudje verjeli in se cepili v večjem številu.

Malo ljudi ve, kako potekajo klinična preskušanja in koliko let po preskušanju se še spremlja bolnika.

Mah, kaj čem ti razlagat, najbolje da se cepiš za vsak pik komarja, pa boš mirna.

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Cepljenje- spet
11.12.2009 8:37:02   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

IZVIRNO SPOROČILO: mika

IZVIRNO SPOROČILO: tofsi

Žalostno je, da se je cepilo tako malo zdravstvenih delavcev.

Zakaj pa? Sej se tud proti sezonski gripi cepi malo zdravstvenih delavcev.


meni se pa zdi žalostno. Poleg tega imamo pa tu pandemijo, ki je sezonska gripa ne dosega in pri sezonski res ni neke hude potrebe za cepljenje. Ne bi mi bilo ravno prav, če bi prišla k zdravniku in se od njega nalezla, ker ni bil cepljen, je pa v vsakodnevnem kontaktu z ljudmi, ki so lahko že okuženi, sploh če vzamem v obzir, kako malo ljudi je cepljenih user posted image .


Poleg vseh debat in vseh informacij tole napišešuser posted image

sEVEDA je potrebno pri sezonski gripi cepljenje. A veš, da  v Evropi umre do 100.000 ljudi, za posledicami gripe? Ravnotako so izpostavljeni ljudje z oslabljenim imunskim sistemom, ki imajo osnovne bolezni. In tudi pride do pandemije, sam smo te gripe vsi vajeni. ni zdravila, ki bi pomagalo in ni nič novega za tržit. Pri novi gripi, pa je treba cepivo porabit. Za cepivo za sezonsko gripo se že ve kakšno je povpraševanje, pri novi gripi pa so se ušteli. zato tudi štejejo vsakega umrlega.

Moj oče nima osnovne bolezni, ne prenaša pa vročine. In če bi bil takrat(pri sezonski gripi), ko je dobil vročinske krče, sam doma (dobil jih je zjutraj) bi umrl. S cepljenjem ne more reskirat, ker ravno tako lahko dobi vročino in ni nič na boljšem, kot če ni cepljen. Druga kot dvigovanje odpornosti z vitamini, mu ne preostane.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Cepljenje- spet
11.12.2009 8:54:29   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

tudi mi se bomo cepili. Sem včeraj po odmevih gledala Rosvito Pesek z gosti in so me prepričali ZA. HB, da je bila končno ena pametna oddaja brez izpadov zagovornikov teorije zarote user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH

Klinična preskušanja za nova zdravila trajajo vsaj 5 let, tako da se s tem "cepivom", katerega preskušanje je trajalo 1 mesec, niti pod razno ne bi cepila.


to so včeraj zelo lepo razložili: današnja tehnologija omogoča, da se sezonsko cepivo za gripo spremeni le v delu, ki se nanaša na virus - odstranijo tistega, ki povzroča sezonsko gripo in ga s posebnim postopkom nadomestijo s H1N1.



Seveda so lepo razložili, da bi ljudje verjeli in se cepili v večjem številu.

Malo ljudi ve, kako potekajo klinična preskušanja in koliko let po preskušanju se še spremlja bolnika.

Mah, kaj čem ti razlagat, najbolje da se cepiš za vsak pik komarja, pa boš mirna.


Se podpišem.
Čemu pa potem vprašalniki o počutju po cepljenju?

Zakaj ga ne dobiš pri cepljenju sezonske gripe ali kateremkoli drugem, že  preizkušenem cpljenju?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Cepljenje- spet
11.12.2009 13:36:56   
Massa26
Jaz (sicer zagovornik NEcepljenja) sem se šla včeraj cepit, da bom kao zaščitla dojenčico (3 mesece, mi je svetovala pediatrinja), potem sem se pa cel dan sekirala zaradi sestavin cepiva in raznih zarot in tega blablabla..

No, počutim se v redu, rahlo me boli na mestu cepljenja.

Sem pa potem glede sestavin cepiva iz več precej zanesljivih virov izvedela, da naj sploh ne b i bile nič tako posebne in drugačne kot v ostalih cepivih (so pa by the way tudi v ogromno prehranskih dodatkih in kozmetiki)

Ampak, vse je, samo gripe pa skorajda ni ali kako..user posted image

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Cepljenje- spet
11.12.2009 14:08:22   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Massa26

Sem pa potem glede sestavin cepiva iz več precej zanesljivih virov izvedela, da naj sploh ne b i bile nič tako posebne in drugačne kot v ostalih cepivih (so pa by the way tudi v ogromno prehranskih dodatkih in kozmetiki)

Ampak, vse je, samo gripe pa skorajda ni ali kako..user posted image

user posted image  Kako to misliš, a v prehrani in kozmetiki?user posted image

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Cepljenje- spet
11.12.2009 14:30:51   
Massa26
user posted image user posted image

Ne resno.. taka panika okrog tega.. cepiti-ne cepiti, pandemija, zarota je virus, zarota je cepivo itditd. Tako na splošno se mi pa ne zdi (itak, še dobro), da bi ljudje nekaj na veliko zbolevali..

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Cepljenje- spet
11.12.2009 15:09:31   
Jessy
Jaz sem tudi bila zagovornica ne-cepljenja, saj sem bila prepričana, da je to en velik medijski bum. Moje mnenje se je spremenilo, ko sem prejšnji ponedeljek pristala na infekcijski s sumom na novo gripo ter s pljučnico, pa še noseča povrhu. K sreči gripe nisem imela, sem pa zato po pljučnici bolj dovzetna za okužbo in tudi v nevarnosti za zaplete. Tako sem že naročena in se grem cepit v torek.
Menim, da če ne bi mediji takega haloja delali okrog tega, da bi ljudje bolj zaupali napotkom, zdaj pa samo tiste negativne strani slišimo.
Konec koncev, kaj pa je boleča roka po cepljenju v primerjavi z zapleti pri novi gripi? Mislim, da je boleča roka ali povišana T manj moteče, kot če se res okužiš in se ti še vse skupaj zaplete.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?