Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Centralni sesalni sistem 1.5.2006 22:07:42
|
|
|
|
janja 27
|
živjo! midva sva zgraila hiško že pred 4 leti in sem takrat razmišljala isto kot ti da bi si dala tale sistem sesanja, stvarca je lih pršla na tržišče tle ( saj mislim si ) in takrat sem tuhtala ali da ali ne in zdaj ne vpraši meni osebno je full žal baje da je full v redu in ti ni treba sesalca vlačt po hiši, potegneš cev in posesaš pa se prah se ti nabira sam tam v tisti posodi tko da po moje nimaš kaj razmišljat....nabavi
|
|
|
|
RE: Centralni sesalni sistem 2.5.2006 12:36:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Js sem zadevo videla v vzorčni hiši za Bežigradom. Če mene vprašaš mora biti zadeva zakon. V praksi je sicer nisem preskusila. Je pa fajn sploh zarad alergij pa tega. Ampak boš morala vseeno met dva sesalca (oz. še enega) za vse tiste prostore kjer priključkov ne boš napeljala. Predvsem za sesanje kakih stvari zunaj (avto, pa to). Dobro avto lahk voziš sesat tud na pumpo. No meni se je zdela stvar uporabna.
|
|
|
|
RE: Centralni sesalni sistem 2.5.2006 14:00:21
|
|
|
|
k1
|
tudi midva sva razmišlala o tem, pa sma si nekak premislila. kaj vem. ti pa priporočam, da gresta na kak sejem, ko bo, tam imaš te ponudnike in boš dobila vse info, ki te zanimajo o tem.
|
|
|
|
RE: Centralni sesalni sistem 2.5.2006 17:23:53
|
|
|
|
Grascakinja
|
Ja, sva že bila na sejmu in tudi en "njihov" je že prišel dat predračun in pravzaprav veva že vse o tem, le kako se dejansko obnese v praksi še ve veva. Vtičnice bom (če bom) dala napeljati v vse prostore, pa tudi v kurilnico, blizu zunanjih vrat, da bom lahko posesala tudi avto, sicer pa že itak imam električno metlo in Igeo (fuuuul nepraktična).
|
|
|
|
RE: Centralni sesalni sistem 2.5.2006 17:42:01
|
|
|
|
rija
|
Jaz imam tak centralni sesalni sistem in sem z njim prezadovoljna. Če bi še enkrat gradila, bi ga še enkrat kupila. Stalo nas je ca. 370 tisoč za kompletni projekt. S tem, da imamo malo bolj zmogljiv sesalec, glede na to, da so razdalje v hiši kar velike. Kar mi je pri tem sesalcu najbolj všeč je odvod umazanega zraka, ki gre pri navadnih sesalcih nazaj v prostor, iz hiše. Tako ni nobenega vonja po prahu ko sesaš.... Delal nam ga je g. Rajko Misja, podjetje KORAK. Gospod dela sam in je eden redkih mojstrov, na katerega se lahko zaneseš. Dela pa po celi Sloveniji in je med bolj ugodnimi.
|
|
|
|
RE: Centralni sesalni sistem 2.5.2006 17:44:16
|
|
|
|
rija
|
Pikec, ne rabiš dveh sesalcev, ker je cev dolga 9 m in jo lahko komot potegneš iz hiše ali pa sesaš avto v garaži. Cevni sistem imamo mi narejen v vseh treh etažah in razvod je točno zmerjen, tako, da cev sega v vsak sleherni kot hiše.
|
|
|
|
RE: Centralni sesalni sistem 9.6.2006 10:08:32
|
|
|
|
blazen
|
Sploh ni dilemw. Jaz imam to v hiši že 5 let in sem zelo zadovoljen. Najprej sem imel Belgijskega Elek Trends, pa mi zadeva ni bila dovolj, ker imamo bolj gladke površine in je potreben močnejši sesalnik. Potem sem imel Italijanskega, nazadnje pa sem kupil slovenskega s katerim sem res zadovoljen. Eno podjetje iz Ljubljane je začelo s proizvodnjo in vsi sestavni deli so slovenski. Ker bi bilo omenjanje podjetja reklama me lahko kontaktiraš na mail. Je pa izdelan v celoti iz inox-a. Pa še mojster ki mi ga je montiral obvlada zadeve pri cevnem razvodu.
|
|
|
|
RE: Centralni sesalni sistem 9.6.2006 11:26:32
|
|
|
|
blazen
|
Za vtičnice ni dobro da jih daš v vsako sobo. To sem tudi jaz mislil pa mi je mojster odsvetoval. Vtičnice morajo bit samo tam kjer jih boš res rabila. Mi imamo hišo 9x12m in samo tri vtičnice na sredini hiše in ena v garaži so uporabljane. Z 8m cevjo dosežem vse kotičke v hiši. Če daš vtičnice v vsako sobo potem samo prestavljaš rebrasto cev. Ostale vtičnice so odveč. Kmalu ugotoviš da več prostorov dosežeš iz ene vtičnice in nekaterih odcepov sploh ne uporabljaš več. V teh mrtvih odcepih se z leti lahko kaj zaredi ker niso redno prepihani. Mravlje ipd. Kramarji ki prodajajo sesalnike radi prodajo čimveč vtičnic in instalacijskega materiala in jih briga za praktičnost. Isto je bilo pri meni. Ko sem prišel v kontakt z mojstrom ki izdeluje sesalne enote in instalacije (css@pitea.si) in stvar res obvlada, sva mrtve odcepe zatesnila s propenom. Pa še za izpušno vejo mi je svetoval da sem jo zamenjal z debelejšo cevjo da se mašina toliko ne matra in je vlek boljši.
|
|
|
|
RE: Centralni sesalni sistem 9.6.2006 12:57:12
|
|
|
|
BarbaraE
|
Rija, a mi lahko posreduješ tel. številko tega mojstra za centralni sesalni sistem? Lahko tudi na zasebna spor. Thx Barbara
|
|
|
|
RE: Centralni sesalni sistem 9.6.2006 17:51:59
|
|
|
|
Sita
|
Zelo proporočam!
|
|
RE: Centralni sesalni sistem 10.6.2006 10:03:57
|
|
|
|
bamby
|
Bi še jaz povedala eno plat tega sesalca. Montirali so ga pri sestrični v novo hišo, pa so z njim zadovoljni in nezadovoljni. Nezadovoljni predvsem zaradi tega, ker je menda tista dolga cev zelo nepraktična in težka, ki jo moraš kar naprej odmikat.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?