Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Centralna kurjava na elektriko 14.10.2005 21:56:57
|
|
|
|
darja72
|
Mi ostajamo kar na klasiki, torej olje. Mislim, da je bila v zadnji rerviji Moj dom primerjava, da je elektrika cenejša, ampak samo v primeru, če imaš termoakomulacijske peči. Te se v času nižje tarife el. energije "filajo", potem pa pač oddajajo. Opozorili pa so na problem preobremenjenosti el. omrežja. Menim, da je ogrevanje na el. dražje, sicer pa tudi ostali načini niso poceni. Seveda pa je razlika, če ogrevaš stanovanje na 25st. ali na 21-22. Pri zadnji varjanti pršparaš tudi do 12%, pa še mulariji ni treba švica brisat med laufarijo. lp
|
|
|
|
RE: Centralna kurjava na elektriko 14.10.2005 22:16:42
|
|
|
|
piščanc
|
eto našo situacijo. imamo stanovanje v 2 nadstropju, 48 m2 na sončni strani (zelo pomembno). Ogrevani so štirje prostori spalnica, dnevna soba (kuhinja je zraven, samo ločena) in kopalnica ter zastekljen balkon (kot hodnik). V vsaki sobi je radiator, vezan na regulator toplote, kjer uravnavaš željeno temperaturo (kot pri centralni). Nastavljena temperatura je na 21-22 stopinj. v dnevni in na balkonu je marmorni radiator, v spalnici navadna tanka pečka, v kopalnici pa kalorifer. Poleg tega imamo na elektriko priklopljen tudi bojler in kuhalno ploščo (brez plina). Za hitro segrevanje/hlajenje imamo tudi klimo. in seveda vse ostale elekrtične porabnike (tv, pc...). če na mesec plačujeva cca. 18-20 jurjev (pozimi porabimo več, poleti manj) se nekako pokrije. jaz sem zelo zadovoljna, čeprav sem bolj zmrznjene sorte. ostali v bloku imajo plin oz. nekateri še drva.. kuriš ko želiš, tako temperaturo kot želiš. seveda to ne velja za hišo, tam je prostor prevelik.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?