Nuna
|
Mi smo v centru in smo zadovoljni. Smo v stolpnici, v višjem nadstropju in imamo parkirno mesto, tako, da s tem ni problemov. Sosedje so najverjetneje enaki, kakor povsod, tisti hrup pa, ki ga sploh slišimo, je pa za nas, ki smo se ga navadili, nemoteč. Plus je to, da imamo vse na dosegu roke, minus pa, da ni konkretnega otroškega igrišča v neposredni bližini in da je povsod promet, tako, da se mi ne zdi varno otroka, četudi starejšega, samega spustiti iz stanovanja na igrišče. Moraš z njim. Se pa velikokrat sprehajamo po stari Ljubljani in tam je utrip mesta točno tak, kakor ste napisale. Kakor, da bi stopil v drug svet. Drugo ozračje je tam. Vse deluje tako umirjeno. Kot plus tam se mi zdi, da ljudem ne sije sonce v stanovanja, vsaj v tista ne, ki so notranja. Debele stene najverjetneje zadržujejo vročino, da ni potrebna klima, kakor pri nas. Ni pa niti zaplate trave, kamor bi dal otroka ali kužka, če odštejem poti na grad. Za pakiranje potrebuješ letno dovolilnico, ki velja na koledarsko leto in stane dobrih 180 eurov. Je pa to samo dovoljenje za parkiranje na tvojem območju in ti ne zagotavlja prostega parkirišča. Tega si moraš še vedno priboriti, če nimaš kupljenega ali najetega. Na zunanjih parkiriščih je res kar veliko vlomov ali poškodb. Če te še kaj zanima, pa kar vprašaj.
|