skuštrana
|
Pijača - sokovi, voda, itd je dražja. Ostalo pa se meni ne zdi tako zelo. Imam pred seboj zadnji šoping listič, iz Konzuma, Rijeka jogurt sadni (Vindija) 200g - 3.59kn (isti takšen je v Stari Baški na Krku 4.90 ) mladi krompir - 2.99kn kg češnje- 9,99 kn kg abc sirni namaz 200g - 8.99kn 2 krofa v pakiranju - 4,99 kn eurocrem ( original eurocrem, neki Premium, samo rjav brez belega) - 400g 16,99 kn Nutela - tista srednja, mislim da je 400g 19 kn mleko Kim v plastični flaši samo pasterizirano ( kot naša Planika) 1l- 3,99 plus 0,50 kn za povratno embalažo paradižnik kg 12kn integralni toast - 400g - 6,49kn itd... Kepica sladoleda je na Reki 5 kn ( v centru), kava je pa odvisno od lokacije. Tiste lokacije za "smetano" so drage, tudi po 10 kn ena kava, drugače pa okoli 5 kn. Plus kozarec vode zastonj Se splača zapeljat v kakšen večji center - Kaufland, Plodine so ok, Mercator je med dražjimi na Hr, Konzum je neka sredina. Se pa vedno najde tudi full poceni roba, recimo Getro ima vsega, od dragih znamk do full poceni uvoz iz nevemkje. Bi pa hodila v Lidl, ampak ga imamo na drugem koncu mesta pa se mi ne da. Se odpira še en, zelo blizu nas, pol bom pa tja hodila. Mi redko kupujemo kaj v Sloveniji, največkrat sokove, vodo itak pijemo iz pipe. Kadar gremo na Krk pa kar dosti kupim na Reki in potem peljem v kamp, ker tisto tam je pa res too much Je pa tako, da so med najdražjimi mesti v državi Pula, Hvar, Pag... Se pa tudi jaz sprašujem kako ljudje preživijo, sploh tisti brez služb in upokojenci