Gina
|
Ne vem no, jaz sem šla lani 3 ponudnike preračunat cenovno - del. zvezke, zemljevide, cd-je, navadna ravnila, ..... brez navadnih zvezkov - za dva otroka 4. in 7. razred. Cene so povsod približno enake, odstopanje je bilo par evrov pri ceni za oba skupaj (na koncu sem samo za del. zvezke, brez navadnih zvezkov in osnovnih potrebščin, plačala 263eur za oba - knjige si itak zastonj sposodiš v šoli, za zvezke in ostale potrebščine pa nimam nikjer zapisano več, koliko so stale). Večja cenovna razlika nastane pri zvezkih, ki jih lahko kupiš po 0,30 ali pa 1.30 evra komad. Zvezkov pa rabijo malo morje v višjih razredih. Razlika nastane tudi pri čisto navadnih barvicah ali flumastrih, pa pri puščicah, torbah, pa takih splošnih rečeh. Prvi razred ponavadi potrebuje zgolj 3-4 del. zvezke, pa kaka 2 zvezka, pa osnovne potrebščine, kot so svinčnik, radirka, torba, copati, ravnilo, blok, kolaž, plastelin, škarje, .... Ker pa otroku osnovne reči kupuješ prvič, je to spet nek finančni zalogaj, ker reči ne dopolnjuješ, ampak na novo kupuješ. Pod 100eur težko skozi prideš.
< Sporočilo je popravil Gina -- 19.5.2008 20:47:34 >
|