|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cena za carski rez......
5.10.2008 15:06:38   
Martina27
Moja sodelavka je noseca in bi rada šla na CR. Zanima pa jo cena tega postopka, če katera ve, bi vam bila zelo hvaležna za inf, ker ne vem kje na internetu bi jaz to lahko zasledila.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Cena za carski rez......
5.10.2008 15:13:27   
ZARA
Uf, to je drag špas. Ne vem, če je to pri nas sploh izvedljivo? Drugače bi pa rekla, da je CR nekje od 3000 - 4000 €. Ampak govorim na pamet. Ugibam.

LP

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.10.2008 15:29:26   
leasnurer
Carskega reza pri nas v Sloveniji ne delajo prostovoljno, to ni poseg, za katerega bi se ženska odločila sama. CR se dela, ko normalen porod pri ženski ni izvedljiv in pa v skrajnih situacijah. Tudi sama sem ga imela, ker pač po naravni poti ni šlo, prenizek utrip otroka.
Lp

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.10.2008 18:40:28   
Tanchy
Zdravo,

sama sem imela carski rez, ker se je mali postavil na nogice - ni bilo druge varijante.
Sem imela pa samo epiduralno tako, da sem bila ves čas prisebna pri postopku in mi je bilo nepopisno lepo. Mi je pa zelo zelo žal, da nisem rodila po naravni poti in se mi zdi, žal, da se nekatere mamice odločajo za carske reze brez posebnih razlogov user posted image . Sam carski rez je tudi prava operacija, s katero se ni za hecat, čeprav izgleda rešitev pred težkim naravnim porodom. Lahko pa pride do veliko hujših komplikacij kot tako. Sicer se pa zdravniki sami odločijo o potrebi po carskem rezu kar je prav.

Meni se zdi naravni porod eden najlepših dogodkov v življenju in zato upam, da bom v prihodnje, ko bo čas rodila tudi po naravni poti.

Zato pamet v roke!

Lp, Tanchy

(odgovor članu leasnurer)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.10.2008 18:50:14   
Anonimen
V Sloveniji ni možnosti da rodiš na svojo lastno željo po CR.

(odgovor članu Tanchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
5.10.2008 19:55:46   
Naja30
O ja, je možno roditi s CR na lastno željo. Predvsem estradnice imajo pogosto to željo in jim jo tudi uresničijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.10.2008 20:56:19   
Polynesia
IZVIRNO SPOROČILO: Naja30

O ja, je možno roditi s CR na lastno željo. Predvsem estradnice imajo pogosto to željo in jim jo tudi uresničijo.

Se strinjam, pa ne samo estradnice, malo vez je potrebnih in to je to. Pa ni nič za plačat.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.10.2008 20:57:38   
Anonimen
Pa ni nič za plačat

Vsaj uradno ne.

(odgovor članu Polynesia)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
5.10.2008 21:01:29   
Polynesia
Ne ni nič za plačat, ker poznam par žensk, potrebno je samo, da si znan ali da imaš veze.
Sem navaden smrtnik in bi tudi lahko imela v Postojni CR, ampak ne hvala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.10.2008 21:04:38   
Naja31
Ti res nič ne plačaš. plača pa tvoja zavarovalnica.
Bi rekla, da se da vse zmeniti, če poznaš prave ljudi.

Neposredna povezava do sporočila: 10
5.10.2008 21:10:36   
tinx
ah ne vem no ,če bi se glih prostovoljno odločila za carskega,sem jih veliko vidla v živo ,tko da ne misli da je to glih tko izi .to je konkreten poseg.Drugo je če ne gre po naravni poti ,pol tko nimaš izbire ampak prostovoljno ne vem nouser posted image user posted image user posted image poišći na youtube en posnetek mogoče se premisliš.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.10.2008 21:23:50   
tinx
cesaren sectio part1 jest neznam linka narest   ...no to vtipkaj pa se sama prepričaj kako to gre je pa zelo nazoren posnetek , tko da ni glih za občutljive.so pa trije filmčki part1,2,3

(odgovor članu tinx)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.10.2008 21:25:59   
Anonimen
jest neznam linka narest

Ekola ga, part 1: CarskiRez

(odgovor članu tinx)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
5.10.2008 22:20:16   
Jelcy
Navaden porod stane okoli 1000 EU, CR pa okoli 4000 EUR, to krije zavarovalnica. Vem pa ker so prisli "k nam" rodit tuji drzavljani, in jim njihova zavarovalnica ne krije stroske v tujini.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.10.2008 22:24:55   
dadica
Imela sem oba poroda, vaginalnega in carski rez in resnično ne razumem žensk, ki gredo prostovoljno na CR. Jaz vem da je Cr dosti bolj boleč in veliko daljše okrevanje! Pa še kup drugih slabih lastnosti.

lp dadica

(odgovor članu Jelcy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.10.2008 22:39:55   
kekec in mojca
Enako kot Dadica. DOsti dosti lažje je, če rodiš po naravni poti kot s CR. Predvsem zaradi neprijetnega in dolgega okrevanja.

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.10.2008 8:48:13   
janapan
ma kaj si človek vse ne zmisli....da bi zamenjala naravni porod s CR ( če to ni zaradi okoliščin nujno) nikoli. Pa saj je možna epiduralna pri naravnem porodu in preverjeno (jaz sem namreč imela EA po eni uri umetnih popadkov na 1 min) bi lahko v tistem času zidala hišo- prav nič ne čutiš. Pol na koncu tiste pol urce bolečin pa že zdržiš...

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.10.2008 10:22:27   
Anonimen
ma sem dobila kr kurjo kožo.

Sama sem v drugo rodila s carskim, ampak urgentnim. Tut sem bila cel čas zraven, tako da vem kaj se dogaja.

In verjemi mi, tako zanimivo, da bi šla prostovoljno tja pa ni. Vseeno je kr orng poseg v tvoje telo in posledice so lahko tut hude. Sem ravno zadnjič brala un list ko ga dobiš v podpis...stranski učinki-...me vsakič zmrazi ko hoče kdo prostovoljno to dati čez.

Še sedaj ne smem kaj prida počet, da o črti spodaj ne govorim....saj so me ful lepo zašili, da se nimam kaj pritoževati, ampak črta pa je vseeno, tut če se čez bikinke ne vidi...tam je. Pa ko je slabo vreme vleče in cuka....tok da...ne priporočam.

Cena pa ...2 meseca nazaj, je bila za bivanje 6 dni, pa en dan pred porodom v PO cca.3000€. To mislim je bil račun za ZZZS. Pol drugi račun za nadstandardne storitve, pa partnerja pa vse ostalo pa je blo treba posebej plačat.

Punca, naj se vzame v roke, saj ni noben bau bau za rodit. Saj obstajajo metode lajšanja bolečin, beri: EA, ki je tut ful vredu...jaz sem jo imela prvič....pa ni nič bolelo....in tudi v drugo sem hotela, pa žal ni šlo.

(odgovor članu janapan)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
6.10.2008 10:50:03   
Hope2
Tako vse pišete, da obstaja EA in naj si vzame raje tisto. A katera sploh pomisli, da ne morejo vse ženske imet EAuser posted image .

Jaz ne morem imet EA, zaradi krive hrbtenice, potem tudi ne morem imeti ULTIVE, zaradi alergije na morfij-opij, imam pa opcijo za CR (lanska oparacija črevesja, ki se tretira kot CR in nekoliko večja glava ob moji mali medenici). Ne glede na vse to, bi vseeno izbrala naravni porod, saj me ob misli na CR kar strese, celo po ogledu filma. Za naravnega vem da boli, da bom najbrž šivana, saj je moj presredek že ponaravi manj elastičen, pa vseeno me naravni bolj vleče. Moja G se še odloča med CR in naravnim ter čaka, kaj bodo prinesli naslednji tedni. Karkoli že bo, nekak bom že. Sama se pa ne bi nikoli odločala, take odločitve vedno prepuščam strokovnjakom, saj so to veliki posegi v telo in tu ni samo tvoje zdravje in življenje, temveč tudi še nekoga drugegauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.10.2008 9:26:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Polynesia

Ne ni nič za plačat, ker poznam par žensk, potrebno je samo, da si znan ali da imaš veze.
Sem navaden smrtnik in bi tudi lahko imela v Postojni CR, ampak ne hvala.

Če bi ga lahko imela, potem pa le nisi navaden smrtnik.

Groza, kaj vse človek prebere tu gor in s čim si vse ženske belite glave.
Smrtnik, ne smrtnik,.....to nima popolnoma nič s tem.
Tko kot so si naša mnenja različna , tako so tudi zdravniška mnenja različna,....nekateri podpirajo čim več CR, nekateri tisti malo zaostali pa ne.V  Avstriji je CR nekaj vsakdanjega in ga naredijo na željo pacientke.
Tiste, ki so imele naravni porod in CR, vedo kakšna je razlika.

Niti eno niti drugo ni nič groznega.

Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

ivf
mišaaa

po katerem postopku IVF ste zanosile?

1 (77%)

2 (7%)

3 (5%)

4 (3%)

5 (2%)

6 (6%)

Število vseh glasov: 465

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!