Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: Hans Tudi zame je moj neprecenljiv, ampak pri meni je problem ta, da sem suha v pasu pa noge debele oziroma celulitne in potem težko dobim hlače zase, pa seveda poleti v kratkih hlačah ali na morju nisem ravno najbolj zadovoljna sama s sabo, sicer pa celulit nisem dobila po porodu ampak se mi nabira že od 25- leta, pa tudi ne gre mi zato kaj rečejo drugi, rada bi le sama bila sebi bolj všeč. Zakaj si pa nisi taka všeč, kot si? V resnici je za moje pojme to lepa ženska postava. Zgolj reklame so jo naredile za grdo. Če je ženska ravna kot moški, oz. če ima moško postavo, to ni nič lepše, kot če ima tipično žensko postavo. Meni se to zdi lepo, če imaš rit, bolj kompaktne noge in ozek pas. Pa ogromno moških poznam, ki se absolutno strinjajo z mano. To, da se ti tvoje noge ne zdijo lepe, je zgolj v prepričanju, zaradi reklam, ki to dajejo v nič, oz delajo, določajo zadnjih 30 let že žensko postavo za grdo. Zakaj naj bi bila ženska kot ženska grda, če ne zgleda kot dec? A potem je ženskost grda, moramo postat deci? Jaz se z modernimi reklamami ne strinjam. Resnično niti malo. In tudi se ne strinjam, da bi morala biti brez celulita. Zakaj že? To je produkt hormonov v največji meri. Pa dednosti. ni to zgolj v prehrani. Dojenčki imajo celulit v modernih časih, poglejte svoje lastne dojenčke, da ga imajo. V prehrani je to, v ozračju, ni to zgolj zaradi cukra. In to tudi ni nekaj grdega. Poleg tega moraš sprejeti eno stvar pri samem sebi, da se obdobja v življenju spreminjajo. Da so časi, ko si "idealen", pa so časi, ko nisi popoln, pa si vendarle lep. Za temi časi pridejo časi, ko ti začne zdravje odpovedovat, takrat se ti zdijo vse te malenkosti totalno butaste, zakaj si se sekiral zaradi reklam, kako moraš biti popolna taka, kot so ti reklame ukazale, da je kao rit grda, ali bolj močne noge....lepo te prosim, kvadratna bedarija. Aja, že ko si 40 star, pa to je prej ko rečeš keks, te začne zdravje po malem zaj.... Takrat si misliš, kolk si bil srečen, ko ti še nič ni falil, pa si se sekiral ko pri norcih zaradi pet gramov celulita. Potem si pa rečeš, še dobro da niso časi, ko mi bo zdravje čist totalno odpovedalo. še dobro da v glavnem skoraj cel skup stojim. In takrat ti na kraj pameti ne pride več se sekirat zaradi nereklamne, pa vendarle popolne ritaste postave, tako všečne marsikateremu moškemu, da bi te ravno zaradi tega najraje pojedel od ljubezni. Bodi si všeč. prešaltaj glavo. Ne splača se nase gledat tako kritično. nihče drug te ne gleda tako. Vsem ostalim si všeč. Tudi ko te od blizu pogledajo. Rešitev pred celulitom je zgolj v glavi. Če ga gledaš kot nekaj lepega, ti ne povzroča problemov, če ga gledaš kot nekaj groznega, imaš hude probleme dan na dan s svojimi lastnimi mislimi ki te napadajo in povzročajo slabo voljo in nizko samospoštovanje. Razlike pa itak ni - mislim v celulitu. Saj kar ne vem, kje začeti. Popolnoma se strinjam z Gino. Če bi živeli 100 let nazaj, bi bilo večina današnjih žensk popolnoma neprivlačnih. V Viktorianskih časih so bile moderne riti. Še z oblekami so si jih poudarjale. V baroku čim bolj obdarjeno telo v smislu maščobe, na bokih stegnih, rokah,...pred tem nekaj drugega, rimljani so tudi imeli svoj okus.... Gre za modo. Ena kolegica se je enkrat pritoževala, da ima prvo stopnjo celulita, pa sem se morala začeti naglas režati . Meni je bilo to tako smešno. Kaj naj potem jaz? Ko se mi je celulit začel delati že takoj v začetku pubertete?! Naj se skrijem in hodim poleti na plaži v bundi? Da ne bo kdo videl, koliko (vidnega!) celulita imam? Ne, ker sem nekje po dvajsetem letu ugotovila, da se zdim moškim privlačna s celulitom ali brez, da ni poanta v njemu, temveč v temu, da se imam rada. Rada taka kot sem. Pa saj nisem jaz jaz zaradi svoje postave, temveč zaradi osebnosti. In če me nekdo ocenjuje samo po videzu, dokazuje zgolj ali svojo plehkost ali svoje nezaupanje sam vase. In mi je vse to novodobno sekiranje zaradi takšnega in drugačnega videza popolno izgubljanje časa. Torej, imejte se rade take, kot ste, s celulitom ali brez, z debelimi nogami (moje so kratke in debele, pa vseeno oblečem krilo ali kratke hlače poleti), suhim trupom, velikimi ali majhnimi prsmi. Še dobro, da se razlikujemo med sabo, kakšen dolgčas bi bili, če bi bili vsi enaki.
|