|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Celodnevni izlet, če gre otrok popoldne še spat
28.3.2010 13:48:52   
Tašana
Naša punčka je stara leto in pol in končno lahko rečem da imamo nek vsakdodnevni ritem. Tudi čez vikend, ko ne budi budilka se slej ko prej zbudi okoli pol 7h, potem je pokonci do kosila in okoli poldneva sledi popoldansko spanje za kakšno uro in pol potem pa je pokonci do 7h zvečer.
Dosedaj smo se s prijatelji vedno tako menili za obiske, da smo prišli po njenem popoldanskem spancu. Počasi pa naju z možem mika, da bi se odpravili na celodnevna potepanja. Saj za izlet v hribe verjetno še ni problem ... to je še vedno uspelo da je zspala sama od sebe v nahrbtniku ... tudi za kakšno uro. Kaj pa če bi šli recimo k prijateljem na drug konec Slovenije? Se mi zdi da je nebi imela kam odložit za tisti popoldanski spanec. Ker je navajena posteljice, lunice z melodijo, zatemnjenih oken. Če bi jo za tisto uro dala v avto bi verjetno zaspala, samo to ni več kvaliteten spanec, ker je sedežek že zelo pokončen in se mi zdi da se bo zbudila še olj razdražena kot pa je šla spat.

Postelja mora bit, vse ostalo se mi zdi neudobno ... ali se vam to zdi brez veze ali pa je boljše če s takimi izleti počakamo dokler bo popoldanski spanec manj potreben?

Lepo nedeljo želim, vsekakor je ena izmed lepših :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Celodnevni izlet, če gre otrok popoldne š...
28.3.2010 14:00:01   
babylove
Se mi zdi, da preveč kompliciraš. Sama sem hodila z dojenčkom in otrokom povsod in po ves dan, izletov nisem prelagala zaradi otroka, pa mu danes nič ne manjka.

(odgovor članu Tašana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.3.2010 14:04:05   
al1*
Mi smo od nekdaj veliko hodili naokoli - spala sta ali v vozičku, na kakšnem ležalniku, včasih tudi v avtosedežu. Zaradi tega jaz doma zagotovo ne bi ostajala. 

lp

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.3.2010 14:04:49   
pety78
Ojoj, pa res mal kompliciraš. Kaj pa spanje v vozičku, recimo?

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.3.2010 14:06:25   
zvesta
No, jaz jo pa čisto zastopim, ker sem glede otroškega spanja isti komplikator. user posted image Pač mislim, da mora otrok imet red in jaz tudi ne spim ponoči po avtih. user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.3.2010 14:12:23   
tintin
tudi jaz v vztrajam pri redu in otrok gre po kosilu počivat. V avtu ne spi že kake pol leta, v vozičku ni spal od poletja...torej postelja. 

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.3.2010 14:14:45   
Anonimen
Jaz imam tut rada, da gre tamala vsak dan ob približno isti uri spat (čez dan ob 12ih za kako uro in pol, zvečer pa ob pol 8ih). Samo to še ne pomeni, da smo potem cele dneve doma. Če gremo kam dlje z avtom, planiramo tako da se ravno takrat peljemo in spi v stolčku, če pa ne pa planiramo tako da je v tistem času na vrsti kak špancir z vozičkom in v njem zadrnjoha ko bomba. Je pa stara 16 mesecev.

(odgovor članu zvesta)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
28.3.2010 14:52:20   
ursi
Tudi pri nas poskušamo držati red, če gre. Če pa že gremo kam, pa tudi ne kompliciramo zaradi tega. Če drugače ne, prej ko slej zaspita v avtu. Od tega jih že ne bo konec.

Ne razumem pa tega - v nahrbtniku je ok če spi, da bi ga pa nekje dala spat v kakšno drugo posteljo ali na kavč ali kamorkoli, ker je navajena svoje in lunice in teme -to pa ne? user posted image  Se mi zdi, da ti veliko bolj kompliciraš, kot tvoje dete.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.3.2010 17:10:50   
Splišni
Tukaj je spet odvisno od otroka.

Eni spijo čisto povsod, pa ni nujno da zato, ker so od malega tako navajeni, ampak ker so pač taki na svet prišli, da so ful natančni ali kako bi temu rekla. Občutljivi.

Moj je spal samo v svoji posteljici, zatemnjenie sobici, z lunco ... tako kot pri vas. Ni bilo šans, da bi zaspal v avtu, v vozičku ... nikjer. In ta čas, ko je spal še čez dan (samo da je on spal po 3 ure), pač nismo hodili na celodnevne izlete.

No, saj potem, ko je že malo večji, ni več taka groza, četudi ne odspi tistega spanca, ki bi ga, če bi bili doma. Ni več toliko sam sebi v napoto, tudi če ne spi.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 28.3.2010 17:11:53 >

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.3.2010 19:40:16   
SaaS
Mi smo tudi že z majhnimi hodili na izlete. So pač v avtu ali vozičku naredili tisto rundo. Če je bilo pa premalo ali nakvalitetno, sta pa zvečer prej omagala.

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

No, jaz jo pa čisto zastopim, ker sem glede otroškega spanja isti komplikator. user posted image Pač mislim, da mora otrok imet red in jaz tudi ne spim ponoči po avtih. user posted image

S tem se pa čisto ne strinjam. Tudi jaz sem si privoščila kdaj take počitnice, da sem pač kakšen dan v avtu spala. Sem zato kje  bila, ker drugače ne bi... Ne spim ves čas v avtu, ne to res ne user posted image , ampak tudi otrok ne vsako popoldne, samo kakšno lepo nedeljo, da lahko kam gremo, ker drugače ne bi šli...

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.3.2010 20:01:12   
Najaa
Naši spita v avtu, če smo kje vzunaj.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.3.2010 21:09:43   
PC Baby
Če bo enkrat toliko imela "nekvaliteten spanec" ji nič ne bo.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
28.3.2010 21:46:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu PC Baby)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
29.3.2010 7:26:56   
Hope2
Ima ritem čez dan in zvečer vseeno pa gremo kdaj pa kdaj na potepanja in takrat gledamo, da spi v avtu ali na sprehodu, včasih celo 2x zadrema, pa vseeno ni nič tečen čez dan oz nič ne vpliva nanj. Zdaj pa sploh več ne bo panike, ker je toplo in če zaspi v vozičku ga lahko zunaj pustim in zunaj klepetamo ter uživamo na sončkuuser posted image .
Če to narediš 1x na teden ali na 2 tedna, otrok ne bo čisto nič ritma zgubil, čisto nič mu ne bo.

Jaz si sploh ne predstavljam, da do zdaj ne bi šli nikamoruser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.3.2010 11:40:01   
polma
Mah, ja...ne obremenjuj se. Vikend je nekaj posebnega, pa je lahko tut glede spanja nekaj posebnega. saj ritem ima zaradi vrtca, ne se bat, da se bo s tem porušil, al pa da bo zmatrana. Po mojem so otroci veliko bolj veseli, če lahko vikend prevandrajo s starši, kot pa da se naspijo v postelji. Sploh so pa bolj prilagodljivi, kot si pedstavljamo. 

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu Tašana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.3.2010 12:17:04   
SaaS
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Jaz si sploh ne predstavljam, da do zdaj ne bi šli nikamoruser posted image

Ja pri nas, če ne bi spali v avtu, že 5 let ne bi šli nikamor, pa vsaj še dve leti ne...user posted image . Zdaj  ko sta starejša dva nehala spat (3,5 in 5 let), imamo pa še eno user posted image  in jovo na novo user posted image . 7-8 let doma viset in nikamor it user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.3.2010 13:51:50   
sanelaa
Nš je sicer star 17 mesecev in že od desetega meseca spi enkrat dnevno, okoli dvanajstigh gre spat za kakšni dve urci. No, pozimi smo čez vikend obilčajno bli tak čas doma, odkra je pa lepo vreme pa dneve izkoriščamo na polno. ravno v soboto smo takoj po zajtrku šli za Avstrijo in je najprej zadremal v avtu na poti gor, tam je potem divjal in bil aktiven, ko smo pa okoli petih popoldne šli nazaj domov je pa spet zaspal v avtu. Pač glede tega ne kompliciram, je sicer tud naš navajen spat v postelji, v svoji sobi s spuščenimi roletami, ampak ko je  zdelan je sposoben zaspat tud sede.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.3.2010 13:58:44   
Prvosonce
Hejj!

Tudi jst se strinjam s predhodnicami. Planiraj, da se takrat ko je zaspana peljete z avtom ali špancirate z vozičkom, za čez dan to ni čisto nič narobe, ni to nč nekvaliteten spanec, saj ni to zdej vsak dan ampak vikendi, dopusti itd.

Mi smo celo za zvečer tako naredili, da je zaspal v vozičku lani ko smo bli na morju, bil pa je star točno 8 mesecev. Zvečer sva ga skopala, pojedel je večerjo, spil mleko, če mu je še pasalo in potem smo šli na sprehod ob morju, štanti itd. In dokler je lahko je ful opazoval in gledal potem pa je zaspal midva pa sva lahko še malo uživala ob obali, šla na pijačko itd. Ko smo prišli do apartmaja sva ga samo lepo prestavila v posteljo in je spal dalje.

Drgač sem tudi jaz na začetku še bolj komplicirala, nisem vedla kako bo če je blo sam mal drgač kot ponavadi, potem sem vidla da ni nobene panike in se vse da sam komplicirat ne smeš, pa tud če gre tko včasih ko si na izletu, obisku ali dopustu pač mal drgač spat kot običajno, sej drgač si res lahko skoz doma sam zarad rutine.

pa tud se mi zdi, da recimo pol se tud otrok navad, da recimo med vikendom, med dopustom je mal drgač, ko si pa spet doma je pa spet ustaljena rutina, če greš res samo občasno nekam, pol je pa res takrat čist zdrman, ker ne pozna ničesr drugega.

Tko, da kr veselo na izlete, obiske in boste ugotovil kako se morate zorganizirat, da je za vse OK,

LP,
S

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.3.2010 14:02:22   
barni
Jaz sem se isto sprasevala. In nekaj casa res nismo hodili na celodnevne izlete, ce sem vedela, da otroka ne bom mogla dat opoldne nekam spat.

Sem za red in otrok mora spati okoli 12:30 ure, ker sicer je cel dan ena velka tecnoba in sitnoba. Ocitno je tako navajena.

Zdaj prakticiram tako, da gremo dopoldan nekam, potem okoli 12:30 v avto in se peljemo, dokler ne zaspi. Ko zaspi, se zdaj, ko je topleje, kej ustavimo in midva malo meditirava na klopci ali pa greva na kavico kam tako, da je avto pred lokalom, midva seveda sediva zunaj cisto zraven avta (sicer odpade). Ali pa se peljemo proti domu in gremo potem ko se zbudi kaj pojest in potem se kam ali pa domov.

Res je da prespi najlepsi del dneva, samo ce rabi, rabi. Sem pa prej ravno tako komplicirala, ker nisem vedela, kako bi to speljala, saj je ne bi mogla uspavat tako, da bi ji rekla, naj se vleze na tla (recimo poleti na travniku) in zaspi na odejici. To je misija nemogoce. Zato smo zaceli kombinirati z avtom, ker je meni cisto hudo preziveti vikende doma v tako lepem vremenu. Ce gres na morje, je krasno. Iz LJ lepo dopoldan, pa potem malo letas tam okoli, potem se malo zapeljes in zaspi, parkiras avto v senco in malo posedis na klopci. Mal tezje bo tole z avtom poleti. Takrat je gotovo ne bom opustila spati v avtu brez klime, ze zdaj ji je vroce.

Vozicek je bil pri nas v igri nekako do 19 mesecev, ko smo ga ukinili pa se to sem ga imela ravno za spanje poleti.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.3.2010 20:24:50   
Tašana
Hvala punce za vse nasvete :)
Pri prvem otroku je pač vse skupaj bolj ali ne loterija kako se bo situacija iztekla :)

No avto je ne uspava več toliko kot včasih, nahrbtnik pa jo še vedno zdela ... nekaj mora biti v tej zibajoči hoji :) Vozička ne uporabjamo več ... mah se bomo že znašli ane :) Saj vidim da pišete, da še tako ali drugače navajeni otroci slej ko prej omagajo, ko potrebujejo spanec.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.3.2010 0:24:40   
Najaa
Ja kaj na sprehode nič niste hodili pa da bi v vozičku zaspal otrok? Mi smo bili s taprvo ves čas vzunaj, ma res veliko no. Po cele dneve včasih, pa je pač v vozičku zaspala. Niti pomisla nisem, da bi zarad spanja šla domov. Pa še otrok se navadi, da ne spi sam v postelji in mu tud kasneje ni problem zaspat, če si kje na obisku ipd.

(odgovor članu Tašana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.4.2010 10:13:56   
kalbo
Jest bom takole rekel.

Naš najstarejši je kar težko prenašal "nekvalitetni " spanec, srednja je brez težav zaspala v vozičku, najmlajši pa zaspi kjer hočeš. Zakaj je tako? Pri prvem kompliciraš, pri drugem malo manj, pri tretjem pa ne moreš komplicirat, ker najbrš starejša dva ne bosta visela cele dneve doma, ker mora mlajši dvakrat na dan spat.

Moj nasvet...ne kompliciraj, prvi izlet bo malo težav, naslednjega tudi še, potem pa težav ne bo več.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.4.2010 10:18:05   
špelin@
Eh, mi nič ne kompliciramo. Glede dnevnega spanja res nikoli nismo. Niti ko so bili otroci čisto majhni user posted image

V nedeljo, recimo, smo bili na obisku in naš mali (maja bo star 2 leti) ni zaspal do 18h, ko ga je šele v avtu "odneslo", čeprav drugače (še posebej v vrtcu) pridno spi nekje od pol dvanajste do malo čez eno. Zanimivo je, da smo se ravno v času njegovega običajnega spanja dobro uro vozili, ampak se ni dal user posted image

Aja, pred kakšnim mesecem je mali opoldan spal celo v pizzeriji na oblazinjeni klopi zraven mene, točneje za mojo ritjo user posted image

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 6.4.2010 10:19:08 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.4.2010 11:23:16   
koala.cek
vse to kar so ti napisale predhodnice. samo uživajte !!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?