|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Celi dan samo hrana
19.1.2006 12:31:32   
Meceno
Začela sem si pisati kaj Tara poje, da bom imela pregled nad dogajanjem oz da mi nebi preveč pojedla ali pa premalo ( kar dvomim user posted image )
V glavnem tu in tam sem ji že pred šesti mesecem dala za pokušino jabolko eno žličko, banano,....
Zdaj pa želim uvesti hrano ker se mi zbuja dvakrat na noč ( prej vedno spala, že kot novorojenček)
Zdi se mi le da mogoče preveč pojeuser posted image , ni bajsika, je pa bolj polna, pa še raste ne več toliko
V glavnem jeva 10* na dan user posted image včeraj npr.

-ob 4h 30min materino mleko 120ml
-ob 7h 15min materino mleko 60ml
-ob 9h mix banana+ jabolka + voda 15ml
-ob 9h 30min materino mleko 40ml
- ob 12h 15min materino mleko 60ml
- ob 14h materino mleko 10ml
- ob 16h mix bučke + krompir + voda 15ml
- ob 16h 20min materino mleko 30ml
- ob 18h materino mleko 60ml
- ob 20h 20min materino mleko 50ml

Meni se zdi da jeva non top no,...največ po 10min na prsih, razen zvečer 20minuser posted image
Rada bi še da mi napišete oz pošljete recepre za take bebice, ker ne vem kaj naj ji kuham ,....je pa z tako prehrano spala danes do 6h, drugače se je zbudila nap. v ponedeljek že ob 1h, 3h, pa ob 5h

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Celi dan samo hrana
19.1.2006 12:36:45   
Meceno
Želim da ji nekaj ostane v želodču za začetek saj vidite, sva bolj na uvajanju, zanima me kako kaj ve to prakticirate

Hvala že v naprej user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.1.2006 12:58:19   
Anonimen
joj, meceno, k sem si jaz pisala, sem bla čist nervozna user posted image  pa sem rajš nehala.
ti pol še kej napišem, se je Gašper zbudil.

(odgovor članu Meceno)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
19.1.2006 13:13:39   
eva1
O marija bog pomagaj, nekatere pa res imate čas in skor doktorirate od jedilnikiv, ml in vrste hrane...pa daj no...kolk za user posted image pa veš da popije ob 14h 10 ml mleka  če otroka dojiš...no ne vem-jaz se s tem nisem nikol ukvarjala, po gosti hrani ko je pojedel cel obrok nisem nikoli dojila, kaj da bi gledala koliko je popil...sorry, ampak vse to je zame pretiravanje na celi črti!
Če želiš jedilnike od paparice na mail mi piši, pa ti jih pošljem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.1.2006 13:32:34   
Anonimen1
Da te potolažim: pri nas smo tudi prvih nekaj mesecev lepo spali, pa je šlo vedno na slabše. Pri 1. letu se je malček zbujal že na vsako uro. Zdaj se stvar malo unaša. Poje pa ogromno. Tako da tega ne štej kot razlog za zbujanje, vsaj moje izkušnje so takšne.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
19.1.2006 13:40:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
19.1.2006 13:43:59   
Meceno
Vem zato koliko ml poje pri meni, ker si vsak dan črpam mleko in približno po filingu koliko so polne oz kolk so prazne ko je, ampak to se lahko tudi za 40ml zmotim, tako da to je to bolj nerealno, vem pa koliko sem dala goste hrane.
Sicer si to nebom pisala vedno, samo zdaj ko sem bolj na začetku in da vem kje sem.

(odgovor članu Anonimen1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.1.2006 13:48:25   
Meceno
terry,...črpam si za takrat ko me ni,..drugače je pri meni, ampak saj sem napisala da to ko je na prsih so nerealne cifre, imam pa filing, saj si že črpam pet mesecev in računam tudi tisto ko so full nabite psi al pa ko so manj polne ,...sej pravim približno

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.1.2006 19:18:18   
anckabancka
Takole sva pa jedla midva danes:

-8.00 dojenje
-11.30 sadje (več kot pol banane, pol hruške, pol jabolka in 2 žlički prosenih kosmičev)
-15.00 dojenje
-17.10 zelenjavni obrok (tretjina bučke, malo kolerabe, 2 korenčka, riž, žlička koruznega zdroba, bazilika kot začimba in malo pora popečenega na olivnem olju -vse skupaj zmiksano)
-19.00 malo dojenja za uspavanje

sledi pa še:

- hipova riževa kašica (se meša z vodo)
- dojenje za uspavanje in crkljanje

Hodimo pa spat precej pozno, tam okrog desete ali enajste in spi do prbl. 8h tjutraj brez zbujanja. Ali pa včasih do 7h, se podojiva in naprej do 9h.

Aljaž zelo rad je in poje kolikor mu dam, vendar ni predebel. Tehta (prejšnji teden) 8.200g. Pa do petega meseca sva se samo dojila.

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.1.2006 19:19:22   
Anonimen
A veš kaj sem jaz naredila, da sem mal raztegnila čas med obroki? Ko je bil približno kao njegov čas, sem ga popokala pa kam šla. V avtu ali v vozičku vedno zaspi.
Ne vem, sem si pa tud jaz ene par dni zapisovala, kaj in koliko je pojedel. Pa sem res nehala, ker sem skor znorela.
Probaj ji dajat več. Pa ne vsake pol ure. Ne vem,. če ob 9h poje banano pa jabolko, pol čez pol ure sigurno ne rabi spet mleka. Pa ji daj več banane pa več jabolka.Po moje ji tvoje mleko ne zadošča več. Ker če je vsake pol ure user posted image  Ne vem, mogoče je pa samo žejna. Pa ji daj prekuhano vodo ali čaj rajši namesto joške.

Sej se bosta navadili. pri nas je blo tud vse čist zmešano. Zdaj pa lepo jemo 4-5x na dan. Včasih vmes dobi samo en piškot ali malo banane za v roko, pa je spet mir za dve uri user posted image
Sej se bosta navadili boš vidla, ampak nekaj časa bo trajalo. Sej vse tko kompliciramo, veš, sam ene priznamo, druge pa ne user posted image

(odgovor članu Meceno)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
19.1.2006 21:03:35   
JASNA D
Tinka, brez zamere, ampak tole o kompliciranju ni čisto tako. Jaz na primer, nisem prav nič komplicirala, kaj šele zapisovala ure in mililitre. Vse sem naredila po svojem občutku.

Ta prvi je bil že od 1. meseca na kombinaciji dojenja in flaške, z uvajanjem sva začela pri polnih 4 mesecih. Da bi ga futrala 10 krat na dan, niti slučajno, nikoli...... Pa je lepo napredoval s težo.

Ta mala je bila polno dojena do 8. meseca, ker pač ničesar drugega ni spravila po grlu dol, še čaja ne. Potem sva začeli pa zares (Če povem po pravici je bila ena izmed njenih prvih jedi pašta fižol, ko mi je skoraj v moj taler padla - pa sem ji dala. Je jedla kot norauser posted image user posted image user posted image ). Danes je vse, razen sadja, ki ga še v življenju ni spravila dol. Za problem ve tudi pediater, pa zaenkrat še ni nič kaj narobe. Hvala bogu.

Toliko o kompliciranju.

Še enkrat brez zamere in lep pozdrav.

Jasna

Toliko o kompliciranju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.1.2006 21:03:55   
taška30
Joj, tole je pa res mal preveč.
Pa zakaj jo toliko dojiš, a ful joka al kaj? Al samo probaš, če bo?
Mogoče je res žejna, daj ji čaj med obroki.
Zamoti jo med obroki (igrače, spanje, sprehod).
Ne doji jo tako pogosto, saj se sploh ne more najesti konkretno, če ji pa doziraš malo po malo. Mogoče bo enkrat, dvakrat vmes res malo bolj lačna (ponudi čaj, sok, kompot), ampak bo pa zato pri naslednjem obroku več pojedla in bo potem dalj časa mir.
Nočno zbujanje ni nujno posledica hrane čez dan.

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.1.2006 21:21:19   
lelaval
Moja ima skoraj isti urnik kot od anckebancke. Mogoče res preveč kompliciraš.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.1.2006 15:33:24   
Anonimen
JASNA, nobene zamere user posted image

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
20.1.2006 16:19:08   
Meceno
Ne joče, ni tečna, ji pač kar ponudim dojkouser posted image ,.......sicer danes se pa bolj učim in je v varstvu pri prababici, pa je bila dojena do sedaj 3*, po 180ml sigurno,...... zdajle pa je pol banane, samo nevem če jo bo zmazala

Moreva se bolje uvesti v prehrano,....pišem pa si samo ta teden, pa mogoče še dva tedna si bom, bom videla kako bo z časom,...

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.1.2006 22:02:47   
Anonimen
Pa daj no preberi si  veliko literature o dojenju kako lahk veš koliko ti spije na dojki....halo..........In seveda vse prebrskaj po rr kaj in kako se hrani otroka pa ti bo vse jasno.... Res pa BREZ ZAMERE!!!!!!!!!user posted image

(odgovor članu Meceno)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
27.1.2006 9:11:01   
Meceno
Anonimen ni zamere, imam literaturo o dojenju!
Kadar me ni doma pa vem koliko poje in ni veliko odstopanj, sigurno pa je drugače če je po flaški ali če je na prsih, sicer pa sem si itak nehala pisati koliko poje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.1.2006 13:43:17   
kimi
Moja pupa bo stara 6 mesecev bila sva na pediatrični in so naju zelo grajali ker sva se dojili na vskae 2 uri...sedaj mora jesti stroogo na 3 ure

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.1.2006 21:40:50   
Mel_A
Naš fant (7,5m) zelo pridno je, ko je čas za jest in spi, ko je šas za spat. Najin dan zgleda nekako takole:
-6.30 dojenje (konkretno)
-10.30 malo zmiskanih suhih sliv (100ml, ima težave s kakanjem)
-13.30 konkreten obrok goste hrane
-18.00 kos banane ali kak bebi piškot
-20.30 dojenje (konkretno) in spi do jutra.
Če je vmes kaj siten, mu ponudim malo čaja ali vode ali pa ga zamotim z igranjem. Je pa res, da je odličen jedec, in poje zelo velike obroke, pa ni debel. Ima okrog 8kil (samih mišic user posted image ) pri 72cm in neverjetno moč.

En sam pogled nanj in svet je naenkrat lepši...

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Očarljiva imena za deklice s francoskim pr...
To je izbor 28 najlepših imen v Franciji - nekatera ste zagotovo že slišali, druga so precej posebna, ampak zvenijo pa z...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?