|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cel dan in noč bruhanje - kaj naj naredim
19.9.2005 7:24:00   
puncica
Ker ni iskalnika in ker imam obupne probleme s slabostjo. noseča sem 8 tednov. Včeraj sem cel dan bruhala in celo prejšno noč, to noč je bilo malo bolje (samo 2×), vse kar sem pojedla včeraj sem zbruhala, tako da se še danes počutim grozno slabo in tako švoh. Vem da ni dobro da vse zbruhaš, vsaj za otroka ne. Danes sem sicer šla v službo, sem se komi prpelala do sem, ker se mi zdi da bom že potrpela, če bo pa kriza grem pa domov. Zanima me, kdo ti da v tem primeru bolniško osebni zdravnik ali ginekolog, nočem neki brez veze težit in če kej komplicirajo. Evo vmes sem že letela na wc, sicer nisem bruhala ampak slabo mi je za umret, prvič ni bilo tako hudo.
Kaj naj jem da bo vsaj malo bolje, sem probala prepečenc nič ne pomaga, pol čaj, tud nič ne pomaga, skratka sploh ne vem več kaj naj v sebe dam, želodec me že boli, pa grlo tudi, skratka ena sama grozljivka, včeraj sem bruhala najmanj 10×
Neposredna povezava do sporočila: 1
19.9.2005 7:29:15   
soncece24
Boga puncica, mi je kr hudo ko pomislim, da si taka v službo šla. Mislim, da ti da bolniško osebni zdravnik. kaj dosti ti ne morem svetovati, razen da ti rečem, da greš domov in v posteljo. nima smisla, da taka delaš. poskusi cel dan jest čisto po malo, pa čaj, sploh kamilični za želodec ni pameten, ker ga še bolj razdraži. Če se ne motim so punce tu gor pisale, da pomaga ingver, samo ne vem v kaki obliki.

Upam, da ti bo čimprej bolje.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.9.2005 7:30:05   
fionaP
Boga... Pojdi k tistemu zdravniku, ki ti je bližje, ali tistemu, ki ima danes ambulanto. Naj te pregleda, da ne boš dehidrirala! Zagotovo bi morala na bolniško za nekaj časa, ker takole ne moreš delati.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.9.2005 7:36:11   
nana 27
Bolniško ti bo dal osebni zdravnik na predlog ginekologa. Na tvojem mestu bi ostala doma in počivala ter veliko pila, da se ne bi preveč dehidrirala. Pomaga pa res ingver, stisnjena limona v kavi..Otročku z bruhanjem ne škodiš, razen v primeru, da ne bi dosti pila.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.9.2005 7:38:50   
Anonimen
ja boga punčica! men je sam slabo tut sem pa ke za umret ampak do bruhanja pa še ni pršlo. js ti svetujem da se čimprej spravš kr do svojga dohtarja, ker to lahko vodi do dehidracije telesa kar pa ni dobr ne zate ne za otročka. moja mami je tko bruhala in noben je ni jemal resno tko da je po enmu tednu pristala na infuziji, ko so končno dojel da je že čist gotova!

k dohtarju pa dam počivat kuj zdej!

lara

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.9.2005 8:08:22   
srki
O boga revca. Jaz bi ti tudi svetovala, da greš do zdravnika ali pa vsaj domov počivat, ne pa delat. Boš še kje skup padla. Jaz teh problemov nisem imela, tako da res ne vem kako hudo je to. Ti pa svetujem, da počivaš.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.9.2005 10:09:57   
Maxica
Jaz sem bila ista, začelo se je pa nekje v 7.tednu. Grozno, grozno. Prav res. Sem bruhala pet dni skupaj, noč in dan, v sebi nisem obdržala niti kapljice vode. Tako da sem pa potem stopila kr do svojega ginekologa (ki je imel seveda ravno takrat dopust), zato sem šla do osebnega zdravnika in od njega zahtevala napotnico za postojnsko porodnišnico (ta mi je najbližje). Mi jo je kr lepo dal in sem šla tja na pregled. Me je tam ginekolog kr brž hospitaliziral, saj je rekel, da bo sicer lahko prav kmalu katastrofa z otročkom, če ne bomo ukrepali. So me priklopili na infuzijo (nadomestki sladkorja, soli-se pravi vitamini in minerali ) in ta mi je tekla več kot dva dni 24h na dan. Potem po treh dneh se je pa tudi slabost umirila in sem spet lahko normalno jedla in pila.
Če se ti bo to še nadaljevalo, res pojdi do zdravnika. Se ni za hecat. Pa pojdi domov, pa počivaj, nikar se ne naprezaj.
Želim ti, da bi se ti čimprej umirilo vse skupaj, pa srečno.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.9.2005 10:27:21   
NinKa
Ja, Maxica, takrat si pa nas srečala , ko smo se že odpravljali domov.

Punčica jaz te ful razumem, boga boga. Jaz sem dala isto skozi. Začelo se je v 6 tednu. Nič ni ostalo v meni, razen tekočina....kompot (nesladke breskve) in Leibnitz keksi. Vse ostalo, kaj sem probavala je šlo ven.
Ampak, ne strašim te, ta najbolj grozno je trajalo do 5 meseca. Shujšala sem 20 kg (hvala bogu zalogam!!). Ker nisem hotela v bolnico, sem hodila vsake 3 dni h ginekologu na test urina in kri, ter tedensko na UZ. Z Babyjem je blo zmerom vse BP. Sam pazit sem mogla da sem pila, da nisem zdehidrirala.. Pila sem kolikor se je dalo...nagnusni Nelit. Pol sem pa dobila ene tablete - ko več ni šlo ustavit bruhanja, sem dobila ene tablete (ne spomnim se kako se jim reče - vem da so samoplačniške in da škatla stane okoli 3000 sit). Tiste sem jemala pred obrokom in tako je le-ta ostal v meni. od 7 meseca naprej se je pa umirjalo in zadnje dneve nosečnosti je blo že čist kul. Slaba tolažba, ampak minilo pa vseeno je. Meni brez hudih posledic - razen da me je malo manj skupaj, ker kil nisem nazaj dobila. Z miskom pa je tut vse ok.

Želim ti, da ti bo hitro minilo. Tako kot je men takrat Strahova rekla, "glavo pokonci, rezultat po 9 mesecih je čudovit- boste videli!! Se splača potrpet."

Lp
NinKa

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.9.2005 10:54:28   
potamčica
Boga revica. Js ti svetujem, da greš h G. Pri men je blo tako hudo bruhanje ene 10 dni, pol sm pa skup padla in me je mami peljala do G. Tam so sestre rekle, da bi mogla že prej priti, 2 dni sm v bolnici na infuziji ostala, zdej je pa mal bolš (noseča sm 12t).

Upam, da ti bo čimprej bolje.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.9.2005 12:03:49   
PiaM
Uboga reva.
Men se je začelo v 7.tednu in trajalo 6 tednov, da sem komaj preživela.Bruhala po 7x na dan.Prvi teden sem bila samo noč in dan v spalnici, nisem mogla niti Tv gledat ali brat. Jedla sem po pikicah kar se mi je vsaj malo zluštalo, piti nisem mogla niti vode... včasih sem se spraševala kaj še naj sploh bruham...
Ampak potem sem imela kak dan ali 2 vmes dober, po 3 tednih sem opazila, da mi pomaga radenska z mehurčki, ko mi je bilo ful slabo.Zatem je postajalo bolj vzdržno. Dobro se počutim šele zadnja 2 tedna, čeprav mi je še zjutraj včasih malo slabo ali zvečer, ko sem utrujena.
Najbolje je, da greš na bolniško. Poskusi z krekerji, ki imajo čim manj okusa in radensko, dosti počivaj in se zamoti z kakšnimi stvarmi.
Želim ti, da čimprej minejo te neprijetne stvari v nosečnosti!

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.9.2005 13:35:17   
kati1
bolniško ti predlaga ginekolog, napiše pa osebni zdravnik ... ker pa gre za slabost (ni drugih ginekoloških težav), bi ti moral napisati bolniško že kar osebni zdravnik oz. ne bi smel nič komplicirat ... vsekakor pa moraš takoj ukrepati, da ne boš zaradi dehidriranosti pristala v bolnici (tega si verjetno ne želiš!)

pa upam, da bo kmalu bolje

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.9.2005 7:54:08   
Maxica
NinKa, točno tako-takrat smo se srečali. -sva obe odhajali domov, kajne?!

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.9.2005 16:12:54   
lina24
draga nosečka. ni par dni nazaj, ko sem na med.over.net poslala vprašanje glede slabosti Dr. Pušenjaku. priporoča bolniški stalež, čim manjše obroke po večkrat na dan, pa pazi na zadostno količino tekočine, ki jo popiješ. jaz sem si ravno danes kupila ingver, da si skuham nagnusno grenak čaj, ki pa baje pomaga. lahko si spečeš tudi kakšne kolačke iz ingverja.grozne so tele slabosti. res. upam, da te kmalu mine in da bomo vse skup čimprej v "zlatem obdobju" nosečnosti, torej v drugem trimesečju.

LP

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.9.2005 16:15:55   
lina24
mimogrede, vidim da ste pacientka Dr. Strahove. no, jaz sem bila zdaj drugič pri njej. končno ena g. s katero sem zadovoljna.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?