|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Carski rez - zakaj?
17.1.2005 22:40:34   
Anonimen
Hojla, bejbe!

Vidim, da je zadnjih nekaj dni veliko govora o carskem rezu. In tu se mi poraja vprašanje: zakaj ste ga imele in ali je bil določen vnaprej? Veliko se ubadam s svojim pričakovanim porodom in me zanima, v katerih primerih ti naredijo carski rez oz. v kakšnih primerih so ga vam?

Nočko,:rozica::rozica::rozica:

Blacky in :duda:
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Carski rez - zakaj?
17.1.2005 23:07:03   
Gina
;)Ja kar tako ti ga pa ne naredijo;)
Ti bodo punce bolje znale povedat, ampak eni moji frendici so ga zato, ker se po 16 urah ni odprla niti za en prst, drugi pa zato, ker se tudi ni odpirala dobro, potem se pa še mali ni hotel spustiti...se je kar odločil:)-:)-...sedel je prav visoko, obrnjen na ritko, in ni imel namena priti kar tako ven:)-....samo njej to ni bilo nič smešno. Samo drugič so pa obe kar naročili na carski. Ni to luštno, ampak kaj češ, če se zgodi, se pa zgodi.:zmeden2:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Carski rez - zakaj?
17.1.2005 23:07:08   
kejči
Meni je rekel ginekolog mesec pred porodom, da bom šla pod nož, ker se mali ni hotel obrniti(nožna vstava).Sem mu rekla, da je še itak čas, pa je rekel da mu bo zmanjkalo prostora za to,no pol pa mi je teden pred pdp odtekla voda, so me priklopil na umetne,noben ni omenil cr,tam sem bla kakšni dve uri, potem je prišel šef pa je po pregledu kar na hitro odločil, da bom imela cr, ne vem sicer točno zakaj,ni bil preveč zgovoren,sem si pol mislila-hvala bogu,rešena sem,jaz budala, ko nisem vedla,kakšne bolečine me bodo čakale , ko se bom zbudila iz kome-to zgleda tko, kot bi ti eden tono betona položil na živo rano-groza....z dojenjem hvalabogu, nisem mela problemov-pol sem pa še kašljala-pa nisem smela, ker me je bolelo kot norca-kaj naj še rečem-če se le da, vztrajaj pri normalnem porodu- cr je eno živo sranje-bolečine pa desetkrat hujše, kot pri normalnem porodu brez anestetikov

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Carski rez - zakaj?
17.1.2005 23:13:56   
žogica marogica
Živjo

Jaz sem ga imela, ker je bil mali precej velik 56/ 4260 tako, da mi je G vnaprej določila CR, pa tudi ko sem bila majhna sem imela težave s srčkom.
Ravno tako me čaka CR sedaj (v sredo), ker bo tudi naš drugi princ zelo velik.
Naredijo ti ga pa tudi ob močni dioptriji, če se ne odpiraš, če je otrok v težavah, ...

Pozdravček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 0:15:32   
Gina
Ne vem, moj je imel 54cm, 4 kg, imam močno dioptrijo - (no ne vem -7 pa še astigm. čez 1 bi skoraj moral štet za to), pa me niti slučajno niso vprašali, če bi CR...:)-:)-

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 1:34:56   
nejcko
Meni so ga naredili, ker se je otroku začelo ustavljati srce. Porod so mi sprožili, ker sem bila 12 dni čez rok, pol prsta odprta in brez svojih popadkov. Drugič me sicer niso naročili, niso pa niti forsirali naravnega poroda; bila sem 4 dni čez rok, nič odprta in s svojimi popadki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 6:54:56   
dory
Mene so cisto slucajno poslali na ctg,ker sem zatezila,da otrocka ne cutim vec dobro...naslednji dan pa so mi ze delali cr,ker bi tamalega drugace izgubili..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 7:16:21   
ZARA
jst sem bla 18 cez rok,nic se ni dogajal....nic odprta,nic popadkov...NIC!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 8:35:42   
Alina
Meni se obeta CR in sicer zaradi tega ker sem bila 11x operirana na kolkih( nasvet ortopeda). Pri normalnem porodu bi lahko prišlo do hude okvare medenice in kolkov.Poleg tega imam skoliozo hrbtenice.

Pri 4 meseca nosečnosti sem ugotovila tudi, da imam kilo oz. pruh, kar je tudi potrdila kirurginja in predlagala CR.

Danes imam kontrolo pri g. tako, da bom videla če se bova že dogovorila za datum poroda.

Alina 37t

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 8:52:32   
Anonimen
Jaz se nisem odpirala, mehur mi je malo počil, malo plodovnice je odteklo, ampak čisto malo. Ampak ko je enkrat mehur počen, moraš menda v 48 urah rodit, ker se plodovnica lahko inficira ali nekaj takega. So me pa najprej priključili na umetne popadke, pa dvakrat so mi vstavili zdravilo za mehčanje materničnega vratu. Začelo se je menda kar vzpodbudno, potem se je pa ustavilo. Odprta sem bila tri ure tri prste in ni šlo naprej. Vem, da je zdravnica, dr. Podlipnikova, ki je bila takrat dežurna, ob zadnjem pregledu rekla, še pol ure bomo počakali, da bo tri ure, odkar se niste več odprli, ker en razlog za CR moramo imeti. Zgleda, da so taka pravila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 9:05:44   
KIRA
živijo - jaz sem ga imela zato, ker je moja mala več mesecev bila narobe obrnjena - oz. se temu reče medenična vstava. je bla ene 3 ali 4 mesece v istem položaju. se ni skoraj nič obračala, le brcala je ko hudir.
no, meni je G rekel, da bom v 90 % imela CR, da se pa bodo dokončno odločili v bolnišnici. sem morala iti en dam pred rokom noter - mi je G dal napotnico. potem ko so me priklopili na CTG in vse ostalo, so rekli, da baje da imam popadke, ampak jih nisem čutila. na UZ so pa potrdili, da je mala narobe obrnjena in da moram not ostat. in to je bilo to. nisem več šla domov, naslednji dan sem pa že imela OP. moja štručka je točno na rok privekala na svet s pomočjo zdravnikov.
je pa svinjarija, ker je prišlo med CR do komplikacij, pa mi noben ni prišel kaj povedat, čeprav sem spraševala. niti sestre niso hotele nič rečt. zgleda da sem imela veliko izgubo krvi, ter razpok mehurja. pa narkoza ni bila dovolj, zato so jo zgleda ponovili in sem bila skoraj cel dan "odsotna", tako da niti moje punčke nisem videla do drugega dne. sem bila na celem kupu mašinov inšlaufov, pa kateter sem imela v mehurju, tako da 3 dni praktično sploh nisem mogla vstat. ampak da bi mi kdo kaj povedal- bogneda. tako po ovinkih sem zvedla, vsaj približno, kaj je blo. za malo mi pa tudi niso povedali, da je popkovnico imela ovito, to sem prebrala šele v odpustnici.
pojma nimam, kako so jo ven dobili, oz. obrnili - baje da otročka v trebuhu obrnejo med CR, ni pa nujno. pa da mož ne sme biti poleg je tudi svinjarija. če je katera gledala RTL - Mein baby- pri vseh CR so dajali samo delne narkoze, partner je pa bil poleg in je celo popkovnico lahko prerezal. Se vidi, da smo še 50 let za Evropo!!!
Probam pozabit to grozno izkušnjo, ker moram še zmeraj jokat, ko se spomnim, kako je bilo hudo. Se probam koncentrirat na mojo zlato punčko, ona je moje vse, moj sonček. Ne probam mislit, kako sem jo dobila, pač pa da je vesela in zdrava in da jo imam najraje na svetu. :love::love::love::love::love:

(oprosti da sem se tako razpisala - zadeve še nisem predelala)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 9:19:19   
Romcka
hi zogica...jaz imam tudi ene tezave s srckom....a mi lahko poves, kaj je bilo s tabo, da so se odlocili za CR? preden sem zanosila, sem sla na pregled za srceka, pa mi je moj kardilog rekel, da naj ne bi imela preblemov s porodom....sicer lih nisem navdusena nad bolecinami, samo bi kar raje rodila po 'normalni 'poti...uzivaj
R

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 9:20:16   
SILVA
Jaz sem ga imela napovedanega vnaprej.Mali je imel zastoj rasti in medenično vstavo.In ker je bil premali se raje niso spustili v naravni porod z rito naprej.
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 9:28:00   
bikica30
Teja. oprosti, ker se preveč radovedna, lahko poveš kaj več? katerem tednu je bilo to pri tebi in kaj pomeni da ga nisi več dobro čutila - si ga bolj malo ali sploh nič cel dan?
Hvala za odgovor.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 9:29:32   
jožica-2
Jaz sem prišla v porodnišnico ob 11, kjer so me "pripravili" za rojevanje, ob 14 pa sva šla z možem v porodno sobo (odprta sem bila cca. 3 prste). Odpirala sem se počasi, ob 16.30 so mi predrli mehur in dodali umetne popadke. Potem sem se kar v redu odpirala, proti večeru je bilo to 8 prstov. Potem pa nekako nismo napredovali in ker je bila ob 21 menjava babic in zdravnikov so se odločili, da zaradi nenapredovanja poroda naredijo carski rez. Saj potem mi je blo bolj razumljivo, jaz bolj majhna in drobna, fantek pa 53 cm in 4110 g. :duda:

V glavnem, jaz nisem imela nobenih težav, kakor jih nekatere opisujejo.:bravo: Res da sem naslednja dva dneva malo težje vstajala s postelje in čutila šive, ampak protibolečinskih sredstev nisem potem več potrebovala. Dojit sem tudi začela takoj in ko sem prišla domov sem zgledala prav fajn (po besedah prijateljice, ki je še 2 tedna po CR bila čisto boga).

Mene pa zanima, kakšne posledice pusti CR, a je mogoče potem težje zanositi :( Upamo in želimo si še kakega :duda:, upam da bo kaj kmalu.

LP

Joži

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 10:22:10   
beba76
Jaz sem pa bila od jutra do večera na umetnih, ker mi je odtekla voda, svojih popadkov pa nisem imela. Tudi umetni mi niso prijeli in ker je malemu začelo neenakomerno bit srce, pa tudi dihanje je bilo nepravilno, so se urgentno odločili za CR. Je bla ful sila v porodni - ena me ja brila, ena mi je snemala zlatnino, en mi je vstavljal infuzijo, en je težil s papirji, ki jih moraš podpisat za CR. Pol so pa z mano s tako brzino šibali na kirurgijo, da sem mislila, da me bodo zgubili med potjo:)-:)-:)- (pri nas je namreč ful dolga pot od porodne do operacijske).
Po operaciji pa je bilo za zdržat...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 10:45:08   
dix
Jaz sem imela CR zaradi padanja srčnih utripov pri malem (patološki CTG). Bila sem sicer že odprta za 6 cm, ampak med vsakim popadkom so mu utripi padali. S svetlobno hitrostjo so me spakirali v operacijsko... Tam so ugotovili da je bil pravi vozel popkovnice. Pa okoli trupa in vratu jo je tudi imel ovito, ampak to je najmanj proti vozlu.
Bolečine, ko se zbudiš sploh niso bile fajn, še posebej ko ti dajo neki zavoj peska na rano (sem jamrala 1,5 uro na glas tako da so mi predčasno odstranili). Tudi vstajanje iz postelje ni bilo nič prijetno, še posebej če nimaš opore nad posteljo.

No, drugič sem pa rodila naravno in bi še 5x, samo pod nož več ne grem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 10:57:37   
žogica marogica
Ko sem bila stara 4 leta sem bila operirana zaradi luknje med preddvoroma.
Sicer sem danes popolnoma zdrava, tudi s športom sem se ukvarjala, vendar je G rekla da bi bil to prevelik napor zame glede na velikost otroka in ni hotela tvegati. Verjetno, če bi bil mali manjši, bi mi tudi poskusili po normalni poti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 13:01:37   
Anonimen
Saj če ti vnaprej določijo CR, potem je to bolje. Odpade tisto matranje v porodni sobi, ko si že čisto brez moči, jaz dva cela preva pred tem nisem nič jedla in nič spala, potem ti pa še operacijo naredijo. Če je naprej dogovorjeno, vse to odpade in si prihraniš moči.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 13:10:35   
KIRA
splišni mene je blo tako strah operacije, da bi domov pobegnila, če bi lahko. sem si želela naraven porod.
pa sem imela prav s tem k ome je strah bilo. ko sem bila v narkozi, se je vse zakompliciralo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 14:27:25   
ZVEZDICA 22
Živjo!

Zelo me je presenetil odgovor od žogice in sicer to,da je bila kot otrok operirana na srčku,jaz bi namreč morala biti letos pa sem vmes zanosila,tako da bodo ošeracijo prestavili na kasneje.Imam pa asd in je tudi to nekakšna luknjica med prekatom.Seveda pa je najbolj zanimivo to, da sem na pregledu pri kardiologinji vprašala,če bom morala imeti cr.,pa je rekla da niti slučajno,da mi naj napenjanje ne bi nič škodilo.Zdaj pa me je res malo strah.Zakaj bom potem jaz lahko po naravni poti???

L.p.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 14:34:11   
darjatimci
Zvezdica 22,ASD je prirojena srčna napaka in ni nobene panike glede nosečnosti in poroda,razen,če je še kaj drugega narobe s srcem.Tako,da lahko pričakuješ normalen porod.LP,Darja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 14:54:32   
ZVEZDICA 22
Saj sem edela,da me boš ti znala potolažit,ampak neprestano razmišljam o tem in me skrbi!L.p.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 14:55:14   
Anonimen
No, meni so ga pa naredili zato, ker se otrok ni hotel spustiti v porodni kanal, ki je bil samo po sebi zelo dolg, v njem pa še neka ovira, tako da bi otrok moral preiti "hribček".
To mi je ginekolog povedal že pri prihodu v porodnišnico in zapisal v karton, da svetuje carski rez, jaz, mona, pa sem ga nekako odklonila prav zaradi idiotskih zapisov o tem, kako je carski rez hud za telo in kako se potem težko okreva in kaj jaz vem še kaj. No, potem me je čakalo 13 ur popadkov in carski rez po tem, ki je bil prava odrešitev.
Če bi še enkrat rojevala, bi se takoj odločila za carski rez in niti slučajno mi ne pade na pamet, da bi še kdaj rojevala normalno.
Na nogah sem bila naslednji dan, čez tri dni sem doma že pospravljala stanovanje, rez je dolg 12 cm in med sramnimi dlačicami in v primerjavi s tistimi, ki so imele epiziotomijo, cvetim kot rožica!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   Carski rez - zakaj?
18.1.2005 15:05:36   
darjatimci
Veš tudi mene je bilo strah pa nisem bila noseča,zdaj pa me je kaj druzga strah tako je pač življenje ,kajne.LP,Darja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?