|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Carski rez-kdaj in zakaj in kje
13.9.2006 6:57:51   
Anonimen
Lepo pozdravček!
Zanimajo me izkušnje predvsem tistih ki ste imele CR.
Zakaj so se ginekologi odločili zanj? Sama imam bebico v medinični ustavi in nič ne kaže da bi se imela željo obrnit. Zaradi določenih zrdavstvenih težav se za ZO ne bom odločila. Je katera v lj rodila po naravni poti in je bilo vse ok kljub medenični ustavi? Kdaj se drugače zmenim za CR in v katerem tednu ga naredijo?
Ima katera izkušnje s porodnišnico Celje ali MB? Tam delajo CR ob vsaki medenični ustavi tako da če ne bom želela roditi po naravni poti mi preostane da grem tja.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Carski rez-kdaj in zakaj in kje
13.9.2006 8:30:10   
KIRA
2x CR -  vzroka sta 2: 1 je bil IVF, drugi pa medenična vstava - ta je bil poglavitni to je blo pri prvem, pri drugem so se pa bali, da mi šivi popokajo, pa so me tud zlifrali v OP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.9.2006 8:31:47   
malecka_mateja
ojla!
sicer nisem še imela CR ker sem še user posted image  ampak to ni pomembno!glede CR je tako da ti ga naredijo če je otrok v medenični vstavi in nimaš dovolj velikih porodnih poti!(si ožja v bokih si suha in če si majhna)če bi jaz imela medenično vsatvo se sploh nebi odločila za druga kot pa za CR ker se rado kaj zakomplicira potem v porodni poti!nena te strašim amapk res je tako!v Mb ti lahko povem da Cr delajo samo če je res nujno alli če je že skoraj prepozno!tudi tega te ne strašim amapak tako je ker sem delala v bolnici in vem!tako da odločitev je tvoja!no LP papa

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.9.2006 8:43:28   
eva1
jaz sem imela CR zaradi med. vsatev in velikega plodu! Naredili so mi ga v Trbovljah! je pa moja sestra tudi imela CR zaradi istega vzroka kot jaz, le da je ona bila v LJ! Baje da v LJ poskusijo z naravnim porodom pri med. vstavi, vendar plod ne sme biti prevelik ali premajhen! Drugje po slo pa naredijo sekcijo!

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.9.2006 9:02:03   
tani
Pred 14 dnevi sem imela CR v Celju zaradi medenične vstave. V 39 tednu sem se morala oglasiti v bolnici (moja ginekologinja mi je napisala napotnico), tam so me pregledali in mi kar določili datum. Rodila sem dva dni pred rokom. Bežno so mi sicer ponudili, da lahko naredijo zunanji obrat ( ker je bil doktor, ki ga izvaja ravno prisoten), vendar sem dejala, da sem se že sprijaznila s CR, tako da ni nihče nič silil.  Če bi se morala še enkrat odločiti bi se enako. Se mi zdi, da pri medenični vstavi nikoli ne veš kako se bo vse skupaj končalo, najmanj kar bi si želela, pa je to, da bi mi naredili CR po več urah matranja po naravni poti.
Drugače pa sem imala operacijo ob 9h, 19min čez je bila naša deklica rojena, malo pred 10 sem že bila na oddelku. Dali so mi spinalno narkozo, tako da sem jo videla takoj po rojstvu. Zašili so me zelo lepo, boli pa me tudi nič več ne.
lp

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.9.2006 9:33:03   
nejcko
Jaz sem rodila 2x s CR, prvič zaradi fatalnega distresa, drugič se tudi nisem odpirala, zato niso nič odlašali.

Je pa prijateljica pred kratkim rodila v LJ po naravni poti, čeprav je šlo za medenično vstavo. Pravzaprav je imela tako pametnega ginekologa, da sploh ni preveril, če se je otrok obrniluser posted image in tako so šele med porodom ugotovili, da gre za medenično vsatavo. Pravi, da kaj takega ne bi rada še enkrat doživela - baje je zelo trpela.

(odgovor članu tani)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.9.2006 9:34:57   
evica23
Pozdravljena!
Sama sicer nisem imela izkušenj s CR, mi je kolegica povedala, ki dela v ljubljani da te tam prej fino namučijo in če res ne gre drugače ti naredijo CR. Baje se da tudi v Postojni zmenit za CR, sicer ti ga pa naredijo če je medenična in če ima otrok več kot 3,5 kg.
Ena kolegica, ki je imela ravno tako medenično pa je rodila v Postojni s tem da so ji dali rahlo epiduralno in ni blo nobenih komplikacij. Je  rekla, da je blo lažje kot pri prvem, ko je bilo vse ok. Je mel pa otrok 3,3kg in 35 obseg glavice.
Srečno!

(odgovor članu tani)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.9.2006 10:29:58   
andrejaz
Imela 2x CR. Prvič so mi ga naredili po neuspešnem naravnem rojevanju ker se otrok ni spustil in je bil tudi zelo velik. Drugič pa so se odločili, da mi ga bodo kar naredili v 39 tednu, ker je bil otrok tudi velik in so menili, da nima smisla sploh naravno poizkusiti, ker itak ne bo šlo.

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.9.2006 10:48:07   
honey
Jaz sem rodila s CR v Postojni, ker se nisem odpirala. Najprej sem dobila umetne popadke, ko pa po 2 urah ni bilo nič, so mi dali epiduralno, pa še zmeraj ni bilo nič in sem po 6 urah pristala v operacijski. Zdaj sem v drugo user posted image  in so mi že napovedali, da bom imela spet CR, razen, če bom želela drugače. Ampak se ni za bat, da bi se. Mislim pa, da bi v Lj. rojevala dosti dlje, preden bi mi naredili CR.

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.9.2006 9:00:45   
zoya24
Ne vem zakaj, ampak ko berem vaše poste, imam občutek, da nobena ne mara Lj porodnišnice user posted image .

No jaz sem imela CR v Lj porodnišnici zaradi medenične vstave. Rodila sem 4 dni čez rok. V porodnišnico prišla, ker mi je odtekla voda. Glede na velik plod so se takoj odločili, da mi naredijo CR. No takoj pomeni, da sem čakala v porodni sobi ene 6 ur, vendar mi niso dali umetnih popadkov, ali česa podobnega, ampak so imeli gužvo zaradi napovedanih CR.

Je pa res, da se v LJ porodnišnici za prvi CR ne moreš dogovoriti, pač oni presodijo, ali je potreben, ali ne.

< Sporočilo je popravil zoya24 -- 14.9.2006 9:01:05 >

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.9.2006 9:24:43   
činča
Tudi jaz sem imela medenično vstavo in kar nekaj problemov s tem.Ko sem bila en teden pred rokom sprejeta v mb.porodnišnico še sploh nisem vedela za kaj pravzapravgre.Potem sem spoznala glavno babico v por.sobi seveda po vezah in ta mi je rekla ,da če bi jaz bla njena hčerka mi ne bi pustila roditi naravno.Zato, ker če ne bo kaj vredu z otrokom bom ga jaz imela celo življenje ne oni.In mi je svetovala naj vztrajam da ne bom rodila naravno in da hočem carski rez.Če mi ga pa nočejo naredit pa naj poberem stvari in grem na Ptuj.Dobesedno tako je bilo.Pa še rekla mi je naj rečem za spinalno anestezijo da bom budna.In res mi je uspelo izsiliti carski rez ,čeprav so me vsi tam že grdo gledali.Ni pa mi niti malo žal za vse.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.9.2006 11:19:22   
MAM05
Pri meni je bilo takole!Pikica se mi je v 32 tednu obrnila na glavo in teden kasneje nazaj na ritko. Mojega g.takrat ni bilo in mi je tista, ki ga je nadomeščala najprej povedala, da se otrok lahko zaduši, utopi s plodovnico, da mu lahko poškodujejo rame pri porodu ampak, da se to meni ne bo zgodilo...Super odgovor, par tednov pred PDP. Ko sem rekla, da ne grem naravno roditi so me poslali v porodišnico na pogovor z napotnico in opombo v mojem kartonu in materinski knjižici, da imam izraziti strah pred porodom v medenični vstavi, k dr.BLEJEC, ona me je NADRLA da kaj si predstavljam, da si želim CR, in tako naprej, kar raje ne bi podoživljala. Ko sem končno prišla do svojega g., mi je naredil še enkrat UZ, in moja pikica je imela glavo večjo od trebuščka, kar pomeni, da se pod nobenim normalnim pogojem ne bi mogla roditi. Tako so mi naredili CR, pikica je bila rojena po 7 minutah, jaz sem tudi kmalu prišla k sebi in večrat pomislim, ko jo vidim kako veselo skače,maha in miga z rokicami, kaj bi lahko bilo, če se sama ne bi tako pobrigala kot sem se.

In potem sem par mesecev po porodu brala v eni od rumenih revij, kako je vesela mamica spet pika božič.....in da ji je cr naredila dr.Blejec,tako kot v prvi nosečnosti, in da ji glede na to da so jo videli tu in tam ni nič falilo in še komentar na to ali je pri nas tudi tako kot v tujini, ko se zvezde lahko odločajo za način poroda.V glavnem brez veze ampak tale dr.Blejec, zame osebno.......user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.9.2006 21:57:05   
ninocka
Jst sem mela nujni CR zaradi tega, ker je mali zgubljal utrip. Ko je bil utrip nekaj casa OK, bi mogla zelo hitro rodit (v roku pol ure), pa se ni dost spustil in so nardil CR. Rodila sem pa v PO. Ni mi zal, po CR sem se pocutila ful dobro, nobenih problemov. Ce bi (oz. bom) mela moznost se odlocit, kako roditi drugega, bi se enkrat s CR. 

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu MAM05)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.9.2006 21:51:00   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: tani

Pred 14 dnevi sem imela CR v Celju zaradi medenične vstave. V 39 tednu sem se morala oglasiti v bolnici (moja ginekologinja mi je napisala napotnico), tam so me pregledali in mi kar določili datum. Rodila sem dva dni pred rokom.

Drugače pa sem imala operacijo ob 9h, 19min čez je bila naša deklica rojena, malo pred 10 sem že bila na oddelku.

Jaz imam zelo podobno zgodbo za seboj...

Rodila sem v Celju, vzrok medenična vstava (ZO pri dr. Pušenjaku v LJ ni uspel), datum poroda mi je določila moja ginekologinja - 2 dni pred rokom.
Odločila sem se za navadno narkozo. V porodnišnico sem bila sprejeta 1 dan prej, v operacijsko so me peljali ob 9.00 naslednje jutro, rodila sem ob 9.20, ob 10.20 sem se zbudila v sobi na intenzivni. Nekaj minut kasneje sem pa že imela pri sebi najlepšega fantka na svetu.user posted image
Okrevanje po CR je bilo hitro in brez zapletov. Tud zašito imam lepo...user posted image

Nič se bat... Vse bo OK!user posted image

Pa še to: Meni je Pušenjak takrat v LJ rekel, da pri meni ne bi poskušal z naravnim porodom. Pri kolegici, ki je bila pred mano na zunanjem obratu, je pa ocenil, da bi lahko šlo. Tako se je, ko je dobila popadke, peljala v LJ in so ji, po več urah nenapredovanja poroda, morali vseeno narediti CR. Pač, poskusili so in ni šlo...

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu tani)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.9.2006 22:06:09   
Vesnika
Tudi moj smehec se je rodil v Celju (29.03.2006), s CR, ker mi je začela odtekati voda, popadkov pa ni in ni bilo...niti se nisem odpirala, pa tudi user posted image se ni prestavil dovolj proti "izhodu" user posted image .
Če bi se lahko odločila, bi pri drugem ponovno želela CR, saj sem 2 noči poslušala, kako so mamice rojevale, zato sklepam, da ni ravno prijetno user posted image

V porodno sobo sem bila sprejeta v noči iz ponedeljka na torek ob dveh zjutraj, ker mi je počasi začela odtekati voda. Nato so se pa izredno dolgo odločali, kaj bodo naredili z mano, glede na to, da mi nobeni umetni popadki niso prijeli.
V porodni sobi sem ostala še cel naslednji dan, in še eno noč (tako da sem se prepričala, da so porodne postelje zelo neudobne - zadnjih nekaj ur sploh nisem mogla več ležati, tako so me bolele vse kosti).
V sredo ob 8:00 zjutraj so me potem odpeljali v operacijsko. Jokala sem ko sam hudič, prestrašena do konca...v misli se mi je prikradlo tisoč skrbi...tresla sem se kot šiba na vodi.

Ko so me zbudili, sem bila že na poti v sobo za intenzivno nego.
Aja, zbudili so me pa z besedami: "Gospa, zbudite se, rodili ste krasnega fantka! Tehta 3900g!"

Ko je k meni prišel moj dragi, pa se je spet vse postavilo na svoje mesto. Edina misel je bil moj sinko, ob katerem sem v sekundi pozabila na vse, kar se je dogajalo prej...

Joj, malo sem zašla...ampak, spomini so še vedno tako živi!!! user posted image

< Sporočilo je popravil Vesnika -- 24.9.2006 22:12:17 >

Andražek je pa smeheca pojedel... :)

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.9.2006 22:12:01   
kofetek2010
prvič sem rodila vaginalno v MB, drugič so mi naredili v PO spinalni CR zaradi padca otrokovega utripa user posted image  

(odgovor članu Vesnika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?