|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   CSD
16.11.2009 19:56:18   
Anonimen
Hojla! Sem user posted image v 26. tednu.user posted image
Mene pa nekaj zanima-in sicer: danes sem dobila odločbo za denarno nadomestilo, ki ga sicer prejemam že leto in pol in sem dobila za pol leta, kar me zelo čudi,vedno je bilo potrebno hoditi vlogo nosit na tri mesece!
Ali veste, a bom dobivala to podporo tudi, ko bom rodila (februarja) in dalje, kaj pa user posted image in dokladi za njega??
Pa še nekaj:s fantom živiva skupaj, čeprav jaz pri njemu nisem prijavljena,sem še kar doma, malo smo hoteli ovinkariti, da bi dobili preživnino...sej poznateuser posted image ..
socialne podpore dobim 35 € manj zaradi "osnovne oskrbe-bivanje" - tako piše. A bi blo mogoče kaj denarja več, če bi se prijavila tukaj, kjer dejansko že živima?

Dejte mi prosm pomagat.

Hvala in LP!!!!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: CSD
16.11.2009 20:14:57   
zmajaz
Če si brezposelna in nisi bila v zadnjih 3 letih najmanj 12 mesecev zaposlena, boš 1 leto od poroda dalje dobivala t.i. starševski dodatek, ki trenutno znaša 193 eur mesečno (za tole je treba oddat vlogo na CSD po možnosti še pred porodom) + seveda otroški dodatek (zanj pa lahko oddaš vlogo šele po porodu). Če zdaj dobivaš socialne podpore več od tega zneska, boš dobila za tisto razliko med starševskim dodatkom in zdajšnjo višino socialne podpore še pač del socialne podpore, da ne boš prikrajšana.

Tole s preživnino nimaš čisto razjasnjene pojme vidim - kako to misliš, "da bi dobili preživnino" - preživnino plačuje OČE OTROKA tebi za stroške za otroka, preživnine ne dobiš od države, če si to mislila. Če se boš šla enostarševsko družino, da bi dobivala višjo socialno podporo, bosta morala s partnerjem urejati preživnino na sodišču.

Če se boš prijavila na partnerjevem naslovu, pa se bodo za socialno podporo upoštevali celotni njegovi dohodki in se ti ne bo samo odštela osnovna oskrba - bivanje (starši te namreč niso dolžni več preživljati, partner te je pa dolžan, če ga imaš, tudi če gre za zunajzakonsko skupnost). Če ima partner vsaj minimalno plačo, to pomeni, da socialne podpore sploh ne boš dobila, če se prijaviš pri njem. Po porodu pa tudi - če ne bosta urejala preživnine za otroka itd., potem se lahko tudi od socialne podpore posloviš, ko se ti bo iztekel starševski dodatek, ker te je dolžan preživljati partner, ki ga pa po rojstvu otroka ne boš mogla več skrivati - razen seveda, če gresta urejat preživnino in vse in se izdajata, da nista več par itd., ali pa če je tudi on brezposeln.

Drugače si pa lahko prepričana, da tule na RR ne bo nekega posebnega navdušenja nad tem, da bi ti "pomagali" goljufati državo oziroma posredno davkoplačevalce, ki delamo.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 16.11.2009 20:22:41 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: CSD
16.11.2009 20:38:20   
Anonimen
prijava naslova  je lahko različna .
ker  sta kot par -skupaj torej sta v izvenzakonski zvezi se štejejo tudi njegovi prihodki -vseeno kje si prijavljena ti ali on

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: CSD
16.11.2009 20:39:47   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
prijava naslova  je lahko različna .
ker  sta kot par -skupaj torej sta v izvenzakonski zvezi se štejejo tudi njegovi prihodki -vseeno kje si prijavljena ti ali on


To drži - samo ona je partnerja zdaj zatajila in se niso šteli njegovi prihodki. Ko bo otrok na svetu, bo pa to malo težje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: CSD
16.11.2009 20:42:23   
Anonimen
Nič ne bo težje
Bo težje edino to ko bo prijava pa bo sledila kazen zaradi laganja in goljufanja državi user posted image
ne vem zakaj bi bilo težje ko otrok pride??
Mi razjasniš tole,ker ne razumem čist

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: CSD
16.11.2009 21:26:12   
zmajaz
Ja zato, ker ne bo otrok imel očeta in bo treba razčiščevat, če mati živi skupaj z očetoma ali ne, če bosta rekla, da nista več par, bo treba it na sodišče urejat preživnino itd.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: CSD
16.11.2009 21:38:32   
Anonimen
Aha torej ona ne bo napisala očeta?
Potem avtorici bom napisala tole:
- oče ne bo mogel vzeti bolniško
- če ne daj bog tvoj partner umre vajin otrok dedovat ne more nič po njem
- če ne bo imel očeta potem tudi preživnine ne bo
- tudi ti dedovat ne moreš nič
- ko bosta enkrat šla narazen  tvoj otrok ne bo nikoli mogel  nikoli dobiti preživnino
-vse kar bosta skupaj ustvarila pri njemu bo njegovo ,ker nista skupaj in ni oče tvojega otroka
itd

A se splača za par evrovuser posted image

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: CSD
16.11.2009 21:51:25   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Aha torej ona ne bo napisala očeta?


Joj - tisti "ne" se mi je zatipkal vmes, ko sem najprej hotela drugače začeti stavek - ona (vsaj zaenkrat še) ni rekla, da bo oče neznan. Jaz sem hotela stavek začeti z "ker BO otrok imel očeta ...".

In ja - če se pa slučajno ona res odloči za to varianto, da je oče neznan, potem se pa lahko sreča spet z vsemi težavami, ki jih naštevaš.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 16.11.2009 21:52:33 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: CSD
17.11.2009 10:31:07   
Anonimen
Hvala vsem!

Lepo se bomo šli na pošten način, kar pomeni, da se bom tu prijavila, vsi trije se bomo isto pisali,jaz si bom spremenila priimek na upravni...vse kar je potrebno!

Se ne splača!


lp

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




minecraft
jang

KDO POZNA MINECRAFT IGRICO JO LAHKO OCENI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PROSIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5 (odlično) (32%)

4 (prav dobro) (5%)

3 (dobro) (24%)

2 (zadostno) (3%)

1 (nezadostno) (6%)

manj kot 1!!! (30%)


Število vseh glasov: 63

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!