Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: 2sneg13 IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: ursonok Če si res motivirana za naravni porod, bo to ful vplivalo na celoten potek zadeve. Vsak dan razmišljaj o tem, vizualiziraj itd. In povej osebju v P, kaj in kako si zadevo predstavljaš. Mislim, da te bodo podprli in ti pomagali. Jaz sem prvič rodila z urgentnim CR, drugič naravno in sploh imam dilem - CR je operacija, nima veze s porodom, bolečina je popolnoma nekaj drugega, okrevanje nekaj drugega, odnos z otrokom nekaj drugega. Ni ga čez naravni porod. Taka je moja izkušnja. Zdaj sem tretjič noseča in če me kdo vpraša, kaj je moja največja nočna mora, mu takoj povem - še en CR. Če želiš sam organizem spodbuditi k pripravi na porod, da se MV bolje odpira, da so popadki boljši, tkiva prožnejša itd., si lahko pomagaš s homeopatijo - globule Caulophyllum (začneš z dopolnjenim 37. tednom). Meni je res pomagalo :) men je pa to ful čudna izjava, sem tud mela cr, pa se mi zdi absurdno da je odnos z otrokom drugačen kot s tistim, ki ni bil rojen s cr. kaj bi otrok rekel na tole ... jaz se pa strinjam, tudi iz zdravstvenega vidika, saj je dokazano, da je naravni porod najboljši za otroka. Kaj vse se dogaja po tej prečudoviti poti, ko se otrok rojeva. Tudi hormonsko so mame nabite takoj, če je porod naraven, po CR pa je vse tako kasneje. So izjeme, seveda so. Izabelina, sama sem bila zeloo raztrgana po prvem porodu, 16 notranjih šivov, 8 zunanjih. Porod se je zaključil z vakumom, CR ni prišel v upoštev, ker se je otrok zataknil v porodnem kanalu. Bile so sekunde, da se otroka reši.Je bila pa nosečnost že tako sama po sebi zelo težka, rizična, zaradi defekta maternice, placente previe...Okrevanje je bilo res strašljivo, kot pri tebi. Dolgo okrevanje, boleči šivi, ki so se vneli, kasneje še popustili ( skratka ena velika bolečina). Pomoč sem potrebovala kar precej časa od drugih. Drugi porod je bil sicer sprožen preko pdp-ja, popolnoma drugačen od prvega. Zaključil se je brez enega samega šiva, brez poporodnih bolečin...bilo je fenomenalno. Tisti občutek, ko ti babica pove, da je vse ok tam spodaj...ma super. Veliko boš pripomogla sama, če boš sproščena. Kakorkoli se boš odločila, bo sigurno dobro. Sama sebe najbolj poznaš. golo posploševanje. ne vem kak to, ampak jaz res ne poznam nekih različnih reakcij po porodu poznam celo mamico, ki je prvo noč po cr imela celo noč otroka pri sebi, hčerka ji je spala celo noč na prsih in trebuhu ... nabita hormonov, čustev ... ne poznam nobene po naravnem porodu ki bi z nami delila podobno izkušnjo.
|