|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   CR zaradi raztrganin pri prvem porodu
24.10.2012 17:53:45   
Izabelina
Živjo!

Me zanima, če ima katera tako izkušnjo: pri prvem porodu sem dobila raztrganine povsod (ruptura tretje stopnje), strgano sem imela tudi črevo (notranje krvavitve zaradi tega)...

zdej me je moja G poslala v Lj P na mnenje, če bi zaradi teh raztrganin bil priporočen kar CR sedaj v drugo (rok imam 29.11)...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: CR zaradi raztrganin pri prvem porodu
24.10.2012 19:26:05   
ronja
NImam take izkušnje, je pa verjetno odvisno tudi od velikosti otroka - če je bil prvi nadpovprečno velik in kakšen je zdaj drugi napram prvemu (na splošno je sicer vsak naslednji otrok res večji, pri nas je ta trend, samo da je bila srednja mal prej rojena in zato ni bilo take razlike).
Če ne boš šla na cr, ti pa toplooooo priporočam masažo IN raztegovanje presredka - tako res raztegovanje, da greš do bolečine, da se tkivo zmehča in začne raztegovat.
Razlika je tudi, ali je porod spontano začet ali sprožen, ker spontani porod, brez sredstev, gre malo počasneje in se imajo tkiva čas pripravit na veliko delo, ki jih čaka. Dalj časa se matraš s popadki, zato so pa manjše posledice.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.10.2012 19:29:00   
MissTerious
Tam bodo ugotavljali tudi, kakšna je tvoja psihična pripravljenost na sam porod. Če imaš zaradi prvega poroda močne strahe in travme, ter seveda tudi razne fizične zdravstvene indikacije za to, bodo verjetno podali predlog za končanje nosečnosti s carskim rezom. Vprašanje je seveda, če si pripravljena na naravni porod. V kolikor te bo takrat strah, se boš posledično zakrčila in se ne boš tako odpirala, kot bi morala, otrokovo zdravje pa bo ogroženo, ker ne bo dobival dovolj kisika. Tako je bilo razloženo meni....ampak sem bila prepričana, da bom v drugo lahko rodila vaginalno in smo nadaljevali v tej smeri. Na koncu le ni šlo zaradi drugih komplikacij in sem rodila s CR, kar pa tudi ni bilo tako slabo. Pravzaprav sem okrevala izjemno hitro in se počutila odlično že na oddelku intenzivne nege. Kaj si torej želiš ti in na kaj si psihično pripravljena (ne gledoč na druge faktorje)?

Neposredna povezava do sporočila: 3
24.10.2012 19:39:36   
SMT3

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

Živjo!

Me zanima, če ima katera tako izkušnjo: pri prvem porodu sem dobila raztrganine povsod (ruptura tretje stopnje), strgano sem imela tudi črevo (notranje krvavitve zaradi tega)...
zdej me je moja G poslala v Lj P na mnenje, če bi zaradi teh raztrganin bil priporočen kar CR sedaj v drugo (rok imam 29.11)...

Ojoj bogicauser posted image
Upam,da bo tokrat tako,da boš lahko takoj po porodu uživala z dojenčkomuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4
24.10.2012 19:39:49   
Izabelina
prvič sem rodila popolnoma naravno brez kakršnih koli sredstev za karkoli... do pretrganja je prišlo, ker se je hčerka porodila v enem samem iztisu in ne postopoma... porod se je začel in končal spontano...

nimam nobenih travm zaradi tega poroda (okrevanje je pa zaradi šivov, ki so se en mesec po P še vneli, popustili in odprli trajalo več kot 6 m in še, da me še vedno po dveh letih vse bilo spodej posebej ko grem na wc) bi pa vseeno veliko raje rodila naravno kot pa s cr...

kot mu je usojeno!

(odgovor članu MissTerious)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.10.2012 19:45:02   
cilla
Zakaj ti pa ni CR? Predsodki in strah al?

Neposredna povezava do sporočila: 6
24.10.2012 19:48:17   
ronja
če boš ti želela naravno, te v LJ. ne bojo prav silili na cr, če ne bi bilo res kakih ekstra indijkacij. Za S. so vedeli, da je gromozanski (4 kile), pa mi nihče ni niti omenjal cr in so se vsi strinjali, da bo to šlo vse lepo naravno. Na splošno v LJ. ne težijo preveč s cr, se ponašajo kot p. z malim % cr in furajo to politiko, tako da če si boš ti to želela, jim lepo povej, da traum nimaš od tega in da bi rada probala še 1x naravno. V drugo gre tudi lažje, mislim, tkivo se je že 1x raztegnilo, pa potem hitreje skapira, za kaj greuser posted image . pa mogoče si pozorna, pa babica tudi, da takrat, ko porajaš, ne pritiskaš preveč, ko porajaš glavico - oz. da hitro spustiš, če boš lahko. Zato da se potem porodi v dveh šusih - to ej tudi za dete boljše, zaradi pritiska in to.

Neposredna povezava do sporočila: 7
24.10.2012 19:57:27   
Izabelina

IZVIRNO SPOROČILO: cilla

Zakaj ti pa ni CR? Predsodki in strah al?

verjetno to ja, predvsem pa to, da je to le operacija (pa nism bla še nikol nič operirana, pa narkoza pa to)...

no sej na preiskave grem, da vidm kaj porečejo LJ strokovnjaki (prvič sm rodila v Kr in tut v drugo mam namen) potem se bom pa odločala...
poleg raztrganin pa je menda dete tut zelo veliko, če je kej na tem kar pravi Ronja potem bo res ogromna punca, ker je bla prva skor 4 (3950g)... skratka me je samo zanimal, če je kera k je mela take raztrganine tut drugič rodila naravno in a se je spet raztrgala...

kot mu je usojeno!

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.10.2012 20:01:56   
ronja
Izabelina, v povprečju se v drugo manj raztrgajo ali se sploh ne. Če si prvič ornk raztrgana, potem tudi babice še posebej pazijo in bojo prej prerezale, ker vejo, da že prvič ni šlo naravno.
Če se odločiš za cr, pa vzami spinalno blokado, si lahko pri zavesti in spremljaš dogajanje, daš lupčka otroku, ko se rodi,...

Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
24.10.2012 20:27:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
24.10.2012 20:27:05   
cilla
Evo, kot pravi Ronja, se odločiš za spinalni blok in si pri zavesti.

Moj pogled na tvojo situacijo: jaz bi se odločila za CR. Iz previdnosti. Ker ne bi želela tvegati, da se ponovi zgodba - predvsem tistih šest mesecev in več okrevanja. Prvič si imela samo enega otroka (če prav razumem), tokrat boš imela že dva. Rabiš bit v čim boljši formi.

Pa priznavam, da sem totalen komplikator ko se gre za bolnice, da sem v nosečnosti babicam in porodničarjem najedala na veliko, ker nosečnicam z dvojčki ves čas poudarjajo veliko možnost CR. Ampak v takem primeru kot si ga doživela ti, tudi jaz ne bi več cepila dlak.

< Sporočilo je popravil cilla -- 24.10.2012 20:31:13 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.10.2012 20:33:37   
ursonok
Če si res motivirana za naravni porod, bo to ful vplivalo na celoten potek zadeve. Vsak dan razmišljaj o tem, vizualiziraj itd. In povej osebju v P, kaj in kako si zadevo predstavljaš. Mislim, da te bodo podprli in ti pomagali.
Jaz sem prvič rodila z urgentnim CR, drugič naravno in sploh imam dilem - CR je operacija, nima veze s porodom, bolečina je popolnoma nekaj drugega, okrevanje nekaj drugega, odnos z otrokom nekaj drugega. Ni ga čez naravni porod. Taka je moja izkušnja. Zdaj sem tretjič noseča in če me kdo vpraša, kaj je moja največja nočna mora, mu takoj povem - še en CR.

Če želiš sam organizem spodbuditi k pripravi na porod, da se MV bolje odpira, da so popadki boljši, tkiva prožnejša itd., si lahko pomagaš s homeopatijo - globule Caulophyllum (začneš z dopolnjenim 37. tednom). Meni je res pomagalo :)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.10.2012 20:43:40   
Izabelina
sej kar je hecno pri vsem je, da je bil moj porod ubistvu zelo lepa izkušnja in tudi ekspresno hiter... (3h od začetka popadkov do samega konca)

Js sm si nekak predstavljala tole v drugo tko, da v porodni sobi povem nej me kr prerežejo in nardijo prostor za dojenčico... ne vem, nimam nobenih posebnih želja (no na koncu bi rada da se s prerezom popokovine počaka, dokler le ta utripa), skratka nobenih komplikacij in hudih zahtev nimam... rajši vidim, da me prerežejo ker je verjetno lažje zašit raven kirurški rez kot pa neravne raztrganine povsod...

no 2 tedna do preiskav in potem ko bo, bo.. in kar bo, bo... hvala za vaša mnenja in izkušnje!

supr ste user posted image

kot mu je usojeno!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.10.2012 20:50:34   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina
rajši vidim, da me prerežejo ker je verjetno lažje zašit raven kirurški rez kot pa neravne raztrganine povsod...

user posted image se strinjam s tabo. Evo, to jih vprašaj v LJ, kako bi bilo z elektivnim načrtovanim rezanjem presredka. Predvsem glede na tvoje zarastline - si predstavljam, da je ostalo kar nekaj sledi od take poškodbe.

Neposredna povezava do sporočila: 14
24.10.2012 21:49:41   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Če si res motivirana za naravni porod, bo to ful vplivalo na celoten potek zadeve. Vsak dan razmišljaj o tem, vizualiziraj itd. In povej osebju v P, kaj in kako si zadevo predstavljaš. Mislim, da te bodo podprli in ti pomagali.
Jaz sem prvič rodila z urgentnim CR, drugič naravno in sploh imam dilem - CR je operacija, nima veze s porodom, bolečina je popolnoma nekaj drugega, okrevanje nekaj drugega, odnos z otrokom nekaj drugega. Ni ga čez naravni porod. Taka je moja izkušnja. Zdaj sem tretjič noseča in če me kdo vpraša, kaj je moja največja nočna mora, mu takoj povem - še en CR.

Če želiš sam organizem spodbuditi k pripravi na porod, da se MV bolje odpira, da so popadki boljši, tkiva prožnejša itd., si lahko pomagaš s homeopatijo - globule Caulophyllum (začneš z dopolnjenim 37. tednom). Meni je res pomagalo :)

men je pa to ful čudna izjava, sem tud mela cr, pa se mi zdi absurdno da je odnos z otrokom drugačen kot s tistim, ki ni bil rojen s cr.
kaj bi otrok rekel na tole ...

(odgovor članu ursonok)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
24.10.2012 22:05:41   
2sneg13

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

men je pa to ful čudna izjava, sem tud mela cr, pa se mi zdi absurdno da je odnos z otrokom drugačen kot s tistim, ki ni bil rojen s cr.

jaz se pa strinjam, tudi iz zdravstvenega vidika, saj je dokazano, da je naravni porod najboljši za otroka. Kaj vse se dogaja po tej prečudoviti poti, ko se otrok rojeva. Tudi hormonsko so mame nabite takoj, če je porod naraven, po CR pa je vse tako kasneje. So izjeme, seveda so.

Izabelina, sama sem bila zeloo raztrgana po prvem porodu, 16 notranjih šivov, 8 zunanjih. Porod se je zaključil z vakumom, CR ni prišel v upoštev, ker se je otrok zataknil v porodnem kanalu. Bile so sekunde, da se otroka reši.Je bila pa nosečnost že tako sama po sebi zelo težka, rizična, zaradi defekta maternice, placente previe...Okrevanje je bilo res strašljivo, kot pri tebi. Dolgo okrevanje, boleči šivi, ki so se vneli, kasneje še popustili ( skratka ena velika bolečina). Pomoč sem potrebovala kar precej časa od drugih.

Drugi porod je bil sicer sprožen preko pdp-ja, popolnoma drugačen od prvega. Zaključil se je brez enega samega šiva, brez poporodnih bolečin...bilo je fenomenalno. Tisti občutek, ko ti babica pove, da je vse ok tam spodaj...ma super. Veliko boš pripomogla sama, če boš sproščena. Kakorkoli se boš odločila, bo sigurno dobro. Sama sebe najbolj poznaš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.10.2012 22:32:19   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: 2sneg13

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

jaz se pa strinjam, tudi iz zdravstvenega vidika, saj je dokazano, da je naravni porod najboljši za otroka. Kaj vse se dogaja po tej prečudoviti poti, ko se otrok rojeva. Tudi hormonsko so mame nabite takoj, če je porod naraven, po CR pa je vse tako kasneje. So izjeme, seveda so.

Izabelina, sama sem bila zeloo raztrgana po prvem porodu, 16 notranjih šivov, 8 zunanjih. Porod se je zaključil z vakumom, CR ni prišel v upoštev, ker se je otrok zataknil v porodnem kanalu. Bile so sekunde, da se otroka reši.Je bila pa nosečnost že tako sama po sebi zelo težka, rizična, zaradi defekta maternice, placente previe...Okrevanje je bilo res strašljivo, kot pri tebi. Dolgo okrevanje, boleči šivi, ki so se vneli, kasneje še popustili ( skratka ena velika bolečina). Pomoč sem potrebovala kar precej časa od drugih.

Drugi porod je bil sicer sprožen preko pdp-ja, popolnoma drugačen od prvega. Zaključil se je brez enega samega šiva, brez poporodnih bolečin...bilo je fenomenalno. Tisti občutek, ko ti babica pove, da je vse ok tam spodaj...ma super. Veliko boš pripomogla sama, če boš sproščena. Kakorkoli se boš odločila, bo sigurno dobro. Sama sebe najbolj poznaš.

golo posploševanje. ne vem kak to, ampak jaz res ne poznam nekih različnih reakcij po porodu

poznam celo mamico, ki je prvo noč po cr imela celo noč otroka pri sebi, hčerka ji je spala celo noč na prsih in trebuhu ... nabita hormonov, čustev ... ne poznam nobene po naravnem porodu ki bi z nami delila podobno izkušnjo.

(odgovor članu 2sneg13)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
24.10.2012 22:36:34   
ursonok
No, jaz imam obe izkušnji, naravni porod in CR, in pri meni je bila razlika občutna, odnos z otrokom je bil pri naravnem porodu popolna vez, pri CR je bil pa ta odnos, hm "moten". Otroka ti pokažejo, potem pa odnesejo stran, vstaneš šele isti dan zvečer, si veliko bolj omejen fizično. Po naravnem porodu sem po parih urah skakala po porodnišnici z njim v rokah, ker mi je totalno dogajalo user posted image

Kaj bo otrok rekel na tole mojo izjavo? Ne vem - vsekakor bom pa izvedela, ko bo hčerkica dovolj stara, da bo razumela, za kaj gre. Verjetno bo srečna, da sploh obstaja kaj takega, kot je CR, saj bi je drugače ne bilo med živimi. Pa mene verjetno tudi ne. Tako da ne pravim, da je CR nekaj absolutno groznega, saj vendar rešuje življenja. Pravim samo, da je moja izkušnja ta, da je naravni porod, če je seveda vse ok in če si mama želi roditi naravno, veliko lepši, boljši in prijaznejši do mamice in otročka.

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.10.2012 22:39:00   
ursonok
Anonimna, pomiri se, očitno nisi pomirjena s sabo in svojo porodno izkušnjo, če ne, ne bi tukaj lajala brezveze. Nihče nima nič proti tebi ali CR-u. Če je bil tvoj CR super izkušnja, sta z otrokom povezana in srečna - lepo in super. A tudi drugi govorimo o svojih izkušnjah, ki so drugačne. Če ti ne poznaš "porodnih razlik", jih drugi morda poznajo. Jaz jih. In razlika je bila pri meni ogromna.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 19
24.10.2012 23:41:54   
mateyka
mene pa nekaj zanima; kam pa spadajo vse une matere z otroki (in njihova vez z otrokom), ki so naravno rodile in so bili otroci nato odnešeni v oddelek za nedonošenčke in tiste s kakšnimi problemi, ki so morali tam začasno pristati (kaka resna zlatenica npr.)? a te bi kar pod une z CR uvrstila, ker niso par ur potem z mamo po porodnišnici skakal?

mislim, ker so bile prisotne (pri zavesti) cel čas poroda, lupčka so jim lahko še dale, tudi dotaknile so se ga prve, kot vse mame ki naravno rojevajo, samo so bile potem ločene nekaj časa, ko so jih rihtali zdravniki (karkoli že je potrebno). torej, kam pa to spada? kdaj je že vzpostavljena močnejša vez in kdaj ni - a je dovolj bit pri zavesti ko rojevaš, al moraš pol tud skakat okol z novorojencem, da to šteje za "razliko"?

p.s. sorry če zvenim našpičeno, ker mal tud sem, ne morem pomagat (zato tud opravičilo v p.s.) user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.10.2012 8:08:45   
zaspancek1
Sicer tudi jaz nimam izkušenj s CR, vseeno pa se mi zdi, da je ta "povezanost z otrokom" odvisna bolj od mame same (in ne načina poroda). Prijateljica je rodila z urgentnim CR (po dolgih urah porod ni in ni napredoval, pa si je res hudo želela roditi "naravno"), kar jo je psihično čisto sesulo. Dolgo, ampak res par mesecev je trajalo, da je sprejela dejstvo, da pač druge izbire ni bilo in da CR ni nič groznega (fizično pravzaprav ni imela nobenih težav z okrevanjem). Kot je sama kasneje pripovedovala, se ji je zdelo,da ji je bilo takrat nekaj ukradeno in da ni čutila nobenega vzhičenja, navdušenja nad otrokom potem v porodnišnici (jap, tudi povezanost z otrokom naj bi bila slabša). Kasneje je dojela, da so bila tista njena prehuda pričakovanja kako naj bi potekal porod razlog, da je zapadla v depresijo. Žal v življenju ne gre vedno po načrtih in željah, sploh pri porodu ne, zato pa je potrebno dopuščati možnost tudi česa drugega. Ko je drugič rodila s CR (ker naravno spet ni šlo), je bila čisto druga - sproščena, nasmejana, vesela.
Skratka - veliiiko je odvisno od samega dojemanja CR - če jemlješ to kot nekaj negativnega, najbrž v primeru, da pač ne gre drugače (sploh če prej nič ne nakazuje na to), pomeni lahko kar eno malo katastrofo. In temu posledično je porem res odnos do otroka (in v bistvo vseh naokoli) drugačen.

Tako, mimogrede (sem že enkrat pisala) - v Nemčiji je bilo leta 2008 30% vseh porodov CR (nujnih in NA LASTNO ŽELJO!), pa niso imeli nič več komplikacij ne z mamami ne z otroki (kot pri nas npr., kjer ga marsikdaj opravljajo hudo hudo poznouser posted image ).

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
25.10.2012 8:34:13   
Tippi
p.s. sorry če zvenim našpičeno, ker mal tud sem, ne morem pomagat (zato tud opravičilo v p.s.) user posted image

Da nisi ti tud fasala kakšnih hormonov? user posted image

Jaz sem namreč tudi ena tistih, ki sem utrpela kar obsežne raztrganine, ampak je od takrat preteklo že veliko let, tako da je G rekel, da se bomo odločali kasneje. Tudi glede na moje poškodbe ledvene hrbtenice, tako da, jaz se že zdaj psihično pripravljam, da bom pač rodila s CR. Vendar ne bom obupala do konca. Kaj pa veš, mogoče bo šlo pa po naravni poti. V vsakem primeru pa se mi zdi pomembno, da nosečnice sprejmemo tako naravni porod kot CR, kot porod. Kot so ti že druge svetovale, na posvet v porodnišnico in če bo potreben CR, ja boh pomagej. Je že tako prav, zaradi tebe in otročička. Prej to sprejmeš, boljše je.

Srečno!

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
25.10.2012 8:37:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
25.10.2012 9:17:13   
nusi

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

se cist strinjam s tabo user posted image glorificiranje "naravnega" poroda mi gre na jetra - glavno, da otrok in mati prezivita in to brez posledic. pa naj bo naravno al pa ne-naravno.

podpis še iz moje strani. sama sem obakrat rodila vaginalno in expresno, taprvič sem ležala do poroda na porodni mizi vsega skupaj ene 40 minut, tadrugič sem imela ea pa ene 2 uri, drugače so napovedali 20 minut, pa mi niti slučajno ni bilo do tega user posted image . Skratka, če bi sedaj v drugo bila tako uničena od poroda kot taprvič bi se mi zmešalo, lahko trdim, da je bila zato moja začetna vez z otrokom zelo okrnjena. Izabelina doma imaš že enega otroka in po porodu odpiši neko počivanje in ne vem kaj še vse, mogoče bo res tvoj tistih 14 dni doma, ampak potem si prepuščena sama sebi in ker ti bo tastarejši non stop nekaj brnel na okrog, ga ne boš mogla zignorirat, kar koli se boš odločila imej to v mislih. Poleg tega sem bila taprvič prerezana pa sem imela po porodu večje bolečine in težave kot tadrugič, ko sem se sama pretrgala, čeprav je bila rana približno enako velika po številu šivov.
vrjamem, da te misle na operacijo plaši in tudi meni se zdi izvajanje CR kar tako na željo porodnice brez neke osnove zgrešeno, ampak če ti bodo svtovali cr, bi jih jaz upoštevala.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
25.10.2012 9:35:44   
Izabelina
No. no ni bla mišljena tema kot poveličevanje naravnega poroda ampak kot delitev izkušenj, da vidim kaj vse se lahko izcimi iz različnih situacij...

IZVIRNO SPOROČILO: nusi
vrjamem, da te misle na operacijo plaši in tudi meni se zdi izvajanje CR kar tako na željo porodnice brez neke osnove zgrešeno, ampak če ti bodo svtovali cr, bi jih jaz upoštevala.

če mi bodo svetovali CR bom seveda razmisnla o tem, nism apriori proti, samo bi res rada vedla vse možne variante, ki jih imam predn se odločim za operacijo... itak mi je v končni fazi najpomembnejše samo to, da pride moje dete zdravo na svet po kateri koli poti že...

res hvala za vse komentarje!

kot mu je usojeno!

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?