Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
CR s splošno ali spinalno analgezijo 5.4.2009 18:22:54
|
|
|
|
mayflower
|
Kot kaže me kmalu čaka drugi CR. Prvega sem imela v spošni anasteziji in sem bila prve tri dni čist boga, prvi dan pa sploh čist fertik. No, malo sumim tudi to, da so me pred CR našopali z umetnimi popadki, pa maska in Dolantin tudi naredita svoje. No, v drugo pa ne bo nič poskušanja po naravni poti in me je G vprašala (ker tud ona operira) kakšen CR bi želela imeti. Prosim, prosim. Tiste, ki imate izkušnje s spinalno analgezijo, če mal napišete. Ker sem malo zajca in me je strah kako je, ko čutiš, da te prerežejo in podobno. Sej vem, da je gor ena tema od CR, sam se prebrala ene tri strani, pa ni kaj dosti zgodb za prebrat (splošno anastezijo pa poznam).
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 5.4.2009 18:41:27
|
|
|
|
Sibil_
|
Vsekakor ti svetujem spinalno, je res dober občutek ko vidiš dojenčka takoj, občutek težkih nog je sicer malo zoprn ampak gre.Nekih drugih stranskih učinkov pa ni.No, vsaj pri meni jih ni bilo. No, jaz bi v tretje zahtevala spinalno, če bi še šla rodit. LP, Sibil RR
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 5.4.2009 18:48:58
|
|
|
|
kajajaka
|
Kolegica je imela spinalno in je bila navdušena, tudi posledic (omotičnost) kot pri splošni anesteziji ni imela. Že drugi dan je dirkala po porodnišnici
|
|
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 5.4.2009 19:02:45
|
|
|
|
Pupsika
|
Jst nisem rodila s CR, lahko povem samo svojo izkušnjo s spinalno. Super je . Sem imela operacijo in nisem hotela narkoze in izbrala spinalno. Po operaciji sem se počutila kot, da mi ne bi bilo nič, vse okoli mene so bile še "boge" od narkoze, jst pa vsa naspidirana kot, da ne bi bila sploh operirana. Če bi mogla kdaj roditi s CR bi se 100% odločila za spinalno.
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 5.4.2009 19:04:41
|
|
|
|
Pupsika
|
Jst nisem nič čutila rezanja..tko smešn filing je..ni pa nič groznega.
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 5.4.2009 21:30:23
|
|
|
|
pokec3609
|
To še mene zanima kak je......kaj pa strah??....ker pomoje bi mene kar kap zadela tolk bi me bilo strah ko bi slišala inštrumente in ko bi kaj govorili ali celo povedali kaj bodo naredili, pa tudi če ne bi nč čutila. Kako ste pa to preživele??
|
|
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 5.4.2009 23:11:37
|
|
|
|
dejzi
|
Jaz sem govorila, da če bo CR, da bom imela spinalno, ko pa je bil čas za porod, me je bilo pa tako strah, da sem dobila splošno. Močna pa sem, močna...
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 6.4.2009 9:22:53
|
|
|
|
Tajska
|
Žal imam jaz splabo izkušnjo s spinalno: CR sem imela dogovorjen že v naprej in tudi način poroda - spinalno analgezijo, ki pa mi ža ni dobro prijela (mogoče sem jo dobila prenizko?). Tako sem pošteno čutila, ko so prvič zarezali. V šoku sem komaj povedala, da grozno boli in so mi takoj dali splošno anastezijo. Naslednjič dvomim, da se še odločim za spinalno - raje kar takoj narkozo!
|
|
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 6.4.2009 9:54:35
|
|
|
|
Lidy
|
Mene pa zanima ali je pri spinalni partner zraven ali pri nas še vedno ne? Govorim za carski.
|
|
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 6.4.2009 9:58:08
|
|
|
|
Tanchy
|
Jaz sem v prvo imela spinalno in je ZAKON. Je res noro lep občutek, ko vidiš malega in sploh je zanimivo... V Ljubljani, kjer sem imela jaz CR, partner ni mogel biti zraven...
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 6.4.2009 10:03:18
|
|
|
|
Lidy
|
Ja pol pa moj žal tud ne bo, gremo v LJ . Tanchy otroka verjetno pokažejo mami kar takoj in ko ga zrihtajo odnesejo očetu? Če ti ni težko bi lahko prosim opisala potek ko je otroček že zunaj, prooooosim !
|
|
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 6.4.2009 10:12:42
|
|
|
|
Lidy
|
Mi ni za tistih 16 eur ampak, če partner ne sme bit zraven a vseeno plača? Zadnjič so mel v mercatorju predstavitev "jonson" otroške kozmetike, pa je bla ena babca iz porodnišnice tam, da se ji lahko postavi vprašanje. Zanmal me je nekaj okoli širokega povijanja...njo pa sam to, da naj pride oče plačat čim prej, da ne bo potem kakih težav...jutri smo do 12 ure v niski stavbi ostale dni pa nas dobite v stari porodnišnici halooo mi mamo rok 10 JULIJA ok. pa začetek julija ker bo carski ampak moram povedat da se mi je kar obrnil. A ostale porodnišnice po Slo. tudi plačujejo to prisotnost ali samo v LJ?
|
|
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 6.4.2009 10:28:58
|
|
|
|
emaa
|
Prisotnost ob porodu naj plača po porodu, preden greš domov, se ne mudi. Jaz sem imela CR s spinalno analgezijo. Nič groznega, čutila nisem nič, inštrumentov nič slišala, midva s Pušenjakom sva se cel čas pogovarjala, imela sem pa CR po 5 urah popadkov. V LJ oče ni zraven, otroka vzamejo ven, zavijejo v plenico, ti ga prinesejo k obrazu, da ga poljubiš in odnesejo rihtat. Če ga potem še kaj vidiš ne vem, meen so peljali na oddelek, kjer sem potem dobila k sebi le enega, drugi je ostal na intenzivni. Sicer lep porod, motilo me je le to, da nismo smeli biti mi 4 po porodu nič skupaj.
|
|
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 7.4.2009 8:16:02
|
|
|
|
J.L.
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lidy Mi ni za tistih 16 eur ampak, če partner ne sme bit zraven a vseeno plača? Zadnjič so mel v mercatorju predstavitev "jonson" otroške kozmetike, pa je bla ena babca iz porodnišnice tam, da se ji lahko postavi vprašanje. Zanmal me je nekaj okoli širokega povijanja...njo pa sam to, da naj pride oče plačat čim prej, da ne bo potem kakih težav...jutri smo do 12 ure v niski stavbi ostale dni pa nas dobite v stari porodnišnici halooo mi mamo rok 10 JULIJA ok. pa začetek julija ker bo carski ampak moram povedat da se mi je kar obrnil. A ostale porodnišnice po Slo. tudi plačujejo to prisotnost ali samo v LJ? povsod. žal
|
|
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 7.4.2009 8:44:07
|
|
|
|
anika87
|
Ni res. Ker imam glih (lanski) babybook pri roki, bom prepisala: - Ljubljana 16,69 €, - Šempeter brezplačno, - Jesenice 16,8 €, - Izola 20 €, - Novo mesto 17 z materinsko, 25 brez, - Brežice brezplačno, - Celje 17 €, - Slovenj Gradec 15 €, - Kranj 21 €, - Ptuj 10 €, - Murska Sobota 11 s šolo, 21 brez, - Trbovlje brezplačno, - Postojna 17 €, - Maribor brezplačno. Če ima katera bolj sveže podatke, naj me popravi, pri nas v Brežicah je še vedno zastonj.
Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23) Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila. Zala,
|
|
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 11.4.2009 22:24:00
|
|
|
|
aknela123
|
pozdravljena tudi jaz se pridružujem Tajski. CR sem imela vnaprej dogovorjen, odločila sem se za spinalni blok, kar pa se tudi pri meni ni dobro izšlo. Od začetka nisem čutila nič, pokazali so mi prvega dojenčka (imam dvojčka), ko pa so mi začeli iskat drugega dojenčka, pa sem začela čutit hude bolečine, da sem samo še lahko rekla boli, boli n začela stokat, potem so me pa kar uspavali. Ampak kljub temu bi se še drugič odločla za enak način in upala, da bo prijelo. Kar pogumno!
|
|
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 12.4.2009 7:53:29
|
|
|
|
*Mojca*
|
Pa še ena s pozitivno izkušnjo s spinalnim blokom. Bolečin ob aplikaciji ni bilo (čeprav se je anestezistka matrala in je ene 5x poskušala), pa naj povem da sem velikokrat kolabirala ko so mi vzeli kri, tako da je moj prag bolečine zelooooo nizek Partner je bil zraven (mogoče zato, ker sva oba medicinca) in ko se ga vprašala če so že začeli in je rekel da so že mimo maščevja mi je odleglo. Ropota inštrumentov in njihovih debat nisem slišala, ker sem bila v prevelikem pričakovanju. Malega so mi dali takoj za polupčkat, potem pa so ga šli rihtat, ati pa z njimi. Malo je bil zoprn občutek ko so mi z roko čistili maternico, ampak se je dalo preživet. Par ur kasneje je blok popustil, itak pa sem bila drogirana s takimi in drugačnimi protibolečinskimi sredstvi, da bolečin ni bilo, samo noge sem začela čutit. Če bo naslednjič treba rodit s CR grem definitivno na spinalni blok. Aja, to je bilo v Postojni.
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 12.4.2009 21:50:41
|
|
|
|
Anonimen
|
je pri spinalni analgeziji tudi tako kot pri ea tista majhna možnost da postaneš hrom?
|
|
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 13.4.2009 20:19:58
|
|
|
|
Pupsika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen je pri spinalni analgeziji tudi tako kot pri ea tista majhna možnost da postaneš hrom? Je...tko kot obstaja možnost, da se iz narkoze ne zbudiš
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 14.4.2009 7:46:47
|
|
|
|
Anonimen
|
jz sem v prvo mela splošno ker se bojim igel in vse ostalo tako da zdaj v drugo če bom mela CR se bom tud odločila za splošno
|
|
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 14.4.2009 15:42:31
|
|
|
|
Lidy
|
Če vse normalno poteka, koliko časa po končanem CR čutiš noge? Oz. se že lahko premikaš?
|
|
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 14.4.2009 19:25:36
|
|
|
|
naia
|
IZVIRNO SPOROČILO: dejzi Jaz sem govorila, da če bo CR, da bom imela spinalno, ko pa je bil čas za porod, me je bilo pa tako strah, da sem dobila splošno. Močna pa sem, močna... hvala enako
|
|
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 14.4.2009 20:02:58
|
|
|
|
Pupsika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lidy Če vse normalno poteka, koliko časa po končanem CR čutiš noge? Oz. se že lahko premikaš? Ne morem odgvarjat za CR. Sem pa imela spinalni blok pri konizaciji in sem po cca. 4 urah začela čutiti noge.
|
|
RE: CR s splošno ali spinalno analgezijo 14.4.2009 20:04:56
|
|
|
|
Pupsika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 jz sem v prvo mela splošno ker se bojim igel in vse ostalo tako da zdaj v drugo če bom mela CR se bom tud odločila za splošno Kok smo smešne...jst pa sovražim splošno narkozo in sem cela dva dni v bolnici težla, da bom ja dobila spinalno. Drugač pa igle sploh ne vidiš niti ne čutiš vboda...isto kot pr EA, nobene bolečine samo ko zbode čutiš tak pritisk. Men je blo fajn, sem se med opoeracijo pogovarjala z kirugom in osebjem, hecal smo se..uglavnem ful fino .
< Sporočilo je popravil Pupsika -- 14.4.2009 20:05:23 >
|
| Stran: [1] |
poporodna depresijanataly33ali ste kdaj (ali trpite) trpele za poporodno depresijo?DA (
45%)
NE (
55%)
Število vseh glasov: 121Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!