|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   CR po dveh vaginalnih porodih
23.9.2011 9:28:17   
pingi
Pozdravljene!

Sem tretjič noseča, čez dober mesec dni pričakujemo novo družinsko članicouser posted image

Zaradi delne predležeče posteljice in velikega števila žil v predelu materničnega ustja, naj bi imela CR. Zadnje dva meseca sem upala, da se bo situacija popravila (posteljica dvignila), pa se na žalost ni.

Skratka, zdaj samo premišljujem o tem CR (še sanja se mi non stop samo o tem...).
Najbolj me skrbi okrevanje (doma imamo še 2-letnico in 4-letnika), pa seveda dojenje. Pri prvih dveh porodih je bilo vse ok, 2 notranja šiva, tako, da sem lahko komot sedela po turško in dojila male dva. Sem pa pri obeh imela malce zamika z navalom mleka (šele 3. oz. 4. dan)
Glede na to, da po CR nimaš otroka non stop pri sebi, me zelo skrbi, kako bo s pristavljanjem ipd.

Pa še ena misel, ki mi ne da miru. Glede na to, da mi priporočajo splošno anestezijo (zaradi možnosti zapletov, krvavitev), se kar ne morem sprijaznit z mislijo, da otročka ob prihodu na svet sploh ne bom videla, stisnila k sebi na prsa, slišala jokat...
OK, vem, da mogoče pretiravam in bi pol manj komplicirala, če še nikoli ne bi rodila.

Navsezadnje je pomembno le, da dete pride na svet in da bo zdravo, no, pa jest tudiuser posted image , pa ni važno na kakšen način.

Vse izkušnje, nasveti in mnenja dobrodošla!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: CR po dveh vaginalnih porodih
23.9.2011 9:44:09   
kaboname
živjo

jaz imam za sabo 2CR, dojila sem normalno obe do 9 meseca, naval mleka mislim da 2-3 dan, imela obakrta splošno anstezijo, ko sem se prebudila so mi prinseli otroka, ter mi ga pomagali pristavit, nobenga problema sprva so mi malo pomagali otroka devat iz njegove v mojo posteljico da sem lažje leže dojila, kasneje ko sem dala šive ven sem komot tudi dojila po turško (sveda ne takoj ampak čez čas)Skratka želim povedat čeprav sem obakrta imela cr sem brez problema imela mleko ter dojila otroka polno.Je pa res da ne boš prva ki boš videla oz imela v naročju svojega otroka ampka na to pozabiš, važno je da izkoristit to kar ti je dano in kot si že omenila cr imaš z razlogom in ne zato ker se ti ne bi dalo naravno rodit.V galvnem jaz pravim zase da nisem nič zamudila, moje je obe dobila takoj po porodu v naročje in je pač on izkosristil ta čas da se je pocartljal z svojima punčkama jaz se ne počutim nič kaj prikrajšano.
Tako da srečno ter hitro okrevanje

(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.9.2011 10:17:59   
manna
Tudi jaz sem imela dva CR, pa se ne počutim prav nič prikrajšano. Glede na to, da boš imela elektivni CR, bo vse zelo hitro potekalo. V eni urci bo mimo. Jaz sem imela splošno anestezijo pa sem že eno uro in pol po operaciji videla otročka, ga pristavila,...pa tudi videla sem kako so ga umili in stehtali, saj je mož to posnel na kamero. Skratka, ni mi žal, še posebej ko pomislim na vse možne zaplete pri naravnem porodu. Glede dojenja ni bilo nobenga problema (polno dojim), okrevanje je pa tudi hitro - prvi dan je blo počutje res obupno, ker ne morš niti vstat in se umit, ampak drugi dan sem že hodila. Domov sem šla peti dan, brazgotina je pa samo tanka črtica. Počutje potem doma je blo čist normalno, po enem tednu sem že kuhala, no, mogoče sem bla malo bolj utrujena kakšen teden.

(odgovor članu kaboname)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.9.2011 10:19:59   
strk
Pri meni ista zgodba- 2x vaginalni porod, tretji napovedan CR. Sem se odločila za delno anastezijo, s tem, da sina nisem prva videla in sem ga videla max 2 sek, potem so mene mogli porihtati do konca. Med tem so sina umili, stehtali, ... Videla sem ga spet na oddelku za 2 min, da so ga pristavili, potem pa šele zvečer, ko je spet prišel dudat, pa itak ni hotel jesti. Je prvi dan samo spal. Sva se pa potem dojila do 1 leta, do pol leta samo dojila. Prvi dan si itak utrujena od operacije, tako da sploh nimaš občutka, da si "mama". Ko prideš k sebi, pa vse to nadoknadiš- ko prideš v oddelčno sobo.

Razumem tvoj strah, ampak kar pogumno!

(odgovor članu kaboname)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.9.2011 12:34:41   
JanaB
Jaz imam za sabo en CR v poglobljeni EA. Kljub temu, da sem bila pri zavesti se ne spomnim vsega dogajanja iz operacijske user posted image  Otročka so mi potem prinesli čez 3-4 ure. Prve 4 dni sem dojila samo 1-2 na dan pa je dojenje kljub temu steklo in trajalo do 9 meseca. Je pa res, da sem si že v porodnišnici pomagala s črpalko.
Sedaj me zaradi dvojčkov čaka elektivni CR pa sem v dilemi ali se odločit za spinalno ali splošno anestezijo user posted image

(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?