|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   CR in partner!
14.3.2013 12:19:39   
v3sn4
Pozdravljene punce!

Mene pa zanima ce je lahko partner pri CR tut zraven, tiste katere ste ga ze imele, prosim za odgovor!

Hvala in pozdravcek!

aja, pa v spinalnem bloku to mislim ...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: CR in partner!
14.3.2013 13:45:41   
Katy78
V ljubljanski P ne dovolijo, ne glede ali je splošna anestezija ali epiduralna. Očka počaka v porodni sobi in mu tja takoj po CR pinesejo novorojenčka. Sem pa slišala, da v kranjski P pa menda dovolijo...

(odgovor članu v3sn4)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.3.2013 14:06:23   
v3sn4
aha!

Torej je spet odvisno od porodnisnice do porodniscnice..

user posted image

Ker tak ce gledamo bi lahko bil zraven, ce zeli seveda no .. ima isto zenska takrat tisto pokrivalo cez da se ne vidi ..

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.3.2013 14:47:57   
happy85
koliko časa pa je potem partner lahko z otrokom? pa kako je s tem, če si v splošni anasteziji, ali te po opravljenem posegu lahko pride partner pogledati? ali je potrebno počakati do časa obiskov?

(odgovor članu v3sn4)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.3.2013 15:12:36   
v3sn4

IZVIRNO SPOROČILO: happy85

koliko časa pa je potem partner lahko z otrokom? pa kako je s tem, če si v splošni anasteziji, ali te po opravljenem posegu lahko pride partner pogledati? ali je potrebno počakati do časa obiskov?

ja to tudi mene zanima !? ..

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.3.2013 15:23:12   
Pepita
Moj mož je v SG moral počakati pred operacijskim blokom. So mu dojenčico potem takoj pokazali in je lahko bil zraven, ko so jo rihtali, mene je pa tudi lahko prišel takoj pogledat, ne glede na to, da ni bila ura obiskov. Sem imela pa splošno anestezijo.

(odgovor članu v3sn4)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.3.2013 15:36:57   
v3sn4

IZVIRNO SPOROČILO: Pepita

Moj mož je v SG moral počakati pred operacijskim blokom. So mu dojenčico potem takoj pokazali in je lahko bil zraven, ko so jo rihtali, mene je pa tudi lahko prišel takoj pogledat, ne glede na to, da ni bila ura obiskov. Sem imela pa splošno anestezijo.

cez klko casa pa si se prebudila, glede na to da si imela splosno anestezijo ce ni skrivnost?
pa ce bi se enkrat lahko izbirala bi izbrala splosno ali epiduralno ..

Sama se se nevem odlocit, mam pa se casa samo 1teden..

(odgovor članu Pepita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.3.2013 15:48:38   
Pepita
Sem imela že 2 CR in v maju me najvrjetneje čaka 3. Oba sem imela s splošno anestezijo, ker meni bi bilo preveč grozno poslušat kaj vse delajo z mano. Zbudila sem se pa po 1. ćez pol ure ampak popolnoma pri zavesti sem bila šele kakšno uro po tem, pri drugem pa sem se zbudila že na poti iz operacijske, ko so me pripeljali v sobo sem bila že čisto brihtna.
Jaz, če bom imela v tretje CR (skoraj zagotovo) se bom odločila za splošno anestezijo.

(odgovor članu v3sn4)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.3.2013 15:55:50   
Katy78
Iz narkoze te zbudijo takoj v operacijski, jaz sem imela CR malo pred 2 uro zjutraj in ko so me zbudili, sploh nisem več nazaj zaspala, šele enkrat popoldne me je zmanjkalo. user posted image Moj mož je bil z malim kakšne 3 ure vsega skupaj, da so ga zrihtali, potem sta se pa še crkljala. Kako je z mano, mu je prišel kirurg povedat takoj po končanem posegu, pa tudi pogledat me je lahko prišel in mi prinesel malo štručko. user posted image

Jaz sem sprva razmišljala o epiduralni, potem pa sem se raje odločila za splošno anestezijo. Pri epiduralni sicer nič ne vidiš, vse pa slišiš in ko sem se malo bolj pozanimala, sem kar za nekaj primerov slišala, ko jim je vmes ratalo slabo in so jim morali dati splošno anestezijo, ena mi je v P celo povedala, da se je nekaj zakompliciralo in da so zagnali paniko, ona pa vse to poslušala, potem so ji itak morali dati splošno anestezijo... No, jaz sem cviknila in sem se odločila za splošno. user posted image

(odgovor članu Pepita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.3.2013 16:04:11   
v3sn4

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Jaz sem sprva razmišljala o epiduralni, potem pa sem se raje odločila za splošno anestezijo. Pri epiduralni sicer nič ne vidiš, vse pa slišiš in ko sem se malo bolj pozanimala, sem kar za nekaj primerov slišala, ko jim je vmes ratalo slabo in so jim morali dati splošno anestezijo, ena mi je v P celo povedala, da se je nekaj zakompliciralo in da so zagnali paniko, ona pa vse to poslušala, potem so ji itak morali dati splošno anestezijo... No, jaz sem cviknila in sem se odločila za splošno. user posted image

ja tako sem jaz.. sem se ze skoraj dokoncno odlocila za epiduralno .. in zdaj me kar naenkrat groza, kak se bodo oni tam pogovarjali ker bi jaz to vse slisala ... bi mi pomoje tudi slabo postalo tak da bi mi mogli tut pol dat splosno ..

pa kaj se morejo oni tam pogovarjat, kaj nemorejo bit tiho user posted image user posted image user posted image malo heca..

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.3.2013 16:49:35   
hubi
Jaz sem bila ob 8.00 v operacijski, mož je pa čakal zunaj. Bil je zraven, ko so otroka umili in stehtali. Potem jo je imel pa pri sebi in sta bila z mano v sobi, da sem se zbudila. To je bilo okoli 10. Potem sem pa zvedela za spol. Mož je bil pri meni skoraj cel dan, ležala sem pa v običajni sobi. Otroka so pa vmes še dokončno zrihtali in pregledali. Imela sem pa splošno narkozo iz istega razloga kot zgoraj nekatere. Bilo me je groza, da bi poslušala vse govorjenje in dogajanje.
Zvečer sem šla pa že pod tuš, pa obliž so mi dali dol, da sem stuširala rano.

(odgovor članu v3sn4)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.3.2013 9:58:41   
m_o_i
imela sem (urgentni) CR z blokom, ne totalno narkozo. dete sem dobila k obrazu, da sem mu dva lupcka stisnila, potem so ga takoj odpeljali v center za nedonosencke. svecko za mehcanje MV sem ze dobila, ker so mi zeleli sprozit porod zaradi otrokove zahiranosti, ampak je potem CTG vse na glavo postavil user posted image
ker je padel otrokov utrip, smo se sli urgentno-v pol ure iz CTGja v sobo za okrevanje.

no, jaz sem "poslusala" cel porod, se ene 10 studentov je bilo zraven, ker sem se strinjala z ucenjem na meni. zadeva sploh ni kruta(pa se urgentno je bilo). anastezistka mi je komentirala dogajanje in tiscala kisik na usta, potem pa podlagala ledvicko, ker mi je bilo slabo za umret. komentatorka je bila sele pri "moznosti obcutka cukanja, ko bodo dete ven vzeli" pa se je mulc ze zajokaluser posted image
partner je bil itak na poti k meni (na obisk), pristal pa je pred operacijsko. ko so dete peljali v CN, ga je sicer videl, samo ni vedel, da je to njegov sinuser posted image
potem je bil z mano nekje dve uri, ko sem k sebi prihajala, potem pa je lahko takoj sel k otroku, ki je ze bil v topli posteljici in ne v inkubatorju, da mi je njegovo sliko prinesel. jaz sem bila potem en dan na intenzivni, tak da sem samo sliko lahko gledala, naslednji dan pa sem ze pooooocaaaasiiiii sla v center za nedonosencke.

planirala sem epiduralno, pa prisotnost partnerja, pa ni da ni-pa je bilo potem vse drugace. enostavno sem pustila dogodkom prosto pot in to je touser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.3.2013 16:11:51   
Goldy
V Celju dovolijo očeta zraven CR - samo zmeniti se moraš. Mi smo bili tako dogovorjeni, pa nas je sine prehitel in je mož mogoče par minut prepozno prihitel v P. Je pa sina imel potem skoraj dve uri pri sebi, potem je prišel še za eno uro k meni - vse to ponoči, dopoldne pa je potem prišel na obisk in bil cel dan zraven.
Zadeva se mi ni zdela nič strašna, super mi je bilo, da sem sinka takoj slišala in videla. user posted image

Pa smo 4!!!

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.3.2013 20:48:43   
tecnobica
V Postojni pri spinalni dovolijo očetu bit zraven. Meni je bilo ful slabo od začetka in so ga še malo zunaj zadržali, potem so ga pa notri peljali,ko sem bila že odprta in je vse to videl. Potem me je pa držal za roko in čez minutko sem že zaslišala jok. Potem so mi ga pokazali in odnesli ga uštimat. Očka je bil potem tam zraven, mene so pa šivali. Sem se zz ginekologom še pogovarjala in rekla, da naj še kak kilo maščobe ven vzame preden zašije.

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.3.2013 22:00:33   
archie
Na Jesenicah ne dovolijo očeta v operacijski dvorani. Kar se meni zdi prav, ker je tam že itak ful gužva.
Je pa čakal pred dvigalom, s katerim so v inkubatorju pripeljali otroka in je bil potem zraven, ko ga je slikala, očistila, zmerila... Ko so ga uštimali, ga je dobil mož in ko so mene pripeljali v sobo (to je bilo 45 min po tistem, ko sem prišla v operacijsko), sta me tam čakala oba (mož in otrok).

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?