|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   CR: spinalni blok ali splošna anastezija
3.2.2011 15:42:25   
slama
Živjo,
prosila bi vas za mnenje oz še bolj bom vesela konkretne izkušnje;
ker imam predležečo posteljico je nujen CR. danes sem bila na razgovoru z anasteziologinjo in mi je ponudila obe možnosti ter da naj se sama odločim. Se pravi splošna a. ali spinalni blok.

Z lokalno a. imam že izkušnje, ko sem imela oeracijo zloma. Misel na ponolno zbadanje v hrbet me kar zmrzi, vendar v tem primeru bom lahko takoj videla svojega otročka. Prav tako ne bo omotičnosti, kot pri popolni ana. Zoprno bo edino "zbujanje" nog.

Po drugi strani pa obstaja možnost večjih krvavitev, kar pomeni da bo sam poseg daljši kot normalno - v tem primeru bi pa res najrajši kar spala ...

Skratka: kakšna izkušnja s CR in predležečo posteljico ter za kakšno a. ste se odločile.

Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: CR: spinalni blok ali splošna anastezija
3.2.2011 15:52:12   
posh
Jaz bi se odločila za spinalni blok, torej lokalno. Otroka vidiš takoj in ga tudi lahko takoj ko te "zrihtajo" vzameš k sebi in dojiš. Mene spinalna ni čisto nič bolela in noge sem začutila cca. po 2 urah, nobene omotičnosti ali slabosti..tako da, jaz sem absolutno za lokalno.

(odgovor članu slama)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.2.2011 19:15:47   
hubi
Jaz sem imela splošno, ker me je bilo groza vseh tistih zvokov v operacijski. Ob pol 9 je bil otrok zunaj, ob 10 sem bila budna. Vmes je preživel otrok  kvaliteten čas z očkom. Ob 11 se je pa dojila. Zvečer so me pa poslali pod tuš. In je bilo čisto fajn.

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.2.2011 19:43:32   
pomar*ANČA*
jaz sem za spinalno, veliko mi je pomenilo, da sem takoj videla svojega otroka, da smo lahko takoj bili vsi trije skupaj.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.2.2011 19:59:00   
end1
jaz sem imela sicer urgentni CR in ni bilo izbire; vse OK, razen, da svojega otroka ne vidiš takoj po porodu, sama sem pa bila tako slaba še cca14 ur, tako, da ko so mi jo pripeljali in se nisem mogl niti premaknit sem jih prosila naj jo odpeljejo. Grozen filing.

Zato sem se v drugo odločila, da poskušam naravno rodit, s pomočjo epiduralne. Pri tem so mi povedali, da v slučaju potrebe po CR bom dogajanje spremljala. Mi pa ni bilo potrebno, ker mi je uspelo "naravno" roditi.

Predlagam spinalno, čudovit občutek, ko lahko vidiš in slišiš svojega otroka takoj po porodu.

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.2.2011 23:47:33   
donna22
Jaz sem imela splošno anestezijo. V moji porodnišnici praviloma sicer niti ni druge izbire, moj ginekolog je sicer rekel, da mi lahko proba uredit spinalno, ampak mi potem tudi ni bilo več do tega - nek strah pred operacijsko sobo, lažje mi je bilo, da sem zaspala.
Marsikaj je odvisno tudi od tega, kake vrste človek si. Jaz npr. nisem želela naravnega poroda, najbrž bi mi bilo všeč, če bi hčerkico videla kaj prej, ampak se s tem večinoma nisem kaj dosti obremenjevala. Ne poznam občutkov, ko takoj po rojstvu vidiš otroka, ampak vedno pravim, da ne pogrešam občutka, ki ga ne poznamuser posted image Tak da če bom še imela kakšnega otroka, bom se še enkrat odločila enako. Sva pa drugače s hčerko zelo povezani, tudi dojila se je 18 mesecev brez problema in je zelo navezana name ... tako da definitivno nisem nič manj povezana z njo, kot če bi se rodila naravno ali pa bi jo dobila k sebi takoj potem, ko se je rodila. V glavnem, sama sem zadovoljna s CR in s splošno anestezijo.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
4.2.2011 15:24:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu donna22)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
4.2.2011 15:33:02   
ledenka
jaz sem imela spinalno, bi se še enkrat tako odločila. okrevanje je bilo bistveno hitrejše, manjši stranski učinki. Pa seveda slišiš prvi jok - neprecenljivo.

Ko so me šivali, mi je anestezist ponudil, da me da v dremež, sicer nisem sprejela, ker mi je adrenalin delal 100 na uro.  

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.2.2011 20:20:58   
carly
Če ti veliko pomeni da otroka takoj vidiš potem vsekakor spinalno, če pa te je malo strah (mene je tik preden so zarezali zaskrbelo da me niso dobr omrtvičl in bom čutila bolečino)oz. če pride bognedaj do kakšnih komplikacij pa je bolje da spiš kot pa da vidiš da se okoli tebe dogaja nekaj kar ni ok in ne veš sploh kaj.

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.2.2011 12:24:49   
slama
Hvala za odgovore. Sama se bolj nagibam k spinalni, ampak me je predvsem strah potem dogajanja po rojstvu, saj pričakujejo večje krvavitve, ker imam predležečo posteljico in še spredaj je. Po vsej verjetnosti me čaka transfuzija. Bojim se teh komplikacij in le zaradi tega bi to najraje prespala.

ledenka a to je možno, da potem zadremaš le med šivanjem?

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.2.2011 13:26:59   
m_o_i
jaz sem tudi imela urgentni CR, ampak sem lahko izbiralauser posted image  zazelela sem si spinalni blok (so mi ga tudi bolj priporocali v operacijski, ker sem se vedno prebavljala zajtrkuser posted image ).
sicer mi je bilo slabo za umret(ampak se vedno vztrajam, da iz tiste kisikove maske, ki mi jo je nenehno natikala, ni prihajalo NIC in mi je v bistvu z gumo pokrivala nosuser posted image ), vendar je slo brez bruhanja. anestezistka mi je komentirala, kaj se dogaja, da bom pocasi zacutla nekaksno cukanje, ko bojo otroka ven jemali, jaz sem cakala na to-mulc se je pa ze zadrl, da je med namiuser posted image ).
preden so ga odpeljali v center za nedonosencke sem ga polupckala po obrazcku, ker je ze bil povit v strucko, pobozala pa sem ga sele naslednji dan, ko sem lahko sla tja.
okrevanje po bloku je trajalo nekje dve uri...
meni osebno je bolj vsec, da si vsaj v nekem pogledu "prisotna" pri porodu in nisem za popolno narkozo...

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu slama)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.2.2011 14:19:07   
Oren
Meni je bilo super spinalna...so mi pikico takoj pokazali in sem vedela kaj se dogaja. Bi mi blo prav mučnoda ne bi bila zraven pri rojstvu.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.2.2011 21:43:12   
S*
Jaz sem imela spinalno, potem pa se je porod zakompliciral in so me takoj uspavali. Če bom še enkrat rodila s CR bom izbrala splošno anastezijo, ker nočem še enkrat doživet tega kar sem morala dati skozi.

(odgovor članu Oren)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?