|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   CR, voda in popadki
14.10.2010 12:03:38   
Anonimen
imam CR en dan pred PDP.zanima me če je možno da dobim prej popadke ali mi odteče voda tako kot če bi šla naravno rodit???CR imam zaradi medenične vstave.
malo me je strah ker imam tako pozno CR...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: CR, voda in popadki
14.10.2010 12:26:52   
marantz
Ja, je možno. Najbrž ti bodo kljub temu naredili CR, vsaj za Šempetersko porodnišnico je to značilno. Kolikor je meni znano, v nekaterih porodnišnicah poskusijo tudi z naravnim porodom.
Meni so medenično vstavo ugotovili šele en dan po PDP, tko da so mi CR opravili takoj naslednji dan. Je pa okrevanje po napovedanem CR hitrejše, kot po urgentnem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.10.2010 12:59:45   
m_o_i
Je pa okrevanje po napovedanem CR hitrejše, kot po urgentnem.

zakaj mislis tak!? CR je CR; urgentno ali ne je samo stvar priprav pred in trajanja samega CRja user posted image

jaz sem tretji dan po urgentnem CRju pridno sama hodila v center za nedonosencke, tri tedne po CRju sem lezerno pocepnila in si zavezala vezalke na cevljih, da me je se sestra v centru vprasala, ce jaz nisem mela CRja, avto sem vozla tudi ze tri tedne po CRju...ma nasploh sem mela obcutek, da ko je bila rana zaceljena, sem bila stara jazuser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu marantz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.10.2010 13:34:01   
marantz
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

Je pa okrevanje po napovedanem CR hitrejše, kot po urgentnem.

zakaj mislis tak!? CR je CR; urgentno ali ne je samo stvar priprav pred in trajanja samega CRja user posted image

Ko sem bila v porodnišnici, sem se sprehajala po hodniku, kjer je visel plakat z raznimi informacijami o CR. In med drugim sem zasledila podatek, da naj bi bilo okrevanje po nenačrtovanem CR, zaradi predhodne ga krčenja maternice (popadki), počasnejše.
Sicer pa je okrevanje precej odvisno od posameznika.
Nekje sem tudi prebrala, naj bi ženske z več maščevja okrevale počasneje.
Poznam pa primer, ko je imela mamica zaradi velike teže (+150kg) med operacijo prisotni dve ekipi.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.10.2010 13:37:17   
m_o_i
absolutno je vsak CR in okrevanje po njem drugacen.
zelela sem samo povedat, da ni nujno, da je urgentni CR kaj drugacen in navadnega user posted image  

(odgovor članu marantz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.10.2010 13:43:00   
marantz
Se strinjam.user posted image
Saj veš, teorija je eno, praksa pa drugo.
Jaz sem doživela napovedan CR in vem kako je bilo takrat. Za urgentnega se pa ne bom pametne delala :) No mogoče čez nekja let....hihihi

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.10.2010 13:52:47   
m_o_i
jaz sem imela urgentnega, ker so otroku utripi padali. tabletka za mehcanje MV je ze zacela delovat-sem pokasirala kake tri ornk sunke-tak da bi itak rodila tisti dan. je pa res, da bi najverjetneje bil vaginalni porod.

skratka-moj urgentni se je zgodil v manj kot pol ure, sem pa izvedela v operacijski (cas smo pa se meli cvekatuser posted image ), da se lahko CR izvede v slabih 7ih minutah. dobila sem tisto plavilo v mehur, iskali so zile in me celo prepikali,da so jih koncno nasli, tehtali smo glede narkoze/bloka (bil je blok, ker sem zajtrkovala), spremljala me oz. nas je ekipa studentov...tak da nekak nisem imela hudega obcutka glede resnosti polozaja user posted image  

(odgovor članu marantz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.10.2010 20:49:09   
tasika12
Pozdralvjena,

seveda je možno da dobiš popadke prej, točno tako je bilo pri meni. CR sem imela predviden pet dni pred rokom, voda mi je pa odtekla ponoči en dan pred carskim rezom doma. Bila je medenična vstava, in ob polnoči in so seveda rekli da bodo poskusili brez CR oz. da bodo počakali do 7h da pride ekipa, ampak žal ni šlo, otroku se je pričelo hudo goditi, meni pa tudi, tako da so morali okrog 6h zjutraj urgentno tekat okol mene in naredit carski rez.
Sedaj sem noseča 31 tednov in že pravilno obrnjena, in upam da bo tokrat o.k.

Tako da če je kakšna opcija bi se na tvojem mestu probala pogovorit za kakšen datum prej.

Lp
Tasika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.10.2010 8:50:38   
Anonimen
hvala,

tudi jaz imam medenično vstavo in mam res pozno datum za CR, pa še ta je popravljen. po menstruaciji bi imela danes PDP, tako pa ga imam čez dober teden.
malme res skrbi kako bo...baje pa se punčke še prej rodijo kot fantki...

(odgovor članu tasika12)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
15.10.2010 8:51:33   
Anonimen
tasika 12 kje pa si imela CR,mislim v kateri porodnišnici...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
17.10.2010 16:53:50   
tasika12
CR sem imela v mariborski porodnišnici.
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?