Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: CISTA V PLODOVEM TREBUŠČKU 16.12.2005 13:17:36
|
|
|
|
Dejča
|
Naši so pri 1 mesecu, ko je že bila rojena, prej še ne, tudi pri UZ kolkov, ko so ob rojstvu gledali še druge organe, ugotovili cisto na jajčniku. Midva z možem sva bila čisto paf in sva naslednji dan letela na pediatrično v LJ, kjer so nama povedali, da je to dosti normalno in da večina do tega pride zaradi maminih hormonov. Vem, da se sekiraš, a najverjetneje ne bo nič hujšega. Midva imava čez 1 mesec (pri starosti pol leta) še en preventivni pregled, vendar verjamem, da bo vse OK. Tudi tebi držim pesti.
|
|
|
|
RE: CISTA V PLODOVEM TREBUŠČKU 16.12.2005 13:39:36
|
|
|
|
metuljčica2
|
Hvala za tolažbo in upam da se bo res vse dobro končalo. Poleg vsega je naše dete trenutno tudi v medenični vstavi in upamo da se bo še obrnil. Pa se s tem trenutno ne obremenjujem toliko kot s to cisto. Rekli pa so nama, da velikokrat te ciste izginejo same po sebi, po porodu. Upam da bo tudi z vašo deklico vse o.k., ko bo imela naslednji pregled. Hvala in lp.
|
|
|
|
RE: CISTA V PLODOVEM TREBUŠČKU 16.12.2005 13:43:21
|
|
|
|
fricka
|
S tem konkretnim primerom nimam izkušenj, sem te pa hotela potolažiti s svojim mnenjem o Dr. Pušenjaku. Menim, da je avtoriteta na svojem področju in se vedno zavzame za vsak problem in jaz bi mu popolnoma zaupala glede njegovega mnenja. Vodij je tudi mojo nosečnost in mi opravil CR .
|
|
|
|
RE: CISTA V PLODOVEM TREBUŠČKU 16.12.2005 13:50:34
|
|
|
|
Dejča
|
Naj dodam še to, da sta tudi moj svak in svakinja zdravnika, ona celo na neonatalni in sem se seveda takoj pozanimala še za njuni mnenji in tudi onadva pravita, da je to zelo, zelo pogost pojav, ki večinoma izgine sam od sebe. Vse lepo ti želim!!
|
|
|
|
RE: CISTA V PLODOVEM TREBUŠČKU 16.12.2005 14:45:19
|
|
|
|
Andra
|
Tudi moja deklica se je rodila s prirojeno cisto, v velikosti dobre 4 cm. Cisto ima na vratu. NIč,posebnega, redno hodiva na kontrole in ko bo dopolnila eno leto, bova šli h kirurgu in ta nama bo določil datum operacije, saj ima mala takšno cisto, da ji raste. Bili sva že na punktiranju, pa je spet zrasla. Zaenkrat pravijo, da ni nič hudega ali bolečega, le malenkost moteče. Srečno tudi vam!
|
|
|
|
RE: CISTA V PLODOVEM TREBUŠČKU 16.12.2005 17:46:28
|
|
|
|
metuljčica2
|
Ojla! Hvala vsem za odgovore, pojasnila in predvsem za vaše besede tolažbe. Verjamem kar mi je povedal dr. Pušenjak, vseeno pa ostajajo skrbi. Saj veste kakšne smo nosečke. Lp
|
|
|
|
RE: CISTA V PLODOVEM TREBUŠČKU 16.12.2005 19:38:16
|
|
|
|
Grascakinja
|
Pri moji tamali proti koncu nosečnosti tudi ni bilo jasno, ali ima tako velik mehur ali pa cisto v trebušni votlini. Zadevico smo opazovali na UZ in ker se je večala in manjšala, ni bilo večjega preplaha. Po porodu sem opozorila pediatrinjo na prvi viziti v porodnišnici in malo so odpeljali na UZ in temeljito pregledali, ugotovili so, da ima pač malo večji mehur, a v mejah normale, ko pa se jim je polulala, je bilo popolnoma jasno, za kaj gre :) Donosila sem praktično do konca (5 dni pred rokom), porod je bil lahek in kratek in neproblematičen - V bistvu ni na nič vplivala ta "cista", samo na to, da sem potem do konca nosečnosti vsakič imela UZ. Tako da, optimizem! Sem prepričana, da ne bo nič hudega.
< Sporočilo je popravil pupa25 -- 16.12.2005 19:43:07 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......