Petrolinka
|
Pozdravljeni! Smo bili pri zdravniku in smo dobili napotnico za bolnico za pregled z UZ. No zdravnica nam je razložila tudi nekaj stvari, ker naju je z atijem bilo predvsem strah dehidracije in nama je lepo razložila kakšni so znaki(suhe ustnice, suha usta, nič solzik pri jokanju, pa tista luknjica na vrh glave se mora že vredu s postim očesom videt in ne samo tipat, da gre za dehidracijo). No in potem smo šli v bolnišnico in tam smo bili sprejeti na oddelek pediatrije . No in prvo so malemu cmokecu vzeli kri, vodo, ga pregledli in potem so rekli, da boma ostala tam, da boma imela kontrolo hranjenja. Da pa boma UZ imela komaj čez 10 dni ker je taka gužva. Pa malemu so v rokico vtaknili kateter, če bo kje bruhal in dehidriral, da mu dajo infuzijo . Mene je igel tako strah, da si ga nisem upala vzet v roke, ker je imel tisto v roki vpiknjeno. Pa sem še isti dan prosila sestro, če bi mu lahko ven vzeli, ker si je v prvi uri že enkrat spipal ven in je že kri tekla pa so popravjali. No in zvečer so mi željo uslišali . No v bolnici je bilo striktno hranjenje na 3 ure pa pol spit in kupčka podirat. Pokazali so še par prijemov kako se kupček podira. No in bruhanja v loku ni bilo več samo polivanje parkrat čisto malenkost. Motilo me je edino to, da os mi nonstop govorili, da se hrani samo 20 minut in konec. Pri nas je problem, ker včasih 20 minut samo kupček podiramo. Ali naj potem rečem malemu "jok mali predolgo si kupčka podiral nič več mlekeca"!?!? No vzeli so še blato, ki ima kr tekoče s tem, da so rekli, da to ni driska ampak je to normalno blato. Driska je ko po vsakem obroku kaka in je tekoče. Naš mali pa ne kaka po vsakem obroku tako, da ni panike. Nekaeri dojenčki baje, predvsem dojeni imajo redko blato so rekli. In drug dan so mi zrihtali UZ, da smo hitro videli, če je kaj narobe in ni bilo! Morava pa še na kontolo nazaj v bonico na UZ. No v glavnem vsi izvidi so bili normalni, samo cmokec se ni zredil, ker je imel prvi dan tisto pikanje z iglami po katerem je spal 6 ur in ni nič jedel, drugi dan UZ, kjer je skoraj pljuča ven vrgel, kose je jokal in je potem spet bil čisto adijo pa spet ni nič jedel no in tretji dan zjutraj ko so ga vagali, se je pred vaganjem pokakal in polulal in je imel isto težo kot prejšnji dan . No pa na srečo me je doktor vseeno domov spustil. Dobili smo pa še napotnico za fizioterapijo, ker ima mehek vratni tonus(glavce ne potegne za sabo, če ga za roke potegneš v sedeči položaj....). Doma se sedaj držimo 3 ur, s tem da tamali zdaj že skoraj celo noč prespi. Odkar smo doma je še enkrat bruhal v loku in to edinkrat ko sma mu vmes med obroki dala čaj tako, da sma predvidevala, da mu čaj mogoče ne paše. Mu ga zdaj ne davama več. Je pa sedaj popoldan včeraj zvišal zahtevo po mleku iz prejšnjih 120 na 150ml. No in danes se je zbudil zjutraj ob pol šestih(spat pa je šel ob devetih). Zdajle je pojedel 80ml in že žaga naprej. Upam da se vam je dalo tole prebrat . Grem pomagat malemu žagat.....