|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bruhanje v loku
12.9.2005 18:06:05   
Petrolinka
Mi lahko prosim katera pove kaj je naredila če je bruhal v loku. Moj cmokec do sedaj tega ni delal. V soboto pa se je to zgodilo prvič danes pa že dvakrat. Ali je to lahko povezano z mojim mlekom, da mu mogoče kaj ne paše?
Ali je to že zaskrbljujoče (če bruhne tako v loku dvakrat zapored po dveh hranjenjih)? Ali se naj bi šla pokazat k pediatru? Sicer pa, kaj mu pa sploh pregledajo oz naredijo?
Bruhnil pa ni pri podiranju kupčka ampak že prej. Takoj po hranjenju, še preden sma prišla do podiranja kupčka.
Hranim pa ga po flaški moje mleko.
Cmokec je pa nedonošenček.

Na tej novi RR sem pa čisto zmedena, nikjer ne najdem iskalnika da bi si lahko sama poiskala. Ker rajtam da je bila kakšna mamica z istim problemom.

Hvala za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Bruhanje v loku
12.9.2005 18:08:51   
Naja31
Jaz bi raje takoj poklicala pediatra. Saj ves, da vedno pravijo, da ce samo poliva ni panike, ce pa bruha v loku pa k zdravniku.
Te nocem strasiti, ampak glede na to da ni bil 1x dogodek, pejte raje k zdravniku.

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Bruhanje v loku
12.9.2005 19:38:16   
SaaS
Bruhanje v loku je lahko zelo nevarno. Pokliči pediatra, takoj. To se pojavi nekje pri 6tednih ponavadi. Zapre se mišica med želodčkom in požiralnikom, otrok zelo malo dobi v želodček. Potrebno mu je dajati po malem za piti, da ne bi dehidriral. Reši pa se z operacijo in potem spet normalno je in prebavlja.
Vem, ker je imel moj brat to. Je pa mama rekla, da to v loku je res lok..
Čim prej h pediatru!!!

Neposredna povezava do sporočila: 3
   Bruhanje v loku
12.9.2005 19:52:29   
ibiza
Mi smo mel isti problem, samo je bil mali star že sedem mesecev-tudi nedonošenček. Našemu je škodovala banana, ampak nismo vedli in smo ga seveda sredi noči peljali na dežurno, ker je bruhal trikrat v pol ure. Baje pa ni dobro, če nedonošenčki prehitro pojedo, mi smo mu med obrokom dva do trikrat kupček podiral. Brez panike, vseen pa poklič na dežurno pa dovolj mu daj za piti.
lp.

Neposredna povezava do sporočila: 4
   Bruhanje v loku
13.9.2005 14:55:33   
simona2
Ravnokar sem prebrala en odstavek o bruhanju v loku v eni knjigi, kjer piše: "...Če do njega pride samo enkrat in to v prvih 72 urah po porodu, verjetno ni nič resnega. Če pa se ponavlja po vsakem obroku ima dojenček morda zaporo v izhodu iz želodca, zaradi katere je potrebno zdravljenje. Tka zapora je zelo redka".

Vendar pri vaju verjetno ne gre za zaporo, saj bi se to pokazalo že veliko prej, tako da brez skrbi.

Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
13.9.2005 16:03:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 6
   Bruhanje v loku
14.9.2005 23:11:00   
pravljica
meni je bruhal v loku, ko smo se 5 ur vozili na morje...tam sem ga takoj nahranila (ponoči) in seveda je vse izbruhal, to se je ponovilo še pri naslednjem hranjenju tisto jutro...enako je bilo ko smo se vrnili domov...očitno mu je preveč pretreslo trebušček

Neposredna povezava do sporočila: 7
   Bruhanje v loku
15.9.2005 7:32:57   
mišek
Res se bruhanje v loku pojavi pri pilorostenosi, vendar glede na starost mislim, da je tvoj otroček nima, ti pa svetujem, če se še bo bruhanje ponavljalo, da greš z otročkom k zdravniku.
Moj nasvet. Probaj s podiranjem kupčkaže med hranjenem in ne samo na koncu, ko že vse poje, probaj mu dati večkrat po malem mleko.
Kaj bi otročku delali v bolnici? Glede na to da s bruhanjem izgublja tekočino bi mu jo nadomestili z infuzijo. Če se še bi bruhanje ponavljalo pojdi k zdravniku da ne pride do dehidracije.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 8
   Bruhanje v loku
15.9.2005 8:15:29   
Baby
oj!
Nočem te strašiti, ampak pojdi kar takoj k zdravniku. Moja mala je začela bruhati, ko je bila stara 6 tednov. Ugotovili so, da ima pilorostenozo. Ampak to je le ena od možnosti. Lahko ima samo virus. Poročaj!!!

Vse najboljše in čim prej se pozdravita!

Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bruhanje v loku
24.9.2005 6:34:45   
Petrolinka
Pozdravljeni!

Smo bili pri zdravniku in smo dobili napotnico za bolnico za pregled z UZ.
No zdravnica nam je razložila tudi nekaj stvari, ker naju je z atijem bilo predvsem strah dehidracije in nama je lepo razložila kakšni so znaki(suhe ustnice, suha usta, nič solzik pri jokanju, pa tista luknjica na vrh glave se mora že vredu s postim očesom videt in ne samo tipat, da gre za dehidracijo).
No in potem smo šli v bolnišnico in tam smo bili sprejeti na oddelek pediatrije user posted image . No in prvo so malemu cmokecu vzeli kri, vodo, ga pregledli in potem so rekli, da boma ostala tam, da boma imela kontrolo hranjenja. Da pa boma UZ imela komaj čez 10 dni ker je taka gužva. Pa malemu so v rokico vtaknili kateter, če bo kje bruhal in dehidriral, da mu dajo infuzijo user posted image . Mene je igel tako strah, da si ga nisem upala vzet v roke, ker je imel tisto v roki vpiknjeno. Pa sem še isti dan prosila sestro, če bi mu lahko ven vzeli, ker si je v prvi uri že enkrat spipal ven in je že kri tekla pa so popravjali. No in zvečer so mi željo uslišali user posted image . No v bolnici je bilo striktno hranjenje na 3 ure pa pol spit in kupčka podirat. Pokazali so še par prijemov kako se kupček podira. No in bruhanja v loku ni bilo več samo polivanje parkrat čisto malenkost. Motilo me je edino to, da os mi nonstop govorili, da se hrani samo 20 minut in konec. Pri nas je problem, ker včasih 20 minut samo kupček podiramo. Ali naj potem rečem malemu "jok mali predolgo si kupčka podiral nič več mlekeca"!?!?
No vzeli so še blato, ki ima kr tekoče s tem, da so rekli, da to ni driska ampak je to normalno blato. Driska je ko po vsakem obroku kaka in je tekoče. Naš mali pa ne kaka po vsakem obroku tako, da ni panike. Nekaeri dojenčki baje, predvsem dojeni imajo redko blato so rekli.
In drug dan so mi zrihtali UZ, da smo hitro videli, če je kaj narobe in ni bilo!
Morava pa še na kontolo nazaj v bonico na UZ.
No v glavnem vsi izvidi so bili normalni, samo cmokec se ni zredil, ker je imel prvi dan tisto pikanje z iglami po katerem je spal 6 ur in ni nič jedel, drugi dan UZ, kjer je skoraj pljuča ven vrgel, kose je jokal in je potem spet bil čisto adijo pa spet ni nič jedel no in tretji dan zjutraj ko so ga vagali, se je pred vaganjem pokakal in polulal in je imel isto težo kot prejšnji dan user posted image . No pa na srečo me je doktor vseeno domov spustil.
Dobili smo pa še napotnico za fizioterapijo, ker ima mehek vratni tonus(glavce ne potegne za sabo, če ga za roke potegneš v sedeči položaj....).
Doma se sedaj držimo 3 ur, s tem da tamali zdaj že skoraj celo noč prespi. Odkar smo doma je še enkrat bruhal v loku in to edinkrat ko sma mu vmes med obroki dala čaj tako, da sma predvidevala, da mu čaj mogoče ne paše. Mu ga zdaj ne davama več.
Je pa sedaj popoldan včeraj zvišal zahtevo po mleku iz prejšnjih 120 na 150ml. No in danes se je zbudil zjutraj ob pol šestih(spat pa je šel ob devetih).
Zdajle je pojedel 80ml in že žaga naprej.
Upam da se vam je dalo tole prebrat user posted image .
Grem pomagat malemu žagat.....user posted image

Ko misliš, da že vse obvladaš, spet neka nova fora...

(odgovor članu Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.10.2005 1:33:06   
KODA
Naša dva sta oba bruhala v loku in polivala.Maj bolj,kot Vid.Pri Vidku je to izvenelo do 6meseca,brez posebnosti.Pri Maju je bil to večji problem.Začelo se je pri starosti 2 mesecev s polivanjem,ki je prešlo v bruhanje v loku.Bilo je tako intenzivno da ni napredoval na teži.(por.t.3320g v34.tedn.)pri enem letu je otrok imel samo 7kg.Še prej sva bila 3x hospitalizirana,kjer so ugotoviliGER.Ko pa je začel uživati gosto hrano,se je to malo ublažilo.Izvenelo pa je šele okoli 13 meseca.Zdaj pri 5letih ima 22kg in ni nikjer nobenega sledu o refluksu.user posted image user posted image

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

Neposredna povezava do sporočila: 11
2.10.2005 1:49:00   
KODA
Prejle se nisem mogla spomnit katero mleko smo mu dajali.Zdaj mi je kapnilo.AptamilAR.To je zgoščeno mleko.To je bilo 5 let nazaj,zdaj ne vem a še obstaja.To so nam priporočili na kliniki,ko je polival in bruhal.user posted image user posted image

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.10.2005 11:41:28   
Barči78
Aptamil AR je super. To je edino mleko, ki ga naše ne poliva. No, malo ga še vedno ven priteče, ker ni nič pri miru. Smo pa poskusili Novalac proti polivanju - zanič, še bolj ga je polivala kot kakšno navadno formulo za dojenčke.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?