Marelica
|
Hvala za nasvete! No, da poročam, kaj se je razvilo. Noč je bila prava žurka, zbujala se je nonstop v joku, v spanju pa samo premetavala in prav potiho ječala. Ko sem ji hotela že skoraj na silo dat čaja je bila na robu bruhanja. No, potem je pa spila ob pol enih eno dozo mleka (200ml) in se malo umirila, vročična je bila pa precej. Tudi nosek sem ji sčistila in je bil poln tekoče sluzi. Žurka se je sicer ponavljala in sem ji v budnem stanju merila vročino. Sem pa tako jezna, ker imamo čisto nov digitalni termometer in v treh zaporednih meritvah vedno pokaže različno in to za slabo stopinjo razlike. Ko sem izmerila 38,3 sem imela vsega dovolj in sem ji kar dala Calpol, sploh ker se mi je zdelo, da ječi zaradi kake bolečine. Okoli 4h zjutraj je bilo spet zelo hudo, zavračala mi je čaj in sem ji šla namešat mleko, ki ga je na dušek popila 180 ml. Potem se je pa čisto umirila in spala do 8h zjutraj. Zdaj je dokaj živahna. Sicer ne z velikim apetitom ampak je lepo pojedla svojo mlečno kašico in se že pogovarja s svojimi igračami. Koliko ima temperature ne vem, ker sem spet dobila čisto različne rezultate: od 36,6 do 35,8. Tako da je vročina verjetno nima več. No, se ji pa na očkah vidi, da ni čisto zdrava in bo morala malo odležat. Nosek je pa res malo zamašen, ampak ni sile. Zdaj pa še eno vprašanje: Kaj res nobena nima takih izkušenj, da malček NOČE piti drugega kot mleko? Smo probali res vse možne variante in popije hudo male količine (premalo, da bi lahko preprečil dehidracijo). Najbolj se obnese pitje po navadnem lončku, ker pije verjetno bolj iz radovednosti. Samo kaj, ko gre pol mimo in se ji vsake toliko skoraj do bruhanja zaleti. In res se ji kar gor dviguje. Pa ni važno ali je sok ali čaj ali voda... Ne bi nikoli mislila, da imajo lahko malčki take probleme, če ne bi imela živi primer kar doma. No, malčica je zaspala v objemu svojega zajčka, kar ji ob taki uri sploh ni podobno. Očitno smo staknili kako virozo.
|