|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bruhanje
4.9.2008 20:47:17   
pikica_30
Vem, da je bilo o polivanju že kar nekaj napisanega, ampak kolikor sem jaz razbrala iz starih tem, polivanje pomeni, da takoj po obroku oz. tudi kasneje pride iz dojenčka še čisto, neprebavljeno mleko. Bruhanje pa je bruhanje že sesirjenega, grudastega mleka. No, pri našem 3 mesece starem user posted image  se torej srečujemo z bruhanjem. Do cca. 14 dni nazaj je bilo vse zelo ok, potem pa kar naenkrat to bruhanje. Naredili smo že vse ukrepe: podiramo kupčke, držimo user posted image  30 min po obroku pokonci, AR mleko, dvignjeno ležišče. Ampak naš mali čisto lepo podira kupčke in pri tem nič ne poliva, potem po 30 min ga odložimo in on je potem zelo živahen in zelo brca in v nadaljnji uri in pol sigurno 1x ali 2x bruha (grudičasto mleko) in to zelo veliko - sva mokra oba, jaz in on - preoblačimo se 5x na dan. Drugače je zelo zadovoljen dojenček. ponoči spi 8 ur, se veliko smeje in normalno pridobiva na teži. Moje vprašanje je, ali je smiselno, da bi pri pediatrinji vztrajala za napotnico za pediatrično, ker tudi če je ugotovljen refluks, po moje ne moremo nič drugega storiti kot že storjene ukrepe. Ali pa mogoče dojenčki dobijo kakšne tablete ali sirupe ali karkoli drugega, če je ugotovljen refluks? Ali je torej to bruhanje isto kot polivanje (ki baje zelo izgine pri 6 mesecih, ko se začne uvajati gosta hrana) ali je bolj nevarno? Blesavo je tudi to, ker hodimo na nevrofizioterapijo in bi mogli delati vaje (predvsem krčenje nog in pritiskanje na trebušček), pa sedaj pri vsaki taki vaji samo bruhne. Bruhne tudi, če ga po 2 urah po obroku vzdignem in stisnem k sebi (pokončni položaj s trbuščkom proti meni). Zgleda, da mu vsak pritisk na trebušček/želodček povzroči bruhanje. Ne gre pa v loku (1 meter daleč in več), ampak kakšna 2 decimetra.

Hvala vnaprej za vse izkušnje in nasvete. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bruhanje
4.9.2008 20:57:26   
Tisana
Jaz bi vsekakor vztrajala na napotnici, saj je lahko bruhanje oz. polivanje posledica tudi alergije. Poleg tega je naša pupa zaradi refluksa dobila zdravila.

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu pikica_30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bruhanje
4.9.2008 21:10:04   
inesc
Tudi jaz bi se posvetovala s pediatrom. Moj user posted image  ima refluks, ki je počasi v pojenjanju, je pa kolegičina hčerkica dosti bruhala. Je bila na pediatriji v LJ, saj je bruhanje sesirjenega mleka dražeče za požiralnik. njeni tamali so potem merili ph v požiralniku. Lahko pride do kroničnega vnetja.

Mogoče ima pa samo občutljiv želodček. Ko je bil moj partner dojenček, je odreagiral na vsak pritisk na trebušček in bruhal. No, vsaj tako je rekla tašča. Pa je danes čist zdravuser posted image .

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




bruchanie in vrtec
kostekova

kaj bi ste kot prvo pomisleli cebi vas otrok zacal bruchat an se slabo pocutil'

sigurno to ima iz vrtca (16%)

nekaj je pojedl (27%)

slaba prechrana (2%)

spet neka viroza (56%)


Število vseh glasov: 313

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!