|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bronhitis-prosim za nasvet
31.1.2009 15:54:59   
nutela
Naš mali škratek ima komaj 4 mesece. Že kaka 2 meseca je malo pokašljeval. V torek sva imala posvetovalnico in se mu je cedilo iz učk in je kašljal. P se je odločila, da ga ne cepi in rekla, če bo slabše, da se vrnemo. Ker smo v dveh mesecih že dvakrat bili pri P samo, da mu posluša pljučka se nisem sekirala, ker je bilo vedno vse ok. Zdaj pa je začel kašljati kot bi se davil. En dan je imel še vročino. Seveda smo takoj šli k P. Izmerila mu je kisik v krvi - bilo je Ok, in rekla naj preventivno pridem naslednji dan. Naslednji dan pa ga je dala na inhalacijo in smo dobili Ventolin za domov, diagnoza BRONHITISuser posted image user posted image user posted image . Grozno mi je.

Kako dolgo ponavadi vse skupaj traja, da se stanje popravi? Kontrolo imamo v torek, če pa bi težje ali prehitro dihal pa naj gremo v bolnico so nam rekli. Koliko vdihov je za to starost po vaše normalno?

Slišala sem za nekakšno tapkanje po hrbtu, ki naj bi pomagalo. Kako ste si ga namestile- kakšen položaj?

Cela sem že panična, samo spremljam kaj počne, kako diha ipd.? Po eni strani bi bila bolj mirna, če bi bili v bolnici, kjer bi ga strokovno spremljali, saj me je strah, da bi se vse spremenilo še v bronhiolitis. Kaj moram najbolj paziti po vaše?

Sicer pa mu vlečeva iz nosa noro veliko zelene sluzi, ful se mu je vse odprlo. Mislite, da je to ključen znak, da mu gre na bolje?

Ful me je strah. Tega nihče ni imel v moji družini, ne pri fantu, pa tudi naša prvorojenka ni imela takih težav.

Za vsak odgovor bom hvaležna;

zaskrbljna mamica.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bronhitis-prosim za nasvet
31.1.2009 16:24:20   
lelaval
Če je dobil ventolin (ali pa berodual), mu ta le razširi sapnice, ki se pri bronhitisu zožijo, zato pa je oteženo dihanje - ne skrbi - pumpica mu le pomaga. V bolnico pa greš v slučaju, če pumpica nima učinka - mu tam dajo inhalacije, pregledajo in po potrebi zdravijo. Navadno ni tako hudo, kot pa je hudo otroka gledat in poslušat ob bronhitisu.
Jaz sem nastavek za pumpico raje kar kupila - ti svetujejo, da dajaj preko jogurtovega lončka, a tam gre večino zdravila ven, pa še trd je, dočim nastavek je mehak in se lepo prilega obrazku - ko sem ponoči dajala inhalacije, sina sploh nisem zbudila - je kar dalje spal.
Pa ne skrbi preveč - sluz in kašljanje pomeni, da se mu stanje izboljšuje - s tem se mu tudi dihalne poti čistijo.
Edino, če se mu bodo bronhitisi ponavljali, ne dajaj za kašelj sirupov za kašelj (Panatus in podobne), pač pa le tistega iz smrekovih vršičkov in zeliščni čaj. Ta prvi namreč delajo zamašek, namesto, da bi se sluz ščistila - tako do meni 3 zdravniki rekli.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu nutela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bronhitis-prosim za nasvet
31.1.2009 16:30:15   
Petr_a
http://med.over.net/forum5/search.php?46,search=bronhitis,page=1,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=THISONE

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bronhitis-prosim za nasvet
31.1.2009 17:57:41   
bskrle
Vleče se vsaj 14 dni.
Možnosti ponovitve so velike.
Otroka daj čez kolena in ga tapkaj po hrbtu.
Čistite nosek. A ste dobili ventolin v obliki sirupa ali pršilo?

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bronhitis-prosim za nasvet
31.1.2009 18:06:39   
nutela
Dobili smo pršilo z navodilom, da mu čez dan dajemo na 4 ure dva vpiha in ponoči na 6 ur dva vpiha.

V koliko dneh ste vidle pozitivne spremembe?

Prejšnje dni se je tamali zbujal, ker ga je dražil kašelj in sva oba s fantom šetala gor pa dol po sobi. Kakor sva ga položila na posteljo ga je začelo dražit in silit na kašelj. Danes je v času budnosti kar precej zelenega ven navrgel. Še vedno pokašlja grdo, kot bi se davil. Končno pa le malo več skupaj spi. Je pa dobre volje in nasmejan.

Diha pa kar hitro (cca. 40 vdihov na minuto), zato sem klicala dežurnega, če bi ga bilo treba pripeljat. Glede na to, da je imel tudi rahlo vročino pa so nam rekli, da je običajno pri vročini, da je dihanje pospešeno in če ni pomodrel in se normalno odziva, da je ok.

Upam, da bo šlo na bolje, ker sem kar malo panična (pojem bronhitisa mi je namreč do včeraj bil čisto tuj).

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bronhitis-prosim za nasvet
31.1.2009 20:23:34   
ksenija12
Nutela, vdihe mu štej takrat ko je umirjen, ko spi, ne v budnem stanju..ko spi, naj bi jih bilo pod 30. Rahla odstopanja so zaradi vročine. Če je lepo razpoložen, bodi pomirjena.

(odgovor članu nutela)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bronhitis-prosim za nasvet
31.1.2009 20:25:13   
ksenija12
Aja, še to - glede na število vdihov, ki ti jih je predpisala, verjetno ni najhujše...mi smo že imeli ventolin po 3 vpihe na 4 ure, pa je komaj pomagalo (smo morali včasih dati že kar na 3 ure)..

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bronhitis-prosim za nasvet
1.2.2009 22:51:59   
meeryana
Ela je pred prbl. 14imi dnevi začela kašljat in smrkat. Čez vikend sva bili doma, ob večerih povišana temperatura. Se mi je zdelo, da pač majhen prehlad. Ponoči iz nedelje na ponedeljek, pa sem jo po tem, ko se je podojila slišala kako diha. Hropla je in piskala. Pa sem jo takoj zjutraj pobasala in peljala k nadomestnemu zdravniku, ki jo je poslušal in postavil diagnozo bronhitis s piskanjem. Popoldne smo šli k svoji P in diagnoza:  astmatični bronhitis. Berodual in Fixotide, na 8 ur, vsako po en vdih.
Navodila P: Takoj smo morali umaknit vse plišaste igračke od posteljice, zračit vsaj 3x na dan po 20 min in vlažit stanovanje z mokrimi brisačami na radiatorjih in vlažilcem zraka, da smo vzdrževali vlažnost nad 50%.
Pred kopanjem smo vsak dan v kopalnici inhalirali kamilice.

V četrtek je imela pregled in je bilo malo bolje, ampak smo morali nadaljevati z omenjenimi zdravili. V ponedeljek, točno en teden po postavljeni diagnozi in 9 dni po prvem smrkanju in kašljanju, je imela pregled in je bila ZDRAVA!
Sedaj nadaljujemo z mokrimi brisačammi in vlažilcem, plišaste igračke pa dam vsake toliko v zmrzovalnik....zaradi pršic, ki so lahko vzrok za obolenje. Tudi pri nas v družini ni nihče imel astme ali bronhitisov.

Upam, da se ne ponovi! VSo srečo in da se tvoj otrok čimprej pozdravi!



< Sporočilo je popravil meeryana -- 1.2.2009 22:52:54 >

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bronhitis-prosim za nasvet
3.2.2009 22:49:57   
polona5
Lepo, da ste se pozdravili, samo, če hočeš bit v stanovanju z manj pršicami, moraš tudi odstranit vse tepihe, zavese (ali pa imet lahke pralne zavese, ki se jih lahko večkrat brez problema opere), pliše lahko daš v zamrzovalnik za 24 ur, samo jih moraš potem še oprat. V zamrzovalnik se pliškote da zato, ker se jih pere ponavadi pri 30C, pršice pa poginejo samo pri pranji nad 60C. Čim manj ali nič sobnih rastlin, ker se na njih tudi prah nabira, ter redno 1x tedensko menjavanje posteljnine in pranje le-te nad 60C. Če pa je potrjena alergija na pršico, je dobro nabaviti posebne antialergijske posteljne prevleke za vzmetnico in vzglavnik - te preprečujejo nabiranje pršic v njih. Lep pozdrav.

(odgovor članu meeryana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bronhitis-prosim za nasvet
17.2.2009 15:11:54   
srček30
Mi kašljamo že kak mesec in  imamo problem z bronhitisom in smo dobili berodual inhalacije na 8 ur. Kaj svetujete pa v tem času glede sprehodov in kopanja? Naša ima 6 mesecev in pol. Nakdo svetuje sveži zrak, drugi pravi da bolje da se držiš noter. S kopanjem pa ravno tako.
Je katera probala z oblogo s kuhanim krompirjem? (krompir skuhaš, ga pretlačiš, daš v plenico in mlačnega položiš na prsni koš) Nekje sem brala da pomaga.

Hvala za nasvete,
l.p.

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bronhitis-prosim za nasvet
17.2.2009 15:37:04   
srček30
Pa še to, na prsi lahko daš tudi kamilico prežgano na olivnem olju ali maslu. Jaz sem ji to dala zvečer, pa jo je za ponoči kar pomirilo glede kašlja.
Diagnozo Bronhitis smo dobili pa 4 dni nazaj, tko da sprej Berodual ji dajem šele 4 dni.

(odgovor članu srček30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Tretji otrok, da ali ne?
endrina

Ali bi se poleg dveh otrok odločili še za tretjega?

da (72%)

ne (28%)


Število vseh glasov: 289

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!