|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Brohitis kako zgleda - rabim pomoč hitro
21.2.2009 13:03:00   
puncica
A mi lahko prosim čim prej kdo pove kako izgleda bronhitis. Taveča namreč nima popolnoma nič glasu, ji razhlo teče skoz nos in tako čudno diha, vročino ima tam okol 37,2. Skrbi me da ni fasala kak bronhitis, kakšni so sploh znaki in kako zgleda hropeče dihanje. Sama nima o tem niti malo pojma ker smo do zdaj bili popolnoma zdravi. Zdravniku sploh ne znam razložt kako tole dihanje.

A ji lahko sama kako pomagam al morva k dežurnemu. user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Brohitis kako zgleda - rabim pomoč hitro
21.2.2009 13:59:20   
marjetica23
moj nečak je to imel, je bil v bolnici, zato je bolš da ga pelješ k dežurnemu doktorjuuser posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.2.2009 14:41:14   
Anonimen
,
IZVIRNO SPOROČILO: puncica

A mi lahko prosim čim prej kdo pove kako izgleda bronhitis. Taveča namreč nima popolnoma nič glasu, ji razhlo teče skoz nos in tako čudno diha, vročino ima tam okol 37,2. Skrbi me da ni fasala kak bronhitis, kakšni so sploh znaki in kako zgleda hropeče dihanje. Sama nima o tem niti malo pojma ker smo do zdaj bili popolnoma zdravi. Zdravniku sploh ne znam razložt kako tole dihanje.

A ji lahko sama kako pomagam al morva k dežurnemu. user posted image

BRONHITIS:težko in hropeče dihanje, vročina do 39 °c, suh kašelj, zamašen nos,  to so vsi znaki bronhitisa najbolj značilen pa je težko in hropeče dihanje, če ima to potem brž v avto in k dohtorju, ker je lahko kritično in bo pristala na kisiku!
upam da sem ti kaj pomagala! vso srečo!!!!!!!!!!

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
21.2.2009 17:51:26   
ksenija12
Upam da nisem prepozna za odgovor - značilno za bronhitis je piskanje na koncu izdiha - se pravi hrope in na koncu se sliši še pisk. Glede dihanja in dihalne stiske pa moraš biti pozorna na število vdihov kadar spi.
Brez panike, štej število vdihov med spanjem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.2.2009 18:19:22   
Gina
NIč glasu nima veze z bronhitisom, ima pa veze z vnetjem grla.
Pri bronhitisu kašljaš in hropeš, podobno na nek način kot pri astmi ali pljučnici. Pa kar naprej te sili na kašelj. Vročino pa lahko imaš ali pa ne, če se jaz kaj sebe spomnim, pa moje mami, ko je res pogosto to imela.

Če pa otrok ne more dihat, je pa lahko še marsikaj drugega - jaz sem pri bronhitisu in pljučnici relativno normalno dihala, če kašelj izvzamem. Duši me pri alergiji - astmi, otroke pa vem da duši pri bronhiolitisu, pa zihr je še polno tega - lahko ima samo tako zelo poln nos, da je neprehoden in se sliši kot da ne more dihat, ker res hne more skozi nos. Najboljše da jo pelješ pokazat zdravniku.

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.2.2009 20:28:35   
tatam
Brez glasu in čudno dihanje so bolj znak laringitisa,kateri ponavadi doseže vrhunec ponoči. Takrat pa otroka (pri nas je blo tako!) začne dušit,pa lajajoče kašlja...Upam,da si bla pri zdravniku!Pa javi kaj je blo..

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.2.2009 21:00:18   
Blueeyes
puncica upam da je samo lažni alarm.. da ni res bronhitis... ja, se pa strinjam s Cveko30... je vse prov napisala... nažalost iz lastnih izkušenj poznam

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.2.2009 8:26:09   
caillou
Punčica, upam da je danes že boljše. Drugače pa je pri bronhitisu oteženo dihanje, saturacija je precej nizka in človek enostavno ne more spati, ker so napadi kašlja takrat pogostejši in močnejši. Ko se telo umirja, so še intenzivnejši. Midve z Emo sva spali kar v sede. Jaz sem jo držala v naročju, da je vsaj pol urce skupaj odspala. Potem sva vlažili dihalno pot s tekočino in z angalom.

No, upam da je samo en močnejši virus. Mi smo pristali v bolnišnici, ker tudi v stoje ni več mogla dobro dihati. Pri naši revi so potem sumili na obstrukt pljuč, ampak ji je kisikova maska potem pomagala držat pljučka v dokaj normalnem stanju.

Bronhitis zna biti zelo zahtrbna zadeva. Saj veste, pljuča se ne regenerirajo. Pa ne da delam paniko, samo resnično še danes ne razumem staršev, katerih otroci začnejo kašljati septembra in nehajo junija, če imajo srečo seveda.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.2.2009 22:24:03   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: caillou

Pa ne da delam paniko, samo resnično še danes ne razumem staršev, katerih otroci začnejo kašljati septembra in nehajo junija, če imajo srečo seveda.

Naš ta velik kašlja od oktobra in ne neha. Sva bila nazaj ne vem kolikokrat, ap ne pogruntajo kaj je. Kaj češ pa v tem primeru naredit, razen da grem še enkrat jutri tja?

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.2.2009 22:28:45   
Naja31
samo resnično še danes ne razumem staršev, katerih otroci začnejo kašljati septembra in nehajo junija, če imajo srečo seveda.

To si pa tako napisala, kot da starši sami to želimo. user posted image

Moj starejši kašlja zdaj že en mesec, smo bili pri zdravniku, je samo rekla, da se vleče. Pljuča so ok, zdrav je,samo večkrat na dan zakašlja.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.2.2009 6:16:40   
caillou
Ja, včasih imam pri kakšnih starših občutek da jih sploh ne moti, če njihov otrok kašlja. Nekoč mi je celo ena mama rekla, se mora pač izkašljat. Zaradi tega ga ona že ne bo vlekla k dohtarju, saj nima vročineuser posted image . Včasih je to še slabše, ne?

Tudi naš mali je pri dveh letih kašljal tri mesece skupaj in so non-stop govorili, da je viroza, pa spet nova viroza, pa spet novo viroza,.........no  na koncu, ko so ga dali na slikanje, pa so ugotovili izrazito povečane bronhije, ki zagotovo povzročijo astmo. Gina, mogoče bi pa res mogli na slikanje?
No, naš mali je takrat končno dobil antibiotike in je bilo v treh dneh dobro.

Naja, med tvojim otrokom, ki parkrat na dan zakašlja in neko punčko, ki jo slučajno poznam in kašlja že vso dooooolgo zimo, pa meni verjemi, je bistvena razlika.

< Sporočilo je popravil caillou -- 23.2.2009 6:17:16 >

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.2.2009 11:13:34   
Gina
Naš je imel že vse, od antibiotikov, do antihistaminikov, zdaj je nekaj prav proti astmi...pa nobena reč ne pomaga. On kašlja. user posted image  Bova šla nazaj ta teden.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.2.2009 11:21:49   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: caillou
Tudi naš mali je pri dveh letih kašljal tri mesece skupaj in so non-stop govorili, da je viroza, pa spet nova viroza, pa spet novo viroza,.........no  na koncu, ko so ga dali na slikanje, pa so ugotovili izrazito povečane bronhije, ki zagotovo povzročijo astmo. Gina, mogoče bi pa res mogli na slikanje?
No, naš mali je takrat končno dobil antibiotike in je bilo v treh dneh dobro.

No, mater, moj že skoraj 3 mesece kašlja, pa tudi pravijo, da se na pljučih nič ne sliši. No, ene 14 dni nazaj je to P rekla. pa tudi ima vsake toliko virozo, komaj pozdravimo eno, je že naslednja na vrsti. Imel je 3.
A naj jaz tudi grem nazaj ali kaj?

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.2.2009 11:22:35   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Naš je imel že vse, od antibiotikov, do antihistaminikov, zdaj je nekaj prav proti astmi...pa nobena reč ne pomaga. On kašlja. user posted image  Bova šla nazaj ta teden.

Gina, kako pa tvoj kašlja? Ker moj čisto mokro, samo sploh se ne neha.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.2.2009 11:59:38   
ninocka
Nas starejsi ima kronicne bronhiolitise. Nazadnje je tolk tezko dihal, da tudi 2 besed ni mogu povedat, dezurni P mi pa rece, da je to od noska user posted image user posted image

Pri nam se kaze tko, da tezko diha, hrope in piska v pljucih (se slisi, če mu glavo naslonis na hrbet), pa tudi tko se slisi, kaslja (suh ali moker kaselj), pospešeno diha s trebuhom in vgreza se mu jamica na vratu.

Glede kašljanja in vozenja k P je pa tko - mi tud velikokrat kašljamo, pa ga ne vlečem vsakič tja.  Samo zaradi kašlja se mi zdi nesmiselno, ker če ga pripeljem zdravega v čakalnico polno bolnih otrok - ja, kaj sem mu pa dobrega nardila? Sej poznaš svojega otroka in ko vidiš, da ni vse OK oz. da se kašelj razvije v kaj več, ga pa takrat pelješ.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.2.2009 19:52:59   
caillou
Ja, nedolžen kašelj je lahko eno veliko sranje. Mene je izučilo mesec ali dva nazaj, ko mi je tamala skorej podelala. Aja, pa nč se ne hecam in pretiravam. Kako je s tvojo hčerko punčica????!!!!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.2.2009 10:42:18   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Ne, naš kašlja zdaj na suho. Problem je pa v tem, da mu enkrat na pljučih sliši nekaj in reče da se sliši kot pljučnica ali astma, pregleda kri, pa je vsakič v redu. Ga naroči čez en teden, otrok še kar kašlja, sliši se nič. Vse se ponovi od začetka na cca 14 dni, ko spet sliši na pljučih šumenje in piskanje, pa kri v redu...otrok pa po štirih mesecih in pol še kar kašlja... Jutri sva naročena, pa grem stavit, da bo spet isto. user posted image

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.2.2009 16:11:00   
caillou
Ja, Gina in potem je že astma. No, upam, da je ne boste fasali? Pomoje moraš pa kar zatežiti s slikanjem in to na hard.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.2.2009 16:25:29   
Mišni

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Ne, naš kašlja zdaj na suho. Problem je pa v tem, da mu enkrat na pljučih sliši nekaj in reče da se sliši kot pljučnica ali astma, pregleda kri, pa je vsakič v redu. Ga naroči čez en teden, otrok še kar kašlja, sliši se nič. Vse se ponovi od začetka na cca 14 dni, ko spet sliši na pljučih šumenje in piskanje, pa kri v redu...otrok pa po štirih mesecih in pol še kar kašlja... Jutri sva naročena, pa grem stavit, da bo spet isto. user posted image

Ja potem pa res čudno, da ga slikati ni dala.

No, moj ima pa zdaj spet vročino, smo kar tako malo zmerili, ima pa 37,5. No, saj je bil skoraj cel teden brez, madonca.user posted image

Sem pa včeraj govorila z njegovo varstveno učiteljico, ki je rekla, da je ona imela čisto isto, 3 viroze eno za drugo, pa nos je imela ves čas zabasan in kašljala je. No, nazadnje so ji dali Hikoncil, se je pa pozdravila. Očitno bio treba tzudi mojemu dati kri pregledat. Bom danes klicala.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?