|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Brita oz. ostali filtri za vodo
17.8.2009 14:33:32   
malania
Živjo!

Odločam se za nakup vrča, ki filtrira vodo (poznam samo Britta). Ali ga mogoče kdo ima, pa kako je z njim zadovoljen?
Berem različne fore za in proti, tako da res ne vem ali ga kupiti ali piti iz pipe oz. ustekleničeno vodo user posted image

Kak nasvet? user posted image

Hvala!

Ni grdih žensk, so samo lene.
H. Rubinstein
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Brita oz. ostali filtri za vodo
17.8.2009 14:45:07   
miapia
Imam britto vrč in drugih niti ne poznam, ni pa v teh filtrih nobene umetnosti. Jaz vodo filtriram iz enega samega razloga - vodni kamen. Potem se pa kar navadiš, da tudi piješ iz nje. Za kuhanje je pa super, ker večino vodnega kamna zadrži.
nimam pa nobenega zadržka za pitje iz pipe in to tudi prakticiram, ker ima Slovenija v glavnem dobro vodo. Vsi strokovnjaki pa bi ti redno uporabo ustekleničene vode odsvetovali. Jaz jo uporabljam samo tam, kjer si mislim, da bi škodovala svojemu organizmu. Pa je lahko voda za domačine, ki so je navajeni, čisto v redu in pitna.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.8.2009 14:55:27   
čebeica maja
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

Imam britto vrč in drugih niti ne poznam, ni pa v teh filtrih nobene umetnosti. Jaz vodo filtriram iz enega samega razloga - vodni kamen. Potem se pa kar navadiš, da tudi piješ iz nje. Za kuhanje je pa super, ker večino vodnega kamna zadrži.
nimam pa nobenega zadržka za pitje iz pipe in to tudi prakticiram, ker ima Slovenija v glavnem dobro vodo. Vsi strokovnjaki pa bi ti redno uporabo ustekleničene vode odsvetovali. Jaz jo uporabljam samo tam, kjer si mislim, da bi škodovala svojemu organizmu. Pa je lahko voda za domačine, ki so je navajeni, čisto v redu in pitna.

se čisto strinjam, vodni kamen zadrži, brez odvečnih plastenk, ko gostu ponudiš vodo iz pipe v vrču lepši zgleda in okus je drugačen, veliko ljudi sem že navdušila z njim in so ga kupili, ko so pri meni vodo pili.
priporočam

< Sporočilo je popravil čebeica maja -- 17.8.2009 14:56:00 >

11.2.2007-Miha
16.3.2009-Maks

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.8.2009 15:03:38   
malania
Ja, pri nas doma smo bili navajeni piti vodo iz nekega izvira. Ko pa sem prišla v Lj. in videla kaj vse se nabere po lijaku... user posted image  smo začeli v Lj. vodo kupovat.
Sicer ko grem domov na obisk si pritovorim s sabo nekaj plastenk user posted image  ampak to no dovolj za našo porabo.. user posted image

Potem bo najbrž vrček kr Ok zadeva. Edino brala sem, da naj bi imela voda ''čuden'' okus? Vsaj dokler se človek ne navadi...?

Ni grdih žensk, so samo lene.
H. Rubinstein

(odgovor članu čebeica maja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.8.2009 15:28:16   
barika
imamo brito in je super!user posted image
kupila sma jo zaradi vodnega kamna in zaradi tega, ker je bilo v iztočeni vodi iz pipe veliko drobnega peskauser posted image

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.8.2009 15:41:45   
jajula
IZVIRNO SPOROČILO: barika

imamo brito in je super!user posted image
kupila sma jo zaradi vodnega kamna in zaradi tega, ker je bilo v iztočeni vodi iz pipe veliko drobnega peskauser posted image

enako, sem pa tisti filter ki je notri in je treba menjat kupovala v mercatorju, in sicer ne original, ker je bil dost cenejši

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.8.2009 15:44:50   
barika
jaz ga kupujem v merkurju (original)in je do sedaj še najcenejše, kot kje drugje ...

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
17.8.2009 17:11:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu barika)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
17.8.2009 17:38:59   
emmy
Jaz uporabljam Anna vrč in tudi Anna filtre.
http://www.anna.si/uvod

Drugače pa lahko kupiš Anna filtre, in so enaki kot Britta filtri oziroma pašejo v njihove vrče. So pa malo cenejši kot od Britte.
Aja, edino v te nove Brittine vrče (matrix ali kako se že imenujejo) ne pašejo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.8.2009 21:13:14   
žab*ca
Ja čebeica maja,res si nas navdušila.user posted image Jo že pridno uporabljamo,na okus se pa še privajam,ker res pride drugačen. Imamo pa tudi brito.

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.8.2009 7:55:20   
asso
Meni je super. Zadrži vodni kamen... okus je na začetku res nekoliko drugačen, malo grenkast, ampak se hitro navadiš. Moj bi rekel, da je okus bolj poln.

Naslednji moj vrč bo TA  predvsem zaradi tega, ker se filter menjuje vsakih 6 mesecev in pa to, da lahko konstantno filtriraš vodo. Npr. pri Briti je dobro počakati 15 minut pred drugim filtriranjem...

in kmalu TA  bidon za na pot...

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu žab*ca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.8.2009 8:30:32   
Eca
Mene pa zanima koliko stane ta britta vložek v Mercatorju? Jaz te vložke kupujem v Mullerju (po 6 komadov v škatli), pa se mi je zdelo, da so tu najcenješi. Spar in DM imata dražje, v Mercator pa ne hodim, ker nimam nobeneg v bližini doma.
Kakšni pa so tisti neorginalni vložki? Kako se imenujejo?

Hvala za odgovor.

Lp, Eca

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.8.2009 18:23:46   
citrončica
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

[/quote

enako, filtre kupim v Mullerju

< Sporočilo je popravil citrončica -- 18.8.2009 18:24:30 >

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.8.2009 19:57:01   
mily

IZVIRNO SPOROČILO: Eca

Mene pa zanima koliko stane ta britta vložek v Mercatorju? Jaz te vložke kupujem v Mullerju (po 6 komadov v škatli), pa se mi je zdelo, da so tu najcenješi. Spar in DM imata dražje, v Mercator pa ne hodim, ker nimam nobeneg v bližini doma.
Kakšni pa so tisti neorginalni vložki? Kako se imenujejo?

Hvala za odgovor.

Lp, Eca

Kuk pa daš za komplet?

jaz sem si ga ravnokar kupila in je bil en že zraven. Koker sem gledala stanejo trije okoli 16€ se mi zdi?!?

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.8.2009 22:45:01   
nadya
Jaz tudi uporabljam brito in mi je super.
Filtre kupujem v milerju in juh 6 v pa ketu stane približno 31 evrov.

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.8.2009 15:48:27   
čebeica maja
IZVIRNO SPOROČILO: žab*ca

Ja čebeica maja,res si nas navdušila.user posted image Jo že pridno uporabljamo,na okus se pa še privajam,ker res pride drugačen. Imamo pa tudi brito.

Mi bodo mogli še za reklamo kej nakazatuser posted image
Sej mi ga ne bi imeli, če ne bi flaško in dudo prekuhavala, pa je bilo vse belo od kamna, z uporabo vode iz vrča je flaška spet prozornauser posted image

Okus je mal bol izrazit pri menjavi filtra.

11.2.2007-Miha
16.3.2009-Maks

(odgovor članu žab*ca)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.8.2009 22:21:57   
ROZSI
Jaz sem dobila tudi taki vrč z filtrom ANA, pa me zanima kako pogosto je treba tale filter
menjat???
LP

Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
19.8.2009 23:01:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ROZSI)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
24.8.2009 8:18:31   
loremi
Jaz imam tudi Brito filter.
IZVIRNO SPOROČILO: malania
Edino brala sem, da naj bi imela voda ''čuden'' okus? Vsaj dokler se človek ne navadi...?

Okus je res malce drugačen, sploh ko je vstavljen svež filter, ampak se ga navadiš.

Punce, na kolk časa pa menjate filre, menda naj bi se največ na 4 tedne? meni so rekli, da naj menjam ali po 4 tednih ali pa po 100 litrih pretočene vode skozi filter.

Sedaj pa razmišljam, da bi kupila tisti filter, ki se montira pod umivalnik in po pipi priteče že prefiltrirana voda. Doma sem imela neko predstavitev kvalitete (oz. bojš rečeno nekvalitete) vode, ki jo pijemo. Izkazalo se je, da vsebuje kar precej snovi, ki naj v vodi nebi bile in včasih tud presegajo kriterije, ki so postavljeni kot dovoljene meje vsebnosti tega v vodi. Poprosila sem, da mi skontrolira še vodo iz filtra Brita, razlika je bila očitna. Še vedno pa ne takšna, kot je pri tem filtru, seveda če je to res.
Gre pa za filtre sistema http://www.poantah2o.si/ (tale se vgradi pod pipo: http://www.poantah2o.si/bassis-f300.html). Pozna mogoče katera to zadevo? Sedaj se odločava za nakup, trenutno imajo neko akcijo, ki kmalu poteče in je zadeva cenejša, potem ko bo dražja, se za nakup verjetno ne bova odločila user posted image . Vem, da se mogoče zdi smešno, da tako rečem, ampak tista, prvotna cena trenutno presega najino finančno razpoložljivost.
Enkrat letno naj bi serviserji prišli pogledat, kakšen je filter in ga po potrebi zamenjat. Sprašujem se, kakšni so tudi vaši piogledi na te vgradne filtre in pa mogoče izkušnje tistih, ki jih imate.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
24.8.2009 15:41:42   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: čebeica maja

IZVIRNO SPOROČILO: žab*ca

Mi bodo mogli še za reklamo kej nakazatuser posted image
Sej mi ga ne bi imeli, če ne bi flaško in dudo prekuhavala, pa je bilo vse belo od kamna, z uporabo vode iz vrča je flaška spet prozornauser posted image

Okus je mal bol izrazit pri menjavi filtra.

meni pa glih ta okus ful "paše"user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 20
25.8.2009 18:06:08   
nadya
Jaz mam na pokrovu števec, menjam ga približno na mesec in pol. Drugače se pa lepo vidi, ko prekuhavam vodo zauser posted image , kdaj je čas za nov filter. Se že začne kamen po malem nabirat.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.9.2009 18:44:02   
jakaracman
Eno vprašanje.V kolikšnem času moraš potem to vodo iz vrča porabiti?Recimo ali jo imaš lahko ves dan ali vsakič točiš svežo?

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.9.2009 18:47:34   
barika

IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman

Eno vprašanje.V kolikšnem času moraš potem to vodo iz vrča porabiti?Recimo ali jo imaš lahko ves dan ali vsakič točiš svežo?

men se zdi, da v navodilih piše, da naj ne bi bila voda stara več kot dva dniuser posted image

PRi nas se to kar polni in polniuser posted image , ene 3 vrče na dan spijemo.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.9.2009 18:51:45   
jakaracman
Hvala Barika.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
12.9.2009 16:21:15   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: nadya

Jaz mam na pokrovu števec, menjam ga približno na mesec in pol. Drugače se pa lepo vidi, ko prekuhavam vodo zauser posted image , kdaj je čas za nov filter. Se že začne kamen po malem nabirat.

Enako.

Kupila sem ga zaradi user posted image .

Meni je super. Brez njega ne gre, ker imamo nenormalno količino vodnega kamna.

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?