Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Brisanje ritke - prosim nasvete 7.10.2008 21:00:00
|
|
|
|
timoteja
|
Ojla, spet se obračam za kakšen nasvet...Naša 4,5 letnica gre navadno kakat v vrtcu in niti lani, niti letos (je v isti skupini, pri isti vzgojiteljici) jih nihče ne spremlja na stranišče. No, in naša češplja si "pozabi" obrisat ritko in pride domov z gatkami, da te kap...In res ne vem, kaj storiti, ali kaznovati, ali kaj, kajti z dopovedovanjem, grožnjami, da se ji bodo razvile bibice po ritki itd. ona vedno pač pozabi obrisati ritko, ker se ji kao preveč mudi...In res ne vem, ali jo kaznovati npr. z odvzemom najljubših igrač za kakšen dan ali kaj...Kako gre pa vašim to od rok?
|
|
|
|
RE: Brisanje ritke - prosim nasvete 7.10.2008 21:08:34
|
|
|
|
Rožica I
|
Mene bi bolj skrbelo, da bi jo ravno zaradi tega ritka pekla. Vsaj našega je, če ni zadeve zrihtal kot je treba. Drugače pa kaznovanje v takem primeru, po moje, ne zaleže in ni smiselno. Probaj jo nekako na drug način motivirat ali prosi vzgojiteljico naj gre z njo in počaka, da otrok opravi, kar mora. Jaz bi v skrajni sili poskusila (morda) s tem, da zvečer otrok sam opere pokakane hlačke. Mogoče bo praktično bolj dojela poanto ...
|
|
RE: Brisanje ritke - prosim nasvete 7.10.2008 21:14:50
|
|
|
|
Naja30
|
Kaj pa če prosiš, da gre nekdo z njo na stranišče?
|
|
|
|
RE: Brisanje ritke - prosim nasvete 7.10.2008 21:39:22
|
|
|
|
mama_milchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: timoteja Ojla, spet se obračam za kakšen nasvet...Naša 4,5 letnica gre navadno kakat v vrtcu in niti lani, niti letos (je v isti skupini, pri isti vzgojiteljici) jih nihče ne spremlja na stranišče. No, in naša češplja si "pozabi" obrisat ritko in pride domov z gatkami, da te kap...In res ne vem, kaj storiti, ali kaznovati, ali kaj, kajti z dopovedovanjem, grožnjami, da se ji bodo razvile bibice po ritki itd. ona vedno pač pozabi obrisati ritko, ker se ji kao preveč mudi...In res ne vem, ali jo kaznovati npr. z odvzemom najljubših igrač za kakšen dan ali kaj...Kako gre pa vašim to od rok? v našem vrtcu gre vedno vzgojiteljica na wc z otročkom oziroma kasneje vsaj preveri kako je; prosi vzgojiteljico, če jo malo pogleda;
|
|
|
|
RE: Brisanje ritke - prosim nasvete 7.10.2008 21:48:25
|
|
|
|
Tina26
|
Jaz bi tudi poprosila vzgojiteljico - pa saj to ni tak problem. Pri nas tudi vedno gre z njo če pove da gre kakat
|
|
|
|
RE: Brisanje ritke - prosim nasvete 7.10.2008 21:53:20
|
|
|
|
N _ B
|
IZVIRNO SPOROČILO: timoteja No, in naša češplja si "pozabi" obrisat ritko in pride domov z gatkami, da te kap...In res ne vem, kaj storiti, ali kaznovati, ali kaj, kajti z dopovedovanjem, grožnjami, da se ji bodo razvile bibice po ritki itd. ona vedno pač pozabi obrisati ritko, ker se ji kao preveč mudi... Mi imamo popolnoma enak problem. Že lansko leto smo vzgojiteljico prosili, da malo pogleda in letos (ima drugo) spet. Ampak problem je v tem, da naša reče, da gre lulat in "mimogrede" ona še kaka. Kar tako, na hitro in potem se tako hitro tudi obleče nazaj. Ritko si že obriše, kako je pa druga pesem. Nikoli ni časa.
|
|
|
|
RE: Brisanje ritke - prosim nasvete 7.10.2008 21:54:45
|
|
|
|
N _ B
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tina26 Jaz bi tudi poprosila vzgojiteljico - pa saj to ni tak problem. Pri nas tudi vedno gre z njo če pove da gre kakat Saj bi šla naša tudi, če bi hči povedala, da jo oz. gre kakat.
|
|
|
|
RE: Brisanje ritke - prosim nasvete 7.10.2008 21:55:25
|
|
|
|
Spark
|
Naše vzgojiteljice pa so otroke navadile, da ko kakajo, da jo vedno pokličejo, da jih obriše. Drugače pa se mi zdi kazen brezvezna zaradi tega če si ne obriše ritke, sej ko jo bo enkrat srbelo bo že pogruntala.
|
|
|
|
RE: Brisanje ritke - prosim nasvete 7.10.2008 22:02:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Drugače pa kaznovanje v takem primeru, po moje, ne zaleže in ni smiselno. Probaj jo nekako na drug način motivirat ali prosi vzgojiteljico naj gre z njo in počaka, da otrok opravi, kar mora. Po moje tudi tako nekako.
|
|
|
|
RE: Brisanje ritke - prosim nasvete 7.10.2008 23:04:57
|
|
|
|
ursakatja05
|
pri nas gre ena od vzgojiteljic vedno zraven da vidi kak se zrihtajo. doma pa se velikokrat proba sama če ne jo pa eden od naju
|
|
RE: Brisanje ritke - prosim nasvete 8.10.2008 7:28:11
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I Drugače pa kaznovanje v takem primeru, po moje, ne zaleže in ni smiselno. Jaz bi v skrajni sili poskusila (morda) s tem, da zvečer otrok sam opere pokakane hlačke. Mogoče bo praktično bolj dojela poanto ... S prvim stavkom se strinjam, z drugim pa absolutno ne. ma daj, pri štirih letih bo otrok sam pral pokakane hlačke? Morda pa se punčka malo obriše, vendar slabo. Jaz ne vem no, saj lahko da sem tupa, samo jaz mojemu doma vedno prečekiram, kako se je obrisal, pa je star šest let, pri štirih pa si niti pod razni ni sam znal obrisati riti. To je potem kar nekaj vse razpacano. V vrtcu in šoli pa itak nikoli ne gre na veliko potrebo. Vedno prinese domov. ne vem, kje je rešitev, če praviš, da punčka reče, da gre lulat, potem pa še mimogrede kaka. Verjetno res najbolje, da poprosiš vzgojiteljico, naj jo prečekira, ko pride s stranišča. Druge tukaj ne vidim.
|
|
|
|
RE: Brisanje ritke - prosim nasvete 8.10.2008 7:33:08
|
|
|
|
Dr. House
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I Jaz bi v skrajni sili poskusila (morda) s tem, da zvečer otrok sam opere pokakane hlačke. Mogoče bo praktično bolj dojela poanto ... ne sam hlačke. Celo žehto naj na roke opere.
|
|
RE: Brisanje ritke - prosim nasvete 8.10.2008 7:33:53
|
|
|
|
ticika
|
Pri nas je bilo isto. Potem pa sva se zmenili, da vsakič ko gre na wc lulat ali kakat, da se obriše in za nagrado si lahko na en list nariše sončka. Ko je list poln greva za nagrado v lutkovno gledališče. In nimamo več problemov. Na hladilniku ima dva lista, eden je za lulanje oz. brisanje, drugi za umivanje zobkov in obraza zjutraj in zvečer, tako si izbere list na katerega si bo risala sončke in moram rečt, da tole kar "pali".
|
|
RE: Brisanje ritke - prosim nasvete 8.10.2008 8:44:51
|
|
|
|
tabi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Spark Naše vzgojiteljice pa so otroke navadile, da ko kakajo, da jo vedno pokličejo, da jih obriše. tako imajo tudi pri nas v vrtcu zmenjeno in je ok Drugač je bla pa tut moja tašča takega mnenja da mora otrok sam svoje gatke (polulane ali pokakane)oprati Sam enkrat sem jo dobila ko je to učila tavečjega pa jih je slišala da se je kr kadilo
|
|
RE: Brisanje ritke - prosim nasvete 8.10.2008 9:04:02
|
|
|
|
puncica
|
Pa kako hudiča sami hodjo na wc, pri nas grejo vedno v spremstvu ene vzgojiteljice (pomočnica ali vzgojiteljica) predvsem zato da ne delajo štale na wc-ju pa da si roke umijejo, to je pred kosilom če pa se pokaka pa pokliče vzgojiteljico da ji rito obriše, jih navajajo na prisanje ampak še vedno pa je treba popravit, zato se mi zdi tole čudno od vaših vzgojiteljic in bi jaz njim povedala če lahko mal počekirajo. Mah res se mi tole zdi mal čudno da tolk stari hodjo sami na stranišče in to na veliko potrebo. Moja je stara 4,3 leta in si rite še ne briše sama, so pa vzgojiteljice rekle da jih na to navajajo in naj tud sami poskusimo.
< Sporočilo je popravil puncica -- 8.10.2008 9:05:02 >
|
|
RE: Brisanje ritke - prosim nasvete 8.10.2008 9:04:45
|
|
|
|
puncica
|
da bi jo pa kaznovala zarad tega se mi pa zdi tud napačno predvsem zato, ker ti pa potem lahko začne držat in jo to zapre ker noče na wc zarad brisanja ritke, tako da jaz bi tole na kak drug način skušala uvest ne pa s kaznijo.
< Sporočilo je popravil puncica -- 8.10.2008 9:06:39 >
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
Komentar na anketoBi naredili anketo z največ komentarji pod njo?da, že odgovarjam (
62%)
da, zakaj pa ne (
38%)
Število vseh glasov: 281Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!