pikapolona2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_ IZVIRNO SPOROČILO: CatJa Uf, kakšno zavajanje, vsaj kar se subvencije tiče ... Ja, sploh to. Lepo je rečti, da naj skupaj s svojo svetovalko napišejo poslovni načrt in dobijo 4500€. Pri tem pozabljajo, da so to sicer nepovratna sredstva, vendar samo v primeru, da si samozaposlen vsaj dve leti. Ok eno leto ti gre s porodnisko, kaj pa dalje? In ta nepovratna sredstva so v bistvu namenjena nekomu, ki se trudi in zeli nekaj narediti v tej smeri, da ima vsaj prve mesece spodobno placo in da si lahko brez problema placuje prispevke, recimo eno leto -> ker se nisem srecala junaka, ki bi odprl s.p. in bi mu dinarcki not leteli, da bi si lahko nakazal spodobno placo. Kljub delu. Krvavemu delo. V bistvu je ta clanek ravno tako 'zavajujoc', kot da bi napisali -> bodoce mamice, prijavite se kot samohranilke, pa boste dobile vsak mesec 80€ vec otroskega dodatka -> kar je priblizno 960€ vec na leto, ce je vas dohodek res nizek pa ste upravicene tudi do socialne pomoci. Kaj bomo dosegli? Da teh nepovratnih sredstev še res resni ljudje, z dobrim poslovnim načrtom, ne bodo dobili. To so sredstva za pomoč. Tako kot vsaka mamica dobi paket in nekaj denarja od občine, tako kot ji v primeru, če ni zaposlena, nudi država vso leto neko porodniško oziroma nadomestilo za le to. V glavnem, dejmo se držat tega, pa verjamite, da ste lahko srečne, da ste doma celo leto, kako bi se počutile, da bi morale po 10tednih nazaj v službo? To pa je, drage moje, da država omogoča, da ste doma eno leto, velik plus in ne izkoriščajte tiste dobrine (ki jih btw ponuja evropski sklad), ki so namenjene drugim. ja ampak mogoče pa imaš kot nosečnica zdejle kakšno idejo (če bi jaz za to vedela takrat ko sem bila noseča bi še boljše vse skupaj izpeljala), kaj bi lahko kasneje počela po končani porodniški. In če dobiš še tole subvencijo pa mogoče lahko to vzameš kot začetni kapital. In če potem koristiš polovični delovni čas...plačuješ 130 Eur na mesec za prispevke in ti mogoče celo uspe. Jaz nisem razumela tega novinarja, da je svetoval naj kar vse povprek zaprosijo za tole subvencijo. Aja pa ni tako da napišeš s svetovalko poslovni načrt. Tega več ni....zdej samo obiskuješ 2dnevni seminar (kejr ti razložijo nekaj o računovodstvu kako začneš in kaj vse lahko daješ v olajšave. Sem se ga sama udeležila in je bil zelo dober) Sej če nimaš ideje kaj bi počel itak ne dobiš te subvencije. .......pa tudi ni kar tako da zakorakaš na zavod in rečeš jst bi imel subvencijo. Vsaj jaz sem pol leta nazaj, kar nekja časa čakala, da sem lahko dobila denar. sem pa tega novinarja tudi sama kontaktirala saj se mi je zdel zavajajoč podatek da lahko vzameš po porodniški polovični delovni čas. Ko sem jaz v lanskem letu podipsovala to pogodbo je bilo to nemogoče. V pogodbah podpisanih to leto, pa je ta člen spremenjen in je to mogoče. Aja pa meni je subvencija zelooo prav prišla sem res orng računalnik kupila, si malo opremila pisarno ....ostalo pa je na računu da si vsaj na začetku plačujem prispevke iz tega denarja.
|