KIRA
|
tina 104, da te dopolnim, oz. podam ravno ta primer: pri meni je bil sedaj glih ta primer: meni noben ni povedal, da se moram odjvit na zavodu za zaposlovanje, ko nastopim porodniško (št.1) in sem samo potrdilo o pričakovanem datumu poroda morala dostavit zaradi porodniške, drugo nič. v glavnem, odjavila se nisem, knjigica je bila ves čas tam na zavodu. sedaj 12.7. mi je porodniška potekla in seveda, ker nisem vedla da se moram odjavit, oz. da so me oni avtomatsko odjavili, tudi nisem vedla, da se moram spet nazaj prijavit, če hočem dobivat kake finance (nadomestilo), ki bi v mojem primeru bile bolj tako tako, ampak samo 3 mesece. poleg tega sem zamudila tudi rok za prijavo, ki je baje 8 dni po prenehanju porodniške, tako da v mojem primeru itak ne igra večje vloge, če bi se sedaj naknadno prijavila, ker bi samo za 1 mesec dobivala sredstva, ki bi mi pa vseno malo zbila izračun za 2. porodniško. (porodniško št. 1. so mi obračunali nekje 70% plače, to nadomestilo z zavoda za zapsolovanje po končani porodniški, bi pa bilo nekje 50% in bi mi vse skup zbijalo pri izračunu za porodniško št. 2) pol sem pa v začetku tega meseca poslala vlogo na CSD in glej ga zlomka: za izračun 2. porodniške, ki jo nastopim 42 dni pred PDP (15.10., na mojo željo), je BOLJE, da NISEM prijavljena na zavodu, ker mi potem ne vzamejo notri nadomestila, ki bi bilo bolj skromno, pač pa prihodke, ki sem jih dobivala med časom porodniške, poleg tega pa sem v zadnjih 5 letih bila zaposlena več kot 25 mesecev. tako da so mi sedaj zračunali, da bom 2. porodniško imela VEČJO glih zato, ker se nisem prijavila na zavodu za zaposlovanje in mi nadomestilo ne zbija izračuna, poleg tega pa bo še celo VEČJA kot moja 1. porodniška!! MI LAHKO VERJAMETE, DA SEM BILA ČIST PAF, ker so mi do sedaj vsi zagotavljali, da mi kot brezposelni osebi ne pripada več kot 40 jurjev! (delo sem izgubila 6m preden sem 1. zanosila) - me je rešillo dejstvo, da sem pred obema nosečnostma imala redno delo za nedoločen čas in so mi tudi redno plačevali prispevke za starševsko varstvo, tako da komot pridem skozi tiste njihove pogoje na CSD. danes se mi je finančno gledano tako "posralo", da se mi bolje res ne bi moglo.:bravo::)-:)-:)- toliko za informacijo - pa včasih moraš kak rok tud zamudit in imet malo sreče...9nebesa
|