|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Brezposelna oseba ima pravico do porodniške?
4.8.2005 20:25:42   
Sulfinija
Pozdravljene!!!

Sem trenutno brezposeln aoseba in v postopkihh v ambulanti za neplodnost.Do spomladi sem bila v službi pogodbeno,ko so izvedeli zakaj sem toliko odsotna sem dobila domov,da mi pogodbe ne bojo podajšali.
A mi lahko katera pove sem tik pred iui in takoj za tem priprave za ivf.Lahko izvem od vas,če bi sicer sedaj zanosila po reči se naj takoj prijavim na zavodu za zaposlovanje kajti sedaj nisem tam prijavljena?Če nisi prijavljen te torej ne pripada porodniška?Kajti,če se bom prijavila bom nesla potrdilo od ambulante in res upam,da mi ta cajt ne bodo iskali nobenega dela in me še dodatno kljub mojim postopkom obremenjevali.
Želim izvedeti vaša mnenja za katere vam bom iz srca hvaležna!In še eno je morda to kaj narobe naprimer če človek zanosi in se takoj potem prijavi na zavodu?Če imaš od G da imaš rizično nosečnost potem ti tudi zavod ne sme iskati dela,kajne?

LP Mojca
Neposredna povezava do sporočila: 1
4.8.2005 20:30:05   
Lunca1
Jaz bi se na tvojem mestu prijavila, boš vsaj dobila nekaj denarja. Ne vem sicer kakšno izobrazbo imaš, ampak jaz vem da te za visoko ne pošiljajo na veliko razgoorov. Če boš pa noseča, pa to na razgovoru poveš, pa te itak ne bodo vzeli:). Če seved ato želiš.

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.8.2005 20:30:22   
Lunca1
Jaz bi se na tvojem mestu prijavila, boš vsaj dobila nekaj denarja. Ne vem sicer kakšno izobrazbo imaš, ampak jaz vem da te za visoko ne pošiljajo na veliko razgoorov. Če boš pa noseča, pa to na razgovoru poveš, pa te itak ne bodo vzeli:). Če seved ato želiš.

Neposredna povezava do sporočila: 3
4.8.2005 20:31:08   
Lunca1
Zdaj pa že mal bluzim s tem mojim pravopisom, pa še dvojen post sem oddala.:zmeden::)

Neposredna povezava do sporočila: 4
4.8.2005 20:34:33   
Sulfinija
Imam srednjo šolo pač poklicno.Če se ravno prijavim ne dobim nič pomoči od socialne saj možu presega plača?Še eno jkoliko vcajta moraš neprekinjeno delat da dobiš od zavoda nadomestilo?

LP Mojca:sloncek::sloncek::sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 5
4.8.2005 20:37:10   
Lunca1
Eno leto.

Neposredna povezava do sporočila: 6
4.8.2005 20:56:13   
KIRA
mojca, če oz. ker nisi ti dala odpovedi, ti pripada nadomestilo na zavodu, ti ga zračunajo glede na dobo tvoje zaposlitve itd...

če si v zadnjih 3 letih delala več kot 12 mesecev, ti pripada polna porodniška, oz. ti jo zračunajo glede na tvoje pretekle dohodke.

glede potrdila o rizični nosečnosti sem ti pa itak že rekla, da se s tvojim G zmeni, da naj ti ga izstavi, pa pol to daš pisno na zavod in ne boš imela težav... G že ve, kaj ti mora napisat... (mirovanje itd..) zmeni se pač z njim..

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 7
4.8.2005 22:06:01   
teta beta
Ja, pripada ti nadomestilo, če se na Zavod prijaviš v določenem roku po prenehanju zaposlitve. Sicer ne bom trdila, ali je ta rok 8 dni ali en mesec, definitivno pa manj, kot je preteklo od pomladi. Iz tega nadomestila za brezposelnost ne bo nič, porodniška pa ti pripada, kot je zapisala Kira v drugem odstavku.

Neposredna povezava do sporočila: 8
4.8.2005 22:18:28   
Anja
Ce si zaposlena 12 mesecev v zadnjih 3 letih ti pripada porodniska. Ce si zaposlena na dan nastopa porodniskega ti prav tako pripada porodniska ( pac ustrezna na zadnjih 12 mesecev).

Ce nisi zaposlena in nimas tistih 12 mesec v 3 letih dobis starsevsko nadomestilo. V visini 40.000.

Neposredna povezava do sporočila: 9
5.8.2005 16:16:16   
tina104
Jana, najbolje bo, da odpreš novo temo! Jaz ti žal ne vem natančno povedati.

Mojca9000 - kot so že ostale povedale ti pripada denarno nadomestilo od zavoda, če si bila zaposlena vsaj 12 mesecev. Je pa tako, da moraš v času, ko si na zavodu, aktivno iskati službo. Pri meni je tako, da sem se npr. prijavila aprila in sem potem še maja in junija aktivno iskala, zdaj pa sem se s svetovalko dogovorila, naj mi ne pošiljajo več napotnic za delo domov, ker imam avgusta rok, službo pa bi povsod lahko nastopila samo od septembra naprej (šolstvo pač). Moram pa se, ko rodim, ODJAVIT iz zavoda, na zavodu med "porodniškim dopustom" NE SMEM biti prijavljena, saj med porodniško nisem iskalka zaposlitve.

Neposredna povezava do sporočila: 10
5.8.2005 17:59:52   
KIRA
tina 104, da te dopolnim, oz. podam ravno ta primer:

pri meni je bil sedaj glih ta primer:
meni noben ni povedal, da se moram odjvit na zavodu za zaposlovanje, ko nastopim porodniško (št.1) in sem samo potrdilo o pričakovanem datumu poroda morala dostavit zaradi porodniške, drugo nič.

v glavnem, odjavila se nisem, knjigica je bila ves čas tam na zavodu. sedaj 12.7. mi je porodniška potekla in seveda, ker nisem vedla da se moram odjavit, oz. da so me oni avtomatsko odjavili, tudi nisem vedla, da se moram spet nazaj prijavit, če hočem dobivat kake finance (nadomestilo), ki bi v mojem primeru bile bolj tako tako, ampak samo 3 mesece.

poleg tega sem zamudila tudi rok za prijavo, ki je baje 8 dni po prenehanju porodniške, tako da v mojem primeru itak ne igra večje vloge, če bi se sedaj naknadno prijavila, ker bi samo za 1 mesec dobivala sredstva, ki bi mi pa vseno malo zbila izračun za 2. porodniško. (porodniško št. 1. so mi obračunali nekje 70% plače, to nadomestilo z zavoda za zapsolovanje po končani porodniški, bi pa bilo nekje 50% in bi mi vse skup zbijalo pri izračunu za porodniško št. 2)

pol sem pa v začetku tega meseca poslala vlogo na CSD in glej ga zlomka: za izračun 2. porodniške, ki jo nastopim 42 dni pred PDP (15.10., na mojo željo), je BOLJE, da NISEM prijavljena na zavodu, ker mi potem ne vzamejo notri nadomestila, ki bi bilo bolj skromno, pač pa prihodke, ki sem jih dobivala med časom porodniške, poleg tega pa sem v zadnjih 5 letih bila zaposlena več kot 25 mesecev.

tako da so mi sedaj zračunali, da bom 2. porodniško imela VEČJO glih zato, ker se nisem prijavila na zavodu za zaposlovanje in mi nadomestilo ne zbija izračuna, poleg tega pa bo še celo VEČJA kot moja 1. porodniška!!

MI LAHKO VERJAMETE, DA SEM BILA ČIST PAF, ker so mi do sedaj vsi zagotavljali, da mi kot brezposelni osebi ne pripada več kot 40 jurjev! (delo sem izgubila 6m preden sem 1. zanosila)

- me je rešillo dejstvo, da sem pred obema nosečnostma imala redno delo za nedoločen čas in so mi tudi redno plačevali prispevke za starševsko varstvo, tako da komot pridem skozi tiste njihove pogoje na CSD.

danes se mi je finančno gledano tako "posralo", da se mi bolje res ne bi moglo.:bravo::)-:)-:)-

toliko za informacijo - pa včasih moraš kak rok tud zamudit in imet malo sreče...9nebesa

Neposredna povezava do sporočila: 11
6.8.2005 13:01:57   
emaa
mojca9000 takoj na zavod, mož te brez potrdila zavoda ne more uveljavljat v dohodnini za vzdrževanega člana, to se pa tudi pri denarju pozna.

Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ko partnerju ni do seksa: 5 najpogostejših...
Največkrat za to, da eden od partnerjev ali oba več ne čutita seksualne želje, ne tiči v tem, da je partner premalo priv...
FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Si želite na svoje, a potrebujete kredit?
V NLB so pripravili nagradno igro, s katero želijo mladim vsaj malo olajšati pot do lastnega doma.

Sadje, zelenjava ali riž z mlekom?
пеперутка16

Kako ste začeli z uvajanjem goste hrane in ali ste zadovoljni s tem režimom in otrokovim odzivom? Najprej smo predstavili: