Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Brezposelna mati samo hranilka! 5.12.2005 16:38:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj hudiča, vedno mate tok okrog tega za povedat, tle pa ne zna nobena pomagat? Dejmo, no! Jaz bi ti rade volje pomagala, pa ne vem. Se mi pa zdi, da je potrebno uredit stvaro okrog preživnine, al se motim? Ti bodo druge punce znale več povedat!
|
|
|
|
RE: Brezposelna mati samo hranilka! 5.12.2005 16:39:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Sej tud v katastrskem piše, kdo s kom živi...so pa res ene nesramne...kar naj gre še enkrat, pa ji to sama pove, drgač naj zaprosi pa vsak mesec IZREDNO SOCIALNO POMOČ!!!!!ta ji bo vsekakor pripadala....saj tudi navadna pripada tudi otroku...
|
|
|
|
RE: Brezposelna mati samo hranilka! 5.12.2005 16:53:28
|
|
|
|
Anonimen
|
To je kar zakomplicirano ja. Vendar..prijateljica bi morala, ko se je detece rodilo, urediti preživnino. Ne vem na podlagi česa prejema otroški dodatek. Preživnina in od mamice (ki je enostarševksa družina, ne samohranilka) pa vsi prihodki, ki jih ima. Ampak govora je o redni den.pomoči... DENARNA SOCIALNA POMOČ Kaj mora narediti: 1. očetovstvo(kar verjamem, da imata urejeno) 2. na sodišče poslati sporazum o plačevanju preživnine 3. na sodišču plačati koleke v višini 4000 sit(tolar gor ali dol) 4. kopira naj tisto kopijo, na katero ji bodo dali štampiljko, da je oddala zahtevek za preživnino, 5. s tem papirjem in vlogo za den.pomoč ter katastarki dohodek zase in otroka, potrdilo o zavodu za zaposlovanje, da je iskalka zaposlitve ter tam prijavljena in po možnosti napisano na roko ali pc vlogo, zakaj potrebuje pomoč(to je najbolje narediti, ko zaprosi za izredno denarno pomoč, ki jo naj istočasno vloži tako kot redno pomoč, ker ji pripada 2x letno). Če sem kaj pozabila, me bodo že dopolnile. Upam, da to uredi čimprej.
|
|
|
|
RE: Brezposelna mati samo hranilka! 6.12.2005 4:31:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Gekko je kar prav odgovorila. Za otroka mora biti urejeno očetovstvo ali pa mora oddati vsa dokazila, da je postopek o urejanju očetovstva v teku. Drugače pa: potrdilo o stalnem bivališču in skupnem gospodinjstvu (upravna enota), potrdilo o premoženjskem stanju in katastrskem dohodku (občina) in potrdilo o vpisu v evidenco aktivnih iskalcev zaposlitve (Zavod za zaposlovanje). V kolikor je samohranilka oz. enostarševska družina, dohodek očeta ni popolnoma nič pomemben, je pa treba priložiti dogovor o plačevanju preživnine oz. dokumente, skaterimi izkazuje, da je postopek v teku oz. da je preživnina neizterljiva, kar pa pomeni, da nadomestilo preživnine dobi od Jamstvenega sklada. Zadnje čase pa na CSD-jih zahtevajo tudi potrdilo, da nimaš delnic (s Klirinško-depotne družbe) in izpiske prometa in stanja tvojega TRR ali hranilne knjižice (iz tvoje banke).
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?