Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Branje knjig našim najmlajšim 4.1.2006 13:58:58
|
|
|
|
total
|
Jaz sem mu že nekajkrat brala,pa se mu je dopadlo da lahko on meni lista in mečka,tako ni še za to,misčim da tam nekje od 2-3 leta in naprej.
|
|
|
|
RE: Branje knjig našim najmlajšim 4.1.2006 14:15:59
|
|
|
|
rainbow
|
jaz sem pri moji starejši, zdaj je stara 2 dobri leti, začela okoli 10 meseca, ali še prej, z kartonkami, slikanicami z živalmi, pa je kar rada listala, seveda za zelo kratek čas. Zdaj absolutno obožuje knjigice, smo pri Nodiju. Drugače pa za enoletnike slikanice z živalmi, pa kaki katalogi otroških trgovin, kjer so otroci na slikah, že kar lahko, moja se je hitro naučila živalske glasove... ta mlajša je zdaj stara 9 mesecev, pa zaenkrat ona še samo v usta daje, tak da še kak mesec ne bom nič hitela. Pač poskusiš, saj imajo kratko koncentracijo, minutko morda, pa se mi zdi, da je kar koristno, seveda pa moraš ti zraven povedat, kaj je na sliki...
|
|
RE: Branje knjig našim najmlajšim 4.1.2006 14:26:01
|
|
|
|
Marogica
|
Midva s ta starejšim sva začela okrog 1,5 leta. Vendar mu nisem brala, ker je bilo brezveze. On bi se s knjigicami igral, ne pa jih poslušal, kar se mi zdi pri tej starosti logično. Sva pa počasi začela z reklamami, ki so prihajale vsak dan v hišo, kjer sva gledala slikice pleničk, sadja, igračk, katere mi je najprej kazal. To sva delala vsak dan in to je počel zelo rad, poleg tega pa se je učil vsakodnevnih stvari, ki smo jih tudi doma uporabljali. Zvečer mu prav tako do kakšnega 2 leta nisem brala pravljic, temveč sem mu dala CD za poslušat, vendar z glasbo.Šele okorog 2 leta sva zaleča pravljice "brati" in to tako, da sem mu jih pripovedovala kar na pamet oz. kar se je na slikicah dogajalo. Vse ostalo mu je bilo predolgo in dolgočasno.
|
|
RE: Branje knjig našim najmlajšim 4.1.2006 14:26:37
|
|
|
|
MJZV
|
Svoji triletni deklici prebiram knjigice že od njenega 6 meseca. Pri 1.letu sva začeli hoditi tudi v otroško knjižnico, kjer si sama izbira knjigice. Na začetku so bile to zelo kratke zgodbice, sedaj pa že prebirava daljše. Sedaj imamo tudi dvomesečnega dečka, ki že sedaj posluša zgodbice, ki jih prebirava z njegovo sestrico. Za branje knjige ni nikoli prezgodaj, pa lep pozdrav.
|
|
|
|
RE: Branje knjig našim najmlajšim 4.1.2006 14:31:56
|
|
|
|
anckabancka
|
Tudi jaz s svojim 6-mesečnikom veselo listam po revijah, knjigicah... Ga vse zelo zanima, čeprav še nič ne razume.
|
|
|
|
RE: Branje knjig našim najmlajšim 4.1.2006 14:41:22
|
|
|
|
thunder
|
Pri sedmih mesecih. Zdaj je star 5,5 let in obožuje knjige! Zdaj poskuša brati že sam.
|
|
|
|
RE: Branje knjig našim najmlajšim 4.1.2006 14:44:01
|
|
|
|
tina104
|
Jaz mu že zdaj berem. Star je dobre 4 mesece. Ful me posluša - zanimivo mu je, ko sliši moj glas, kako se glas spreminja in to. Včasih zdrži tako dolgo, da mu skoraj celo slikanico preberem. Poleg gledava slike, to mu tudi ni tako slabo, ampak glavni se mi zdi, da je glas. Pa ko berem veliko njega zraven gledam. Gledava pa tudi razne reklame, jih kar začne v usta dajat, pa trgat.
|
|
RE: Branje knjig našim najmlajšim 4.1.2006 16:59:20
|
|
|
|
Dejča
|
Tudi jaz sem začela zelo zgodaj - še pred dopolnjenimi 3 meseci - ne zdrži vedno do konca, ji je pa zanimivo, če gleda slikice, če spreminjam glas, pojem ali se ji pačim zraven. Se smeje na glas, najraje pa knjigice, slikanice nosi v usta, saj je stara šele pol leta. In obožuje reklame, ki jih lahko mečka .
|
|
|
|
RE: Branje knjig našim najmlajšim 4.1.2006 19:30:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Še nekdo, ki obožuje reklame Jaz mu sicer berem manjkrat, kot pa pripovedujem zgodbice. Ravno danes sem si eno fajno izmislila (o treh grahkih - Borisu, Sebastjanu in Mihcu) Bi si bilo treba tole mal zapisat Sem pa mnenja, da ČIMPREJ otroka navajat na knjige. Če jih bo imel Gašper pol toliko rad kot jaz, bo ravno okej
|
|
|
|
RE: Branje knjig našim najmlajšim 4.1.2006 20:03:36
|
|
|
|
Grascakinja
|
Naša ima tudi rada reklame, berem pa ji od kakega tretjega meseca. Zdaj pa je sploh super, ko lahko že sedi med mojimi nogami na tleh in skupaj prebirava slikanice, ona veselo tolče po knjigi, opazuje slikice in prisluhne. Izbiram pa kratke kratke zgodbice. Imam celo še nekaj knjigic iz svojega otroštva.
|
|
|
|
RE: Branje knjig našim najmlajšim 4.1.2006 21:15:12
|
|
|
|
lelaval
|
Starejša dva se ne spomnim, kdaj sem začela, najmlajša pa jih posluša že od rojstva, ker sva se dojile, ko sem brala pravljice. Ko pa zdaj končam z branjem, pa je sitna.
|
|
|
|
RE: Branje knjig našim najmlajšim 4.1.2006 22:55:18
|
|
|
|
Barči78
|
Jaz sem ji začela brati okoli četrtega, petega meseca. Največkrat sva prebrali Rdečo kapico, je kratka, vsaj do konca posluša. Knjigico imava pa s trdimi stranmi, ker bi jo drugače raztrgala in pomalicala.
|
|
RE: Branje knjig našim najmlajšim 5.1.2006 13:38:27
|
|
|
|
Badeja
|
Midva sva mu začela brat pravljice, ko je bil star okoli 2 meseca. Bereva mu jih skoraj vsak dan. Mali jih zalo rad posluša, se zraven pogovarja, smeji, skratka full uživa.
|
|
|
|
RE: Branje knjig našim najmlajšim 6.1.2006 14:04:37
|
|
|
|
Katrin
|
Hvala vsem za vaše izkušnje! Vidim, da sva tudi midve na dobri poti; knjgice rada gleda, ob njih se pogovarjamo, včasih kaj preberemo. Ob njih zelo užva, kakšen dan se bolj skoncentrira na moj glas, spet drugič na slikice! Se strinjam, da za knjige ni nikoli prezgodaj! Še veliko lepih trenutkov z vašimi malčki ....
|
|
RE: Katere knjige 6.1.2006 17:01:16
|
|
|
|
alijana
|
Pozdravljene. Mene pa zanima katere knjige jim prebirate (avtorji oz. naslovi). Hvala. Vsem želim lep dan z vašimi .
|
|
|
|
RE: Katere knjige 6.1.2006 17:33:40
|
|
|
|
tina104
|
Zaenkrat mu berem tiste, ki jih imam doma - te, ki sem jih dobila, ko sem bila jaz majhna, niso nekaj ekstra, jezik je marsikje zastarel ali pa so take ne preveč kvalitetne. Ko bo malo starejši, bova že šla v knjižnico. Jaz drugače zelo priporočam kake bolj sodobne pravljice, npr. kaj od Svetlane Makarovič ( Sapramiška, Pekarna Mišmaš...). Jaz mu berem basni in slovenske ljudske pravljice, samo mislim, da so te sodobne bolj prilagojene našim otrokom. V teh starih je polno težkih besed.
|
|
RE: Katere knjige 6.1.2006 23:10:49
|
|
|
|
katja pv
|
Jaz mojemu Matiji berem pravljice pri večernem dojenju že od 5 meseca dalje in nama to predstavlja nek obred. Trenutno prebirava dogodivčine Pikija Jakoba - avtor je Kajetan Kovič. Imam jo še iz otroštva. Včasih tudi pravljice Mamka Bršljamka ali pa Živalske basni. Knjig mu zaenkrat še ne dajem v roke, ker si jih nosi v usta namesto da bi gledal slikice. Katja
|
|
|
|
RE: Katere knjige 7.1.2006 10:28:03
|
|
|
|
MJZV
|
Mi smo trenutno na Frančkovih dogodivščinah in na Disneyevi klasiki. Imamo obe zbirki (naročila sem jih preko Dnevnika), prinesla pa sta jih Miklavž in Božiček - vsak eno zbirko za oba otroka. Drugače pa si sama izbere kaj bi brali - kar precej knjig imamo doma, veliko pa jih prinesemo tudi iz knjižnice. LP
|
|
|
|
RE: Katere knjige 8.1.2006 0:25:35
|
|
|
|
KODA
|
Tudi jaz našima dvema prebiram pravljice zvečer,ampak dostikrat ugotovim,da berem sama sebi.
|
|
RE: Katere knjige 9.1.2006 11:36:59
|
|
|
|
Pupica
|
hm...že od nekdaj. Prvo sva jih brala že kot dojenčici pri 3 tednih Do sedaj. Le da sedaj vedno daljše in večje bukle
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?