|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Branje dobrih knjig
9.2.2009 13:37:01   
aurora28
Pozdravljeni!

Zanima me kaj rade-i berete? Jaz sem prebrala že dosti knjig, ampak še vedno se včasih zasledim, da razmišljam kaj bi še brala, pa nevem. Mi lahko napišete kakšne naslove knjig, katero posebej priporočate user posted image .

Nekaj knjig, ki sem jih brebrala:
Živa zažgana, Preživela z volkovi, Puščavska roža, Puščavska zarja, Puščavski otroci, Otrok džungle, Kraljevina izza tančice, Sužnja, Zajčje leto, Nočna tarifa, Intimni dnevnik londonske prostitutke, Zmorem, na morski obali, Iščem impotentnega moža, Dnevnik žene v belem, Panika, Kolo življenja, Tisoč žerjavov, Prva oseba množine, Kodrlajsasti piton, ......

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Branje dobrih knjig
9.2.2009 13:39:08   
tanikaa
Obvezno preberi Pod marmornim nebom.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.2.2009 13:50:43   
aurora28
Hvala. user posted image O čem pa govori? 

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.2.2009 13:53:27   
aurora28
Sem že vidla, da teče debata na temi Družinsko življenje in se bom tja priključila. user posted image

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
9.2.2009 13:59:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu aurora28)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
9.2.2009 14:04:53   
Mišni
A si Simmla že kaj brala?

Njegove knjige: Odgovor le veter pozna, Upanje je vse, Včasih je tudi jokati užitek, Sanjaj nemogoče sanje, Ljubezen je le beseda, Nihče ni otok, Afera Nine B., Bog varuje zaljubljence, Do bridkega konca.

Mene pa nekaj druga zanima, če bi znale svetovat oz. povedati svoje mnenje o tem.

Namreč jaz vsak večer kakšne 3/4 ure berem sinu, ki bo zdaj zdaj star 7 let. In ker ga blazno zanimajo vse stvari, ki imajo nek socialen prizvok, filmi za odrasle ..., sem mislila, kaj če bi mu pa jaz lepo začela brati knjige za odrasle, kakšne romane, ti od Simmla so npr. zelo zanimivi, zgodba je ves čas napeta, pa bi oba imela kaj od tega. Kaj mislite? A je to v redu ali je preveč za predelat za toliko starega otroka, za njegovo psiho? Seveda v primeru, da ga to zanima.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.2.2009 14:13:22   
aurora28
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Njegove knjige: Odgovor le veter pozna, Upanje je vse, Včasih je tudi jokati užitek, Sanjaj nemogoče sanje, Ljubezen je le beseda, Nihče ni otok, Afera Nine B., Bog varuje zaljubljence, Do bridkega konca.

Mene pa nekaj druga zanima, če bi znale svetovat oz. povedati svoje mnenje o tem.

Namreč jaz vsak večer kakšne 3/4 ure berem sinu, ki bo zdaj zdaj star 7 let. In ker ga blazno zanimajo vse stvari, ki imajo nek socialen prizvok, filmi za odrasle ..., sem mislila, kaj če bi mu pa jaz lepo začela brati knjige za odrasle, kakšne romane, ti od Simmla so npr. zelo zanimivi, zgodba je ves čas napeta, pa bi oba imela kaj od tega. Kaj mislite? A je to v redu ali je preveč za predelat za toliko starega otroka, za njegovo psiho? Seveda v primeru, da ga to zanima.

Po moje bi mu lahko brala ˝knjige za odrasle˝sam po moje pazi na vsebino, da ne bo krutosti, ker otroci potem vse podoživljajo in da ne bo imel sin nočne more.

Preberi mu Zajčje leto, Delfin, Pijevo življenje, Vsaka sekunda šteje...

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.2.2009 14:13:22   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Jaz zdaj berem pretresljivo zgodbo o ženski, ki je bila po krivem na smrt obsojena.
Napisala jo je sama. Sunny Jacobs- Ukradeni čas

Jaz trenutno tudi to berem. Je pa super knjiga. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
9.2.2009 14:27:44   
Anonimen
Dobra je tudi od Romane Berni: stava. Sicer čisto lahkotno branje, ampak res super. Sem jo prebrala celo včeraj popoldne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
9.2.2009 14:27:46   
Anonimen

Ne vem, jaz bi sigurno še kakšno leto počakala in mu šele potem začela brati romane. Ker se mi zdi, da je v nekaterih knjigah preveč nasilja, krutosti. Razen, če boš res zbirala primerne knjige.
Ker resnično je to še taka starost, ko otrok ponoči največkrat to še intenzivno podoživlja. Če je pa še kakšna občutljiva duša, potem pa sploh.

Jaz našemu trenutno berem Tajno društvo Pgc, pa je čist navdušen. Star 6,5 let. Pa Winetouja,...

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
9.2.2009 14:38:46   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: kokakola

Ne vem, jaz bi sigurno še kakšno leto počakala in mu šele potem začela brati romane. Ker se mi zdi, da je v nekaterih knjigah preveč nasilja, krutosti. Razen, če boš res zbirala primerne knjige.
Ker resnično je to še taka starost, ko otrok ponoči največkrat to še intenzivno podoživlja. Če je pa še kakšna občutljiva duša, potem pa sploh.

Jaz našemu trenutno berem Tajno društvo Pgc, pa je čist navdušen. Star 6,5 let. Pa Winetouja,...

Sama sem kao iz "foha". In ti odsvetujem nameravano, mišni.
Kakorkoli se ti zdi sine dojemljiv, ne bo znal razrešiti vsega tako, kot bi moral. marsikaj mi razdelamo v podzavesti, marsičesa namerno ne razdelujemo. Pri takšnih letih otroci takšnih zmožnosti nimajo in takšne selekcije niso zmožni. Tako lahko dobi kakšne strahove, travme, ki pa sploh ne bodo razvidni navzven.

Jaz ti svetuje, da gresta na malček višjo stopnjo, bereta mladinsko literaturo, potem se pa o tem pogovarjata v nulo. Pa verjamem, da boš od te literature tudi sama kaj odnesla. Jaz jo sama zase rada včasih vzamem v roke.

Če pa želiš kak konkreten nasvet kaj brati, pa se lahko oglasiš na ZS. Bom poskušala pomagati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.2.2009 15:52:25   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: aurora28

Hvala. user posted image O čem pa govori? 

Če se ne motim, o ljubezenski zgodbi med graditeljem Tadž Mahala in hčerki maharadže, ki ga je dal zgraditi v spomin na svojo ženo. Zelo lepa!

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.2.2009 16:52:12   
andreja32
Strastna zapravljivka in njena sestra-to sem prebrala včeraj.....

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.2.2009 17:38:48   
Lianna

Esej o slepoti (Jose Saramago)
Lutka (Bolesław Prus)
Kdo je David Wieser (Paweł Huelle)
Na poti v Bagadag (Andrzej Stasiuk)
Ime Rože (Umberto Eco)
Alkimist (Paulo Coelho)

Še veliko jih je, pa se mi zdej ne da razmišljat. Ko pridem domov se bom lotila branja knjig, ki so v delovi zbiri.

(odgovor članu andreja32)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.2.2009 18:50:55   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

Jaz ti svetuje, da gresta na malček višjo stopnjo, bereta mladinsko literaturo, potem se pa o tem pogovarjata v nulo. Pa verjamem, da boš od te literature tudi sama kaj odnesla. Jaz jo sama zase rada včasih vzamem v roke.

Sem vedla da bo zvesta odgovorila user posted image . Se strinjam, jst sem tud delno iz tega foha in ti enako priporocam. Bereta lahko mladinsko literaturo, ta je v zadnjih letih blazno napredovala, cuda stvari se je prevedlo, gotovo bo zanimivo tudi zate. Gotovo kaksnega Belega Ocnjaka ali pa Karla Maya tud lahko, ceprav to obicajno berejo kaksni 10letniki. No jst bi mu prebrala Malega princa, knjiga za otroke in odrasle, definitivno. Odsvetujem pa Pijevo zivljenje, ker knjigo mnogi ne dojamejo pravilno in v bistvu ni tko nedolzna kot zgodba na videz zgleda.

Nic hitet z odraslo literaturo, ti povem iz izkusnje. Sama sem kot najstnica prebrala cist vse mladinsko kar je blo in sla brat odraslo literaturo, potem sem se pa pri enih 20 vrnila na mladinski oddelek in brala "za nazaj"user posted image user posted image . Ker mladinske zadeve so lahko tko zlo kul...ahhh...

No pa se kaj priporocam v branje: mnogo je tega, ampak ena mojih ljubih knjig, ki jo sedaj ponovno berem je Marguerite Duras: Ljubimec.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.2.2009 19:49:50   
aurora28
Sem šla v knjižnjico in si izbrala Afganistan, kamor se bog pride le zjokat. Sem našla knjigo Otrok brez imena in Izgubljeni otork, pa sta mi bili vsebini zelo kruti. Prav hudo mi je brati takšne knjige, ker imam sama sina in si ne morem predstavljati, da je nek deček šel čez takšen pekel. user posted image user posted image Mogoče jo bom brala kdaj kasneje.

Aja zdajle pa berem Mrha koščena user posted image

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.2.2009 19:54:02   
Mišni
No, saj trenutno bereva Odprava zelenega zmaja, da bi pa Karla Maja pa ne vem, po moje ga ne bi ne vem kako zanimalo. Ima raje bolj sodobne kriminalke.user posted image

Ma bom res enega Simla nabavila in najprej malo sama prebrala in pogledala, če je primerno tudi za otroka. Sem že malo pzabila, na kakšen način je napisano. Pa saj drugače bi seveda razložila vsako "čudno" stvar. Ne, saj je bila le misel. Bom videla.

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.2.2009 19:58:10   
Pikapolonica_
Mišni, kaj pa Harry Potterja, si mu že brala? Za tako starost zna bit že zanimiv?

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.2.2009 21:24:52   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_

Mišni, kaj pa Harry Potterja, si mu že brala? Za tako starost zna bit že zanimiv?

Ja, ta bi mu pa zihr bil, ker film je že stokrat gledal, čeprav v nizozemščini.user posted image  Samo je pa meni tako blazno zoprn. Ni pa slaba ideja, res ne.

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.2.2009 8:49:25   
Nur
Jaz si 6 letnika ne predstavljam, da bi že bral odrasle knjige. Verjetno zato, ker je naša 5- letnica še vedno na nivoju slikanic.  Kakorkoli, zdi se mi prekmalu, da 6 letnika soočaš s problemi, ki se tičejo odraslih (in skoraj vsaka knjiga piše o čem takem). Če že moraš it na naslednji nivo, potem raje izberi mladinsko leposlovje....jaz sem zelo uživala v knjigah 5 prijateljev, Zvesti prijatelji, pa zbirki Knjigožer....vendar pa se mi še vseeno zdijo te knjige bolj primerne za kakega 10 letnika.....no, ti pa sina itak poznaš najbolje in veš kaj je zanj prav.

Veliko lepih uric ob branju!

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.2.2009 8:59:32   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Nur
Kakorkoli, zdi se mi prekmalu, da 6 letnika soočaš s problemi, ki se tičejo odraslih (in skoraj vsaka knjiga piše o čem takem).

Samo njega to fuuul zanima. To so ga sama ušesa, samo da gre kje kaj o tem takem. In potem se mi zdi še vedno boljše, da mu jaz stvar razložim, kako kaj gre, kot pa da vleče na ušesa čisto vse pogovore odraslih o odraslih temah in si potem po svoje razkaga stvari.

(odgovor članu Nur)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.2.2009 9:21:46   
Shorty_
trenutno berem Sophie Kinsella Moje skrivnosti user posted image priporočam res tako sproščeno humorno, fajn za relaksirat možgančke

Mišni moje mnenje je da začni prej z mladinsko literaturo, ki obravnava veliko problemov odraslih vendar na bolj primeren način.Bogdan Novak je napisal eno super zbirko, kot slovenskih 5 prijateljev, Super špon, pozor hud pes, je nekaj naslovov iz te zbirke.
Pa še priporočam Srebro iz modre špilje, od Slavka Pregljauser posted image

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.2.2009 9:55:06   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: Nur

Jaz si 6 letnika ne predstavljam, da bi že bral odrasle knjige. Verjetno zato, ker je naša 5- letnica še vedno na nivoju slikanic.  Kakorkoli, zdi se mi prekmalu, da 6 letnika soočaš s problemi, ki se tičejo odraslih (in skoraj vsaka knjiga piše o čem takem). Če že moraš it na naslednji nivo, potem raje izberi mladinsko leposlovje....jaz sem zelo uživala v knjigah 5 prijateljev, Zvesti prijatelji, pa zbirki Knjigožer....vendar pa se mi še vseeno zdijo te knjige bolj primerne za kakega 10 letnika.....no, ti pa sina itak poznaš najbolje in veš kaj je zanj prav.

Veliko lepih uric ob branju!

To je odvisno od otrok. Poznam otroka, ki je pri 5l požiral HP, pri 6l sam prebral 5 prijateljev.

Mišni malo potrpi in mu začni brati HPuser posted image

(odgovor članu Nur)
Neposredna povezava do sporočila: 23
10.2.2009 10:05:05   
tatam
Mene pa zanima kakšni so ti romani od Simmela??Kaka zvrst ipd.....Ga sploh ne poznam,pa ogromno beremuser posted image

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 24
10.2.2009 11:38:40   
nena m
Meni je tudi Simmel zelo všeč (npr. Toda s klovni so prišle solze), ampak se mi pa ne zdi primeren za 7-letnika. Ne vem, moj je sicer star 6, ampak si ne predstavljam, da bi v naslednjih 5 letih bral Simmla. Za odrasle ga pa tudi jaz priporočam.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?