zvesta
|
IZVIRNO SPOROČILO: kokakola IZVIRNO SPOROČILO: Mišni A si Simmla že kaj brala? Njegove knjige: Odgovor le veter pozna, Upanje je vse, Včasih je tudi jokati užitek, Sanjaj nemogoče sanje, Ljubezen je le beseda, Nihče ni otok, Afera Nine B., Bog varuje zaljubljence, Do bridkega konca. Mene pa nekaj druga zanima, če bi znale svetovat oz. povedati svoje mnenje o tem. Namreč jaz vsak večer kakšne 3/4 ure berem sinu, ki bo zdaj zdaj star 7 let. In ker ga blazno zanimajo vse stvari, ki imajo nek socialen prizvok, filmi za odrasle ..., sem mislila, kaj če bi mu pa jaz lepo začela brati knjige za odrasle, kakšne romane, ti od Simmla so npr. zelo zanimivi, zgodba je ves čas napeta, pa bi oba imela kaj od tega. Kaj mislite? A je to v redu ali je preveč za predelat za toliko starega otroka, za njegovo psiho? Seveda v primeru, da ga to zanima. Ne vem, jaz bi sigurno še kakšno leto počakala in mu šele potem začela brati romane. Ker se mi zdi, da je v nekaterih knjigah preveč nasilja, krutosti. Razen, če boš res zbirala primerne knjige. Ker resnično je to še taka starost, ko otrok ponoči največkrat to še intenzivno podoživlja. Če je pa še kakšna občutljiva duša, potem pa sploh. Jaz našemu trenutno berem Tajno društvo Pgc, pa je čist navdušen. Star 6,5 let. Pa Winetouja,... Sama sem kao iz "foha". In ti odsvetujem nameravano, mišni. Kakorkoli se ti zdi sine dojemljiv, ne bo znal razrešiti vsega tako, kot bi moral. marsikaj mi razdelamo v podzavesti, marsičesa namerno ne razdelujemo. Pri takšnih letih otroci takšnih zmožnosti nimajo in takšne selekcije niso zmožni. Tako lahko dobi kakšne strahove, travme, ki pa sploh ne bodo razvidni navzven. Jaz ti svetuje, da gresta na malček višjo stopnjo, bereta mladinsko literaturo, potem se pa o tem pogovarjata v nulo. Pa verjamem, da boš od te literature tudi sama kaj odnesla. Jaz jo sama zase rada včasih vzamem v roke. Če pa želiš kak konkreten nasvet kaj brati, pa se lahko oglasiš na ZS. Bom poskušala pomagati.
|