|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bradavice...AUUU!
28.10.2004 20:32:15   
filipinka
Z mojim srčkom Filipom sva stara že več kot tri tedne in se polno dojiva. Skratka vse nam gre lepo!:love: Do tukaj...bradavice me strašno bolijo, prevdsem desna. Ko malega pristavim, tako boli, da bi najraje kričala. Do sedaj sem uporabljala kremo LANOLIN Multi mam, danes pa sem se namazala z Bepantenom. Zdi se mi, da so se mi na bradavicah pojavile glivice.Imam občutek, da boli in srbi. :(( Je to možno? Nekje sem o tem brala, pa ne vem kje. A lahko malega normalno dojim?
Povejte, kako naj si blažim bolečine? Naš mali tako rad papa:sloncek:, podnevi včasih kar na uro in pol, medtem ko se ponoči že kar lepo naspimo. Prejšnjo noč je spal od 21.30 do 2.30, nato sva se podojila in ja spal še do 7.00 zjutraj. Sva se z mojim presrašila, a je vse vredu z njim!!! Ja, se je spet napapcal, smo ga previli in je bil najbolj zlat dojenček na svetu...je še vedno:angel:!
Tudi ta Bepanten me peče? A naj ga sperem in se naprej mažem Lanolinom?
Hvala vsem za pomoč in mirno noč!:sloncek:
V.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Bradavice...AUUU!
28.10.2004 20:44:10   
Anonimen
Kaj pa če bi poskusila dojiti s tistimi silikonskimi nastavki? Vsaj toliko časa, da se ti bradavice malo opomorejo.

(odgovor članu filipinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Bradavice...AUUU!
28.10.2004 20:57:12   
kati
Tudi mene so na začetku bradavice kar fejst bolele in včasih sem imela tudi rane in kraste. Mazala sem si z Bepantenom in je to nekako pomagalo (seveda ne kar čez noč). Čez čas pa se koža (bradavice)navadi na sesanje in takrat sploh ne čutiš več nobene bolečine.
Glede nastavkov sem slišala, da eni otroci niso hoteli več potem sesati iz bradavice ampak še samo na nastavek.
Tolaži se s tem da bo kmalo minili in potem dojenje ne bo več noben problem.:sloncek::sloncek::sloncek:
Lp

Neposredna povezava do sporočila: 3
   Bradavice...AUUU!
28.10.2004 21:15:44   
Anonimen
Meni pa so rekli, da veliko mamic najpej doji z nastavki, posebno tiste, ki nimajo primerno oblikovanih bradavic. Potem pa se prav zaradi nastavkov bradavica oblikuje tako, kot je treba. Pri meni je bilo res približno tako, samo da potem mleka nisem imela. Pri prijateljici pa je popolnoma delovalo.

Neposredna povezava do sporočila: 4
   Bradavice...AUUU!
28.10.2004 21:22:43   
LaLi
Če vsaj malo sumiš, da so se ti pojavile glivice, ti svetujem, da greš takoj k zdravniku. Ker če so, malega ne smeš dojiti:(!
Je imela glivice moja soseda. Mi je pripovedovala kakšne bolečine je trpela. UBOŽICA, in vse, ki jih to doleti!

Še to: Bepanthen se uporablja za zdravljenje ranjenih bradavic, Lanolin pa za ublažitev bolečih bradavic. Zdi se mi pa čudno, da te Bepanthen peče.

LP!

Neposredna povezava do sporočila: 5
   Bradavice...AUUU!
28.10.2004 21:37:58   
Annny
A mogoče katera ve, od kod pridejo glivice na bradavice? Od otroka?

Neposredna povezava do sporočila: 6
   Bradavice...AUUU!
28.10.2004 22:13:48   
BARBARA R.
Ne vem od kje pridejo na bradavice pridejo pa iz bradavic na otroka.Tako,da če jih imaš,jih ima tudi otrok v ustih in kmalu bodo tudi na ritki.

Vem da boli in bo potrebno veliko vstrajnosti in potrpljenja.
Bradavice si dokler ne veškaj je maži samo s svojim mlekom.To pravijo da najbolj učvrsti bradavice.Jaz sem žal imela cel kup težav eno za drugo in cel kup nesvetov,pa nevem kaj mi je pomagalo.

Z OTROČKOM NI NIČ NAROBE,je pa res da je bolj malo takšnih.Naša Kristina je od prvega dne in nekako do 3. meseca spala po 5-6 ur čez noč.

Uspešno ti želim in prosim javi,kaj bodo rekli zdravniki.Do 6. tedna po porodu se obrneš na porodnišnico.

:muca:

Neposredna povezava do sporočila: 7
   Bradavice...AUUU!
28.10.2004 22:20:27   
niki5
Meni ni pomagal ne Bephanten, ne Lanolin od Multi mum in da ne omenjam blazinic od Multi mum-a.. ko sem jih položila na razbolelo (ranjeno) bradavico, me je peklo kot sam hudič.

Tako, da sem opustila vsa mazila in si redno po dojenju s svojim mlekom ''namazala'' bradavico in pustila na zraku kakor dolgo je bilo mogoče in to potem redno počela in zadeva se mi je pozdravila!

Tako, da danes lahko rečem, da sem že brez tiste strašne bolečine :)

Glede glivic pa ne vem.. upam, da jih nimaš in da si bodo tvoje bradavice hitro opomogle.

Neposredna povezava do sporočila: 8
   Bradavice...AUUU!
28.10.2004 23:02:43   
kimi
no meni so v porodnišnici rekli da se je najbolje mazati z materinim mlekom ko nehaš dojiti si ga malo izstisneš in namežeš po bradavici in kolobarčku meni je full pomagalo...

Neposredna povezava do sporočila: 9
   Bradavice...AUUU!
29.10.2004 0:15:34   
Anja167
Hoj!

Ravnokar sem brskala po internetu, ker me je prejšnji teden blazno bolela desna dojka, pa niti slučajno ne morem ugotoviti, ali je šlo za zaprti mlečni vod ali za glivice. Tukaj sta dve zelo dobri strani, na katerih izveš vse o glivicah (upam, da vam gre angleščina OK). Med drugim pa ni treba nehati dojiti, ampak zdraviti se morata oba, mama in otrok, pa še vsi ostali v družini. Zelo je treba paziti in vse sterilizrati, ker glivice na vlažnem in plastičnem kar cvetijo.

http://www.lalecheleague.org/FAQ/thrush.html
http://www.lalecheleague.org/llleaderweb/LV/LVOctNov98p91.html

Upam, da ti bo to kaj pomagalo. LP.

Neposredna povezava do sporočila: 10
   Bradavice...AUUU!
29.10.2004 12:47:24   
Anonimen
Srbi najbrž zato, ker se celi, pa boli, ker se v bistvu nima časa do konca zacelit, ker dojiš. Jaz sem se mazala z Bepanten mazilom in mi je res pomagal. Vsakič, ko se neha dojiti, se namaži. Se bodo utrdile, boš videla. Je pa res žal včasih malo težko to dočakat!
Po mojem niso gljivice!

Lanolina pa ne poznam.

Lp:metulj:

Neposredna povezava do sporočila: 11
   Bradavice...AUUU!
29.10.2004 16:14:00   
filipinka
Hvala vsem za nasvete! :sloncek: Danes sem poklicala še babico-patronažno, pa mi je rekla, da naj poskusim mazati še z daktarinom, je tudi za malega vredu. Povedala je tudi, da tudi če glivice so, niso nevarne za otročkova usta. Upam, da res ne. Saj mogoče pa sploh nimam glivic in me res srbi zaradi celjenja. Najbolj mi še vedno odgovarja Lanolin. Aja, danes sem na Ptuju v lekarni hotela kupiti silikonske nastavke za dojenje-jih nimajo:hudicek:baje mamicam niso všeč:zmeden2:. in mi je prodala nek plastičen nastavek, ki ima na koncu dudo. Niti pod razno ga ne mislim s tem dojiti!!!
Kako sploh zgledajo silikonski nastavki?
V.

Neposredna povezava do sporočila: 12
   Bradavice...AUUU!
29.10.2004 17:13:47   
BARBARA R.
Jaz sem imela Aventove.Kako izgledajo si poglej na

http.//www.aventbaby.com

Imela sem boleče gradavice in cel kup težav,vendar sem z uporabo nastavkov prenehala,ker sem imela občutek,da je še slabše.Nastavki so večji,mnogo večji,kot so moje bradavice.Tako,da je otrok s sesanjem mojo bradavico skorajda še za 1x povečal.Pač na tako velikost kot so veliki nastavki.Tako,da me je potem bolel še "obroč" okrog bradavice.Jaz ti jih odsvetujem,so pa tudi mamice s pozitivbnimi izkušnjami v zvezi z nastavki.

Neposredna povezava do sporočila: 13
   Bradavice...AUUU!
29.10.2004 17:14:36   
BARBARA R.
http://aventbay.com

Neposredna povezava do sporočila: 14
   Bradavice...AUUU!
29.10.2004 17:15:45   
BARBARA R.
Ja šment,kdaj bom prav napisala!?

http://www.aventbaby.com

Neposredna povezava do sporočila: 15
   Bradavice...AUUU!
30.10.2004 12:06:41   
filipinka
Ja, Ana če želiš mi napiši kako se kreme imenujejo!

Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?