|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Borbe s flaško
31.8.2009 10:30:26   
misamuk
Punce dajte pomagat. Moja 3 mesečnica je pol dojena, pol dobiva po flaški (ima refluks zato moram dodajat AR mleko in sedaj ne poliva nič). In sedaj ima že skoraj 14 dni obdobje, ko je hranjenje po flaši živa muka. Pri meni še lepo poje (ampak vem, da ne dovolj, ker imam tehntnico in sem jo prav zvagala parkrat, poje 50-70ml), potem ji ponudim flaško se pa začne. Glavo obračat levo desno, pljuvat ven in kar je najhuje, žveči mi cucelj namesto, da bi vlekla. Prej je imela cucelj aventovo 1 (ena luknjica), sedaj sem ji dala dvojko, če ji mogoče prepočasi teče, pa ni nobene razlike. Potem pa iz lepega mira pride hranjenje, ko brez težav poje 70-100ml, drugače so pa za 20ml ali 40ml cele borbe in to traja tudi po 45min. Včasih mi (priznam) poči živec in jo preprosto odložim in si mislim, prav, boš pa lačna (in se pri tem totalno kilavo počutim).
Danes zjutraj je recimo bil pa itak vrhunec, ko je po skoraj 6h spanja pojedla iz ene dojke, druge pa sploh ni hotla, flašo pa tudi mililitra ne. Pa vem, da pri meni ni dovolj dobila.
Kaj naj naredim ? Po teži mi seveda te dneve zelo švoh napreduje, kakšen dan ko morda malo bolje je, gre gor, drugače pa stagnira ali gre dol (recimo danes 40g dol).
Drugače ima 5400g in je od rojstva lepo napredovala, ampak tole zdajle, tele borbe s flašo mi pa uničujejo ves čar materinstva. Lahko katera pomaga ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Borbe s flaško
31.8.2009 11:03:18   
a.jda
Naš 3 mesečnik ni nikoli pojedel več kot 70 na obrok. Šele zdaj pri 6 mesecih poje 100, pa ima čez 8 kil, tko da po moje ma dost in zavrača flašo ker se je že najedla. Če se lepo redi jo jaz že ne bi silila.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Borbe s flaško
31.8.2009 12:34:23   
leo**tia
user posted image naša je tud taka..ko noče flaško potem dobi keksolino,al pa nekja mlečnega..pol pa za 3ure je tako lačna da papa..ampak nikoli več kot 120ml...user posted image ..ima pa 5400 pri skoraj 6mesecih...mala manekenka..user posted image ...včeraj je imela 6obrokov mleka,in 3obroke ghuser posted image ..pride pa dan ko nič noče...ne vem,men tud to včasik ge na živce,ker ko je lačna je sitna,in seveda noče še bolj flaško...

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Borbe s flaško
31.8.2009 13:08:37   
Hope2
Je pršlo tudi pri nas tako obdobje in je tudi odšlo, pa je spet lepo pil po flaši. Vztrajaj in upaj, da hitro mineuser posted image

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Borbe s flaško
31.8.2009 13:14:03   
misamuk
Evo, zdajle za kosilo pojedla 60 pri meni, nakar je z muko pojedla še 20 in vmes že zaspala. in da ne bo pomote, ni blo nobenega joka dopoldne, da je lačna. Jedla je zjutraj ob 9h, pa je ob 12.30 začela malo nakazovat, da bi jedla. In pojedla toliko kot sem zgoraj napisala. Je pa vmes spila 40ml vode. A naj ji ne dajem vode, da bo bolj lačna ? Sicer pol ure pred hranjenjem preneham dajat vodo, ampak zdaj res ne vem, al bi čist nehala, ker jo mogoče samo zafila.
Hvala bogu tokrat vsaj ni razgrajala med hranjenjem s flaško, ker je bila preveč zaspana. Ah ne vem, mene tole res čist ubija.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Borbe s flaško
31.8.2009 13:20:47   
Hope2
Če ni preveč vroče, če jo ti dojiš, potem res ne rabi velik vode. So kaki otroci izjeme, ampak veliko jih tudi zamenja vodo za mleko, se nalivajo z vodo in potem mleko zavračajo. Probaj ji dat manj vode, če bo kaj drugače, ali pa ji vodo daj po žličk. Meni se zdi 40 ml vode za tako malega otročka v enem šusu velikuser posted image , računaj da s eže odžeja s tvojim prvim mlekom

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 31.8.2009 13:21:50 >

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Borbe s flaško
31.8.2009 14:10:20   
najnaj
jaz imam take borbe odkar je rojena. zdaj ima 3 mesece. sicer prva dva meseca je lepo napredovala, ampak to vse hvala mojemu in moževemu trudu.toliko truda okoli hranjenja,da je groza.ko sem to povedala kakšni prijateljici, so me kar debelo gledale,da kaj delamo tak cirkus okoli te hrane. ampak,če ne bi vstrajala, ne bi pojedla več kot 40ml na obrok. zdaj pri 3 m, poje nekje 80-90ml na obrok in to ima od 6-7 obrokov. je bilo tudi obdobje,ki je trajalo 4 dni,ko je jedla po 12-150 ml, ampak to ene 5-6 obrokov in to samo 4 dni. potem spet stara zgodba. poje ene 40 in potem naprej je samo neko igranje z dudo, pa not pa ven, pa malo povelče pa zazeha, pa gleda okoli in tako počasi počasi pojemo tistih 80-90. ko pa se ji tudi to več ne da, pa pljune dudo ali pljuva mleko....joj...včasih me je bila taka groza,ko sem vedla,da prihaja ura hranjenja. zdaj sem se na vse to navadila in se vsako toliko malo razživciram, če ne ji pač odmaknem ingotovo. tudi jaz si včasih mislima: boš pa lačna in obupam. kaj čem. čez 1 teden imamo posvetovalnico in ne vem,če bomo šli gor več kot 500-600 ta mesec. prvi mesec pa je šla 1.040g, drugi 880g, ta pa je totalna kriza.torej nimam nekega "recepta", ampak samo tolažba,da nisi sama. ko sem še dojila, pa je bila še večja borba ,ker ni hotela se dojit.....

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Borbe s flaško
31.8.2009 14:39:07   
misamuk
Evo, zdej si me malo potolažila user posted image  Ja, tudi naša je imela obdobje, ko je pojedla 120-150, ampak ni dolgo trajalo.
Pri nas imamo 6 obrokov in poje res različno. Če ima dober dan in dobro hranjenje, tudi do 110, 120, če je pa vse skupaj kilavo (kot je zadnje čase), pa med 50-90. Imam vago doma in potem občasno vagam, da vidim koliko je pri meni pojedla, da vidim, če imam še mleko. Je pa tudi naša kar dobro napredovala. Vsak mesec je dobila okoli 850-900g gor. Jutri imamo tretjo posvetovalnico in vem, da je šla v tem mesecu gor za 850g, ampak vse to praktično v prvih 3 tednih. V temle zadnjem je šla gor 80g ob vseh teh mukah.
Tole hranjenje je res živčna vojna. Je bila zdajle moja mama pri meni, ki ima boljše živce user posted image  in sta s tamalo pač jedle 45min, dokler ni pojedla. Ampak 6x dnevno met take borbe je pa muka. Pa sej če bi mi napredovala s težo se res ne bi sekirala, bi si rekla, da ima pač dober izkoristekuser posted image , ampak tako malo kot je zdajle gor dobila, se pa res sekiram. Pa je drugače dobre volje, lula kaka brez posebnosti, ampak ne vem, zakaj za vraga ne more prijet tiste flaše pa popit kot se šika. Pa se mi zmejčka vmes, pa čeblja pa vse, ampak jaz samo čakam, da bo popila. Pol mi pa živc poči, pa jo odložim, pa si mislim, boš pa lačna, mam pa filing, da sem grozna, ker sem jezna nanjo. Pa vragec mali še lačen ni pol, ampak komot počaka na naslednji obrok, pa še tam potem ni ravno neko briljantno hranjenje.
A ji ti kaj dodajaš vodo ? Ker jst resno razmišljam, da bi ji nehala dajat (čeprav jo pije ko žaba), pa bo mogoče bolj lačna ?
A ti tudi kdaj zajoka med tem "igranjem" s cucljem ? Našo zraven še vetrovi pomatrajo in pol ne vem al bi jedla pa ne more, ker jo matrajo al ne bi jedla, pa joka, ker jo silim ? Zakaj za vraga še ne znajo govorit ?user posted image user posted image

(odgovor članu najnaj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Borbe s flaško
31.8.2009 15:39:26   
kaminek
naša je bila 21. avgusta stara 2 meseca in poje 120-150 ml na obrok, 5-6 x na dan. je velika punca in se ji sploh nč ne pozna, da tolk poje. ampak ona veliko lula, ampak res veliko, ter 1x dnevno kaka.

jst jo tudi deljeno hranim; joška + flaška. od začetka je bil obup, pa 2 dni nazaj tud taka katastrofa. se je tolk jokala in ni potegnila za nobeno stvar flaške. ugotovil smo, da je brezveze nekaj silit, če noče. v primeru, da joka, jo najprej potolažimo do te mere, da malo zadrema in potem ji ponudimo flaško, pol pa na juriš in poje obrok. 

vsak otrok je zgodba zase. pa tudi vročina je zeloo vplivala na našo user posted image , zdej ko je pa že drugi dan ponoči dost hladno, čisto vmiru poje svoj obrok, nobenega krega, takoj zagrabi flaško. so obdobja, ko jih nekaj "meče", sej nas tudiuser posted image .

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Borbe s flaško
31.8.2009 19:14:22   
pokica_
Pride tako....mi smo meli obdobje ko naš 3 mesečnik ni jedel čez dan tud po 12h, že ko je videl flaško, je začel jokat in ga nisem mogla pripravit da bi kaj pojel.
Zdaj kake 2 tedna zatem pa poje tudi 170-240ml/obrok in to 5-6x dnevno.


_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Borbe s flaško
1.9.2009 16:09:25   
najnaj
ja, jaz ji tudi dojajam vodo,ker jo res ful pije. ne morem ji ne dat,ker začne jokat in dokler ne dobi vode, ne neha. pač je žejna in meni se smili,da bi jo zdaj prikrajšala za vodo, samo zato,ker bi želela,da bi popila več. ja ja, tudi naša pikica vsake toliko vmes zajoka...pa ne vem zzakaj. mi smo imeli grozne probleme s krči na začetku. čisto pri vsakem hranjenju in po njem. pa sem vse živo probala in potem rešila s Colikind granulami. zdaj počasi opuščam. tu pa tam pa ji še dam. tako,da mislim,da nima nekih težav z vetrovi ali kaj takega. drugače kaka tudi po 2 krat ali 3 krat na dan, enkrat sigurno. lula tudi dosti krat ( sicer to je normalno ,ker pije vodo). vem kako je grozno stat toliko časa s to flašo in na koncu ne poje nič ali malo. in tudi jaz sem jezna in jo pustim vsa jezna in si mislim boš že bolj lačna kasneje. ampak ne. kasneje je isto kot,da bi prej jedla ne vem koliko. nič ni bolj lačna. res ne vem. sej pravim, videla bom kaj bo čez teden dni v posvetovalnici. 

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Borbe s flaško
1.9.2009 21:46:03   
marjetica8
kot bi brala svojo zgodbo! Pri nas mamo iste borbe s flaško že 2 mesca (zdej ma 4 mesce). Isto dojim in dodajam. Do 2. mesca je šlo lepo. Je že popil tudi 110 na obrok. Pol pa kar en dan ni več hotel flaške. Na joškah bi skoz visu, flaške pa ni šans - histeričen jok, krilu z rokami, glavo obračal stran in se odrival! Sva šla k dohterci in je rekla da ma refluks (je tudi skoz ful polival). Na kilaži pa skoz napreduje ful dobro (vel kot 1kg na mesec), kar me je pomirilo da sem se vsaj malo manj sekirala.
Kljub upoštevanju protirefluksnih navodil ni blo boljš. Pol sem mu zamenjala mleko iz aprtamila na novalac, pa tud ni pomagalo. Flašk mam doma tolk da lahko trgovino odprem - nobena ni dobra. No in pol sva šla pri 3. mescih na pregled kolkov v P In so tam meli ene take fajn cuclje - je takoj zgrabu in se sploh ni upiral. Pol sem šla takoj gledat v trgovino če majo kake podobne in sem našla nukove (še najbolj podoben tstmu iz P). Tega je pol zagrabu in še mleko smo zamenjal, ker po novalacu ni blo v redu s prebavo - smo šli na babylove in zdej je v redu. Poj nekje 120 ml na obrok. Če pomislim da smo se prej borili za 60, je zdej tole super normalno:)!

Probi zamenjat flaško, al pa mleko, al pa oboje...boš vidla, mogoče bo zgrabla...

(odgovor članu najnaj)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Borbe s flaško
2.9.2009 14:17:29   
misamuk
Evo, zamenjala cucelj, šla na NUKovega S, kontra obrnjen. Spije, da se kar praši za njo. Naključje ali je bla res fora v cuclju ?

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Borbe s flaško
4.9.2009 16:25:50   
marjetica8
No vidiš:)!  Ne vem sicer v čem je fora, ampak očitno jim paše:)! Poznam še par primerkov ka so tud po dolgih borbah in neješčosti zgrabli ta cucelj:)!

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




ime za pupo
resnavesna07

Kaj se vam zdi lepše od teh dveh imen?

Sabrina (51%)

Vanesa (49%)


Število vseh glasov: 223

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!