|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bombažne plenice od Štorklje
30.8.2006 21:29:58   
tatam
Zanima me če jih katera uporablja,kak se ji zdijo in kako se obnesejo?Se lepo perejo ipd...
Premišljam,da bi jih nabavla,pa me vseeno malo matra,če so tak v redu,kot jih hvalijo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bombažne plenice od Štorklje
30.8.2006 22:17:22   
bobek05
Mi jih nimamo, ampak sem poslušala predavanje glede teh plenic. Verjetno je res nekaj na njih, ampak mene je motilo predvsem dvoje: blata nikoli ne moreš povsem sprati z njih (so sami priznali) oz. madeži ostanejo; pa na začetku moraš dat za njih cca. 70 jurjev, da si narediš neko normalno zalogo... No, taka je bila vsaj cena pred 2 letoma. No, potem pa je sčasoma menda treba večje kupit in spet dat x denarja... Saj vem, da dam za Pamperske npr. veliko več, ampak jih zavržem, mi jih ni treba prat... Mene bi blo kar groza, ker mali se pri 14,5m še vedno velikokrat previja: računaj, da menjam plenico na 3 ure (razen ponoči) + 2-3x na dan (včasih več) pa se pokaka... Si predstavljaš koliko bombažnih plenic dnevno bi umazali user posted image

Mi imamo že od rojstva plenice za 1x uporabo (kot večina mamic) in nikoli nismo imeli nobenih problemov.

Ampak, da ne bo pomote - nič ne vsiljujem. Dajem le svoje mnenje. Vsaka mamica naredi tisto kar se ji zdi najbolje za njenega otroka. Jaz ti predlagam, da se udeležiš enega izmed teh predavanj o bombažnih plenic, pa verjetno se ti bo tudi tule kaka mamica oglasila, ki jih ima, pa se potem odloči.

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bombažne plenice od Štorklje
31.8.2006 4:13:36   
Princess Mononoke
Jaz tudi uporabljam podobne plenice (BeeHinds - http://www.babybeehinds.com.au/) že 5 mesecev, ki so sicer iz konoplje in bombaža. Mi smo zelo zadovoljni z njimi. Kar se tiče pranja pa ni tako težko in plenice nimajo nobenih madežev. Pri pranju pa dodam na koncu bel kis in jih vedno posušim na soncu in so še vedno lepe čiste. Jaz osebno sem se odločila za te plenice iz dveh vzrokov:
1. Bombaž oziroma naravna vlakna so boljša za kožo (kar se je pri moji punčki pokazalo da je zagotovo res, saj ni potrebno uporabljati nobene kreme in ima lepo kožo, če pa dam pleničke za enkratno uporabo takoj dobi mozoljčke).
2. Te plenice manj vplivajo na okolico (gledano na celoten "life cycle analysis").  

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bombažne plenice od Štorklje
31.8.2006 10:10:18   
bskrle
Moja svakinja je zadovoljna z njimi, jaz nisem. PA sem ugotovila, kje je skrivnost.
Njen malček je kakal 1x na tedne ali pa še to ne, naša pa vsak dan 3-4x.TIsot spiranje kakcev, mokre plenice ...meni to nikako ni dišalo, priznam.
Sama nisem tip gospodinje, ki se rad ubada s cunjami in pere vsak drugi dan. Pa še za sušenje nimamo ustreznega prostora, ona ga ima, plenice, posebej vložki niso hitro suhi, to me je motilo. Če imaš sušilni stroj je lažje.  AMpak to pomeni spet dodaten strošek + elektriko.

Če boš imela 2 otroka z majhno starostno (novorojenček in dvoletnica) razliko 20 plenic ne bo zadostovalo. 

(odgovor članu Princess Mononoke)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bombažne plenice od Štorklje
31.8.2006 11:15:14   
SašaR
Mi imamo racmanke in smo z njimi več kot zadovolni. Če gremo kam za več časa imamo pamperske, drugače smo v njih. Glede kakanja - naša kaka večkrat na dan in ni noben problem. Najprej je kakala zelo čisto in sem plenice samo splaknila pod vodo, sedaj pa ko imamo že gosto hrano pa uporabljam popolini plenične predloge (listke), da lahko kakec s tem vred vržem v WC. Če je predloga samo polulana jo enkrat ali dvakrat dam tudi kar med plenice prati, in jo še enkrat ponucam (večkrat ne gre, ker že napol razpade).
 

_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bombažne plenice od Štorklje
31.8.2006 11:34:18   
ada2
jaz imam štorkljine plenice in racmanke. ni res, da se ne bi dale oprati, meni so se namreč do zdaj še vedno zelo lepo oprale in ni flekov. pa sploh ni nekega posebnega dela z njimi. mogoče so mi racmanke za spoznanje bolj všeč, ker imajo večje ježke za zapirati in so malo bolj mehke. pa tudi ni res, da moraš kasneje nove - večje kupovati. ob strani imajo pritiskače s katerimi nastaaviš velikost. so nastavljive na 3 velikosti, tako da jih lahko uporabljaš ves čas pleničnega obdobja. jaz sem zelo zadovoljna in jih ne zamenjam več. sem pa na začetku nabavila le 4, da sem videla kako in kaj. no zdaj jih imam 15 in zadostuje (ponoči imamo za 1x uporabo, ker mali spi celo noč in ga ne previjam ponoči), pa nimam sušilnega stroja. aja, pa racmanke so malenkost cenejše kot štorkljine. če pa te še kaj zanima pa mi lahko pošlješ ZS.

_____________________________

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bombažne plenice od Štorklje
31.8.2006 11:57:12   
HuAnita
Imamo bojone, iz 1. 'runde' 18 Štorkej, zdaj sem dokupila še nekaj Racmank (ki so mi bolj všeč, so mehkejše). Sprva sem bila res obupana nad pranjem in kaci, ampak sem se navadila. Moti me le to, da imajo user posted image  ritke kot čebele in je treba večja oblačila oblačiti, pa težava je z bodyji (jih je težko zapirati, če pa imam večje, so pa rokavi za 17$ predolgi).
Prati mi vsake 3 dni ni priblem, ker se že od nas nabere veliko.
Še ena prednost - moja prvorojenka je bila že od 20m čez dan večinoma suha (pač z občasnimi, recimo 1x na 3 dni) 'nesrečami', pri 22 so se nesreče zgodile le še 1xteden, če se je recimo kaj ustrašila, zadnje noči (stara je 23m) pa opažam, da je nočna plenička SUHA! Zvečer, ko že skoraj spi, pove, da jo lulat, zjutraj pa gre tudi najprej na kahlico!user posted image user posted image user posted image  Tako da jo bom tudi ponoči počasi dajala spat brez.
Za ponoči imam pa res tiste za enkratno uporabo, tudi pri newbornu.
Doselgjiva na ZS, če te kaj zanima.
Aja, mi imamo prilagodljive plenice, jih ni treba menjati, so za vse obdobje, do suhega - strošek pranja in elekrtike je pa pri nas zanemarljiv, je vsaj stroj poln vsakih nekaj dni.

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Ime
suzi89

Katero ime Vam je bolj všeč?

Melanie (84%)

Amy Lee (16%)


Število vseh glasov: 164

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!