puncica
|
Da opišem situacijo. Sem poročeno dekle. Živimo v najemniškem stanovanju, kjer imava s partnerjem začasno prebivališče (npr. Ljubljanska10, Škofja Loka). Moj dragi ima stalno bivališče 50 m stran (npr. Ljubljanska 14, Škofja Loka), jaz pa 100 km stran (Mariborska 1, Celje). Naj povem da smo začasno bivališče urejal samo zarad mojega prevoza, ki mi ga plačajo v službi , stalnega prebivališča pa nisem hotla spreminjat, ker bomo tle itak sam še kakšne 2 leti, pol nam pogodba poteče, no pa sej to sploh ni važno. Ko se je rodila naša janja smo jo prijavili na možev stalni naslov, ker je vse bilo bol enostavno, sta v isti občini, kot če bi bila prijavljena pri meni v Celju, kjer že 3 leta ne živim. Otroka pa baje na začasno bivališče NE MOREŠ prijavit. Ta tedn je bila naša tamala bolna, peljali smo jo k zdravniku, prvi dan bolniške je imel mož, druge 4 dni pa jaz. Bolniško je sestra napisala v petek in ko je vstavila v računalnik kartico od moža ji je javilo da zavarovanec in starš nista na istem naslovu, isto je bilo ko je dala notri kartico od mene, ja itak, to drugo mi je bilo jasno prvo pa ne. In gleamo zdravstveno kartico moje hčerke in ima hčerka na kartici zapisano naše začasno prebivališče. Pa mi sprva ni bilo nič jasno, vsi trije skupaj, pa vsi drugačnih naslovih. Potem pa sem se spomnila, ravno ko se je janja rodila je mož menjal službo zato sva jo prijavila zdravstveno pri meni v službi, tam so rekli da naj dam potrdilo o začasnem prebivališču, da ji lahko izdelajo kartico, ok, posredujem to, ker sem tud sama misla da imam na kartici zapisano začasno prebivališče in evo zdej imam jaz Mariborska1 Celje, moj dragi ima Ljubljanska 14, Škofja Loka, naša tamala pa je sama prijavljena v bajti, kjer kao noben ne živi Ljubljanska 10, Škofja Loka No problem je ta, da je sestra pri zdravniku rekla da lahko imamo probleme zarad bolniške, da pač lahko zavrnejo, ker starši niso na istem naslovu kot otrok, vem da smo zašuštral pri teh prijavah in bi bilo bolje, ko bi bila pri možu v službi prijavljena al kaj, skratka cela štala. Zanima me naslednje: - a res lahko komplicirajo? - kaj če jo prijavimo pri možu a potem jaz ne morem imet bolniške, glede na to da imam stalno bivališče v Celju in kljub temu da imam začasno v občini kjer je tamala - a je edina rešitev da se sama prijavim pri možu doma, kjer je že 6 oseb, pol bi bila še jaz, a imajo lahko oni kake komplikacije. Skratka dejte mi pomagat z nasveti, če ste skoz vso to štalo sploh prebile in razumele kaj hočem povedat. ker tole skup klamfam že 3 dni.