|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniška za otroka - različna stalna prebival...
10.10.2005 13:17:38   
puncica
Da opišem situacijo.
Sem poročeno dekle. Živimo v najemniškem stanovanju, kjer imava s partnerjem začasno prebivališče (npr. Ljubljanska10, Škofja Loka). Moj dragi ima stalno bivališče 50 m stran (npr. Ljubljanska 14, Škofja Loka), jaz pa 100 km stran (Mariborska 1, Celje). Naj povem da smo začasno bivališče urejal samo zarad mojega prevoza, ki mi ga plačajo v službi , stalnega prebivališča pa nisem hotla spreminjat, ker bomo tle itak sam še kakšne 2 leti, pol nam pogodba poteče, no pa sej to sploh ni važno.

Ko se je rodila naša janja smo jo prijavili na možev stalni naslov, ker je vse bilo bol enostavno, sta v isti občini, kot če bi bila prijavljena pri meni v Celju, kjer že 3 leta ne živim. Otroka pa baje na začasno bivališče NE MOREŠ prijavit.

Ta tedn je bila naša tamala bolna, peljali smo jo k zdravniku, prvi dan bolniške je imel mož, druge 4 dni pa jaz. Bolniško je sestra napisala v petek in ko je vstavila v računalnik kartico od moža ji je javilo da zavarovanec in starš nista na istem naslovu, isto je bilo ko je dala notri kartico od mene, ja itak, to drugo mi je bilo jasno prvo pa ne. In gleamo zdravstveno kartico moje hčerke in ima hčerka na kartici zapisano naše začasno prebivališče.

Pa mi sprva ni bilo nič jasno, vsi trije skupaj, pa vsi drugačnih naslovih. Potem pa sem se spomnila, ravno ko se je janja rodila je mož menjal službo zato sva jo prijavila zdravstveno pri meni v službi, tam so rekli da naj dam potrdilo o začasnem prebivališču, da ji lahko izdelajo kartico, ok, posredujem to, ker sem tud sama misla da imam na kartici zapisano začasno prebivališče in evo zdej imam jaz Mariborska1 Celje, moj dragi ima Ljubljanska 14, Škofja Loka, naša tamala pa je sama prijavljena v bajti, kjer kao noben ne živi Ljubljanska 10, Škofja Loka user posted image

No problem je ta, da je sestra pri zdravniku rekla da lahko imamo probleme zarad bolniške, da pač lahko zavrnejo, ker starši niso na istem naslovu kot otrok, vem da smo zašuštral pri teh prijavah in bi bilo bolje, ko bi bila pri možu v službi prijavljena al kaj, skratka cela štala.

Zanima me naslednje:
- a res lahko komplicirajo?
- kaj če jo prijavimo pri možu a potem jaz ne morem imet bolniške, glede na to da imam stalno bivališče v Celju in kljub temu da imam začasno v občini kjer je tamala
- a je edina rešitev da se sama prijavim pri možu doma, kjer je že 6 oseb, pol bi bila še jaz, a imajo lahko oni kake komplikacije.

Skratka dejte mi pomagat z nasveti, če ste skoz vso to štalo sploh prebile in razumele kaj hočem povedat. ker tole skup klamfam že 3 dni. user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolniška za otroka - različna stalna preb...
10.10.2005 13:22:29   
darjatimci
Odgovor je preprost,starš,ki ne prebiva na istem naslovu kot bolan otrok ne more dobiti zanj bolniške,žal je tako.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.10.2005 13:40:37   
srki
Darjatimci, midva z dragim nisva poročena, prijavljena sva vsak na svojem naslovu, Aljaž pa je prijavljen na mojem naslovu. Moj dragi oz. oče otroka je dobil brez problema bolniško, pa ni na istem naslovu kot midva z Aljažemm. Verjetno je to odvisno od Zdravstvenega doma al pa kaj pa vem. V glavnem, pri nas do zdaj ni nobeden kompliciral!

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.10.2005 13:52:11   
Anonimen
Jaz tudi mislim, da ne more imeti starš bolniške za otroka, ki ne biva na istem naslovu. O tem smo že govorile. Zakaj pa otrok ne bi mogel biti prijavljen na začasnem naslovu, tam kjer sta starša, pa mi ni logično. To po moje je možno. To, da pa živi sam na enem tretjem naslovu, pa iz lastnih izkušenj vem, da ni dovoljeno. Mi smo se namreč tudi selili, pa smo Tiborja nekaj časa pustili še na starem naslovu, nekaj v zvezi z morjem in osebno, se ne spomnim več. Pa so nam takrat, ko smo šli potem končno prepis delat, ful nekaj težili.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
10.10.2005 14:15:12   
Špacka
Moja prijateljica je poročena, vendar sta z možem prijavljena na različnem naslovu. Sin ima isti naslov kot mož, tako da ona nikoli ne dobi bolniške za otroka, ampak jo vedno dobi mož.
Ja, žal pride do kompliciranja...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.10.2005 15:13:26   
puncica
Vsi skupi živimo na začasnem bivališču ampak tega pri otroku nikjer ne piše, je prijavljena na stalnem bivališču očeta. ampak zdravstvena kartica, ta pa je neki posebnega, tam gor ima pa začasno bivališče. A to pomen da začasno bivališče nič ne velja kljub temu da sva 2 leti poročna in živimo vsi skupaj. user posted image In to pomen da za mojga otroka ne more noben dobit bolniške, ker je ona pač vpisana na zdravstveni kartici tam kjer ni po njihovem nobenga. Ful dobr ja. 

< Sporočilo je popravil puncica -- 10.10.2005 15:15:31 >

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.10.2005 19:20:19   
Lumpi
Začasno prebivališče je treba vsako leto podaljševati. Lahko, da je to problem. Če bi imeli vsi uradno prijavljeno začasno prebivališče, problema nebi smelo biti. Če pa nimate istega prebivališča, nimaš pravice koristiti nego za ožjega družinskega člana.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.10.2005 20:13:20   
puncica
Vsi imamo začasnega, samo da ga za Janjo nisva rihtala, ker ga tud midva lani nisva podalševala, no če je to problem se bomo pač spravl na občino uredit spet ta blesov papir, mislim, brez veze totalno se mi to zdi, vsakoletno podaljševanje. Sam če ni druge, kaj naj. Sicer do zdaj problemov še ni bilo, sam vseeno sem raje vprašala kako je s tem.

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.10.2005 22:57:30   
tejčica
Midva nisva poročena in sva prijavljena vsak na svojem naslovu, čeprav živiva skupaj že kar nekaj let. Hčerka je po rojstvu avtomatsko dobila moj naslov. Do sedaj smo samo 1x potrebovali bolniško zanjo in še takrat jo je koristil očka. Ni bilo nobenih problemov, čeprav nimata skupnega naslova. Sem pa že slišala da nekje komplicirajo in mislim da je bilo o tem govora tudi že po TV.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.10.2005 12:08:20   
Anja**
Pri nas v otroskem dispanzerju imajo 2 plakata. Na prvem pise, da lahko dobis bolnisko za otroka samo, ce sta na skupnem naslovu, na drugem plakatu pa pise, da ne mores dobiti bolniske za otroka, ce je eden od partnerjev brezposeln. Torej ce je mama brezposelna, oce ne dobi bolniske. a so vam s tem ze kaj komplicirali?

Mene posebej zanima naslednje. Ko sem jaz na porodniski, ali lahko moj dobi bolnisko, ce na primer zboli starejsa? Ker takrat jaz ne hodim v sluzbo, pac pa negujem mlajsega.

Puncica oprosti, da sem se kr na tvojo temo prilimala :ups:

Lp Anja

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?