|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniška ali služba?
18.7.2005 7:38:37   
sazi
Živjo punce,
zanima me, koliko od vas vas v času nosečnosti hodi v službo in kako se glede na delovne razmere tam počutite, tiste pa, ki ste doma na bolniški pa bi vprašala, od kdaj (katerega meseca nosečnosi) ste doma in kaj je razlog. Ste imele kakšne hujše težave (krvavitve, visok pritisk in podobno) ali pa ste doma zgolj zaradi prvenetive (npr. delovne razmere so neprimerne, se veliko prevažate v avtu, delate na terenu, preveliko delate z računalnikom...). Sama sem sicer v 10. tednu in zaenkrat je vse v redu z mano (no, z nama, kar me zelo veseli), imamo pa v službi čedalje hujšo norišnico, čedalje več pričakujejo od mene, zahtevajo, da delam tudi popoldne, pa še kar daleč se vsak dan vozim v službo. Najbrž prav hudo ni, če tako traja nekaj časa, da bi se pa dalj časa tako preobremenjevala pa dvomim, da bi bilo še neškodljivo za mojo pikico. Kaj mislite? Naj omenim samo še to, da v službi zaenkrat še ne vejo, da sem noseča, saj bi rada šla vsaj še enkrat na pregled, pa da minejo prvi trije meseci, ki so bolj kritični.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Bolniška ali služba?
18.7.2005 7:43:35   
CUKRČEK
Jaz sem delala celo nosečnost, na bolniški nisem bila niti dneva. Potem sem pa pred porodniško izkoristila ves dopust tako, da sem bila cela 2 mesec apred porodom doma. Itak pa nisem imela nobenih problemov, razen zatekanja nog zadnji mesec in bolečine v medenici(tudi zadnji mesec).
Upam, da tudi v bodoče ne bom imela nobenih problemov( če nama seveda uspe narediti še kako bebico).

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Bolniška ali služba?
18.7.2005 8:10:18   
tinkatonka
Sazi....če lahko delaš mislim, da ni razloga, da bi šla na bolniško. Če se pa bojiš, da boš z delom, ki ti ga nalagajo preveč pod stresom in naporom, pa svojim delodajalcem povej, da si :nosecka:, pa te bodo pomojem začeli takoj šparati. Pa brez skrbi, tudi če poveš pred 3 mesecem nosečnosti bo s tvojo :duda: vse vredu.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Bolniška ali služba?
18.7.2005 8:18:22   
AKŠ
jaz sem bila prva dva meseca v bolniški (imela sem manjšo krvavitev), nato pa sem šla nazaj v službo...

sedaj delam in sem v 27t...počutim se dobro, le noge mi full zatekajo. V službo bom hodila kolikor bom pač lahko...ker se tudi sama vozim v službo v 63km oddaljen kraj (seveda so vse bencinske črpalke moje, ker je potrebno vedno hodit na WC)

seveda pa ima vsaka svoje izkušnje...

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Bolniška ali služba?
18.7.2005 8:36:09   
Nyah*
Tudi jaz mislim, da je treba cimdlje delat, ker ce delas, se bolje pocutis, kot ce si doma, prevec razmiljas, isces kake znake,...:(

Jaz bi rada delala do konca, a ker se vozim v vsako stran okoli 40 km, mislim, da mi G do konca ne bo dovolil delat.:( Bom pa, upam, da bo vse ok z mano in :duda:, delala cimdlje, ker rada opravljam svoj poklic.:bravo::bravo::bravo:

Za :nosecka: pa kar povej v sluzbi, jaz sem zaradi planiranja povedala v 6t, pa je vse ok z :duda: :bravo::bravo::bravo::bravo:!

Lep dan vsem,

Nyah12t.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Bolniška ali služba?
18.7.2005 9:17:31   
karin412
Jaz sem v 5. tednu en dan krvavela, čez dva dni pa sem šla že v službo. Ginekologinja mi ni dala nič bolniške. Zdaj je v redu, čeprav sem zelo utrujena in mi je slabo, ampak v službi ne mislim povedati, ker ne vem, če me potem ne bi odpustili.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Bolniška ali služba?
18.7.2005 9:19:58   
soncka
jaz sem v službi. počutim se super (12t). delam sicer kar dosti, ma drugi teden se bom malo spočila na morju:morje::bravo:
tudi jaz se vozim cca 65 km, in upam, da bom mogoče zaradi tega šla kaj prej na porodniško, zaradi česa drugega pa si itak ne želim iti prej.

A katera ve, kako je z vožnjo v službo? A to kaj posebej upoštevajo, kao "olajševalna okoliščina" ali ne???
Pozdravček:metulj:

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Bolniška ali služba?
18.7.2005 9:30:44   
AKŠ
po moje da kar gledajo na vožnjo, ker mene moja G vedno vpraša, če se še lahko vozim.....

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Bolniška ali služba?
18.7.2005 9:34:08   
marty5
Jaz tudi upam, da bom lahko delala čim dlje, ker nisem preveč tip za doma. V službi sem povedala že v 7. tednu in so v redu sprejeli.

Tudi jaz razmišljam o tem, da bi koristila dopust pred porodniško in bila tako 2 meseca prej doma - proti koncu naj bi bilo najhujše.

Drugače rada hodim v službo in si ne predstavljam, da bi bila doma...

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Bolniška ali služba?
18.7.2005 10:32:24   
šnucika
Jaz sem delala do prejšnjega tedna,potem pa me je G dal na bolniško....čeprav sem komaj v 19t.Imam pa delo na športnem področju-aktivno,tako,da mi je G sam težil in to že od 7t,ko sem imela manjšo krvavitev.
Mislim,da je prav,da se dela,dokler lahko,seveda glede na naravo samega dela,saj sem tudi jaz vztrajala,dokler je šlo in sem se počutila kolikor toliko v redu.Sem pa definitvno proti temu,da bi delale rizične nosečnice,pa četudi v pisarni,saj je stres že sam po sebi zelo obremenjujoč faktor!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Bolniška ali služba?
18.7.2005 10:35:28   
šnucika
Pozabila......tudi daljše vožnje v službo so razlog za predčasno bolniško!Zato boste verjetno vse,ki se vozite na daljši razdalji dobile prej zaslužene bolniške.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Bolniška ali služba?
18.7.2005 10:38:23   
Pia73
Jaz sem sedaj, sem drugič noseča, delala do konca in sicer do 33. tedna, potem pa sem imela še cel mesec dopusta in porodniška. Tudi jaz sem povedala v službi, da sem noseča šele pri 12. tednih. Ko bodo vedeli, da si noseča bo lažje, boš videla.

Jaz zagovarjam tezo, da je fajn delati med nosečnostjo, če ti nič pretirano ne manjka in če pogoji dela to dopuščajo. Jaz delam v pisarni in ni problema. Če pa bi mogla dvigovati težka bremena ipd. pa bi verjetno ostala doma.

Sicer pa vsaka zase najbolje ve.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Bolniška ali služba?
18.7.2005 11:15:11   
sazi
hvala punce za vse odgovore in ideje
do službe imam 60km in delam v gradbeništvu - sicer bolj za računalnikom, ampak vseeno je treba kdaj kam "samo skočit pogledat". šefi so trenutno po dopustih, tako da jih bom obvestila po njihovem povratku (no, takrat enkrat bom pa tudi že v 12t in tudi do svojega G bom v začetku avgusta prišla z veliko vprašanji). če me pa med tem zaradi "izogibanja" dodatnemu delu k sebi pokliče generalna direktorica, bo treba pa razčistit zadeve, čeprav se bojim, da mi bo v obraz vrgla, da je ona rodila pri 40-ih, bila po možnosti še na dan poroda v službi in potem kak dan po porodu spet v polnem zagodu - eni so pač taki deloholiki, da ne razumejo "normalnoživečih" okoli sebe

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Bolniška ali služba?
18.7.2005 12:45:42   
AKŠ
oj sazi - če ti bo kaj težila, naj ti gre to skozi eno uho not - skozi drugo pa ven....

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Bolniška ali služba?
18.7.2005 14:04:20   
lelaval

Mene je moj G dal čez noč na bolniško - v 16 tednu, a sem v službi rekla, da bom še delala kolikor pač lahko (morda en dan več, drugi pa manj ur), na bolniško pa sem šla potem po mesecu in pol, da sem novo uvedla v delo.
Vzroki za bolniško: konizacija 2 leti nazaj, čutila sem ful pritiska navzdol, nizko ležeča posteljica, proteini v urinu in višji pritisk.

Če ti služba ne dela prevelikih problemov, ti zaradi finančnega stanja svetujem, da delaš, seicer pa raje pojdi na bolniško, kajti zdravje naših :duda: je največ vredno.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Bolniška ali služba?
18.7.2005 15:09:09   
Andy13
Jaz sem v 21. tednu in sem v službi. Do sedaj nisem bila na bolniški in iskreno povedano, si je ne želim. Morda bi bilo lažje, če bi delala kakšno uro manj, saj mi sedenje za rčunalnikom že fajn preseda. Tako kar ustanem od mize, se malce sprehodim, pa med malco grem obvezno ven, malce na zrak.

Lp, Andy

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Bolniška ali služba?
18.7.2005 17:00:30   
Anonimen
Jaz tudi hodim v službo in nimam namena kar tako it na bolniško. Upam, da ne bo kakega resnejšega vzroka zanjo. No, do zdaj je vse ok.
Drugače se k sreči vozim samo 10km v eno smer, ampak imam pa izmensko delo in to vsak dan drugače, ne vsak teden. Skoz sem za računalnikom in je na momente malo zoprno, ampak mi pa ni za doma poležavat, če ni res nekaj orenk narobe.

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Bolniška ali služba?
18.7.2005 18:21:19   
nogometas
Jaz sem od začetka na bolniški. Prej je bilo kar hudo zdržat doma, zdaj, ko je vroče, pa si sploh ne znam predstavljati, da bi šla delat (vezi bolijo, noge zatekajo, glavobol, itd)... raje ležim cel dan in berem kakšno dobro knjigo...9nebesa
Itak pa imam zraven tudi za študirat...TKO DA NI ŠKODE, TA BOLNIŠKA.
LP

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Bolniška ali služba?
18.7.2005 19:05:51   
ameli
Jaz delam le še ta teden in nato zaslužen dopust:sloncek: in porodniška:sloncek:. Sem tudi mislila, da bom kaj hitro pristala na bolniški (za :duda: sva se trudila 4 leta, tudi s pomočjo medicine), ampak se je sedaj izkazalo, da gre tudi brez 1 dneva bolniške :bravo::bravo::bravo:. Mi je sedaj na koncu že res malo odveč vsak dan vstajat ob 6-ih in se vračati ob 16-ih, ampak bom potrpela. Če ti nič ne manjka, vztrajaj do konca. Veliko več se giblješ, manj se zrediš, več si v družbi,.... :sloncek::sloncek::sloncek: moj šef je zelo ponosen na mene, ker sem prva :nosecka: na naši firmi, ki bom delala do konca. No, od tega imam res bore malo :zmeden2:, ampak so pa res vsi sodelavci (delam predvsem v moški družbi) zelo obzirni do mene:angel:.
lp ameli

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?