|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniška? Help!!!
14.2.2005 8:24:09   
rozi81
Zdaj bo kmalu en mesec odkar sem doma. Ta mesec ima stroške z mano še moja firma (če se ne motim, popravte me če nimam prav), nasledni mesec mi pa plačo oz. bolniško daje ZZZS. Ali imam prav?:zmeden::zmeden:

Zanima me kako ZZZS obračuna bolniško ker jaz sem tržnik in imam tudi variabilni del ne samo osnovo od katerega je pa prav tako odbit davek.
Zanima me ali ti dajo samo osnovo oz. celo kakšne procente od osnove ali ti kakšno povprečje vzamejo. Ker če mi bodo dajali samo osnovo ne vem če bom dobila za kruh?:(:((:(
Potem pa imam vprašanje če ima katera izkušnje katerega v mesecu te izplačajo?
To me tok skrbi kakšna bo moja bolniška ker kuhno prenavljava pa še sobco morva opremt pa bo mal težko če bo bolj boga zadeva.:(
Hvala za vse odgovore, zelo mi boste pomagale!:rozica::rozica::rozica:

LP S:nosecka: in :duda:

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Bolniška? Help!!!
14.2.2005 8:44:59   
mammy26
Oj, tudi jaz sem sedaj že drugi mesec v bolniški. In sicer, prvi mesec ti plača podjetje, kar ga tudi staneš, saj so tudi na izgubi, ker pač ne delaš. V kolikor ti bolniško dajo za več kot 30 dni, se 31 dan tvoje bolniške znesek refundira, kar pomeni, on tebi nakaže plačo, ki zajema drugi mesec 90%, nato pa firma poda zahtevek za refundacijo boleznin nad 30 dni, ki nato delodajalcu povrne znesek BRUTO + 16,6% prispevkov, ki jih on plača zate. Tako da dejansko ti plačo nakazuje firma, on pa dobi potem to vse nazaj, in tako ni hudo oškodovan, razen tega da mora najti novo nadomestilo.

Prijetno nosečnost še naprej, in upam da sem ti vsaj malo pomagala.

mammy26, :nosecka: 24t 5/7

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Bolniška? Help!!!
14.2.2005 8:50:32   
rozi81
Hvala za odgovor sam jst še zmerom ne vem kaj oz. kok ti pol ZZZS nakazuje (ali je to minimalna plača, ali je to moj povprečeje, ali je to moja osnova...)?
:ups::ups::ups:

Sori k sm tok smotana sam nima pojma o tem!:ups:

Lp S:nosecka: in :duda:

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Bolniška? Help!!!
14.2.2005 8:51:37   
rozi81
Aja mammy26 kdaj pa imaš rok k vidm da sva cca. 3 tedne narazen? In iz kje si?

LP

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Bolniška? Help!!!
14.2.2005 9:50:10   
Reneja
Rozi81 - ZZZS ti nakazuje 90% povprečja celotne plače preteklega leta (vključno s tvojim variabilnim delom, če je to del tvoje plače - od vsega od česar so bili plačani prispevki državi - to lahko pogledaš v plačilne liste). Če si neprekinjeno bolniško začela s 3.1.2005 je osnova za plačilo bolniške leto 2004, če pa še v decembru oz. prej v 2004 je osnova povprečje leta 2003.

Upam, da nisem preveč zakomplicirala:zmeden:. Vse lepo...9nebesa
R.

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Bolniška? Help!!!
14.2.2005 9:53:23   
rozi81
O ne nisi zakomplicirala fuuuuuuuuuuuuuuul ti hvala. Na bolniško sm šla januarja tako da bo za leto 2004 verjetno!

Res fuuuuuuuuuul ti hvala si mo polepšala valentinovo!!!

:rozica::rozica::rozica::rozica:

LP S:nosecka: in :duda:

:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Bolniška? Help!!!
14.2.2005 10:24:36   
mammy26

rok imam 01.06., in to je že naš tretji otroček. Sem rojena Celjanka, z možem, s sinom (6let) in hčero (3 leta) živimo že peto leto v Žalcu. Od kje si pa ti? In kdaj imaš ti rok?

:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Bolniška? Help!!!
14.2.2005 10:41:21   
rozi81
Ste pa že velika družinica. Lepo, lepo:bravo::bravo::bravo:

To je najin prvi otrok drugače sva koruznika. Sem pa iz Ljubljane rok pa imam 26.6.2005. Kumi čakam junij!!!:sloncek::sloncek::sloncek:

Lp S in :duda:
:kuza::kuza::kuza:

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Bolniška? Help!!!
14.2.2005 12:35:06   
martika
Rozi,

Predlagam, da na tem linku pogledas odgovore M&m , ki ocitno zadevo dobro pozna:

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=26986&idk=85

Drugace pa vprasaj se na forumu Druzinska zakonodaja.

LP

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Bolniška? Help!!!
14.2.2005 19:20:28   
emaa
ZZZS refundira bolniško po 30 delovnih dneh (kar znese približno mesec in pol), za izračun povračila pa vzame povprečje plač prejšnjega koledarskega leta in od tega povprečja 90%

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Bolniška? Help!!!
15.2.2005 13:50:06   
pravljica
no, o bolniški očitno že veš dovolj, ti se pa potem samo še za solidarnostno pomoč po 3 mesecih pozanimaj...v šolstvu je to malo manj kot 120.000 :bravo:...to ti pa (vsaj meni) čist pokrije primanjkljaj pri plači in potem pri porodniški, če bi imela letos višjo kot lani

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Bolniška? Help!!!
16.2.2005 21:50:25   
sabini
kje pa se pozanimaš za solidarnostno pomoč
?

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Bolniška? Help!!!
16.2.2005 21:59:03   
pravljica
v kolektivni pogodbi piše za nas...ne vem, drugače pa vprašaj računovodkinjo...pa malo po netu pobrskaj

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?