|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniška???
20.11.2006 20:27:21   
enya
Dve vprašanji:

- ali grem lahko že drugi dan po menstruaciji na slikanje maternice?

- ali mi zdravnik napiše bolniško za tisti dan ali moram prositi za prost dan???

Thenks
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolniška???
20.11.2006 21:47:45   
lučka 25
Enya, tudi mene čaka ta postopek. Meni je rekel ginekolog, da naj pridem peti dan ciklusa do 8 ure in sicer tešča. To je vse kar sem izvedela. Ko pa sem danes klicala, ko imam 2 dan ciklusa kdaj naj pridem, če se moram kaj naročiti pa sestra sploh ni vedela kateri dan ciklusa naj bi se poseg opravljal, pa ji je rekla sestra za sosednjo mizo, da nekje 11 dan ciklusa. Pa sedaj sploh ne vem kaj je prav in kaj naj naredim. user posted image
Mislim pa, da za tisti dan dobiš bolniško, vsaj pri nas v Kranju, saj si normalno sprejet v bolnico in si tam cel dan. Če je vse v redu, ni kakšnih hudih reakcij greš potem isti dan domal, če ne pa naslednji dan. Sem malo brskala glede tega HSG-ja pa imajo punce res različne izkušnje - od dneva v ciklusu, do časovnega trajanja postopka, do tega kdaj imeti prve spolne odnose poslikanju, do kdaj lahko delajo na user posted image  (isi mesec, ali po prvi user posted image ). Meni ni nič jasno in sem res čisto zmedena! user posted image

(odgovor članu enya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.11.2006 16:54:14   
enya
user posted image  user posted image  user posted image

Ooooo, hvala za vse informacije (beri ironično!!!)...

Nihče mi ne pomaga... user posted image

Lucka tebi pa vseeno hvala... :)

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.11.2006 17:54:38   
saša80
a misliš ti hsg ali slikanje maternice? meni so nardili hsg, ko pa sem imela slikanje maternice je pa to zgledalo kot ginekološki pregled z ultrazvokom...

kakrkoli imaš pri zdravniku ti pripada bolniška, pa če tut 1 dan...

no upam, da sem ti kaj pomagala..

< Sporočilo je popravil saša80 -- 21.11.2006 17:55:54 >

(odgovor članu enya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.11.2006 19:43:49   
enya
HSG moram opraviti - ali ni to slikanje maternice???

Zanima me kako to poteka: ali moram vzeti s seboj oblačila za se preobleči, vložke; koliko časa ležiš, ali ležiš v postelji na oddelku ali je to kot pri ginek. pregledu... vse me zanima!!!

user posted image

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.11.2006 21:00:54   
lučka 25
Enya, jaz imam tudi HSG in to ta četrtek. Jaz sem za informacije vprašala svakinjo, ki je imela HSG v Kranju, tako kot ga bom imela jaz. Povedali mi je sledeče:
- v sprejemno pisarno pridešč TEŠČ med med 7 in 8 uro.
- tam dobiš spalno srajco, haljo, natikače in greš v sobo (bolnice)
v sobi je čakala do 13 ure, ko so jo odpeljali v eno sobo, kjer so ji s posebnimi inštrumenti razčirili maternični vrat (malo boli in je neprijetno) in nato so jo odpeljali v drugo sobo, kjer so ji vbrizgali tekočino (boli odvisno ali so jajcevodi prehodni ali ne, kot močnejši menstrualni krči, le za kratek čas).
- nato so jo dali na rentgen, kjer so jo slikali.
- po slikanju dobiš vložek (tiste stare iz vate in mreže, nekatere pravijo, da je najbolje, da imaš svojega sabo za kasneje), namreč ven ti steče tekočina in mogoče boš malo krvavela.
- nato so ji razložili slike.
- v sobi je ostala do 18h, ko je dobila odpustnico.
Upam, da sem ti pomagala.

(odgovor članu enya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.11.2006 21:03:17   
lučka 25
A ja, sem pa pozabila povedati, da sem tudi ajz mislila, da bo več punc pomagalo z odgovori in sem tako kot enya user posted image .

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.11.2006 23:11:27   
pot
Podrobno sem jaz opisala HSG pod temo: cakam na HSG, na podforumu Težave z zanositvijo aprila letos. Žal ne morem skopirat linka. Bom pa kar izkušnjo pripopala, ker to pa gre. Jaz sem bila v LJ, 11. dne v ciklu.

za vse bodoce HSGjevke: nic bat, potem ko je konec se tolk fajn pocutis. izgledalo je pa takole: 1. dan prej sem jedla lahko hrano in veliko pila navadnega caja, vode, sokov. jedla nisem nicesar kar napenja. na dan preiskave pa sem zjutraj zaradi zivckov samo par pozirkov vode spila, jedla pa nisem. na klinicnem sem najprej oddala krvne izvide. potem nas je zeloo prijazna sestra vprasala za kakrsnekoli alergije na hrano, nam razlozila kako poteka postopek ter nam dala 2 tableti za sprositev maternicnih krcev med posegom (jaz jih nisem dobila zaradi alergije in ker imam bolj svoh menstruacijske krce, pa menda ni bistvene razlike s tabletami ali brez )in nas poslala (bile smo 4) na stranisce izpraznit mehur. potem smo sle po tekocem traku noter. v majhni kabinici se sleces od pasu navzdol, potem stopis na mizo. nas je pregledoval Dr. Drobnic, tudi zeloo prijazen in uvideven. za njim je bil en student, v sobi za oknom pa je bilo se nekaj ljudi (3). Dr. vseskozi razlaga kaj pocne. najprej te polijejo z neko mrzlo tekocino in te tako umijejo, potem naredijo navaden ginekoloski pregled, mislim da z UZ, potem ti s tamponom popivnajo notranjost, da lahko potem vbrizgajo tekocino. potem te dr. opozori, da bo pritrdil instrument na maternicni vrat in da bo bolelo. res je bil hud krc-mocen zbodljaj, trajal pa je recimo do 10sekund. potem, ko mi je vbrizgal kontrastno tekocino pa nisem cutila nobene bolecine. jajcniki so prehodni, morda zato. potem sname instrumente in se obleces. dobis vlozek (priporocam, da imate v torbi s sabo svojega in da za na pregled ne oblecete tangic), ki spominja na vlozke nasih babic, debel in prevlecen z mrezico...  do kabine ga imas, da ne kapljas po tleh. potem, ko se obleces gres ven, sestra pa ze poklice ostale sotrpinke noter, za zadnje slikanje. sezujes se in povleces hlace dol, vsi grejo iz sobe in ko te slikajo te sestra spet pospremi ven. potem pocakas na slikce in izvid. 3 dni je treba pocivat, v tem ciklusu pa ne smes zanosit, zaradi RTG. tako je bilo, upam, sem opisala dovolj podrobno. v izvidu je napisano ali so prehodni jajcevodi, ce je potrebna laparo (ce so neprehodni jajcevodi).

Tako je v LJ, sem pa prebrala, da imajo drugje tak način, da pacientke tudi zadržijo notri v bolnici.
Veliko sreče in čimboljše rezultate.

(odgovor članu enya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.11.2006 5:03:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: saša80

a misliš ti hsg ali slikanje maternice? meni so nardili hsg, ko pa sem imela slikanje maternice je pa to zgledalo kot ginekološki pregled z ultrazvokom...

HSG je slikanje maternice, tisto kar pa ti meniš, da je slikanje, je pa čist navaden vaginalni UZ pregled .

< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 22.11.2006 5:04:18 >

(odgovor članu saša80)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
22.11.2006 6:10:23   
lučka 25
Pot, najlepša hvala za odgovor. Upam, da bo tako pri enyi kot meni vse O.K. Si me kar pomirila z zapisom izkušnje. Hvala. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.11.2006 14:48:53   
enya
Hvala Lucka in Pot... user posted image

Zdaj vsaj približno vem kaj me čaka.

Lp in srečno tudi tebi Lucka...user posted image

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.11.2006 15:52:30   
lučka 25
Hvala enya za lepe želje in enako želim tudi tebi. user posted image

(odgovor članu enya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?