|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniška - komisija
11.12.2010 15:39:34   
melanija
Bom kar tukaj pisala,ker itak vas je tu več.

Najprej nekaj informacij. Sem v 12 t na bolniški od 6 t zaradi krvavitve, možnosti splava. G mi je napisla mirovanje na domu. Prejšnji teden sem dobila odločbo komisije da moram iti delat naslednji teden, da mi bolniška ne pripada več.

Pri prejšnjih nosečnostih sem imela iste probleme, tudi anemijo vmes, abrupcijo tako kot sedaj, pa ni bilo nikoli nobenega problema z boniško.

Zanima me ali so kaj zaostrovali pogoje, ker meni še sedaj ni jasno da imajo ti na komisiji več veljave kot tvoj osebni G, ki te najbolj pozna in ve kakšne probleme si imel v prejšnjih nosečnostih. Saj če bii se to prvič zgodilo, a sem imela zadnje dve nosečnosti iste težave, zadnji porod pa je bil pa še 5 t prezgodaj zaradi abrupcije posteljice.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolniška - komisija
11.12.2010 16:24:52   
Gina
NImam pojma. Hotela sem le napisat, da se mi zdi kriminal, da se hecajo s zdravjem enega še nerojenega otroka. Sem krvavela v nosečnostih, tako da vem kakšni so občutki in histerija vsakič, ko greš na wc. IN tudi vem, kako se to lahko ponavlja ter kako zelo je bilo vsaj pri meni krvavenje povezano z napori. Skratka, ne strinjam se, da država špara pri zdravju, to se mi zdi grozljivo.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bolniška - komisija
11.12.2010 16:37:09   
TomTaylor
ZZZS špara da je kaj. Vsakega/vsako pošljejo nazaj delat, razne krvavitve in slabosti več niso razlog za nesposobnost opravljanja dela, zato v večini primerov take predloge zavračajo. Z gin. napišita ugovor/pritožbo pa ti bodo ugodili, seveda pa notri obvezno vključita nevarnost splava oz. prezgodnjega poroda, take predloge ponavadi bolj resno upoštevajo.


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bolniška - komisija
11.12.2010 16:47:31   
janapan
Evo pa se je zgodilo tisto kar se je vedelo, da se bo zgodilo....na račun tistih, ki imate resne težave v nosečnosti za kar mi je žal. Za moje pojme so za to krivi ginekologi. kar vsaki nosečnici, ki si je to skorajda zaželela so in še sedaj enostavno napišejo bolniško in zato je  velik delež nosečnic, ki jim nič ne fali lepo doma, še več hodijo v šopinge, na žurke, ipd.. In sedaj so to ugotovili in zaostrili vse na račun tistih, ki imajo težave.....za bruhat..., pa saj je jasno držacva dopusti, da se sistem izkorišča, ljudje itak več nimamo nobene vesti ampak gledamo samo še to kje in kako bomo lahko kaj zase nagrebli baš me briga za druge ( lep primer so vrtci - kar naenkrat so vsi samohranilci) ....in pol država reče nimamo resursov da bi to nadzirali in vrže vse v isti koš........zgražat bi se morali sami nad sabo 

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bolniška - komisija
11.12.2010 18:49:16   
ledenaa
Drage moje mladenke. Zakon je zakon in ga je dobro prebrat:

http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/o/14F04C05CDB79162C1256E8C002C2606?OpenDocument


(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bolniška - komisija
11.12.2010 18:55:46   
maya2
Napiši pritožbo na odločbo!!! In ne šparaj besed.... moj G ful špara z bolniškami, pa je bil že večkrat razkurjen, nazadnje mi je rekel, da so na komisiji na delo poslali njegovo pacientko s 180 pritiska.... je kar sam gor klical.....user posted image




< Sporočilo je popravil maya2 -- 11.12.2010 18:58:32 >


_____________________________

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bolniška - komisija
11.12.2010 19:36:30   
melanija
Jaz bi rajši imela tako nosečnost kot je bila prva, brez enega samega problema do konca. Ma kaj ko imam za povrh še štorastega os. zdravnika - nekako do sedaj nisem imela z njim problemov od julija meseca ko sem bila na bolniški zaradi abrazije in izjemne slabokrvnosti se obnaša kot da sem mu odveč oz. ima tisti prikrit aroganten odnos (si misli da pacienti ne opazimo tega). Sem že razmišljala o zamenjavi a kaj ko nobeden ni prost.

Bom videla kaj bo v torek nesem sama papirje na komisijo, mi je G napisala dodaten izvid.

Bom šla pa delat, če ne bo drugače bom pa tam mogla malo zabušavat in se pazit, a kaj ko potem pa šefi ne bojo zadovoljni.

Hvala za odgovore.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bolniška - komisija
11.12.2010 19:45:55   
Spark
Moja kolegica je morala it delat, pa je imal kar nekaj splavov in možnost novega, tako da jaz jih res ne razumem.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bolniška - komisija
11.12.2010 19:57:23   
m_o_i
ce tvoja ginekologinja VZTRAJA, da ti nisi sposobna za delo-ti bo komisija podaljsala-tako ali drugace.

mene moja ni spustila v sluzbo celo nosecnost; sem pa enkrat cakala 3 tedne na odlocbo (tri tedne nisem vedla, a bo bolniska al plave sekam).

moja izkusnja izpred let je dokazala, da komisija sploh ne bere prejetih stvari (takrat so me posiljali z en dan starimi sivi na desni roki v sluzbo-sem desnicarka) in ce zdravnica vztraja-bo dosegla svoje.

strinjam se, da komisija dela na tem, da je cim manj ljudi strosek drzave; trdim pa tudi, da je podaljsanje bolniske s strani komisije 90% v "rokah" tvojega osebnega zdravnika user posted image

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 11.12.2010 19:58:05 >


_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bolniška - komisija
11.12.2010 20:01:34   
Peli
Tudi sama sem v bolniški, a na srečo so mi jo odobril, mi pa G vsakič napiše težave ki so bile ped zanositvijo in v preteklih nosečnostih.

janapan - Mam pa tud jest mirovanje na svojem domu, a kljub temu grem v trgovino in otroke peljem v vrtec, ne vem men se tu zdi neizogibno, gre da ti doma ležiš, dokler skrbiš le sam zase, kasneje pa ne, razen če maš koga da te pedena kolkr se le da...

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bolniška - komisija
11.12.2010 20:45:21   
Dadi
Nič nisem fouš. Jaz sem bla vesela, da sem lahko do konca delala dokler nisem šla na porodniško. Je pa res, da je čedalje večja miselnost z izjavami pa ti si neumna, zakaj pa še delaš, pejt na bolniško.. Meni bi se zdelo groza če bi mogla na bolniško, pa da bi blo vse ok.

Upam, da bodo pri tvojih problemih upoštevali resnost primera in nevarnost za otročka.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bolniška - komisija
11.12.2010 22:34:02   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Dadi

si neumna, zakaj pa še delaš, pejt na bolniško.. Meni bi se zdelo groza če bi mogla na bolniško, pa da bi blo vse ok.




Se strinjam, čeprav sem bila jaz obakrat od 5. meseca doma, na strogem mirovanju, pred tem pa obakrat hospitalizirana zaradi grozečega (pre)zgodnjega poroda in predčasnih popadkov. Ga ni hujšega kot doma ležat, ko ti vsak prdec lahko povzroči porod/splav. Pa napsihiran s strahovi in vsemi možnimi scenariji.... Prvorojenka je na srečo bila in je BP, druga pa ima kar nekaj z rizično nosečnostjo povezanih težav. Iz tega razloga se prav nič ne obremenjujem s tem, ali je kakšna nosečnica upravičeno na bolniški ali ne - če hodi na kavice (ali celo žure, kot je ena napisala) in uživa - iz srca ji to privoščim.


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?