|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolezen poljuba
9.8.2007 21:28:39   
artista7
Vem, da bi bilo boljše vprašanje tole za med-over-net, vendar tam nisem prijavljena - lahko mi pa kdo da kako uporabno stran (beri link iz med-over-neta) v odgovor na moje vpr., ki je:
Gre za infekcijsko mononukleozo ali pogovorno: bolezen poljuba (čeprav se prenaša tudi z okuženih kozarcev, seveda s slino). Zanima me, ali človek, ki je obolel za omenjeno boleznijo, res ne sme nikamor na daljše potovanje oz izlet itd. sicer sem o bolezni že prebrala vse, tole pa žal nisem zasledila še. Mi boste zelo pomagali z odgovori, da posredujem potem naprej. In hvalauser posted image

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolezen poljuba
9.8.2007 21:40:36   
Anonimen
Jst samo vem, da moras ful pocivat .. in da te 3-4 tedne ni v soli, ce zbolis za mononukleozo user posted image  

(odgovor članu artista7)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
9.8.2007 21:46:00   
artista7
to tudi jaz vem, little fishyuser posted image zanima me če kot tak človek ne sme mal na dopust, četudi se ne bi naprezaluser posted image hvala ti vseeno za odgovor, faca siuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.8.2007 21:53:44   
caillou
Kakšna bolezen pa je to ? Bi lahko lepo prosim kaj več povedala ?

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.8.2007 21:55:05   
cmokec
Lansko leto sem jo imela jaz in pa hčerka. Jaz sem mislila, da bom umrla. 10 dni sem imela čez 40 stopinj vročino in sem cel dan dobesedno spala. Je blo tud poletje, pa sem imela pižamo, kovter in deko, tolk sem se od vročine tresla. 3 x sem bila na infekcijski na testih, ampak se je stanje kasneje umirilo in nisem bila sprejeta. Hčera joje prebolela v lažji obliki. Zame vem, da cel mesec nisem bila dobra. Spomnim se, da so mi preverjali notranje organe, ker se lahko nenormalno povečajo in je lahko nevarno.

Sama bolezen je lahko zelo huda. Jaz sem imela menda lažjo obliko, pa tudi v sanjah nisem pomislila na potovanje. Še do bolnice je šlo težko.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.8.2007 21:59:24   
caillou
Sem si nahitrco prebrala o bolezni poljuba. Danes za tole bolezen slišim prvič. Vse dobro vsem z to boleznijo.
Ti to diagnozo postavijo na infekscijski ? Kako pa veš, da si jo sploh prebolel ? Naša zdravnica bi sigurno rekla, da je trdoživ virus napadel telouser posted image .

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.8.2007 22:01:12   
artista7
saj jaz tudi. pol pa komu omenim jih pa tričetrt ve zakaj gre. mi grejo pa taki na jetra, k rečejo bolniku: dej bejž, da se ne bom nalezel od tebe in ga gledajo, kot da bi imel AIDS najmanj (pa tudi za to vemo, da se ne nalezeš kar tako). mislim kolk  je naša družba polna predsodkov
GROZA!!!!

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.8.2007 22:03:20   
artista7
aha. ma osebni zdravnik ti že da diagnozo, bolezen ima zelo značilne znake pa na krvi se vidi... upam da mi bo vseeno kdo odgovoril, če tak bolnik lahko gre na dopustek!!!

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.8.2007 22:03:38   
caillou
Artista, koliko časa pa to že traja pri tebi ? Zoprno je za hepatitis C.

Pomoje bo pa najbolje, če jutri pokličeš osebnega zdravnika in ga povprašaš. On ti bo povedal iz prve roke.

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.8.2007 22:40:45   
artista7
ma nimam jaz. nema veze kdo ima, ker nočem razglabljat o tem, jaz bi samo rada odgovor na moje vprašanje.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.8.2007 22:42:55   
artista7
da dodam, kar je osnovnega, vem tudi sama, ker sem se že pozanimala. ME je pa pač zanimalo če mora tak človek nujno skoz bit doma.

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.8.2007 8:30:24   
Anonimen
Sama sem jo prebolela v srednji šoli,ta hudo obliko.
Zdaj za potovanje ne vem,a pomoje gre lahko
sam,da se ne bo naprezal.
Takrat sem šla v šolo po dobrem mes.in pol,
vozit so me morali starši,ker nisem smela nositi potovalke-
beri nenormalno povečana vranica+jetra.user posted image

(odgovor članu artista7)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
10.8.2007 8:55:19   
robinzon
Hčerka jo je imela pred leti, pri šestnajstih letih. Začelo se je kot angina, kljub antibiotikom po enem tednu ni bilo nič boljše in sva šli nazaj k zdravnici. Spomnim se še, da je spraševala, kje hodiva, da je to mononukleoza, ker antibiotiki po par dnevih niso prijeli. Od kod neki naj bi vedela, jaz sem za to bolezen tudi prvič slišala.

Prvo, kar je bilo, je prepovedala morje, mi smo imeli za it čez par dni. Bolezen so ji verjetno potrdili  v krvi, tega se točno ne spomnim. Naredili so ji jetrne teste, ker je nevarnost obolenja le teh.

Od takrat naprej težko prenaša sonce. Pa ene šest kil je shujšala.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.8.2007 10:58:40   
Muca83
Jaz sem jo imela pri ene 14-ih letih. Se samo spomnim, da so najprej mislili, da je angina, potem pa niso tableti pomagali in so rekli, da je mononukleoza. Imela sem pa tudi izpuščaje po rokah in nogah, nevzdržno srbeče, baje jih lahko dobiš tudi po celem telesu. Ne spomnim se, koliko časa nisem šla v šolo, vem pa, da potem še 2 meseca nisem smela telovadit. Samo sem mogla pa imeti zelo lahko obliko, ker me niso na nobene preiskave pošiljal.

Bilo mi je pa tudi rečeno, da se bolezen ne ponovi nikoli več, ko jo enkrat preboliš. Upam, da je to res, ker tistih izpuščajev v življenju ne bom pozabila.

Kar se pa tiče dopusta, pa vprašaj zdravnika, bo najbolj 100%. S temi stvarmi se ni za igrat.

(odgovor članu robinzon)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?