mojcakk
|
zdravo punce!! mal pozno,ampak upam,da kteri pomagam..jaz sem imela CR 28.10.2011.bolečine sem imela samo prve dni v P,tam smo itak dobivali kapljice proti bolečinam,tak da je blo kar znosno..najhujše mi je bilo 5.dan..drugače pa ok..v petek sma prišla z malim iz P,v soboto sem že vozila avto,šla v trgovino(mal med ljudi,ker mi je bila muka doma-ati doma pazil malega..).. isto,kot pravite ve,sem tudi jaz imela oteklino tik nad rezom kakšen mesec,mesec pa pou(se ne spomnim točno..),vendar ta s časom izgine,rez pa se pozna celo življenje..saj zdaj ga delajo drugače,kot so ga pred leti,tak da se v kopalkah,ali spodnjicah sploh ne vidi-je čist nizko..kakšna je pa brazgotina,je pa popolnoma odvisno od vsake posameznice..jaz npr.sem imela na začetku čisto tanko,celjenje bp.,pa imam zdaj dosti široko brazgotino(že,če se vrežem,se mi brazg. pozna..)imam pa še vedno mravljinčasto,omrtvičeno tik nad rezom,par cm široko,saj so bili prerezani živci,in zna trajati tudi pol leta,do leto,da se živci normalizirajo...je pa priporočeno,da se vsaj leto,do leto pa pol ne zanosi,ker je bilo vse rezano,in lahko maternica poči,in greta oba k Matildi..je pa res spet čisto odvisno od vsake posameznice,npr. so punce tudi zanosile po pol leta,in je bilo vse ok..HB..sem pa slišala,da naj bi punce,ki so imele popolno narkozo,imele kasneje hude bolečine,neznosne slabosti,daljše okrevanje,kot pa tiste,ki smo imele lokalno anastezijo..je pa za narkozo spet odvisno,ali gre za načrtovani,ali urgentni Cr..jaz sem imela načrtovanega,in imaš čas,da premisliš o anasteziji,se odločiš,katera ti odgovarja,pri urgentnemu pa ti dajo splošno,ker se mudi..mene osebno brazgotina ne moti,že od začetka sem nosila kavbojke,normalno hodila(edino 5. dan po CR,ko sem mislila,da me bo pobralo od bolečin,sem hodila kot goska ..)..konec koncev,nekaj se nekje mora poznati,saj smo rodile otroka..nekatere imajo tudi nižji prag bolečine,nekatere spet višji..spet odvisno od vsake posameznice..če pa nenormalno,noro boli,bi pa jaz verjetno vsaj poklicala P,če se nebi šla pokazat.. dekleta,veliko sreče pri okrevanje.. če ima katera še kakšno vprašanje,bom z veseljem odgovorila,če bom le vedela in znala..
|