|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolečine,krči in uspešna donositev
18.1.2008 9:36:15   
Tini75
Punce pozdravljene!

Zanimajo me predvsem izkušnje tistih nosečnic, ki ste že proti koncu nosečnosti in so vas v nosečnosti spremljale hude bolečine, krči podobnim menstrualnim in občasno otrdevanje trebuha. Hvaležna bom tudi za izkušnje vseh drugih nosečk s podobnimi težavami. Sama sem v takšni situaciji, da me vsak dan boli in te bolečine so močne user posted image , krči podobni menstrualnim in povečan izcedek, sicer normalne bele-rumene barve. Sem pa v 21. tednu nosečnosti in G pravi, da kljub bolečinam nosečnost poteka OK, sem zaprta, maternični vrat dovolj dolg. Vendar te bolečine, pa če se še tako trudim zaposliti s kakšno knjigo, vedno čutim in jih sploh ne morem ignorirati. Je pa to moja tretja nosečnost in v nobeni nisem imela takšnih bolečin. V prvi nosečnosti sem sicer res dvojčka rodila v 26. tednu in nista preživela, v drugi nosečnosti sem bila zaradi tega hospitalizirana, ker sem imela prezgodnje popadke in na srečo sem potem rodila v 38. tednu zdravega fantka. Zdaj pa sem noseča tretjič in sem spet pred novimi neznanimi stvarmi. Zdi se mi že, da G misli, da pretiravam. Hvala za vaše izkušnje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolečine,krči in uspešna donositev
18.1.2008 10:53:21   
Naja30
Te bolečine naj bi bile kar normalne. Jaz jih imam tudi, res pa je, da pride dan, ko tudi malo ne morem počivat, ampak je skoz akcija s tamalo. Mogoče bi morala več počivat? Jemlješ buscopan ali kaj podobnega? Meni pri takih krčih pomagajo magnesol. Ampak če so bolečine le prehude, kar zateži G.

(odgovor članu Tini75)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.1.2008 10:54:17   
Skabi
Jaz sem tudi tretjič noseča 28 t in to nosečnost me veliko bolj vse boli kot pri prejšnjih. tudi zelo močan občutek imam, da otrok zelo pritiska dol. G je ugotovila, da je vse v redu in te občutke povezala s tem, da je moje telo že malo "obrabljeno" zaradi prejšnjih nosečnosti. 

Trebuh mi je tuid pri prejšnjih zelo otrdeval (že po nekaj korakih počasne hoje), pa sem kljub temu rodila 7 dni čez rok.

Veliko počivaj in boš videla, da bo vse v redu!

(odgovor članu Tini75)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.1.2008 13:44:54   
rogljicek

Karkoli v zvezi s porodništvom, zanositvijo,...ti zelo dobro odgovori Dr.Pušenjak. Prej pa a forumu poglej, če ima katera podobne probleme.
http://med.over.net/forum5/list.php?19

Če mene vprašaš, nobeni krči in neznosne bolečine niso normalne, zato ti kar teži ginekologinji. To je tvoj otrok in noben se ne bo brigal bolj kot pa ti. Zato ne imej slabe vesti in zahtevaj kar ti gre. mislim, da bi morala dobit posebno pozornost, ker si mela že prej probleme. Ti je v zadnjem času delala ultrazvok?

Pri otrdevanju trebuha pomaga magnesol.

Res ti želim, da bi bolečine ponehale in, da bi lahko uživala ob kakšni knjigi.

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.1.2008 14:56:50   
jana81
tud mene pestijo bolečine in krči...pijem magnesol pa ne pomaga ravno veliko, ko me zvije se morem samo uležt, ker se mi zdi da bom kr dol padla drugače...pa nisem imela nikoli boleče menze..mogoče je to posledica sedaj.
sem pa slišala da pomaga tudi boscopan, čeprav tega se pa ni fajn navadit.

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.1.2008 16:26:06   
Tini75
Hvala za vaše odgovore. Magnesol pijem redno že od 16 tedna, sedaj ga moram 3x dnevno. Na ultrazvoku je bilo do sedaj vedno vse OK, otroček se lepo razvija. Ampak tako kot sem napisala, stalne bolečine. Mogoče je tudi moje telo že malo obrabljeno, kot je napisala Skabi. Res pa veliko počivam, sin je v varstvu, sicer je pa tudi moj mož zelo priden in opravi tudi kakšno gospodinjsko delo in poskrbi za malega. Začudena sem, da glede na to, da res veliko počivam, saj sem tudi že v bolniški, so bolečine vedno prisotne. Poskusila sem tudi že buscopan, pa mi nič ne pomaga, tak da sem se ga kar odrekla. Največji strah pač je, da otroka ne bi uspešno donosila. Poznam se in vem, da bi še eno grozno izgubo težko prebolela, zato so še mi kako potrebne vaše izkušnje in nasveti. Hvala.

(odgovor članu Tini75)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.1.2008 16:39:18   
pokaa
Jaz sem bila zardi bolečin in krčev 2x hospitalizirana v 8. in 18. tednu, so me nafilali z infuzijami, buscopanom  pa sem zvozila. Zdaj sem v 32. tednu in se počutom dobro, a šele zadnje tedne prej me je skoz nekaj mučilo, bolečine, pa tiščanje navzdol, pa vrtoglavice da o slabostih  ne govorim. Zdi se mi da ima veliko vlogo tudi psiha...zdaj ko sem res začela verjet da bo vse ok, zaupat svojemu telesu da bo donosilo zdravo dete ...se je res nekja spremenilo. Prej sem bila pa v stalnem strahu kaj bo in je skoz tud nekaj bilo.Delam v zdravstvu in se mi zdi da sem imela totalno prepolno glavo negativnih misli in vsega slabega ker pač vem kaj vse se lahko zgodi.In ti tudi veš zaradi slabe izkušnje. Ampak to ne pomeni da se BO meni ali TEBI zgodilo ponovno.To je bilo, zdaj je drugačeuser posted image Poskušaj bit pozitivna, ne razmišlajt o slabem, ampak o tem kako daleč sta že zuser posted image , kaku mu je dobro tam notri in kako bo tako tudi ostalo.Vem da je lahko napisat ali rečt pa veliko težje naredit...pa poskusi vseeno. vse dobro vama želimuser posted image

(odgovor članu Tini75)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.1.2008 12:31:37   
Tini75
Hvala Pokaa in vsem ostalim za vzpodbudne besede. Mogoče je res to, da preveč vem o vsem, kar lahko gre narobe. Torej pozitivno razmišljati, pa bo. Ni pa lahko.

(odgovor članu pokaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.1.2008 20:22:44   
zvezdica stella
Jana81,
zakaj naj ne bi bil dober buscopan?
Sprašujem, ker ga jem že 3 mesece (zadnji mesec le 1 na dan), t.j. od 16. tedna, v bolnišnici so mi pa povedali, da so čisto OK in ne škodijo plodu. Hm... zdaj sem pa spet v skrbeh.user posted image
Bi prosila za kakšno pojasnilo. Hvala.

(odgovor članu Tini75)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.1.2008 20:34:53   
jana81
zvezdica.....sej ne da bi škodu plodu, ampak jst sem pač pristaš tega da se nobena tableta ne jemlje preveč dolgo (se je ni fajn navadit), ker potem tud ta ne pomaga več.
če ti je pa G rekla da jemlji boscopan, bo pa verjetno več vedela kot jaz.
Jaz raje malo potrpim, kot pa da bi redno jemala kake tablete...ampak to je samo moje mnenje..
drugače pa brez skrbi.
veselo in brezskrbno nosečnost ti želim...bomo še ja zgurale do konca...

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu zvezdica stella)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.1.2008 13:19:29   
milla
Pozdravljena!

Meni je v prvi nosečnosti začel trebuh otrdevat že zelo hitro. V tretjem tromesečju je vse skupaj postalo zelo boleče in pridružili so se tudi močni krči, najprej ponoči, potem pa tudi čez dan. Skušala sem čimveč mirovati. Skoraj vsak dan sem mislila, da bom rodila.
Na koncu sem nosila 4 dni prek PDP-jauser posted image .

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.1.2008 15:38:21   
Tini75
Hvala Milla za tvoj odgovor. Tako fino je slišati izkušnjo nosečnice, ki se je prav tako celo nosečnost borila z bolečinami, krči in otrdevanjem trebuha in je na koncu lepo donosila. Sama imam pač s tem velike težave, je pa res, da sem se začela zadnje dni kontrolirati in če imam krče, otrdevanje trebuha, skušam enostavno na to pozabiti, sprostiti celo telo in ugotavljam, da malo pomaga.

(odgovor članu milla)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

sindarin

Se vam zdi, da imate doma preveč igrač?

da (65%)

ne (35%)

Število vseh glasov: 273

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!