|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Boleča nosečnost :(
21.12.2008 11:37:02   
Anonimen
Pravijo, da je nosečnost nekaj najlepšega, meni jo pa kazijo močne bolečine, špikanje in krči.
Sem v 9 tednu, s plodkom naj bi bilo vse ok, srček lepo bijeuser posted image , le mene že od 5 tedna dajejo močne bolečine v spodnjem delu trebuha. Včasih je špikanje, včasih kot krči pred M, včasih pa kot da bi bila tik pred hudo drisko. Naj po vem da kolikor kaj delam, me boli še bolj, zato večino časa preležim.... najhuje je zvečer predno grem spati (kar me nebi čudilo, če že prej cel dan nebi počivala).

Ne vem ali so te bolečine normalne in ali imam le jaz tako nizek prag bolečine, in so morda zaradi počivanja še intenzivnejše, ko kaj delam? No veliko tudi bruham, tako da razmišljam, da je del bolečin tudi zaradi napenjanja... ampak tako močne?

G mi je dal buscopan, pijem magnesol in kalcij pa ni nobenih sprememb...

Ali imajo bolečine kake veze z morebitno dehidracijo? Spijem namreč ogromno, ampak tudi skoraj vse zbruham...

Je imelaa morda katera podobne težave...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Boleča nosečnost :(
21.12.2008 12:04:32   
nastiya
Jaz sem imela podobne težave: bolečine za znoret. Včasih sem se kar zvijala, kot rahli popadki (baje posledica rasti otroka in prilagajanja telesa njemu). Sem mislila, da je kaj narobe pa očitno ni bilo. Sedaj imam hčerkico staro 10 mesecev. Kar se tiče slabosti pa groza, ko se spomnem. Sicer nisem bruhala, ampak cel dan slabo za znoret. Mogoče bi bilo takrat lažje, če bi se zbruhala, ne vem. Kar se tiče pitja tablet pa ti svetujem, da raje poskusi najti te elemente v prehrani, sploh v sadju in zelenjavi kot, da piješ to kemijo. Jaz sem v nosečnosti spila le tiste tabletke s folno kislino, ostalo sem pridobila vse s sadjem in zelenjavo na tone.
Upam, da sem kaj pomagala. Malo je pač treba v takem primeru potrpet.
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.12.2008 12:06:54   
AnciM
Naj te potolažim, da so te bolečine popolnoma normalne in so zaradi širjenja vezi. Sama sem dobesedno preležala prvo tromesečje. Ko sem prišla iz službe, nisem mogla ničesar več in sem samo padla na kavč in povečini spala. Potem pa so tam nekje v 12t bolečine izginile in preplavila me je energija. Takrat je tista nosečnost, o kateri beremo in je res blažena. Proti koncu pa potem ene spet začnejo jamrat, meni je bilo pa do konca lepo. Malo te sicer začne že vse žulit, ampak ni tako hudo kot na začetku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.12.2008 12:11:53   
Anonimen
user posted image Uf punce hvala ker ste mi polepšale dan...

Me je skrbelo, ker sem nekje zasledila, da zdrava nosečnost ne boli....  

(odgovor članu AnciM)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
10.1.2009 16:31:34   
vesny26
jest sem v 19 tednu, pa so se bolečine šele zdaj začele umirjat, to pomeni da me ne boli vedno, ampak vsake toliko malo špikneuser posted image s časom se navadiš

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.1.2009 18:16:58   
Lorencia
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

user posted image
Me je skrbelo, ker sem nekje zasledila, da zdrava nosečnost ne boli....  

Če pogledaš iz vidika, da se ti širijo medenične kosti, maternica...da se dogajajo že samo iz fizičnega vidika ogromne spremembe...pomeni, da lahko tudi popolnoma zdrava nosečnost boli.
Je pa res, da se ponavadi na bolje stabilizira v 2.trimesečju - vendar še vedno je lahko popolnoma normalno - da te kaj zaboli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.1.2009 18:28:36   
Gina
MOje nosečnosti niso bile prijetna izkušnja. Najprej me je vse bolelo, kot opisuješ, pa slabo mi je bilo, malo sem tudi bruhala. ves vmesni čas sem krvavela in me je bilo strah za znoret, a bo z otrokom vse ok. kasneje sem imela zelo otečene roke, mravljince v rokah, da jih sploh čutila nisem, mi je vse padalo iz rok, pa strašno zoprno je bilo, pri zadnji nos. me je pa še tako bolelo, ko me je ta mali brcal, da sem od bolečin zraven jokala včasih. Ves čas me je zgaga pekla ampak res hudo pekla, premikat se nisem mogla normalno, nenormalno sem se redila in hormoni so mi nagajali, da bi kar jokala. Vse bi prenesla, samo če me ne bi skrbelo zaradi krvavitev.

Tako vidiš, draga moja, lahko je še dosti slabše, kot je ta hip. Pa si srčno želim, da bi te tole hitro minilo in da bi se počutila fajn.

Tisti rek, da je nosečnost popolnoma enaka zdravemu normalnemu živeljnju, je pa en velik bulšit. Tisti ki si je to izmislil, je bil moški, ki nima pojma.

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.1.2009 21:01:04   
Anonimen
Moja nosečnost je bila ves čas zelo boleča.Vezi so me nenormalno bolele, medenica, sramna kost... Še najbolj v 7 in 8 mesecu, ko se je user posted image muvala v desno. V bistvu sem še najbolj uživala zadnji, 9 mesec, sam kaj, ko ga je tako hitro konec.user posted image  

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
11.1.2009 9:18:29   
pokec3609
No tudi jaz ti lahko povem svojo zgodbo...
.....1 nosečnost vse ok, po počutju sploh nisem vedela da sem noseča
.....2 nosečnost isto

zdaj 3 nosečnost.......
.....že na začetku takoj po izostanku M huda špikanja spodaj, vstala komaj, vse me je nekam zategovalo, kasneje slabost, sier brez bruhanja, samo grozno grozno slabo, tako da sem že mislila, da me bo kakšna kap zadela, nato kak teden mir, potem boleča sramna kost in vse kosti tam spodaj nekje v 15 tednu....te me bolijo še zmeraj, tko da komaj hodim, zdej bebica že brca....kakšen dan me cel dan tako brca ( kaj šele bo) da sem zvečer tako utrujena in imam tako razboljen trebuh, da mi gre kar na jok.
Ponoči....spim na levem ali na desnem boku, se hočem obrnit.....groza, me zgrabi nek krč al pa kaj druzga, v glavnem moram mojga zbudit da me obrne, ker tako boli, da se ne morem sama obrnit.
Vmes večkrat zelo hitro razbijanje sra ( imela to že od prej, v nosečnosti baje sploh normalno)....bože ne daj, da takrat zaženem paniko , ker jo, ker se ustrašim za bebico in potem je še slabše.
Da bi kam šla....tko za dve urci že, da bi šla pa za celo popoldne, pa nazaj skoraj da več ne pridem ker me vse od trebuha do kosti tolk boli, da bi se kar v pritličju vsedla na tla in tam počila.

Ja pa zategovanje mišic.....kadarkoli se kako neudobno namestim in poskušam popoldne malo zaspati mi grozno zategne eno vratno mišico in nato me boli cela glava.....potem mrzli obplatki, razgibavanje, topla kopel.....pa zgine po pol ure.
Tko da.....tudi jaz trdim.....vsaka ki reče, da nosečnost ni bolezen......ja saj tudi moji prvi dve nosečnosti nista bili.....zdaj pa takole......kaj naj ti rečem.....navadi se, sprejmi vse to v zakup,,,,,nimaš kaj boljš ne bo , še vsaj nekja mesecev ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.1.2009 15:12:57   
TomTaylor
Ja, jz te popolnoma razumem, meni so v 1. nosečnosti govorili, da je "normalno", jz pa sem se počutila povoženo, pobruhano,...kot zelo bolano. Pač obstajamo tudi take ženske, ki imamo nizek bolečinski prg in nosečnost težko prenašamo. Tudi jz sem se spraševala kaj (rezen brcik, ki se začnejo okoli 20. tedna) je v nosečnosti tako čudovitega. Bi z veseljem odstopila možu ta del starševstva.user posted image

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.1.2009 16:22:26   
helena08
pozdravljena
sem nova na tej stran in kmalu bo konec moje "kalvarije" PDP imam 01.02.09.....
Naj se jaz opisem svoje stanje...prva nosecnost ...sploh nisem vedela da sem noseca...ma kot da mi nic niuser posted image ...ampak zdaj ta druga pa ziva katastrofa.user posted image
Imam kar velik prag bolecine ampak vcasih se zjocem zaradi bolecin. Vsa sem razbolela,spikanje in zategovanje misicnih vezi,..mislim vcasih tooo much.user posted image

Ampak,ko pomislim na to malo bitje v meni pozabim na vse....vem,da je z njim vse vredu in s tem ta misel malo ublazi bolecine.

Zato..glavo pokonci ne se bat..vse bo ok...vazno je da cuvas nase in na user posted image

Je pa ze nekatera prej omenla, da tisti ki je rekel da nosecnost ne boli, da je bil moski....
SE POPOLNOMA STRINJAM...hahhhah

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.1.2009 8:40:10   
wii
tudi jaz se podpišem pod heleno, prva nosečnost  čist ok, delala do konca. Zdaj pa,.... tudi moja kalvarija se končuje počasi - 9.2.2009, in ja, komaj že čakam, da ko kooonneecccc.
Na bolniški od začetka, najprej tiščanje navzdol, da sem mislila, da mi bo vse ven padlo, pa krči, da sem pojedla tudi do 6 Spasmexov na dan, pa se malo umiri, pa uroinfekt prvič, glede na to, da sem bila na začetku, mi G pove, če se le da zdžite brez AB, pa sem preživela, vmes alergija, da sem se dušila, pa spet na zdravila, ker mi uroinfekta ni pozdravila, sem se ga " razveselila" v drugouser posted image ,  in potem še v tretje, ko mi je dežurni dal Hiconcil, ker sem mislila, da me bo res konec in nisem več zdržala. Pa komaj  to mine, pa črevesna viroza vmes - trajala tri tedneuser posted image , se počutim dokaj ok in spet faše virozo, ne vem če še kaj lahko pokasiram v tem mesecu dniuser posted image , ker mi je res že vsega dovolj. O bolečinah v križu, ki jih imam celo nosečnost sploh ne bi zgubljala besed, včasih tudi tako močnih, da ne morem vstati. Pa kaj morem, čakam, da mine in bo konec. Glih sem razmišljala, da mi bo vse čudno, ko me ne bo več nič bolelo in se ne bom počutila vsak dan kot, da bi me povozil tovornjak.
Tako pa sem se potožila in izlila svoje gorjeuser posted image ,  ma ne, ampak res za te naše maleuser posted image  se da preživet vse in nekako pozabiš, da je res grozno včasih.
lp

(odgovor članu helena08)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.1.2009 11:54:10   
kea
Ja, tudi jaz imam težave z bolečinami. Moja nosečnost (3 user posted image ) traja 10t4d in imam že nekaj dni precej hude bolečine v spodnjem delu trebuha in v križu.
V 1user posted image  sem sicer imela rahle težave (1 x krvavela v 19 t) ampak sem v službi zdržala do konca, v 2user posted image  sem krvavela v 13 in 18 t, tako da sem bila od 18 t naprej doma in sem bolj počivala, ampak obakrat so se bolečine pojavile kasneje v zadnjem tromesečju, sedaj pa iste bolečine že na začetku! Tudi jaz se sprašujem kaj še bo do konca in 8 ur v službi za računalnikom!!!! Mogoče pa je to EMŠO!

VELIKO STVARI LAHKO POČAKA
VENDAR NE OTROK.
OTROKU NE MOREŠ REČI - JUTRI.
NJEGOV ČAS JE DANES

Gabriela Mistral,
Nobelova nagrajenka

(odgovor članu wii)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.1.2009 6:25:06   
Naty*Taja
Se vam pridružujem - 3. nosečnost in grozne bolečine, če ne počivam dovolj. Ja, Kea se strinam tole bo emšo, pa znucanost rodil. user posted image Pa sej bomo strpele, a ne?
Sej zato pa men ni blo jasno, kako hudiča je prestala vseh sedem nosečnosti ona naša forumovka, ki jih ima 10! Pa poleg tega še trikrat po dva!

MONTIGNAC

(odgovor članu kea)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?